pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Θέμης Μουμουλίδης: «Σημαντική πολιτική επιλογή, η ρύθμιση για τη δυνατότητα μετεγγραφής με εισοδηματικά κριτήρια σε αδέλφια που φοιτούν σε διαφορετικές πόλεις»

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Στο νομοσχέδιο για την «Ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής», που συζητείται στην Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων  και εισάγεται προς ψήφιση

στην Ολομέλεια την Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου, περιλαμβάνεται το άρθρο 17, και  με την ψήφισή του, δίνεται λύση στο πολύ σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα της φοίτησης αδελφών σε διαφορετικές πόλεις.

Το Υπουργείο Παιδείας, νομοθετεί την διευκόλυνση οικογενειών, που λόγω οικονομικών δυσχερειών αδυνατούν να συντηρήσουν δύο ή και περισσότερες φοιτητικές κατοικίες σε διαφορετικές πόλεις και Πανεπιστήμια.

Ένα πάγιο αίτημα πολλων ετών,  των οικογενειών  που αδυνατούν να ανταποκριθούν στην επιθυμία και την υποχρέωση να σπουδάσουν τα παιδιά τους σε Πανεπιστήμια διαφορετικών πόλεων, δικαιώνεται με την ψήφιση του εν λόγω άρθρου, αφού δίνεται η δυνατότητα στα  αδέλφια , προπτυχιακούς φοιτητές, να φοιτήσουν είτε στην ίδια πόλη, είτε στην πόλη όπου διαμένουν οι γονείς τους. Βασική προϋπόθεση να πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια που θα οριστούν με απόφαση του Υπουργού Παιδείας.

Σημειώνεται, πως μετεγγραφή από το δεύτερο εξάμηνο, δικαιούνται και οι φοιτητές που έχουν ήδη λάβει μετεγγραφή κατά το τρέχον ακαδημαϊκό έτος  [2017-2018].

Παράλληλα ο Υπουργός Παιδείας κ. Κώστας Γαβρόγλου, δεσμεύτηκε πως στο αμέσως επόμενο διάστημα θα δοθεί λύση και για τις οικογένειες με ένα παιδί, που έχουν χαμηλό ετήσιο εισόδημα και αδυνατούν να το σπουδάσουν.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμη Μουμουλίδη

Σκηνοθέτη, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. Κοζάνης

Μέλους Διαρκών Επιτροπών

Μορφωτικών, Ευρωπαϊκών και Οικονομικών Υποθέσεων

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Δείτε την ταινία
Ο καιρός Παρασκευή 29, Σάββατο 30 και Κυριακή 31 Μαρτίου στη Δ. Μακεδονία & σε 6 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας
Νίκος Βουνοτρυπίδης: «Άλωση» της περιοχής μας από την «πράσινη ανάπτυξη»
Επίσημο: Την Κυριακή 14 Απριλίου ο μεγάλος τελικός Κυπέλλου Ε.Π.Σ. Κοζάνης ανάμεσα σε Εορδαϊκό και Βελβεντό στο ΔΑΚ Κοζάνης - Όλες οι λεπτομέρειες
Πώς παρουσιάζεται η Ελληνική Eπανάσταση του 1821 στα Τουρκικά σχολικά βιβλία

Πώς παρουσιάζεται η Ελληνική Eπανάσταση του 1821 στα Τουρκικά σχολικά βιβλία


Η άλλη πλευρά Το κείμενο που ακολουθεί είναι μετάφρασ…

Ο Βασίλης Ραφαηλίδης για το 1821

Ο Βασίλης Ραφαηλίδης για το 1821


Η γεμάτη αίμα και δυστυχία ανθρώπινη Ιστορία μαρτυράε…