pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Την καθιέρωση σήματος αγροτικών προϊόντων Προστατευόμενων Οικολογικά Ευαίσθητων Περιοχών (Π.Ο.Ε.Π) προτείνει ο βουλευτής Κοζάνης Γιώργος Κασαπίδης

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Πρόταση για την καθιέρωση ενός νέου σήματος ποιότητας αγροτικών προϊόντων κατέθεσε κατά τη διάρκεια συζήτησης του Νομοσχεδίου για τους «Φορείς διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών»

στη Βουλή, ο βουλευτής Κοζάνης κ. Γιώργος Κασαπίδης.

Η πρόταση αφορά στη θέσπιση κατάλληλου θεσμικού πλαισίου με καλλιεργητικά πρότυπα φιλικά προς το περιβάλλον που θα επιτρέπουν τη γεωργική δραστηριότητα και την παραγωγή ποιοτικά ανώτερων προϊόντων, χωρίς αρνητικές επιπτώσεις στα ευαίσθητα οικοσυστήματα όπου θα καλλιεργούνται.

Ο κ. Κασαπίδης πρότεινε στις περιπτώσεις αυτές να δίδεται αντίστοιχο σήμα ποιότητας, αγροτικών προϊόντων «Προστατευόμενων Οικολογικά Ευαίσθητων Περιοχών» με το ακρωνύμιο Π.Ο.Ε.Π. κατ΄ αντιστοιχία των ήδη υπαρχόντων Π.Ο.Π. και Π.Γ.Ε., το οποίο ωστόσο πρέπει να θεσπιστεί τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Το σήμα αυτό θα το δίδει ο αντίστοιχος φορέας διαχείρισης σε συνεργασία με την αρμόδια υπηρεσία του ΥπΑΑΤ ΕΛΓΟ Δήμητρα.

Κατ΄ αυτόν τον τρόπο μπορούμε, αξιοποιώντας τα μοναδικά συγκριτικά πλεονεκτήματα της ελληνικής βιοποικιλότητας, να δημιουργήσουμε δεκάδες ή και εκατοντάδες νέα πιστοποιημένα αγροδιατροφικά προϊόντα, ανώτερης ποιότητας και ξεχωριστής ταυτότητας ως προς την προστασία του περιβάλλοντος.

Τα προϊόντα αυτά μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών των κατά τόπους προστατευόμενων περιοχών.

Αν μάλιστα ενσωματωθούν κι άλλες άυλες πολιτισμικές αξίες (ιστορίας και παράδοσης) στα προϊόντα αυτά, τότε, εκτός της βιολογικής – γαστρονομικής και περιβαλλοντικής τους αξίας, αλληλεπιδρούν ευεργετικά και με τον ποιοτικό τουρισμό στην πατρίδα μας.

Παρουσιάζοντας επιμέρους τεχνικά χαρακτηριστικά της προτάσεώς του, ο κ. Κασαπίδης ζήτησε από τον παριστάμενο Υπουργό τη στήριξή του ώστε να ξεκινήσουν οι απαραίτητες ενέργειες για την καθιέρωση του νέου αυτού σήματος ποιότητας. Κατά το κλείσιμο της ομιλίας του τόνισε εμφατικά: «Είναι μια ευκαιρία και μια πρόκληση προς όλους τους βουλευτές όλων των κομμάτων να συνθέσουμε ιδέες και να ενώσουμε δυνάμεις στην κατεύθυνση της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, το σχέδιο της οποίας μέχρι σήμερα είναι και το ζητούμενο».

Το οπτικοακουστικό υλικό της εισήγησης είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του βουλευτή.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Ο καιρός Παρασκευή 29, Σάββατο 30 και Κυριακή 31 Μαρτίου στη Δ. Μακεδονία & σε 6 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας
Νίκος Βουνοτρυπίδης: «Άλωση» της περιοχής μας από την «πράσινη ανάπτυξη»
Επίσημο: Την Κυριακή 14 Απριλίου ο μεγάλος τελικός Κυπέλλου Ε.Π.Σ. Κοζάνης ανάμεσα σε Εορδαϊκό και Βελβεντό στο ΔΑΚ Κοζάνης - Όλες οι λεπτομέρειες
ΚΚΕ Τ.Ε. Καστοριάς - Βοΐου: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον Νίκο Χιόνο

ΚΚΕ Τ.Ε. Καστοριάς - Βοΐου: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον Νίκο Χιόνο


Η Τομεακή Επιτροπή Καστοριάς - Βοϊου εκφράζει τα συλλυ…

Νήματα της Άνοιξης του  Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με την Εύη Γεροκώστα
Δελφίνια Πτολεμαΐδας: 13οι Πτολεμαϊκοί Αγώνες

Δελφίνια Πτολεμαΐδας: 13οι Πτολεμαϊκοί Αγώνες


Δελφίνια Πτολεμαΐδας: 13οι Πτολεμαϊκοί Αγώνες.

Π. Κουκουλόπουλος: «Η Κυβέρνηση κρίνεται αμείλικτα για τα πεπραγμένα της, με κορυφαία τη συγκάλυψη των Τεμπών»