omikronbannernew

ACSORIZONTIO

1 poulades aygoparagoghs banners2Β 002

top sport banner new

Θέμης Μουμουλίδης « Η σημερινή σας επερώτηση είναι « πουκάμισο αδειανό» και μάλιστα χωρίς Ελένη. Πρόκειται για ρεσιτάλ υποκρισίας και ανευθυνότητας.»

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης Θέμης Μουμουλίδης παρέστη χθες ως κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά τη διάρκεια της επίκαιρης επερώτησης 57 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας

προς το ΥΠΠΟ και την Υπουργό Πολιτισμού, που συζητήθηκε στη Βουλή, με θέμα: «Ανικανότητα της Κυβέρνησης στη χάραξη στρατηγικής και αντιμετώπισης των θεμάτων Πολιτισμού»

 Παραθέτουμε αποσπάσματα από την Ομιλία του Βουλευτή:

«Επιτρέψτε μου να καλωσορίσω τους εκλεκτούς συναδέλφους στην πατρίδα, αφού, απ’ όσα άκουσα στις ομιλίες τους, είναι φανερό ότι απουσιάζανε από τη χώρα για χρόνια και εμφανιστήκανε τα τελευταία τρία χρόνια. Από τις ομιλίες τους αυτό κατάλαβα.

Είναι επίσης προφανής ο λόγος της επίκαιρης επερώτησης, καθώς γίνεται για λόγους καθαρά επικοινωνιακούς. Το σχήμα των επίκαιρων επερωτήσεων επιτρέπει κατά πολύ στον επερωτώντα να έχει έναν θεαματικά μεγάλο χρόνο ομιλίας, σε σχέση με τον ερωτόμενο.

Θα ξεκινήσω λίγο από τον ατυχή τίτλο του θέματος της επίκαιρης επερώτησής σας: «Ανικανότητα της Κυβέρνησης στη χάραξη στρατηγικής και αντιμετώπισης θεμάτων πολιτισμού». Είναι ατυχής τίτλος, αλλά εύστοχος, επικοινωνιακά, αφού ξεκινάει επιθετικά: «Ανικανότητα της Κυβέρνησης…» κ.λ.π...

Αυτό κάνετε σ’ αυτήν την συστηματική προσπάθεια αποδόμησης κάθε πτυχής του κυβερνητικού έργου. Υποθέτω ότι στο επόμενο διάστημα έχετε επιλέξει μπαράζ επερωτήσεων και σε άλλους τομείς, γιατί αυτό εξυπηρετεί την επικοινωνιακή σας πολιτική.

Το κείμενο της επερώτησή σας ξεκινάει ως εξής: «Ο πολιτισμός αποτελεί ένα τεράστιο συγκριτικό πλεονέκτημα που διαθέτει η Ελλάδα».

Πρωτότυπο!

Μόνο που για το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ο πολιτισμός λειτουργεί διαχρονικά ως ένα εξαιρετικό προεκλογικό σύνθημα, πολλές φορές κενό περιεχομένου, το οποίο ως κόμμα τιμήσατε δεόντως και το οποίο πάντα μετεκλογικά λησμονούσατε.

Και συνεχίζετε στο κείμενο: «Λόγω των ανερμάτιστων κυβερνητικών χειρισμών και της έλλειψης στρατηγικής, οι πολιτικές για τον τομέα είναι ανύπαρκτες».

Να σημειώσω ότι ο πολιτισμός, όπως ενδεχομένως σας διαφεύγει, δεν είναι τομέας, αλλά είναι εθνικό, αναπτυξιακό κεφάλαιο, όπως σωστά ειπώθηκε νομίζω από ομιλητή σας, τον κ. Τασούλα.

