omikronbannernew

ACSORIZONTIO

Μίμης Δημητριάδης: Τοποθέτηση στις επιτροπές για το πολυνομοσχέδιο

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο λόγος που είναι αυτή η διαδικασία επείγουσα, είναι ένας και μοναδικός. Είναι λόγος της έγκαιρης και θετικού κλεισίματος της τρίτης αξιολόγησης.

Διότι αυτή η τρίτη αξιολόγηση είναι ένα ακόμη κομμάτι στο παζλ ενός νέου οικονομικού, αναπτυξιακού κύκλου, που ήδη βεβαίως έχουμε συμφωνήσει με τους δανειστές και έχουμε σχεδιάσει και τηρούμε. Το ότι θεωρείται δεδομένο το θετικό κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης, είναι από μόνο του μια μικρή επιτυχία.

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο περιέχει ένα σύνολο ρυθμίσεων που τελικά αφορούν:

1. Αυτά που έχουν συμφωνηθεί ήδη με τους θεσμούς ως προς το σύνολο των αναγκαίων ρυθμίσεων.

2. Μεταρρυθμίζουν σε ένα παράλληλο πρόγραμμα, σε ένα δικό μας πρόγραμμα το οποίο παίζει το ρόλο της δημοκρατικής εξισορρόπησης.

Δεν υπάρχουν δημοσιονομικά μέτρα σε αυτό το νομοσχέδιο, αλλά μόνο ρυθμίσεις και μεταρρυθμίσεις. Υπάρχουν μεταρρυθμίσεις, επαναλαμβάνω, στο τέλος ενός συμφωνημένου κύκλου.

Οι μεταρρυθμίσεις του νέου οικονομικού κύκλου που ανοίγει στη συνέχεια και που έχει στόχο τον μετασχηματισμό της κοινωνίας, είναι μπροστά μας και  ακολουθεί.

Επακολουθεί διότι οι μεταρρυθμίσεις αφορούν τελικά την ανασυγκρότηση του δημόσιου τομέα, του δημόσιου χώρου και της παραγωγής,

Σε  ένα περιβάλλον όμως, καλύτερων προσδοκιών και καλύτερου ζωτικού χώρου, σε ένα περιβάλλον χωρίς επιτροπεία.

Όπου θα χρειαζόμαστε θεσμούς και πολιτικά εργαλεία που θα εγγυώνται τον κοινωνικό έλεγχο, με στόχο το τέλος του πελατειακού κράτους.

 

Άκουσα και μου έκανε εντύπωση, από τους συναδέλφους της αντιπολίτευσης, να κάνουν κριτική σε δύο συγκεκριμένα σημεία, σαν και μόνο αυτά χαρακτηρίζουν το νομοσχέδιο μας,αυτό αφορά τις απεργίες και τους πλειστηριασμούς.

Για τις απεργίας συγκεκριμένα ισχυρίζονται και δεν καταλαβαίνω το λόγο, μέχρι που άκουσα ότι καταργεί το δικαίωμα στην απεργία λέει αυτός ο νόμος, διότι βάζει μόνο ένα δημοκρατικό μέτρο. Είναι νόμιμη απόφαση των πρωτοβάθμιων σωματείων, δηλαδή είναι έγκυρη εάν συμμετέχει το 50% των τακτοποιημένων μελών στην απόφαση.Μόνο αυτό. Αυτό είναι όλη η συζήτηση για την απεργία.

Στους δε πλειστηριασμούς πάλι δεν υπάρχει καν «καπνός», υπάρχει μόνο το πλαίσιο που ισχύει ήδη, απλά γίνεται και ηλεκτρονικά.

Δεν λένε, δηλαδή για το κτηματολόγιο που είναι σημαντική νομοθέτηση. Γιατί η ολοκλήρωση της κτηματογράφησης της χώρας και των δασικών χαρτών είναι κεντρικά αναπτυξιακά εργαλεία, που επί εκατονταετία δεν μπήκαν στις προτεραιότητες των παλαιότερων κυβερνήσεων.

Με το παρόν, λοιπόν, σχέδιο νόμου συστήνεται ένας νέος ενιαίος φορέας το Ελληνικό Κτηματολόγιο, όπου θα ενσωματωθούν οι ΕΚΧΑ Α.Ε, τα κτηματολογικά γραφεία και τα υποθηκοφυλακεία. Αυτή η δημιουργία στοχεύουμε να ολοκληρώσει τη κτηματογράφηση της ελληνικής επικράτειας μετά το 2020.

Γεγονός εξαιρετικά σημαντικό και για τη νομική υπόσταση των ιδιοκτησιών στη χώρα μας, αλλά και σαν αναπτυξιακό εργαλείο για την επόμενη δεκαετία.

