omikronbannernew

ACSORIZONTIO

1 poulades aygoparagoghs banners2Β 002

top sport banner new

Εργατική Αλληλεγγύη: Πανστρατιά εργαζομένων και λαού για την υπεράσπιση του ρεύματος ως κοινωνικού αγαθού

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Πανστρατιά εργαζομένων και λαού για την υπεράσπιση του ρεύματος ως κοινωνικού αγαθού

 

 • Άμεση ανάγκη η δημιουργία κοινωνικού - εργατικού μετώπου. Εργαζόμενοι, άνεργοι, ελεύθεροι επαγγελματίες , αγρότες και κοινωνικοί φορείς.
 • Ενάντια στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας σε ξένα και ντόπια οικονομικά συμφέροντα. στον οικονομικό και ενεργειακό μαρασμό που θέλουν να μας επιβάλουν.
 • Για ηλεκτρική ενέργεια συμφώνα με τις ανάγκες του εργαζόμενου λαού και της χώρας. Φθηνό ρεύμα για όλο τον λαό.

Ο εργαζόμενος λαός της χώρας μας έχει συνειδητοποιήσει, έχει ζήσει στο πετσί του τις συνέπειες της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ και της απελευθέρωσης αγοράς ηλεκτρικού ρεύματος που επί σειρά ετών πραγματοποιείται από τις κυβερνήσεις σε συνεργασία με την Ε.Ε, ξένων και ντόπιων, κρατικοδίαιτων, παρασιτικών ιδιωτικών επιχειρηματιών. Η πώληση μονάδων της ΔΕΗ είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι, η ταφόπλακα όχι μόνο της επιχείρησης αλλά και του ηλεκτρικού ρεύματος ως κοινωνικού αγαθού.

Οι τιμές ηλεκτρικού ρεύματος έχουν πολλαπλασιαστεί, εκατομμύρια ευρώ φεύγουν από τις τσέπες των καταναλωτών, μέσω των λοιπών χρεώσεων και κατευθύνονται στις τσέπες των ιδιωτών παραγωγών και εμπόρων ηλεκτρικού ρεύματος, που δεν προσφέρουν τίποτε στην ουσία απλά πουλάνε αέρα κοπανιστό. Η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος ανέβηκε στα ύψη και για πολλά νοικοκυριά έγινε απλησίαστο. χιλιάδες θέσεις εργασίας χάθηκαν, μισθοί και εργασιακές σχέσεις κατακρημνίστηκαν. Από κοντά και το κράτος που έχει μετατρέψει μια επιχείρηση που οι ίδιες κυβερνήσεις την έχουν κάνει ανώνυμη εταιρία σε φοροεισπράκτορα με τα δημοτικά τέλη και άλλες χρεώσεις.

Με την απαξίωση το ξεπούλημα και το κλείσιμο μονάδων παραγωγής της ΔΕΗ Ο στόχος τους είναι:

 • Να μείνει στο δημόσιο μόνο μια ΔΕΗ, που με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα του Κεφαλαίου και οι ιδιώτες στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας θα κερδίζουν ακόμα ποιο πολλά κέρδη αδιαφορώντας για το ποιος θα μπορεί να πληρώσει και να έχει ρεύμα στο σπίτι του. Αποτέλεσμα πολλές χιλιάδες νοικοκυριά να μένουν χωρίς ρεύμα και άλλα να δυσκολεύονται να το πληρώσουν.
 • Θα χαθούν ακόμα πιο πολλές χιλιάδες θέσεις εργασίας και αυτές που θα παραμείνουν θα είναι χωρίς δικαιώματα και εργασιακές σχέσεις, με όρους μεσαίωνα.
 • Ακόμα μεγαλύτερη και ανεξέλεγκτη περιβαλλοντολογική καταστροφή. ποιος σήμερα μπορεί να εγγυηθεί ότι οι ιδιώτες θα σεβαστούν το περιβάλλον όταν μια δημόσια κρατική σχετικά ΔΕΗ δεν το έκανε στο βαθμό που έπρεπε, και παραδείγματα για πρόκληση οικολογικής καταστροφής από επιχειρηματίες υπάρχουν παντού γύρω μας;

Δυστυχώς για την κατάσταση που έχουμε φτάσει σήμερα, μεγάλες ευθύνες φέρουν και οι τοπικοί άρχοντες και φορείς των περιοχών που δραστηριοποιείται η ΔΕΗ, αλλά και οι εκπρόσωποι του κυβερνητικού, εργοδοτικού συνδικαλισμού από την ίδια την επιχείρηση που συμφώνησαν και στήριξαν όλες τις καταστροφικές επιλογές όλων των κυβερνήσεων.