Με άλλα λόγια, για να θυμηθώ έναν αγαπημένο όλων μας ήρωα, τον Άμλετ, «..λόγια, λόγια, λόγια,»… λόγια που επί Κυβερνήσεώς σας δεν έγιναν ποτέ πράξη, γιατί η αλήθεια είναι πως ο πολιτισμός μαραζώνει και είναι απαξιωμένος εδώ και κάποιες δεκαετίες και επομένως η προσπάθεια ανάκαμψης που επιχειρούμε ως Κυβέρνηση είναι εξαιρετικά δύσκολη, πολύ περισσότερο σε περιόδους κρίσης.

Η αλήθεια είναι, αγαπητοί συνάδελφοι της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, πως ως Κυβέρνηση ουδέποτε ασχοληθήκατε ουσιαστικά με τον πολιτισμό.

Και εάν θα έπρεπε να κάνουμε έναν απολογισμό των δικών σας κυβερνήσεων, έχετε να επιδείξετε στην ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού, έναν αρχηγό κόμματος, έναν πρωθυπουργό, έναν εν δυνάμει πρωθυπουργό και μία επικεφαλής κόμματος, ενώ ο κυβερνητικός σας εταίρος μέχρι τον Ιανουάριο του 2015 έχει και αυτός να επιδείξει έναν αρχηγό κόμματος στην ηγεσία του Υπουργείου.

Γιατί άραγε; Γιατί για πολλούς από εσάς η ενασχόληση με το Υπουργείο Πολιτισμού άλλοτε αναδείκνυε ένα σημαντικό πολιτικό συμβολισμό και άλλοτε αποτελούσε ένα ανώδυνο μεταβατικό στάδιο για την πολιτική εξέλιξη κάποιου.

Προσωπικά, θα άκουγα με ενδιαφέρον κάποιον από τους ομιλητές σας να υπερασπίζεται το έργο των κυβερνήσεών σας με χαρακτηριστικά παραδείγματα. Αυτά δεν ακούστηκαν, γιατί δεν μπορείτε να τα υπερασπιστείτε.

Ας μας εξηγήσει κάποιος από τους ομιλητές που θα ακολουθήσουν σε τι αναφέρεστε, τι εννοείτε με τον όρο «πολιτιστική επιχειρηματικότητα». Γιατί εάν ατυχώς αναφέρεστε στον τομέα του σύγχρονου πολιτισμού –που ελπίζω να μην το κάνετε- εκεί θα αποκαλυφθεί η υποκρισία, αλλά δυστυχώς και η έλλειψη αυτογνωσίας, αφού πρόκειται για χώρο, τον οποίο η αδιαφορία σας κυριολεκτικά διέλυσε και οδηγηθήκαμε στα απίστευτα πληθωριστικά φαινόμενα στον χώρο των παραστατικών τεχνών, με την ανεργία των Ελλήνων δημιουργών να ξεπερνά το 95%, κάτι που δεν δημιουργήσαμε εμείς. Εμείς προσπαθούμε να μαζέψουμε τα ασυμμάζευτα. Επίσης, με τις εργασιακές σχέσεις να είναι λεηλατημένες και ουσιαστικά καταργημένες, λόγω του κατεστραμμένου εργασιακού πεδίου.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

το κεφάλαιο «Πολιτισμός» δεν προσφέρεται για επικοινωνιακά παιχνίδια. Θα σταθώ σε δύο ακόμα σημεία, γιατί ο χρόνος είναι εξαιρετικά λίγος και άνισος.

Αναφέρετε επίσης: «Κατά τα άλλα, προωθείται ίδρυση Ειδικής Γραμματείας Σύγχρονου Πολιτισμού».

Και συνεχίζετε: «Μία ακόμη θέση για κάποιον «ημέτερο» θεσμοθετείται».

Εδώ κολλάει το «κοίτα ποιος μιλάει»!

Υποτίθεται πως ως φιλοευρωπαϊκό κόμμα οφείλετε να γνωρίζετε ότι τα αντίστοιχα Ευρωπαϊκά Υπουργεία έχουν όλα δημιουργήσει Γραμματείες Σύγχρονου Πολιτισμού.

Δεν ξέρω με ποιο μοντέλο θέλετε να πολιτευτείτε.

