pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας επισκέφθηκε η Πρέσβειρα της Σλοβακίας (φωτογραφίες - video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρο Καρυπίδη, επισκέφθηκε την Πέμπτη 8 Μαρτίου, η Πρέσβειρα της Σλοβακίας Ιβέτα Ιρίτσοβα.

Στο επίκεντρο της συνάντησης τέθηκε το θέμα που ενώνει τη Σλοβακία με την Ελλάδα και βρίσκεται πάνω στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων αυτό το διάστημα, τη μετάβαση των Περιφερειών της Ευρώπης με ορυχεία λιγνίτη, στα πλαίσια της πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Coal Platform.

Αποφασίστηκαν συγκεκριμένα βήματα για να ενδυναμωθεί η συνεργασία στον τομέα αυτό και να προετοιμαστεί μια κοινή απόφαση που θα παρουσιαστεί στις Βρυξέλες.

«Έχουμε αναλάβει μια μεγάλη ευθύνη έναντι της περιφέρειας, της χώρας αλλά και όλων των ενεργειακών περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που συμμετέχουν στο πιλοτικό πρόγραμμα για τη μετάβαση» τόνισε ο Περιφερειάρχης μετά τη συνάντηση.

«Συζητήσαμε σήμερα τα ερωτήματα που έχω θέσει και στο Στρασβούργο «με λιγνίτη τι;» και «μετά το λιγνίτη τι;». Έχουμε βρει με την κυρία Πρέσβειρα ένα κοινό τόπο, για να διαμορφώσουμε εκείνες τις πολιτικές που πρέπει να υιοθετηθούν σε επίπεδο Ευρώπης. Επιστρατεύοντας τη γνώση να δημιουργήσουμε ένα πλαίσιο δικαίου για να συνεχίσουν οι ενεργειακές περιφέρειες να είναι ενεργειακές και να πάνε σε μια ομαλή μετάβαση, απαντώντας όμως ταυτόχρονα και στα ζητήματα της οικονομίας και στις θέσεις απασχόλησης αλλά και στην ποιότητα ζωής των ανθρώπων» σημείωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης, ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του.

 

Δημοφιλή Νέα

Σήμερα Τετάρτη 17 Απριλίου στο Πνευματικό Κέντρο στην Πτολεμαΐδα η θεατρική παράσταση - Ντίνος Χριστιανόπουλος
Αγωνιστική υποδοχή στον Άδωνι Γεωργιάδη σήμερα Παρασκευή 19 Απρίλη στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας από Εργατικά Σωματεία της Εορδαίας (φωτογραφίες - video)
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων  | Τετάρτη 17 Απριλίου

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | Τετάρτη 17 Απριλίου


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας. Για ακόμη μία φορά ανέξοδες κυβερνητικές υποσχέσεις για προσλήψεις στην υγεία... (video - φωτο)
Εργατικά Σωματεία Εορδαίας: Αγωνιστική υποδοχή στον Άδωνι Γεωργιάδη την Παρασκευή 19 Απρίλη στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας
Έγκλημα στα Τέμπη: Υπολείμματα οστών βρέθηκαν στο οικόπεδο όπου μεταφέρθηκαν τα μπάζα – Εξετάζεται η προέλευσή τους
Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος για την επίσκεψη Άδωνι Γεωργιάδη στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας. «Κυνική η κυβέρνηση στο θέμα της υγείας. Στόχος της η ιδιωτικοποίηση» (video)
Καύση σκουπιδιών στην Κοζάνη; Όχι, ευχαριστώ! (Γράφει ο Χρήστος Ι. Κολοβός)

Καύση σκουπιδιών στην Κοζάνη; Όχι, ευχαριστώ! (Γράφει ο Χρήστος Ι. Κολοβός)


Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα, η ΔΙ.Α.ΔΥ.ΜΑ.Α.Ε. σχεδιά…