Ακόμα και σήμερα, στο σημείο καμπής στο οποίο βρισκόμαστε δίνουν αγώνα για το μερικό και το τοπικό, για ποιό κομμάτι παραγωγής, μετοχών και εμπορίας θα πουληθεί από αυτά που ανακοινώνει η κυβέρνηση φέρνοντας δωράκια, καθρεφτάκια για τους ιθαγενείς, που κάθε φορά και αυτά μετά από λίγο καιρό διαψεύδονται.

Την λύση μόνο ένα εργατικό- λαϊκό- κοινωνικό μέτωπο εργαζόμενων, ανέργων, ελεύθερων επαγγελματιών , αγροτών και κοινωνικών φορέων μπορεί να την δώσει που θα παλεύει για:

 • Καμία μονάδα παραγωγής, εμπορίας, μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος, καμία μετοχή και κανένας πελάτης καταναλωτής στα νύχια των αρπακτικών ιδιωτικών επιχειρήσεων.
 • Εθνικοποίηση-Κρατικοποίηση, χωρίς αποζημιώσεις, του συνόλου των δραστηριοτήτων της. Δημόσια 100% και καθετοποιημένη εταιρεία ηλεκτρισμού κάτω από αυστηρό κοινωνικό και εργατικό έλεγχο, στην πορεία προς πλήρη κοινωνικοποίηση της Ηλεκτρικής Ενέργειας
 • Μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος στο πραγματικό κόστος και πρόσβαση ακόμα και δωρεάν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, επανασύνδεση ρεύματος στα νοικοκυριά που δεν μπορούσαν να πληρώσουν τους λογαριασμούς. να πληρώσουν πάνω από το κόστος οι μεγάλες επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν το ρεύμα ως πρώτη ύλη και για δικό τους κέρδος.
 • Στον λογαριασμό της ΔΕΗ να παραμείνει μόνο το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος. καμία άλλη χρέωση που κατευθύνονται στις τσέπες των ιδιωτών αλλά και φόρους που επιβάλει η Ε.Ε και το κράτος. Να βγουν τα δημοτικά τέλη και οι υπόλοιποι φόροι που συνεχώς με ευκολία ανεβάζουν το κράτος και οι δήμοι αφού έχουν την ΔΕΗ ως αποτελεσματικό φοροεισπράκτορα. να μειωθεί ο ΦΠΑ στο 6% .
 • Να γίνει ενεργειακός σχεδιασμός σύμφωνα με τις ανάγκες και τις μελλοντικές της χώρας και του λαού της και όχι για εμπόρευμα που θα αποφέρει υπέρογκα κέρδη στους κατόχους του μέσω κάποιου είδους χρηματοπιστωτικού συστήματος
 • Εκσυγχρονισμό μονάδων παραγωγής με σεβασμό στο περιβάλλον και κάτω από λαϊκό και κοινωνικό έλεγχο
 • Κάλυψη όλων των οργανικών θέσεων εργασίας με σταθερές εργασιακές σχέσεις και με πλήρη εργατικά δικαιώματα.

Με βάση αυτά για συζήτηση και διάλογο το συνδικάτο εργαζομένων στην ενέργεια «Εργατική Αλληλεγγύη» παίρνει την πρωτοβουλία και καλεί όλους να συμμετέχουν σε αυτόν με σκοπό την δημιουργία ενός μετώπου που θα έχει την δύναμη να ανατρέψει τα σχέδια τους και να διεκδικήσει μια καλύτερη ζωή.

