pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Σύλλογος Ορειβασίας Χιονοδρομίας Φλώρινας: Ολοκληρώθηκε η πρώτη δράση του προγράμματος ΧΙΟΝΟΝΙΦΑΔΑ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χειμερινών Αθλημάτων στο Χιονοδρομικό Κέντρο Βίγλας Πισοδερίου (φωτογραφίες)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ολοκληρώθηκε η πρώτη δράση του προγράμματος ΧΙΟΝΟΝΙΦΑΔΑ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χειμερινών Αθλημάτων που διοργανώθηκε από τον Σ.Ο.Χ. Φλώρινας,

την Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας και το Χιονοδρομικό Κέντρο Βίγλας Πισοδερίου.

Στην διοργάνωση δήλωσε συμμετοχή το 1ο Πειραματικό Σχολείο Φλώρινας, που επισκέφθηκε το Χ.Κ. Βίγλας Πισοδερίου στις 08/02/2018. Την ίδια μέρα στο χιονοδρομικό παραβρέθηκαν άλλα τρία σχολεία όμορων νομών και κάποια από τα παιδιά παρακολούθησαν και  εντάχθηκαν στο πρόγραμμα. Αναλυτικότερα οι συμμετοχές των σχολείων είναι οι εξής :

  1. 1ο Πειραματικό Δημοτικό Φλώρινας :                    120 μαθητές
  2. Δημοτικό Σχολείο Τσοτυλίου Κοζάνης :                 100 μαθητές
  3. Γυμνάσιο Κορησού Καστοριάς             :               70 μαθητές
  4. Δημοτικό Σχολείο Μαυροχωρίου Καστοριάς :         50 μαθητές

ΣΥΝΟΛΟ                             340 μαθητές

Σχηματίστηκαν τέσσερα (μονοώρα) συνεργεία τεχνικής κατάρτισης στο snowpark όπου τα παιδιά διδάχτηκαν την βασική τεχνική και θέση του αλπικού μέχρι το σταμάτημα με στεμ. Όσα παιδιά  γνώριζαν τις βασικές γνώσεις αλπικού, ακολούθησαν διαφορετικό πρόγραμμα εκμάθησης και βελτίωσης της τεχνικής στις πίστες (1 συνεργείο). Ακόμα μέσα από μια παρουσίαση-προβολή τα παιδιά διδάχτηκαν ιστορικά στοιχεία σχετικά με την χιονοδρομία, και την ιστορία του Χιονοδρομικού Κέντρου και του Συλλόγου. Επίσης έγινε πλήρης ενημέρωση σχετικά με τα αθλήματα της χιονοδρομίας,  το χιονοδρομικό κέντρο και την ασφαλή διεξαγωγή του αθλήματος.

Στην διοργάνωση συμμετείχαν, οι προπονητές του Συλλόγου Παπακοσμά Βηθλεέμ, Δημητριάδης Φραγκίσκος, Δαδακαρίδου Δήμητρα και Μούλελης Ηλίας καθώς επίσης και τρεις δάσκαλοι της Σχολής Σκι του Χιονοδρομικού Κέντρου. Η διεξαγωγή του προγράμματος στο Χιονοδρομικό συντονίστηκε από τον πρόεδρο, τον αντιπρόεδρο και τον έφορο αλπικού του Συλλόγου (Καράντζας Λ. – Γιαζιτζίδης Σ.– Δούμτσης Κ.)

Το χιονοδρομικό Κέντρο διέθεσε δωρεάν τους δασκάλους, παρείχε δωρεάν εξοπλισμό, και ειδικές τιμές σε όλες τις υπόλοιπες υπηρεσίες. Η διοργάνωση αποτέλεσε πολύτιμη εμπειρία για όλους, άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις και όλοι ζήτησαν να ενταχθούν στο πρόγραμμα και την επόμενη χρονιά.

 Το ΔΣ του Συλλόγου ευχαριστεί θερμά την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας (Δ/νση 1ο βάθμιας εκπαίδευσης) για την άψογη συνεργασία και ευχόμαστε την επόμενη χρονιά όλη η εβδομάδα της Χιονονιφάδας να είναι πλήρης. Επίσης ενημερώνει τους γονείς ότι το πρόγραμμα snowkidz της Διεθνούς Ομοσπονδίας που συμμετέχει ο ΣΟΧ και αφορά παιδία μικρής ηλικίας συνεχίζεται με δράσεις μέσα στον Μάρτιο.

 

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Καράντζας Λάζαρος

 

 

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Δείτε την ταινία
Νίκος Βουνοτρυπίδης: «Άλωση» της περιοχής μας από την «πράσινη ανάπτυξη»
Ο καιρός Παρασκευή 29, Σάββατο 30 και Κυριακή 31 Μαρτίου στη Δ. Μακεδονία & σε 6 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας
Επίσημο: Την Κυριακή 14 Απριλίου ο μεγάλος τελικός Κυπέλλου Ε.Π.Σ. Κοζάνης ανάμεσα σε Εορδαϊκό και Βελβεντό στο ΔΑΚ Κοζάνης - Όλες οι λεπτομέρειες
Πώς παρουσιάζεται η Ελληνική Eπανάσταση του 1821 στα Τουρκικά σχολικά βιβλία

Πώς παρουσιάζεται η Ελληνική Eπανάσταση του 1821 στα Τουρκικά σχολικά βιβλία


Η άλλη πλευρά Το κείμενο που ακολουθεί είναι μετάφρασ…

Ο Βασίλης Ραφαηλίδης για το 1821

Ο Βασίλης Ραφαηλίδης για το 1821


Η γεμάτη αίμα και δυστυχία ανθρώπινη Ιστορία μαρτυράε…

ΚΚΕ Τ.Ε. Καστοριάς - Βοΐου: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον Νίκο Χιόνο

ΚΚΕ Τ.Ε. Καστοριάς - Βοΐου: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον Νίκο Χιόνο


Η Τομεακή Επιτροπή Καστοριάς - Βοϊου εκφράζει τα συλλυ…