Άλλωστε, η Γραμματεία Σύγχρονου Πολιτισμού, προκειμένου να αναπτυχθεί ο σύγχρονος πολιτισμός, είναι ένα πάγιο και διαχρονικό αίτημα των Ελλήνων δημιουργών.

Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να λειτουργήσει και να αναπτυχθεί ο σύγχρονος πολιτισμός.

Κλείνοντας, προχωράτε σε διαπιστώσεις για τις επιχορηγήσεις. «Πολλοί από τους θιάσους βρίσκονται σε αδυναμία λειτουργίας».

Και σας ρωτάω:

Σε ποιους από όλους τους θιάσους αναφέρεστε; Διότι προφανώς διακατέχεστε από απίστευτη άγνοια του χώρου. Μιλάτε για τον σύγχρονο πολιτισμό και δεν αντιλαμβάνεστε τι σημαίνει σύγχρονος πολιτισμός.

Πείτε μας, λοιπόν: Σε ποιον από τους θιάσους αναφέρεστε ότι πένονται και δυσκολεύονται; Σε ποιον από τους δύο χιλιάδες θιάσους που η πολιτική σας δημιούργησε σε αυτή τη χώρα; Όποιος θέλει μπορεί να απαντήσει.

Για εσάς οι επιχορηγήσεις ήταν μέρος μιας πολιτικής αντίληψης, ενός παιχνιδιού χωρίς κανόνες, που οδήγησε τις παραστατικές τέχνες σε ιστορικό αδιέξοδο που προσπαθούμε να προλάβουμε, προκειμένου να μην καταργηθούν ολόκληρα επαγγέλματα.

Εκεί φτάσαμε!

Σχετικά με τα κριτήρια των επιχορηγήσεων, στα οποία αναφέρεστε, είναι ολοφάνερο ότι δεν έχετε μελετήσει στοιχειωδώς αυτό που ισχύει από την πλευρά του Υπουργείου και αυτό που έχει πολλές φορές ανακοινωθεί και αυτό είναι προσβλητικό για την διαδικασία. Δυστυχώς μέσα από την επικοινωνιακή σας πολιτική τακτική, ακολουθείτε δρόμους επικίνδυνους, δρόμους παραπλάνησης.

Κλείνοντας, σκέφτομαι ότι θα ήταν πολύ χρήσιμο αν στη σημερινή σας επερώτηση, ακολουθούσαμε μια άλλη διαδικασία, μια διαδικασία ουσιαστικού, δυναμικού διαλόγου όλων των δυνάμεων του Κοινοβουλίου για το μέλλον του ελληνικού πολιτισμού, έτσι ώστε να αποδείξουμε ότι ενδιαφερόμαστε όλοι για το παρόν και το μέλλον του.

Θέλω να συγχαρώ ιδιαίτερα τον νεότερο των ομιλητών, τον κ. Κωνσταντίνο Καραμανλή, για το πνεύμα και για το περιεχόμενο του λόγου του. Ήταν ο μόνος ο οποίος κατέθεσε προτάσεις. Μακάρι, εύχομαι, αυτή τη συζήτηση να ακολουθήσει…

Ολοκληρώνοντας οφείλω να πω ότι η σημερινή επερώτηση, είναι « πουκάμισο αδειανό» και μάλιστα χωρίς Ελένη. Πρόκειται για ρεσιτάλ υποκρισίας, ανευθυνότητας.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμη Μουμουλίδη

Σκηνοθέτη, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε.Κοζάνης

Μέλους Διαρκών Επιτροπών Μορφωτικών

Ευρωπαικών και Οικονομικών Υποθέσεων

Δημοφιλή Νέα

Γιάννης Θεοφύλακτος σε Πάρι Κουκουλόπουλο:
Στάθης Κοκκινίδης - Υποψήφιος Δήμαρχος Εορδαίας: Συζήτηση με πολίτες της Πτολεμαΐδας