-ΣΕΕΝ «Εργατική Αλληλεγγύη»

-Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Νομού Κοζάνης

- Αγωνιστική Πρωτοβουλία Πολιτών Φλώρινας

-Κίνηση Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης "Αγωνιστικές Παρεμβάσεις"

- Φοιτητικό Σχήμα Παιδαγωγικού "ΑΡ.ΕΝ.Α.

- Ε.Α.Μ. Μηχανικών

- Εργατική Λέσχη Κοζάνης

Δημοφιλή Νέα

Αλέξης Λιοσάτος:
Φωτογραφίες του kozani.tv από τα εγκαίνια της νέας Γεφυροπλαστιγγας του ΤΟΕΒ Μεσοβουνου
Δείτε το video των ομιλιών από τα εγκαίνια της νέας Γεφυροπλαστιγγας του ΤΟΕΒ Μεσοβούνου
Η Φώφη Γεννηματά στην Κοζάνη. Δείτε την δήλωση της στα ΜΜΕ και την άφιξη της στο Εκθεσιακό Κέντρο στα Κοίλα (φωτογραφίες - βίντεο)
Στήριξη στον Αλέξη Λιοσάτο από την
Πραγματοποιήθηκε στην Πτολεμαΐδα το 13ο Ατομικό (Μαθητικό) Πρωτάθλημα Σκάκι Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας (φωτογραφίες)

"Δύο γυναίκες χορεύουν" - Η νέα παράσταση του Βόρειου Πεδίου


Το ΒΟΡΕΙΟ ΠΕΔΙΟ αποχαιρετά τον φετινό βαρύ χειμώνα καλ…

Πτολεμαΐδα: Stand Up Comedy Night με τον Δημήτρη Χριστοφορίδη

Πτολεμαΐδα: Stand Up Comedy Night με τον Δημήτρη Χριστοφορίδη


‘Ένας από τους καλύτερους stand up comedians της χώρας, διηγεί…

Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας: Πρόσκληση σε Χριστουγεννιάτικη Συναυλία

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Το Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας σας προσκαλεί στην Χριστουγεννιάτικη Συναυλία που θα παρουσιάσει η Συμφωνική

Περισσότερα

ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Π.Δ.Μ.: Προτάσεις για την αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Υδάτων Δυτικής Μακεδονίας

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα ​Επιστολή με παρατηρήσεις - προτάσεις για την αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Υδάτων Δυτικής Μακεδονίας απέστειλε

Περισσότερα

Η ΕΤΕ/ΔΕΗ εκφράζει την έντονη διαφωνία της για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Παραμονές Χριστουγέννων 2016 η Διοίκηση της ΔΕΗ αποφάσισε να γραφτεί ο επίλογος για

τον ΑΔΜΗΕ υπογράφοντας το τελικό κείμενο

Περισσότερα

ΕΡΤ Κοζάνης & Ιερά Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης: Ραδιομαραθώνιος αγάπης για τους άπορους συμπολίτες μας «Προσφέρω με την καρδιά μου»

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Στις 19 Δεκεμβρίου ημέρα Δευτέρα και από ώρα 09.00 π.μ μέχρι και στις 14.00 μ.μ, η ΕΡΤ Κοζάνης (100,2 και 100,6 FM)

Περισσότερα

ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ: Με «εορταστικές εκδηλώσεις» για την απόφαση της Ε.Π του Ευρωκοινοβουλίου σχετικά με το αίτημα της ΔΕΗ για τους ρύπους προσπαθεί η Greenpeace να ξεχάσει τον πόνο της ότι: οι λιγνιτικές επενδύσεις δεν ακυρώνονται

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Είχαν τρομερή αγωνία και άγχος

Μπορεί και να τους είχε κοπεί και η όρεξη

Τα βράδια στριφογύριζαν στο κρεβάτι βλέποντας εφιάλτες.

