pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Χορηγία 20 ασθενοφόρων στο ΕΚΑΒ από τον ΤΑΡ στο πλαίσιο του προγράμματος Προορισμός, Η Προστασία - επίκεινται άλλα 11

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Θεσσαλονίκη, Ελλάδα. Την Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018, το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) και ο Διαδριατικός Αγωγός Φυσικού Αερίου (TAP)

AG πραγματοποίησαν εκδήλωση για την παράδοση και παραλαβή 20 ασθενοφόρων οχημάτων στις εγκαταστάσεις του ΕΚΑΒ στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, παρουσία της Διοίκησης του οργανισμού και εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Πρόκειται για το δεύτερο σκέλος συνολικής χορηγίας 33 ασθενοφόρων (καθώς 2 έχουν ήδη παραδοθεί στο Νοσοκομείο του Κιλκίς), μία προσφορά του TAP στο ΕΚΑΒ στο πλαίσιο του διαπεριφερειακού προγράμματος ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ, Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ | Δωρεά Οχημάτων Κοινής Ωφέλειας που ο ΤΑΡ υλοποιεί στη Βόρεια Ελλάδα.  

Κατά την εκδήλωση, ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ που παρέλαβε τα ασθενοφόρα οχήματα, κ. Κωνσταντίνος Καρακατσιανόπουλος, δήλωσε:

«Με ιδιαίτερη χαρά παραλαμβάνουμε σήμερα τα 20 ασθενοφόρα (…) από τη δωρεά του ΤΑΡ. Πρόκειται αναμφισβήτητα για τη μεγαλύτερη δωρεά που έχει γίνει ποτέ προς τα Παραρτήματα του ΕΚΑΒ Μακεδονίας και Θράκης, δηλαδή τα Παραρτήματα Αλεξανδρούπολης, Καβάλας, Θεσσαλονίκης και Κοζάνης. Και καθίσταται ιδιαίτερα σημαντική, επίσης, λόγω του εξειδικευμένου ιατρο-τεχνολογικού εξοπλισμού που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει και τέσσερις υπερσύγχρονες θερμοκοιτίδες, με πιστοποιημένο ασφαλή τρόπο μεταφοράς των νεογνών».

Από την πλευρά τους, οι περιφερειάρχες Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, κ. Χρήστος Μέτιος, και Δυτικής Μακεδονίας, κ. Θόδωρος Καρυπίδης, υπογράμμισαν τη σημασία της πρωτοβουλίας για τις περιοχές από τις οποίες διέρχεται ο αγωγός ΤΑΡ. Επίσης, ευχαρίστησαν όλους όσοι συνέβαλαν στην υλοποίηση του προγράμματος για την εξαιρετική τους συνεργασία, και συνεχάρησαν τους εκπροσώπους του αγωγού για την κοινωνική τους ευαισθησία και δράση.

Τον ΤΑΡ εκπροσώπησε η Διευθύντρια του έργου για την Ελλάδα, κ. Κατερίνα Παπαλεξανδρή, που ενέταξε την πρωτοβουλία αυτή στο πλαίσιο της αδιαπραγμάτευτης δέσμευσης του αγωγού να λειτουργεί με γνώμονα την ασφάλεια και την προστασία, αλλά και να προσφέρει ουσιαστική βοήθεια στις τοπικές κοινότητες. Ευχαρίστησε, επίσης, την ηγεσία του ΕΚΑΒ, τις περιφερειακές αρχές, αλλά και την αρμόδια ομάδα του ΤΑΡ για την επιτυχημένη συνεργασία τους – όπως αντικατοπτρίζεται στην ταχεία υλοποίηση του προγράμματος μετά την ανακοίνωσή του το καλοκαίρι του 2017

Συνολικά, ο ΤΑΡ επενδύει περισσότερα από €10 εκατ. στο διαπεριφερειακό πρόγραμμα Δωρεά Οχημάτων Κοινής Ωφελείας | ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ, Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ. Είναι μία από τις μεγαλύτερες κοινωνικές και περιβαλλοντικές επενδύσεις που το έργο υλοποιεί εθελοντικά, προσφέροντας 90 και πλέον οχήματα (ασθενοφόρα, εκχιονιστικά, καθαριότητας, δασικά και πολιτικής προστασίας) στις τοπικές κοινότητες και των τριών βορειοελλαδίτικων περιφερειών.

