pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Γ. Κασαπίδης: Απάντηση σχετικά με τις αποζημιώσεις από τις ζημιές της Άνοιξης του 2017

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ερωτηθείς σχετικά με τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ που περίμεναν οι πληγέντες παραγωγοί του Ν. Κοζάνης, από τις ζημιές της Άνοιξης του 2017 ο βουλευτής

Κοζάνης κ. Γιώργος Κασαπίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Εκπρόθεσμα, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις του Υπουργού κ. Αποστόλου, ξεκίνησε η καταβολή των αποζημιώσεων που περιμένουν οι πληγέντες γεωργοί της Δυτικής Μακεδονίας από τα ζημιογόνα αίτια της άνοιξης του 2017.

Παρά τις διαβεβαιώσεις του κ. Αποστόλου για έγκαιρη και εντός του έτους του 2017 πληρωμή των αποζημιώσεων, η καθυστέρηση οφείλεται κυρίως στα εξής:

Α) Στο γεγονός της χρονικής υπέρβασης και παράτασης πέραν της προκαθορισμένης καταληκτικής ημερομηνίας συγκέντρωσης των δηλώσεων ΟΣΔΕ των παραγωγών από τους φορείς υποδοχής, η οποία ωστόσο γίνεται με την άδεια και ανοχή του Υπουργείου.

Β) Ταυτόχρονα με τις δηλώσεις αυτές γίνεται και η δήλωση ασφάλισης της παραγωγής στον ΕΛΓΑ η οποία ακολουθεί την ίδια χρονοκαθυστέρηση.

Γ) Οι πληρωμές των αποζημιώσεων των παραγωγών γίνονται από χρήματα των ίδιων των παραγωγών που καταβάλλουν υπέρ ΕΛΓΑ κατά τη δήλωση ασφάλισης. Τα χρήματα αυτά ο ΕΛΓΑ τα εισπράττει από τους ασφαλισμένους αγρότες είτε κατά την υποβολή της δήλωσης μαζί με αυτή του ΟΣΔΕ είτε πολύ αργότερα κατά την καταβολή των ευρωπαϊκών ενισχύσεων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Σε ορισμένες περιπτώσεις δίδεται η δυνατότητα αποπληρωμής των ασφαλίστρων και αργότερα ακόμα και έως το νέο έτος!

Δ) Τέλος η έλλειψη προσωπικού και η εσφαλμένη πολιτική της σημερινής Κυβέρνησης σε βασικά θέματα λειτουργίας του ΕΛΓΑ, επιτείνουν το πρόβλημα της έγκαιρης ολοκλήρωσης των αναγκαίων διαδικασιών πριν την καταβολή των αποζημιώσεων. 

Αυτά είναι μερικά από τα βασικά που όφειλε ο κ. Αποστόλου, πριν δώσει τις αντίστοιχες διαβεβαιώσεις για έγκαιρη και εντός του έτους πληρωμή των αποζημιώσεων στους αγρότες του Ν. Κοζάνης κατά την επίσκεψή του πέρυσι την άνοιξη στους Πύργους Εορδαίας, να γνωρίζει. Μαζί βέβαια και το πολυπληθές κλιμάκιο τοπικών βουλευτών και άλλων παραγόντων που συνόδευαν τον κ. Υπουργό.»

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δημοφιλή Νέα

«ΥΨΙΚΑΜΙΝΟΣ»: Θεατρική παράσταση, Ντίνος Χριστιανόπουλος
Σήμερα Τετάρτη 17 Απριλίου στο Πνευματικό Κέντρο στην Πτολεμαΐδα η θεατρική παράσταση - Ντίνος Χριστιανόπουλος
Οι 10 φωτογραφίες του top-sport.gr που ξεχώρισαν από τον τελικό Κυπέλλου ανάμεσα σε Εορδαϊκό και Βελβεντό (Photos)
Σαν σήμερα 16 Απριλίου

Σαν σήμερα 16 Απριλίου


Μια ματιά στην ιστορία του τόπου και του κόσμου. Γεγονό…

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων  | Τετάρτη 17 Απριλίου

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | Τετάρτη 17 Απριλίου


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Γ.Ν. Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο»: 2ο μάθημα του 3ου κύκλου μετεκπαιδευτικών Σεμιναρίων-Διαλέξεων με θέμα
Αγωνιστική υποδοχή στον Άδωνι Γεωργιάδη σήμερα Παρασκευή 19 Απρίλη στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας από Εργατικά Σωματεία της Εορδαίας (φωτογραφίες - video)
Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΗ Η «ΕΝΩΣΗ»: Συμμετοχή στην 24ωρη γενική απεργία την Τετάρτη 17 Απριλίου