pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Συνεργασία μεταξύ των Φυλακών της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας και του Δήμου Γρεβενών για τη διοργάνωση αποκριάτικου καρναβαλιού στα Γρεβενά

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Πρωτότυπη συνεργασία μεταξύ του Καταστήματος Κράτησης, της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας και του Δήμου Γρεβενών για τη διοργάνωση του αποκριάτικου καρναβαλιού στην πόλη των Γρεβενών.

Η κ. Αναστασία Πουλατσόγλου, υπεύθυνη εκπαιδεύτρια του προγράμματος και ο Διευθυντής του Καταστήματος Κράτησης Γρεβενών, παρουσιάζουν τα στολίδια που κατασκευάστηκαν στον θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού κ. Δασκαλόπουλο και τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Απόστολο Τζιουβάρα

Ένα ξεχωριστό πρόγραμμα κοπτικής - ραπτικής και σχεδίου λειτουργεί στις φυλακές Γρεβενών, και υλοποιείται σε συνεργασία με την τεχνική βοήθεια για την μεταρρύθμιση του Ελληνικού Δικαστικού Συστήματος, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Στόχος του πρότυπου αυτού προγράμματος δεν είναι μόνο η εκμάθηση της τέχνης της κοπτικής – ραπτικής, αλλά η προσαρμογή παραβατικών ατόμων σε συνθήκες καθημερινής εργασίας, προκειμένου να ενταχθούν ομαλότερα στην κοινωνία μετά τη αποφυλάκιση τους.

Στο πρόγραμμα αυτό συμμετέχουν 10 κρατούμενοι και η εκμάθηση γίνεται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του βιοτεχνικού τμήματος του Καταστήματος Κράτησης Γρεβενών. Στο συγκεκριμένο τμήμα υπεύθυνη είναι η κα Πουλατσόγλου Αναστασία, πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ΕΟΠΠΕΠ, η οποία έχει αναλάβει παράλληλα  και το ρόλο της συντονίστριας, στη συγκεκριμένη δομή .Οι κρατούμενοι εκπαιδεύονται τόσο στις τεχνικές ραπτικής, επιδιόρθωσης και σχεδιασμού ρούχων, όσο και στη κατασκευή προϊόντων ραπτικής από υφάσματα, συνθετικά, πλαστικά και άλλα υλικά.

Είναι σαφές πως η εκπαίδευση των παραβατικών ατόμων αποτελεί διττή στρατηγική, καθώς επιτρέπει την ενεργή συμμετοχή των ατόμων, και συμβάλλει στη διαφύλαξη της δημόσιας ασφάλειας. Μέσα στα πλαίσια αυτής της στρατηγικής, η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και ο Δήμος Γρεβενών ανέθεσαν στο Τμήμα Κοπτικής – Ραπτικής του Καταστήματος Κράτησης Γρεβενών, την σχεδίαση και κατασκευή τεσσάρων χιλιάδων αποκριάτικων σημαιών και τετρακοσίων μέτρων πολύχρωμων διακοσμητικών κορδελών για το φετινο αποκριάτικο καρναβάλι. Αυτή η ανάθεση έχει πολλαπλά οφέλη. Κατ’ αρχήν ωφελούνται εκπαιδευτικά οι ίδιοι οι κρατούμενοι, οι οποίοι έχουν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν σε αυτό το  νέο παραγωγικό αντικείμενο, και επιπρόσθετα υπάρχει εξοικονόμηση χρήματων και πόρων για τον Δήμο Γρεβενών,  τους δημότες και τη Περιφέρεια γενικότερα, μιας και το μόνο κόστος είναι η παροχή φθηνής πρώτης ύλης προς το ραφείο των φυλακών (υφάσματα).

Στα πλαίσια της εύρυθμης συνεργασίας των εμπλεκόμενων μερών, επισκέφτηκαν τη δομή ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Κος Δασκαλόπουλος και ο Δημοτικός Σύμβουλος Κος Απόστολος Τζιουβάρας, προκειμένου να δουν την εξέλιξη των εργασιών. Ξεναγήθηκαν στους χώρους του εργαστηρίου ραπτικής από το Διευθυντή του Καταστήματος Κράτησης Γρεβενών και παρακολούθησαν ένα μέρος της κατασκευής των προϊόντων. Η παραγγελία  παραδόθηκε με το τέλος της επίσκεψης προκειμένου  να διευκολυνθεί ο  Δήμος Γρεβενών στον έγκαιρο στολισμό της πόλης.

Κλείνοντας, το Κατάστημα Κράτησης Γρεβενών θα ήθελε να ευχαριστήσει τον θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού κ. Δασκαλόπουλο και τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Απόστολο Τζιουβάρα, διότι με την στήριξη τους σε αυτή την ανάθεση ,το εργαστήριο κοπτικής ραπτικής αποκτά και τον κοινωνικό χαρακτήρα για τον οποίο  σχεδιάστηκε ,δίνοντας του την ευκαιρία ,μέσω της συγκεκριμένης δράσης, να επιστρέψει και να προσφέρει και αυτό με την σειρά του στην κοινωνία και στον πολίτη.

 

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Super Market
ΑΑΔΕ / Ενώπιον κατασχέσεων πάνω από 1,5 εκατ. φορολογούμενοι – Περίπου 4 εκατ. πολίτες με χρέη

ΑΑΔΕ / Ενώπιον κατασχέσεων πάνω από 1,5 εκατ. φορολογούμενοι – Περίπου 4 εκατ. πολίτες με χρέη


Το οικονομικό αδιέξοδο που βιώνει ένα μεγάλο μέρος της…

Εμπορικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας - Εορδαίας: Πασχαλινό Εορταστικό Ωράριο 2024

Εμπορικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας - Εορδαίας: Πασχαλινό Εορταστικό Ωράριο 2024


Ενημερώνουμε τους καταναλωτές, εργαζόμενους και εμπόρ…

Θέσεις εργασίας στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας - Κάνε την αίτησή σου

Θέσεις εργασίας στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας - Κάνε την αίτησή σου


Θέσεις εργασίας στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονί…

Τα βασανιστήρια της Χούντας [video]
Παππού, τι έκανες στη χούντα; – του Θανάση Σκαμνάκη

Παππού, τι έκανες στη χούντα; – του Θανάση Σκαμνάκη


Αύριο είναι 21 Απριλίου. ΄Ηδη 57 χρόνια από τότε. Μια επέτ…

Νέα Φτώχεια για τους Δυτικομακεδόνες με τα Ειδικά Πολεοδομικά Σχέδια (Ε.Π.Σ.) Πυρήνα Ζώνης Απολιγνιτοποίησης (Ζ.ΑΠ.) | του ΧΡΗΣΤΟΥ Γ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