Περισσότερα

Πολιτιστικός Σύλλογος Πτολεμαϊδας "Ο Σωτήρας": Πρόσκληση στη 2η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας «Ο Σωτήρας» σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας την 2 η Χριστουγεννιάτικη

Περισσότερα

Εντατικοποιούνται τα μέτρα ασφάλειας και αστυνόμευσης σε όλη τη χώρα για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Κλιμακώνονται τα προγράμματα ασφάλειας και αστυνόμευσης της Ελληνικής Αστυνομίας, σε ολόκληρη τη χώρα,

Περισσότερα

ΚΕΠΚΑ Δυτικής Μακεδονίας: Παιχνίδια «κατάσκοποι»

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Τα συνδεδεμένα, στο ίντερνετ παιχνίδια, αποτυγχάνουν παταγωδώς, στην προστασία βασικών δικαιωμάτων των καταναλωτών, σε θέματα ασφάλειας

Περισσότερα

Ο Υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης στο www.kozani.tv (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Συνέντευξη για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις έδωσε στο www.kozani.tv και στους Σωκράτη Μουτίδη και Παναγιώτη Τσαρτσιανίδη ο Υπουργός Επικρατείας

Περισσότερα

ΔΕΗ: Υπενθύμιση για Ρύθμιση Οφειλών

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Η ΔΕΗ υπενθυμίζει στους πελάτες της ότι στις 31/12/2016 λήγει το ιδιαίτερα ευνοϊκό

πρόγραμμα διακανονισμού

Περισσότερα

Ο ποιητής του λαού και κονταρομάχος των φτωχών Κώστας Βάρναλης

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Σαν σήμερα (16/12/1974) φεύγει από την ζωή ο Κώστας Βάρναλης

Σαν σήμερα (16/12/1974) φεύγει από την ζωή ο Κώστας Βάρναλης ο κομμουνιστής ποιητής Κώστας Βάρναλης.

Περισσότερα

ΔΕΗ: Αναγνώριση του αιτήματος για δωρεάν δικαιώματα CΟ2

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Δεύτερη αναγνώριση του δίκαιου αιτήματος της Ελλάδας για δωρεάν χορήγηση δικαιωμάτων

εκπομπής CO2 αποτελεί

Περισσότερα

Πανελλαδική κινητοποίηση των συνταξιούχων (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Video από την μαζική κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας που  πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα χιλιάδες συνταξιούχοι από όλη τη χώρα στο κέντρο της Αθήνας.

Περισσότερα

Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: «Καθαρή» ενέργεια και «πράσινη» ανάπτυξη: μανδύας για εγγυημένα κέρδη για το κεφάλαιο.

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Στη συζήτηση για τη «δέσμη μέτρων Καθαρή Ενέργεια για όλους» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο παρενέβη ο ευρωβουλευτής

Περισσότερα

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων στο ptolemaida.tv (16-12-16)

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα της Παρασκευής (16-12-16)

Περισσότερα

Πολιτιστικός Σύλλογος Οικ. Καρδιάς Πτολεμαϊδας "Η Μέρα": Πρόσκληση σε εκδήλωση

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Οικ. Καρδιάς Πτολεμαϊδας "Η Μέρα" σας προσκαλεί στην εκδήλωση Κόλντα Μπάμπω

Περισσότερα

Επείγουσα ερώτηση προς την Κομισιόν και προς το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο κατέθεσε ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα «Για πόσα χρόνια δεσμεύτηκε η ελληνική κυβέρνηση για πλεόνασμα 3,5%»;

Περισσότερα

Κίνηση "Απελάστε το Ρατσισμό": Συγκέντρωση κατά του ρατσισμού και του φασισμού στην Πτολεμαΐδα

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα 18 Δεκέμβρη, Παγκόσμια Ημέρα του Μετανάστη:

Συγκέντρωση κατά του ρατσισμού και του φασισμού, των πολέμων και της φτώχειας

Περισσότερα

Καταγραφή δεσποζόμενων ζώων στο δήμο Εορδαίας

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Δήμος Εορδαίας ενημερώνει ότι, σύμφωνα με την παρ.1 του άρθ.5 του Νόμου 4039/2012 και με την τροποποίηση του Ν. 4235/2014

Περισσότερα

Γιώργος Κασαπίδης: Κατάθεση ερώτησης για την απρόσκοπτη προσβασιμότητα σε δημόσιους και κοινόχρηστους χώρους

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι συμπολίτες μας ως προς την απρόσκοπτη προσβασιμότητα

Περισσότερα