pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Με δηλώσεις η Άγκυρα συνεχίζει την καλλιέργεια έντασης

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Σε μπαράζ δηλώσεων και καλλιέργεια εντυπώσεων η Άγκυρα κλιμακώνει την προκλητικότητα για την υπεράσπιση των μονοπωλίων που εκπροσωπεί.

Το Σάββατο, μιλώντας σε συνέδριο του Κόμματός του στην πόλη Καχραμάνμαρα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε το λαό να είναι σε ετοιμότητα για επιστράτευση.

Με αφορμή τη στρατιωτική επιχείρηση στο Αφρίν της Συρίας, ο Ερντογάν δήλωσε: «Ας είναι όλοι σε ετοιμότητα για επιστράτευση, αν και δεν υπάρχει τώρα άμεση ανάγκη. Είμαστε στις παραμονές μιας νέας αντίστασης. Θα έχουμε ένα θερμό καλοκαίρι. Μετά τις συσκέψεις που κάναμε με τη στρατιωτική ηγεσία και αν κληθεί ο λαός μας με φύλλα πορείας, ο λαός θα σπεύσει, με πρώτο εμένα».

Σύμφωνα με αναφορές στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, μετά τις δηλώσεις Ερντογάν παρουσιάστηκαν προβλήματα στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της κυβέρνησης, καθώς πολλοί έσπευσαν να μπουν στις ιστοσελίδες στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της κυβέρνησης για να δουν αν έχουν εκδοθεί φύλλα επιστράτευσης.

«Μπορούμε να εξαφανίσουμε κάθε κίνδυνο σε Αιγαίο - Μεσόγειο» 

Τη σκυτάλη πήρε σήμερα ο Τούρκος πρωθυπουργός, Μπιναλί Γιλντιρίμ, ο οποίος δήλωσε ότι «το πολεμικό ναυτικό της Τουρκίας έχει τη δύναμη να εξαφανίσει κάθε είδους κίνδυνο στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο υπό οποιαδήποτε συνθήκη και συγκυρία».

Μιλώντας στη διάρκεια των εγκαινίων υποβρυχίου τρίτης γενιάς στο Μαρμαρά, ανέφερε ότι «Η Τουρκία σήμερα καταπολεμά την τρομοκρατία, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, την ώρα που άλλοι βρίσκουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν διάφορα σχέδια και παγίδες στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τουρκικός Τύπος χαρακτηρίζει την προσπάθεια προσέγγισης του γεωτρύπανου της ΕΝΙ στο σημείο «Σουπιά» του οικοπέδου 3 της Κυπριακής ΑΟΖ, ως «προβοκάτσια των Ελληνοκυπρίων», προκειμένου «οι Ελληνοκύπριοι να πάνε το θέμα στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ».

Συνδιαχείριση ή πάγωμα γεωτρήσεων απαιτούν οι Τουρκοκύπριοι

«Η Τουρκία είναι σε θέση να εμποδίσει με το πολεμικό ναυτικό τις προγραμματισμένες γεωτρήσεις σε όλα τα τεμάχια της ΑΟΖ» υπογραμμίζει ο αυτοαποκαλούμενος «υπουργός Οικονομικών και Ενέργειας» του τουρκοκυπριακού ψευδοκράτους, Οζντίλ Ναμί, ξεκαθαρίζοντας ότι απαιτείται συνδιαχείρηση όλων των θεμάτων που έχουν να κάνουν με τους υδρογονάνθρακες.

Ο Οζντίλ Ναμί με συνέντευξή του στην κυπριακή εφημερίδα «Φιλελεύθερος», τονίζει πως η ένταση και η διαμάχη μπορούν να αποφευχθούν αν οι Ελληνοκύπριοι δεχθούν συνδιαχείριση του φυσικού αερίου ή προχωρήσουν σε πάγωμα του ενεργειακού σχεδιασμού μέχρι τη λύση του Κυπριακού.

Υπογραμμίζει, πάντως, πως από το νέο του «αξίωμα» θα προωθήσει την οικονομική συνέργεια Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, ως όχημα που θα μπορούσε να οδηγήσει στη λύση του πολιτικού προβλήματος.

(Πηγή: «SOL Haber», «Associated Press», Εφημερίδα «Φιλελεύθερος») 

https://www.902.gr/

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Δείτε την ταινία
Νίκος Βουνοτρυπίδης: «Άλωση» της περιοχής μας από την «πράσινη ανάπτυξη»
Ο καιρός Παρασκευή 29, Σάββατο 30 και Κυριακή 31 Μαρτίου στη Δ. Μακεδονία & σε 6 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας
Πώς παρουσιάζεται η Ελληνική Eπανάσταση του 1821 στα Τουρκικά σχολικά βιβλία

Πώς παρουσιάζεται η Ελληνική Eπανάσταση του 1821 στα Τουρκικά σχολικά βιβλία


Η άλλη πλευρά Το κείμενο που ακολουθεί είναι μετάφρασ…

Επίσημο: Την Κυριακή 14 Απριλίου ο μεγάλος τελικός Κυπέλλου Ε.Π.Σ. Κοζάνης ανάμεσα σε Εορδαϊκό και Βελβεντό στο ΔΑΚ Κοζάνης - Όλες οι λεπτομέρειες
Ο Βασίλης Ραφαηλίδης για το 1821

Ο Βασίλης Ραφαηλίδης για το 1821


Η γεμάτη αίμα και δυστυχία ανθρώπινη Ιστορία μαρτυράε…

ΚΚΕ Τ.Ε. Καστοριάς - Βοΐου: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον Νίκο Χιόνο

ΚΚΕ Τ.Ε. Καστοριάς - Βοΐου: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον Νίκο Χιόνο


Η Τομεακή Επιτροπή Καστοριάς - Βοϊου εκφράζει τα συλλυ…