Το Ελληνικό Κτηματολόγιο θα διαρθρωθεί σε μια κεντρική υπηρεσία και σε περιφερειακές, όπου θα συμπεριλαμβάνουν 17 κτηματολογικά γραφεία με 75 υποκαταστήματα.

Έχει σημασία πως η ρύθμιση και η οργάνωση σε αυτό το επίπεδο παίρνει υπόψη της τις ιδιαιτερότητες της ελληνικής επαρχίας με μια ευθύνη, με μια σοβαρότητα, αλλά και με αξιοκρατικά κριτήρια.

Όπως π.χ. σε νομούς που έχουν δύο μεγάλες πόλεις και προβλέπεται να επιλυθεί αυτό το πρόβλημα και να μην απορροφηθεί το ένα  κτηματολογικό γραφείο  από το άλλο (όπως στην Π.Ε. Κοζάνης ).

Ταυτόχρονα οι θέσεις εργασίας των υπαλλήλων διασφαλίζονται απολύτως.

Στον Λατομικό νόμο θεσμοθετείται ,συγκεντρώνεται πρώτη φορά και επικαιροποιείται, μια πολύπλοκη, αποσπασματική νομοθεσία. Ξεχωρίζει το θεσμικό πλαίσιο και διατυπώνει ένα ενιαίο κείμενο διατάξεων που αφορούν το σύνολο των Λατομικών προϊόντων.

Θα ήθελα να σας πω συναδέλφισσες και συνάδελφοι, πως σύντομα θα είμαστε σε θέση θα σχεδιάζουμε το μέλλον μας από καλύτερες θέσεις για την ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας και της χώρας.

Σας ευχαριστώ.

 

Δημοφιλή Νέα

Πτολεμαΐδα: Φωτογραφίες από την εκδήλωση ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης με θέμα
Σήμερα Σάββατο 8 Δεκεμβρίου - ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης: Εκδήλωση με θέμα
Πτολεμαΐδα: Οι ομιλίες και οι τοποθετήσεις από την εκδήλωση ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης με θέμα
Φωταγωγήθηκε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο του Δήμου Εορδαίας (φωτογραφίες)

Φωταγωγήθηκε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο του Δήμου Εορδαίας (φωτογραφίες)


Σε κλίμα εορταστικό, με Εκκλησιαστικούς ύμνους,   …

Στις 15 Δεκεμβρίου η τελετή έναρξης των 10των ΠτολεμαΙκών Αγώνων Κολύμβησης

Στις 15 Δεκεμβρίου η τελετή έναρξης των 10των ΠτολεμαΙκών Αγώνων Κολύμβησης


Ο Δήμαρχος Εορδαίας και το Διοικητικό Συμβούλιο της Αθ…

Δείτε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
Έξω φρενών οι κάτοικοι της Ακρινής με τις δηλώσεις του Προέδρου της ΔΕΗ.
 Κούρεμα με ...27 ψαλίδια - χωρίς άλλα σχόλια (video)

Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας: Πρόσκληση σε Χριστουγεννιάτικη Συναυλία

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Το Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας σας προσκαλεί στην Χριστουγεννιάτικη Συναυλία που θα παρουσιάσει η Συμφωνική

Περισσότερα

ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Π.Δ.Μ.: Προτάσεις για την αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Υδάτων Δυτικής Μακεδονίας

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα ​Επιστολή με παρατηρήσεις - προτάσεις για την αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Υδάτων Δυτικής Μακεδονίας απέστειλε

Περισσότερα

Η ΕΤΕ/ΔΕΗ εκφράζει την έντονη διαφωνία της για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Παραμονές Χριστουγέννων 2016 η Διοίκηση της ΔΕΗ αποφάσισε να γραφτεί ο επίλογος για

τον ΑΔΜΗΕ υπογράφοντας το τελικό κείμενο

Περισσότερα

ΕΡΤ Κοζάνης & Ιερά Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης: Ραδιομαραθώνιος αγάπης για τους άπορους συμπολίτες μας «Προσφέρω με την καρδιά μου»

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Στις 19 Δεκεμβρίου ημέρα Δευτέρα και από ώρα 09.00 π.μ μέχρι και στις 14.00 μ.μ, η ΕΡΤ Κοζάνης (100,2 και 100,6 FM)

Περισσότερα

ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ: Με «εορταστικές εκδηλώσεις» για την απόφαση της Ε.Π του Ευρωκοινοβουλίου σχετικά με το αίτημα της ΔΕΗ για τους ρύπους προσπαθεί η Greenpeace να ξεχάσει τον πόνο της ότι: οι λιγνιτικές επενδύσεις δεν ακυρώνονται

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Είχαν τρομερή αγωνία και άγχος

Μπορεί και να τους είχε κοπεί και η όρεξη

Τα βράδια στριφογύριζαν στο κρεβάτι βλέποντας εφιάλτες.