Στάθης Κοκκινίδης - Υποψήφιος Δήμαρχος Εορδαίας: Συζήτηση με πολίτες της Πτολεμαΐδας


Χθες Σάββατο 23-03-2019 στα πλαίσια της επαφής με τους δημό…

Ιωάννης Καραβασίλης - Υποψήφιος Δήμαρχος Εορδαίας: Παρουσίαση προγραμματικών θέσεων και υποψηφίων
Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Κοζάνης: Ανακοίνωση για την συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ
Βραβείο και έπαινοι στον Γέρο του Μοριά (ποίηση της Παρθένας Τσοκτουρίδου)

Βραβείο και έπαινοι στον Γέρο του Μοριά (ποίηση της Παρθένας Τσοκτουρίδου)


Γέρε του Μοριά, βασανισμένε μας Πατέρα της λευτεριάς π…

Κυριακή 24 Μαρτίου | Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
Υδρογονάνθρακες: Μοιρολόι για την Ηπειρο

Υδρογονάνθρακες: Μοιρολόι για την Ηπειρο


Όπως όλοι γνωρίζουμε, η πατρίδα μάς αγαπάει και μας φρο…

"Ο χώρος και ο χρόνος" ΜΑΡΤΙΟΣ 2013 - Ο σχεδιαστής της Alfa Romeo "Gloria" στο www.kozani.tv


Ο σχεδιαστής της Alfa Romeo Gloria Αλέξανδρος Λιώκης, απόφοιτ…

Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας: Πρόσκληση σε Χριστουγεννιάτικη Συναυλία

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Το Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας σας προσκαλεί στην Χριστουγεννιάτικη Συναυλία που θα παρουσιάσει η Συμφωνική

Περισσότερα

ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Π.Δ.Μ.: Προτάσεις για την αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Υδάτων Δυτικής Μακεδονίας

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα ​Επιστολή με παρατηρήσεις - προτάσεις για την αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Υδάτων Δυτικής Μακεδονίας απέστειλε

Περισσότερα

Η ΕΤΕ/ΔΕΗ εκφράζει την έντονη διαφωνία της για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Παραμονές Χριστουγέννων 2016 η Διοίκηση της ΔΕΗ αποφάσισε να γραφτεί ο επίλογος για

τον ΑΔΜΗΕ υπογράφοντας το τελικό κείμενο

Περισσότερα

ΕΡΤ Κοζάνης & Ιερά Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης: Ραδιομαραθώνιος αγάπης για τους άπορους συμπολίτες μας «Προσφέρω με την καρδιά μου»

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Στις 19 Δεκεμβρίου ημέρα Δευτέρα και από ώρα 09.00 π.μ μέχρι και στις 14.00 μ.μ, η ΕΡΤ Κοζάνης (100,2 και 100,6 FM)

Περισσότερα

ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ: Με «εορταστικές εκδηλώσεις» για την απόφαση της Ε.Π του Ευρωκοινοβουλίου σχετικά με το αίτημα της ΔΕΗ για τους ρύπους προσπαθεί η Greenpeace να ξεχάσει τον πόνο της ότι: οι λιγνιτικές επενδύσεις δεν ακυρώνονται

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Είχαν τρομερή αγωνία και άγχος

Μπορεί και να τους είχε κοπεί και η όρεξη

Τα βράδια στριφογύριζαν στο κρεβάτι βλέποντας εφιάλτες.

Περισσότερα

Πολιτιστικός Σύλλογος Πτολεμαϊδας "Ο Σωτήρας": Πρόσκληση στη 2η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας «Ο Σωτήρας» σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας την 2 η Χριστουγεννιάτικη

Περισσότερα

Εντατικοποιούνται τα μέτρα ασφάλειας και αστυνόμευσης σε όλη τη χώρα για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Κλιμακώνονται τα προγράμματα ασφάλειας και αστυνόμευσης της Ελληνικής Αστυνομίας, σε ολόκληρη τη χώρα,

