pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Δημήτρης Καρακασίδης: Η Αμπελοκαλλιέργεια προτεραιότητα στη Δυτική Μακεδονία

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Με αφορμή τα δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου για τα αμπέλια στη Δυτική Μακεδονία, έχουμε να σημειώσουμε τα εξής:

Στο πλαίσιο της εξειδίκευσης του περιφερειακού σκέλους των κριτηρίων επιλογής προσδιορίστηκαν οι τρεις κλάδοι προτεραιότητας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Η κατηγορία των αμπελώνων για παραγωγή οίνου εμπίπτει στον κλάδο προτεραιότητας της που περιγράφεται ως: «Ποσοστό της υφιστάμενης παραγωγικής δυναμικότητας (εκφρασμένη ως τυπική απόδοση-ΤΑ) που προέρχεται αθροιστικά από τους τομείς βιολογικής παραγωγής, ολοκληρωμένης διαχείρισης και παραγωγής προϊόντων ΠΟΠ/ΠΓΕ, είναι μεγαλύτερο ή ίσο του 60% της ΤΑ του συνόλου της εκμετάλλευσης και φέρει συντελεστής βαρύτητας: 0,80».

Η κατηγορία που αφορά τους αμπελώνες για επιτραπέζια χρήση συμπεριλαμβάνεται στο παραπάνω κριτήριο κι επιπλέον στο εξής: «Ποσοστό της υφιστάμενης παραγωγικής δυναμικότητας (εκφρασμένη ως τυπική απόδοση-ΤΑ) που προέρχεται αθροιστικά από τους τομείς των οπωροκηπευτικών, των βρώσιμων οσπρίων και των αρωματικών-φαρμακευτικών φυτών είναι μεγαλύτερο ή ίσο του 60% της ΤΑ του συνόλου της εκμετάλλευσης και φέρει συντελεστής βαρύτητας: 0,90».

Οι περιγραφόμενοι τομείς προτεραιότητας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας αφορούν τόσο τους υποψήφιους φυσικά και νομικά πρόσωπα όσο και τα υποψήφια συλλογικά σχήματα αγροτών.

Δημοφιλή Νέα

Αγωνιστική υποδοχή στον Άδωνι Γεωργιάδη σήμερα Παρασκευή 19 Απρίλη στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας από Εργατικά Σωματεία της Εορδαίας (φωτογραφίες - video)
Σήμερα Τετάρτη 17 Απριλίου στο Πνευματικό Κέντρο στην Πτολεμαΐδα η θεατρική παράσταση - Ντίνος Χριστιανόπουλος
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων  | Τετάρτη 17 Απριλίου

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | Τετάρτη 17 Απριλίου


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας. Για ακόμη μία φορά ανέξοδες κυβερνητικές υποσχέσεις για προσλήψεις στην υγεία... (video - φωτο)
Εργατικά Σωματεία Εορδαίας: Αγωνιστική υποδοχή στον Άδωνι Γεωργιάδη την Παρασκευή 19 Απρίλη στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας
Έγκλημα στα Τέμπη: Υπολείμματα οστών βρέθηκαν στο οικόπεδο όπου μεταφέρθηκαν τα μπάζα – Εξετάζεται η προέλευσή τους
Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος για την επίσκεψη Άδωνι Γεωργιάδη στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας. «Κυνική η κυβέρνηση στο θέμα της υγείας. Στόχος της η ιδιωτικοποίηση» (video)
Ο καιρός Τετάρτη 17 και Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 - kozani.tv