Περισσότερα

Πολιτιστικός Σύλλογος Πτολεμαϊδας "Ο Σωτήρας": Πρόσκληση στη 2η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας «Ο Σωτήρας» σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας την 2 η Χριστουγεννιάτικη

Περισσότερα

Εντατικοποιούνται τα μέτρα ασφάλειας και αστυνόμευσης σε όλη τη χώρα για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Κλιμακώνονται τα προγράμματα ασφάλειας και αστυνόμευσης της Ελληνικής Αστυνομίας, σε ολόκληρη τη χώρα,

Περισσότερα

ΚΕΠΚΑ Δυτικής Μακεδονίας: Παιχνίδια «κατάσκοποι»

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Τα συνδεδεμένα, στο ίντερνετ παιχνίδια, αποτυγχάνουν παταγωδώς, στην προστασία βασικών δικαιωμάτων των καταναλωτών, σε θέματα ασφάλειας

Περισσότερα

Ο Υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης στο www.kozani.tv (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Συνέντευξη για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις έδωσε στο www.kozani.tv και στους Σωκράτη Μουτίδη και Παναγιώτη Τσαρτσιανίδη ο Υπουργός Επικρατείας

Περισσότερα

ΔΕΗ: Υπενθύμιση για Ρύθμιση Οφειλών

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Η ΔΕΗ υπενθυμίζει στους πελάτες της ότι στις 31/12/2016 λήγει το ιδιαίτερα ευνοϊκό

πρόγραμμα διακανονισμού

Περισσότερα

Ο ποιητής του λαού και κονταρομάχος των φτωχών Κώστας Βάρναλης

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Σαν σήμερα (16/12/1974) φεύγει από την ζωή ο Κώστας Βάρναλης

Σαν σήμερα (16/12/1974) φεύγει από την ζωή ο Κώστας Βάρναλης ο κομμουνιστής ποιητής Κώστας Βάρναλης.

Περισσότερα

ΔΕΗ: Αναγνώριση του αιτήματος για δωρεάν δικαιώματα CΟ2

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Δεύτερη αναγνώριση του δίκαιου αιτήματος της Ελλάδας για δωρεάν χορήγηση δικαιωμάτων

εκπομπής CO2 αποτελεί

Περισσότερα

Πανελλαδική κινητοποίηση των συνταξιούχων (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Video από την μαζική κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας που  πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα χιλιάδες συνταξιούχοι από όλη τη χώρα στο κέντρο της Αθήνας.

Περισσότερα

Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: «Καθαρή» ενέργεια και «πράσινη» ανάπτυξη: μανδύας για εγγυημένα κέρδη για το κεφάλαιο.

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Στη συζήτηση για τη «δέσμη μέτρων Καθαρή Ενέργεια για όλους» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο παρενέβη ο ευρωβουλευτής

Περισσότερα

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων στο ptolemaida.tv (16-12-16)

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα της Παρασκευής (16-12-16)

Περισσότερα

Πολιτιστικός Σύλλογος Οικ. Καρδιάς Πτολεμαϊδας "Η Μέρα": Πρόσκληση σε εκδήλωση

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Οικ. Καρδιάς Πτολεμαϊδας "Η Μέρα" σας προσκαλεί στην εκδήλωση Κόλντα Μπάμπω

Περισσότερα

Επείγουσα ερώτηση προς την Κομισιόν και προς το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο κατέθεσε ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα «Για πόσα χρόνια δεσμεύτηκε η ελληνική κυβέρνηση για πλεόνασμα 3,5%»;

Περισσότερα

Κίνηση "Απελάστε το Ρατσισμό": Συγκέντρωση κατά του ρατσισμού και του φασισμού στην Πτολεμαΐδα

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα 18 Δεκέμβρη, Παγκόσμια Ημέρα του Μετανάστη:

Συγκέντρωση κατά του ρατσισμού και του φασισμού, των πολέμων και της φτώχειας

Περισσότερα

Καταγραφή δεσποζόμενων ζώων στο δήμο Εορδαίας

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Δήμος Εορδαίας ενημερώνει ότι, σύμφωνα με την παρ.1 του άρθ.5 του Νόμου 4039/2012 και με την τροποποίηση του Ν. 4235/2014

Περισσότερα

Γιώργος Κασαπίδης: Κατάθεση ερώτησης για την απρόσκοπτη προσβασιμότητα σε δημόσιους και κοινόχρηστους χώρους

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι συμπολίτες μας ως προς την απρόσκοπτη προσβασιμότητα

Περισσότερα