pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή: Να εξαιρεθεί η Ελληνική ηλεκτροπαραγωγή από το σύστημα εμπορίας εκπομπών άνθρακα (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Την ανάγκη να δοθεί εξαίρεση στην Ελληνική ηλεκτροπαραγωγή από το σύστημα εμπορίας εκπομπών άνθρακα τόνισε ο Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ - Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ»

Ευρωβουλευτής, Καθηγητής, Νότης Μαριάς με παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, τη Δευτέρα 5/2/2018.

Όπως επεσήμανε ο Νότης Μαριάς «η Ευρωπαϊκή Ένωση προσπαθεί να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις των Παρισίων για την προστασία του περιβάλλοντος. Και αυτό το έχει αναθέσει κυρίως σε ένα σύστημα εμπορίας εκπομπών άνθρακα, ένα σύστημα ETS, το οποίο στηρίζεται επί της ουσίας στην ίδια την αγορά. Και θα έλεγα ότι δεν είναι σύστημα αποτελεσματικό. Πολλές φορές οδηγεί σε κερδοσκοπία ενώ ταυτόχρονα δημιουργούνται και απίθανες καταστάσεις».

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Και να εξηγήσω: Η Βουλγαρία και η Πολωνία έχουν πάρει εξαίρεση από την αγορά δικαιωμάτων αερίων ρύπων. Δεν ισχύει αυτή η εξαίρεση για την Ελλάδα με αποτέλεσμα η Ελληνική ΔΕΗ να ζημιώνεται 400 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο. Ταυτόχρονα στην περιοχή γύρω από την Ελλάδα, οι βιομηχανίες» οι οποίες λειτουργούν «στη Τουρκία, στη Βουλγαρία, στα Σκόπια, στην Αλβανία δεν δεσμεύονται από κανένα περιορισμό».

Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Το σύστημα λοιπόν είναι παράλογο και γι’ αυτό θα έπρεπε να έχει δοθεί και εξαίρεση στην Ελλάδα να μπορεί να λειτουργήσει όπως εξαιρείται και η βουλγαρική ΔΕΗ».

Επισυνάπτεται το βίντεο με την παρέμβαση του Νότη Μαριά:

Δημοφιλή Νέα

«ΥΨΙΚΑΜΙΝΟΣ»: Θεατρική παράσταση, Ντίνος Χριστιανόπουλος
Σήμερα Τετάρτη 17 Απριλίου στο Πνευματικό Κέντρο στην Πτολεμαΐδα η θεατρική παράσταση - Ντίνος Χριστιανόπουλος
Οι 10 φωτογραφίες του top-sport.gr που ξεχώρισαν από τον τελικό Κυπέλλου ανάμεσα σε Εορδαϊκό και Βελβεντό (Photos)
Σαν σήμερα 16 Απριλίου

Σαν σήμερα 16 Απριλίου


Μια ματιά στην ιστορία του τόπου και του κόσμου. Γεγονό…

Αγωνιστική υποδοχή στον Άδωνι Γεωργιάδη σήμερα Παρασκευή 19 Απρίλη στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας από Εργατικά Σωματεία της Εορδαίας (φωτογραφίες - video)
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων  | Τετάρτη 17 Απριλίου

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | Τετάρτη 17 Απριλίου


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Γ.Ν. Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο»: 2ο μάθημα του 3ου κύκλου μετεκπαιδευτικών Σεμιναρίων-Διαλέξεων με θέμα
Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΗ Η «ΕΝΩΣΗ»: Συμμετοχή στην 24ωρη γενική απεργία την Τετάρτη 17 Απριλίου