Σχετικά με τον Διαδριατικό Αγωγό Φυσικού Αερίου (TAP)

Ο αγωγός TAP θα μεταφέρει φυσικό αέριο από το γιγαντιαίο κοίτασμα Shah Deniz II του Αζερμπαϊτζάν προς την Ευρώπη. Ο μήκους περίπου 878 χλμ. αγωγός θα συνδεθεί με τον αγωγό Trans Anatolian Pipeline (TANAP) στους Κήπους, στα ελληνοτουρκικά σύνορα, και θα διασχίζει την Ελλάδα, την Αλβανία και την Αδριατική θάλασσα, προτού εξέλθει στην ξηρά στη Nότιo Ιταλία.

Η όδευση του TAP μπορεί να διευκολύνει την προμήθεια φυσικού αερίου σε αρκετές χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης της Βουλγαρίας, της Αλβανίας, της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, του Μαυροβουνίου, της Κροατίας κ.ά. Η προσγειάλωση του TAP στις ακτές της Ιταλίας παρέχει πολλαπλές δυνατότητες για περαιτέρω μεταφορά φυσικού αερίου της Κασπίας σε μερικές από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές αγορές, όπως είναι η Γερμανία, η Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ελβετία και η Αυστρία.

Ο TAP θα προωθήσει την οικονομική ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας κατά μήκος της διαδρομής του αγωγού και θα αποτελέσει σημαντική πηγή άμεσων ξένων επενδύσεων. Με τις πρώτες πωλήσεις αερίου προς τη Γεωργία και την Τουρκία να προβλέπονται για τα τέλη του 2018, οι πρώτες παραδόσεις στην Ευρώπη αναμένονται το 2020.

Στο μετοχικό κεφάλαιο του ΤΑΡ μετέχουν οι εταιρείες: BP (20%), SOCAR (20%), Snam (20%), Fluxys (19%), Enagás (16%) και Axpo (5%).

Για ερωτήσεις από εκπροσώπους ΜΜΕ: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Περισσότερες πληροφορίες για τον TAP: www.tap-ag.gr | www.twitter.com/tap_pipeline

 

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Ο καιρός Παρασκευή 29, Σάββατο 30 και Κυριακή 31 Μαρτίου στη Δ. Μακεδονία & σε 6 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας
Νίκος Βουνοτρυπίδης: «Άλωση» της περιοχής μας από την «πράσινη ανάπτυξη»
Επίσημο: Την Κυριακή 14 Απριλίου ο μεγάλος τελικός Κυπέλλου Ε.Π.Σ. Κοζάνης ανάμεσα σε Εορδαϊκό και Βελβεντό στο ΔΑΚ Κοζάνης - Όλες οι λεπτομέρειες
ΚΚΕ Τ.Ε. Καστοριάς - Βοΐου: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον Νίκο Χιόνο

ΚΚΕ Τ.Ε. Καστοριάς - Βοΐου: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον Νίκο Χιόνο


Η Τομεακή Επιτροπή Καστοριάς - Βοϊου εκφράζει τα συλλυ…

Νήματα της Άνοιξης του  Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με την Εύη Γεροκώστα
Ο καιρός για τις επόμενες 6 ημέρες

Ο καιρός για τις επόμενες 6 ημέρες


www.kozani.tv  Δείτε το καιρό αναλυτικά για έξι ημέρες  …

Δελφίνια Πτολεμαΐδας: 13οι Πτολεμαϊκοί Αγώνες

Δελφίνια Πτολεμαΐδας: 13οι Πτολεμαϊκοί Αγώνες


Δελφίνια Πτολεμαΐδας: 13οι Πτολεμαϊκοί Αγώνες.