Περισσότερα

ΚΕΠΚΑ Δυτικής Μακεδονίας: Παιχνίδια «κατάσκοποι»

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Τα συνδεδεμένα, στο ίντερνετ παιχνίδια, αποτυγχάνουν παταγωδώς, στην προστασία βασικών δικαιωμάτων των καταναλωτών, σε θέματα ασφάλειας

Περισσότερα

Ο Υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης στο www.kozani.tv (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Συνέντευξη για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις έδωσε στο www.kozani.tv και στους Σωκράτη Μουτίδη και Παναγιώτη Τσαρτσιανίδη ο Υπουργός Επικρατείας

Περισσότερα

ΔΕΗ: Υπενθύμιση για Ρύθμιση Οφειλών

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Η ΔΕΗ υπενθυμίζει στους πελάτες της ότι στις 31/12/2016 λήγει το ιδιαίτερα ευνοϊκό

πρόγραμμα διακανονισμού

Περισσότερα

Ο ποιητής του λαού και κονταρομάχος των φτωχών Κώστας Βάρναλης

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Σαν σήμερα (16/12/1974) φεύγει από την ζωή ο Κώστας Βάρναλης

Σαν σήμερα (16/12/1974) φεύγει από την ζωή ο Κώστας Βάρναλης ο κομμουνιστής ποιητής Κώστας Βάρναλης.

Περισσότερα

ΔΕΗ: Αναγνώριση του αιτήματος για δωρεάν δικαιώματα CΟ2

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Δεύτερη αναγνώριση του δίκαιου αιτήματος της Ελλάδας για δωρεάν χορήγηση δικαιωμάτων

εκπομπής CO2 αποτελεί

Περισσότερα

Πανελλαδική κινητοποίηση των συνταξιούχων (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Video από την μαζική κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας που  πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα χιλιάδες συνταξιούχοι από όλη τη χώρα στο κέντρο της Αθήνας.

Περισσότερα

Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: «Καθαρή» ενέργεια και «πράσινη» ανάπτυξη: μανδύας για εγγυημένα κέρδη για το κεφάλαιο.

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Στη συζήτηση για τη «δέσμη μέτρων Καθαρή Ενέργεια για όλους» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο παρενέβη ο ευρωβουλευτής

Περισσότερα

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων στο ptolemaida.tv (16-12-16)

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα της Παρασκευής (16-12-16)

Περισσότερα

Πολιτιστικός Σύλλογος Οικ. Καρδιάς Πτολεμαϊδας "Η Μέρα": Πρόσκληση σε εκδήλωση

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Οικ. Καρδιάς Πτολεμαϊδας "Η Μέρα" σας προσκαλεί στην εκδήλωση Κόλντα Μπάμπω

Περισσότερα

Επείγουσα ερώτηση προς την Κομισιόν και προς το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο κατέθεσε ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα «Για πόσα χρόνια δεσμεύτηκε η ελληνική κυβέρνηση για πλεόνασμα 3,5%»;

Περισσότερα

Κίνηση "Απελάστε το Ρατσισμό": Συγκέντρωση κατά του ρατσισμού και του φασισμού στην Πτολεμαΐδα

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα 18 Δεκέμβρη, Παγκόσμια Ημέρα του Μετανάστη:

Συγκέντρωση κατά του ρατσισμού και του φασισμού, των πολέμων και της φτώχειας

Περισσότερα

Καταγραφή δεσποζόμενων ζώων στο δήμο Εορδαίας

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Δήμος Εορδαίας ενημερώνει ότι, σύμφωνα με την παρ.1 του άρθ.5 του Νόμου 4039/2012 και με την τροποποίηση του Ν. 4235/2014

Περισσότερα

Γιώργος Κασαπίδης: Κατάθεση ερώτησης για την απρόσκοπτη προσβασιμότητα σε δημόσιους και κοινόχρηστους χώρους

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι συμπολίτες μας ως προς την απρόσκοπτη προσβασιμότητα

Περισσότερα