pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Το Τμήμα Υγείας της Λαϊκής Ενότητας για το σκάνδαλο Novartis

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Το σκάνδαλο διαφθοράς της πολυεθνικής φαρμακευτικής εταιρίας Novartis που σέρνονταν τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, ήρθε στο φως της δημοσιότητας εμπλέκοντας Πρωθυπουργούς

, υπουργούς Υγείας, γιατρούς, δημοσιογράφους κ.λπ. Το θέμα αυτό ανέδειξε για άλλη μια φορά ότι η «Υγεία» έχει μεταβληθεί από αγαθό, σε επικερδές εμπόρευμα με θύμα τους πολίτες και τις πολυεθνικές φαρμακοβιομηχανίες να κερδοσκοπούν με την υγεία τους.

Η εν λόγω πολυεθνική, όπως και άλλες, έχει κατηγορηθεί και στο παρελθόν. Έχει εμπλακεί διεθνώς σε σκάνδαλα δωροδοκίας, διαφθοράς, χειραγώγησης αγορών και για αθέμιτες πρακτικές. Τα πρόστιμα που της επεβλήθησαν ήταν «ψίχουλα» απέναντι στα υπερκέρδη που αποκόμισε ενώ συνεχίζει απρόσκοπτα τη δράση της.

Η προώθηση και η τιμολόγηση σε υψηλές τιμές των νέων φαρμάκων της Novartis στην Ελληνική αγορά έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον διότι η Ελλάδα έχει καθοριστεί ως «χώρα αναφοράς» στη τιμολόγηση φαρμάκων Πανευρωπαικά.

Υψηλές τιμές φαρμάκων στην Ελλάδα συμπαρασύρει προς τα πάνω τις τιμές των φαρμάκων σε μια σειρά από χώρες, αποφέροντας πολλαπλάσια υπερκέρδη στις φαρμακοβιομηχανίες με αποτέλεσμα να επιδίδονται στη διαφθορά πολιτικών κομμάτων, γιατρών, αξιωματούχων, δημοσιογράφων, κ.λπ.

Να επιδίδονται στο να δημιουργούν στην αγορά «έκτακτες καταστάσεις» να κινδυνολογούν για επιδημίες και «τεχνητές ελλείψεις νέων φαρμάκων», προετοιμάζοντας το έδαφος για τις κερδοφόρες μπίζνες τους.

Και ενώ η Ελλάδα αναστενάζει κάτω από τον μνημονιακό ζυγό, τα νοσοκομεία έχουν ελλείψεις σε γάζες και οινόπνευμα ενώ οι ασθενείς βάζουν το χέρι βαθύτερα στη τσέπη για ιατρικές και φαρμακευτικές δαπάνες οι βαλίτσες με το μαύρο χρήμα πηγαινοέρχονταν.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, οι μίζες από τη Novartis σε πολιτικά πρόσωπα, γιατρούς, δημοσιογράφους και μεσάζοντες έφτασε τα 50.000 εκατ. ευρώ. Η ζημιά που έχει υποστεί το δημόσιο μόνο από τη Novartis αγγίζει τα 23 δισ. ευρώ.

Οι υπέρογκες παραγγελίες για εμβόλια για την επιδημία της γρίπης από τον Ιο Η1Ν1 που ΔΕΝ έγινε ποτέ και που τελικά πετάχτηκαν στα σκουπίδια, η υπερκοστολογηση των εξετάσεων του Μοριακού ελέγχου του αίματος, η υπερκοστολόγηση των φαρμάκων, όπως του πανάκριβου Lucentis για την ωχρά κηλίδα, Όλα συμφερόντων της Novartis, αποδείχθηκαν «φαρμάκι» για τις τσέπες των ασφαλισμένων.

Η υπόθεση της Novartis πρέπει να διαλευκανθεί πλήρως και άμεσα δεν θα πρέπει να σέρνεται και να γίνει παιχνίδι για προεκλογικού λόγους και τελικά να μπει στο αρχείο σαν κι¨αυτές που από τη δεκαετία του 1950 κάτω από τις πιέσεις διάφορων δυνάμεων τελικά παραγράφηκαν.

Ένα είναι σίγουρο. Τα κλεμένα λεφτά από τις τσέπες των ασφαλισμένων δεν θα επιστρέψουν με τα ψίχουλα που η Novartis θα αποζημιώσει το Ελληνικό δημόσιο.

Η κυβέρνηση το λιγώτερο που έχει να κάνει είναι να καταργήσει το κατάπτυστο νόμο περί ευθύνης Υπουργών και οι ένοχοι να καταδικαστούν.

Τμήμα Υγείας της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ)

laiki-enotita.gr

Δημοφιλή Νέα

Σωκράτης Μάλαμας και Ιουλία Καραπατάκη στην Ποντοκώμη την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024 !
LIVE ενημέρωση του top-sport.gr από το «ντέρμπι» Δυτικής Μακεδονίας ανάμεσα σε Εορδαϊκό και  Καστοριά (Photos)
Super Market
ΑΑΔΕ / Ενώπιον κατασχέσεων πάνω από 1,5 εκατ. φορολογούμενοι – Περίπου 4 εκατ. πολίτες με χρέη

ΑΑΔΕ / Ενώπιον κατασχέσεων πάνω από 1,5 εκατ. φορολογούμενοι – Περίπου 4 εκατ. πολίτες με χρέη


Το οικονομικό αδιέξοδο που βιώνει ένα μεγάλο μέρος της…

Η Παρθένα Τσοκτουρίδου διαβάζει απόσπασμα από το βιβλίο της «Επιστολές μιας αλλόκοτης εποχής» (video)
Εμπορικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας - Εορδαίας: Πασχαλινό Εορταστικό Ωράριο 2024

Εμπορικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας - Εορδαίας: Πασχαλινό Εορταστικό Ωράριο 2024


Ενημερώνουμε τους καταναλωτές, εργαζόμενους και εμπόρ…

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024
Μπρεχτ: Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να σκοτώσεις έναν άνθρωπο