pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή: Η τρόικα παραβιάζει τα θεμελιώδη δικαιώματα των Ελλήνων

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Την τρόικα και ειδικότερα την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατήγγειλε για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Ελλήνων μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες

, στις 28/2/2018 ο Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ - Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ», Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Νότης Μαριάς. Όπως επισήμανε ο Νότης Μαριάς, «τα μνημόνια και οι πολιτικές λιτότητας αύξησαν τη φτώχεια και την ανεργία στην Ελλάδα και οδήγησαν σε παραβίαση των θεμελιωδών δικαιωμάτων των Ελλήνων και ιδίως των κοινωνικών τους δικαιωμάτων.

Τα μνημονιακά μέτρα στέρησαν από τον φτωχοποιημένο Ελληνικό λαό το δικαίωμα πρόσβασης σε βασικά δημόσια αγαθά όπως είναι η υγεία, η παιδεία και η κοινωνική ασφάλιση. Ταυτόχρονα, πετσόκοψαν τις συντάξεις παραβιάζοντας το δικαίωμα στην ιδιοκτησία».

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση και ιδίως η Επιτροπή πρέπει να σέβεται τον Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων στην Ελλάδα. Αυτό όμως δεν συμβαίνει και το ομολόγησε ακόμη και ο ίδιος ο κύριος Moscovici, απαντώντας σε ερώτηση προς την Κομισιόν σχετικά με την παραβίαση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη και ισχυρίστηκε ότι ο Ευρωπαϊκός Κοινωνικός Χάρτης δεν έχει δεσμευτικό χαρακτήρα και δεν επιβάλλει νομικές υποχρεώσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στα κράτη - μέλη».

Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Δηλαδή, εν προκειμένω, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή νίπτει τας χείρας της και αποδέχεται παραβίαση του Χάρτη Κοινωνικών Δικαιωμάτων στην Ελλάδα, αυτή είναι μέλος της τρόικας που παραβιάζει τα δικαιώματα στην Ελλάδα».

 

βίντεο με την παρέμβαση του Νότη Μαριά:

Δημοφιλή Νέα

Αγωνιστική υποδοχή στον Άδωνι Γεωργιάδη σήμερα Παρασκευή 19 Απρίλη στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας από Εργατικά Σωματεία της Εορδαίας (φωτογραφίες - video)
Σήμερα Τετάρτη 17 Απριλίου στο Πνευματικό Κέντρο στην Πτολεμαΐδα η θεατρική παράσταση - Ντίνος Χριστιανόπουλος
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων  | Τετάρτη 17 Απριλίου

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | Τετάρτη 17 Απριλίου


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας. Για ακόμη μία φορά ανέξοδες κυβερνητικές υποσχέσεις για προσλήψεις στην υγεία... (video - φωτο)
Εργατικά Σωματεία Εορδαίας: Αγωνιστική υποδοχή στον Άδωνι Γεωργιάδη την Παρασκευή 19 Απρίλη στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας
Έγκλημα στα Τέμπη: Υπολείμματα οστών βρέθηκαν στο οικόπεδο όπου μεταφέρθηκαν τα μπάζα – Εξετάζεται η προέλευσή τους
Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος για την επίσκεψη Άδωνι Γεωργιάδη στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας. «Κυνική η κυβέρνηση στο θέμα της υγείας. Στόχος της η ιδιωτικοποίηση» (video)
Ο Χριστόφορος Ζαραλίκος ξαναχτυπά |  ΠΑΤΡΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ  (video)

Ο Χριστόφορος Ζαραλίκος ξαναχτυπά | ΠΑΤΡΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ (video)


Ο Χριστόφορος Ζαραλίκος ξαναχτυπά στο κανάλι του zaraleaks…