pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Βελτίωση της παρουσίας των γυναικών στα μέσα ενημέρωσης (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Οι ανισορροπίες μεταξύ των φύλων εξακολουθούν να υφίστανται, χωρίς να εξαιρούνται οι τομείς των μέσων ενημέρωσης και των τεχνολογιών πληροφορίας και επικοινωνιών.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ανησυχεί για την εικόνα των γυναικών στα μέσα ενημέρωσης και για την γυάλινη οροφή που εξακολουθούν να συναντούν.

Οι γυναίκες αποτελούν το 70% των δημοσιογράφων και των αποφοίτων επικοινωνίας στην ΕΕ αλλά καταλαμβάνουν μόνο το 30% των διευθυντικών θέσεων στα μέσα ενημέρωσης.

Αυτή η ανισορροπία διευρύνει το χάσμα των αμοιβών μεταξύ γυναικών και ανδρών. Οι ευρωβουλευτές ισχυρίζονται ότι οι εταιρείες μέσων ενημέρωσης θα πρέπει να δώσουν προσοχή στην εξέλιξη των γυναικών. Πρέπει να προσφέρουν κατάρτιση διευθυντικών στελεχών για τις γυναίκες ή ευέλικτες ρυθμίσεις εργασίας. 

Οφείλουμε να διασφαλίσουμε ότι οι γυναίκες δεν υφίστανται διακρίσεις, τόσο ως προς τις θέσεις εργασίας, όσο και ως προς τις αμοιβές ή την ανάληψη ανώτατων διοικητικών θέσεων. Το περιεχόμενο είναι επίσης σημαντικό. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης απευθύνονται στις γυναίκες κυρίως για λήψη γνώμης ή προσωπικών μαρτυριών και σχεδόν ποτέ για εμπειρογνωμοσύνη. 

Το Κοινοβούλιο θέλει να ενθαρρύνει βέλτιστες πρακτικές, όπως τη δημιουργία βάσεων δεδομένωνγυναικών εμπειρογνωμόνων, καθώς και εκστρατείες στα μέσα ενημέρωσης και την προώθηση της πολυμορφίας. Είναι σημαντικό οι γυναίκες να είναι παρούσες, να ακούγονται, να τις αντιλαμβανόμαστε ως εμπειρογνώμονες, επειδή οι γυναίκες προσφέρουν μια διαφορετική οπτική.

Στη δημοσιογραφία, οι γυναίκες είναι λιγότερο πιθανό να καλύπτουν αθλητικά ή επιχειρηματικά νέα και δίνεται μεγαλύτερη σημασία στην εμφάνισή τους. 

Το Κοινοβούλιο καλεί τις εταιρείες μέσων ενημέρωσης να ενημερώσουν τις εσωτερικές τους πολιτικές, συμπεριλαμβανομένων των κωδίκων συμπεριφοράς και των μέτρων κατά της παρενόχλησης.

ΠΗΓΗ: www.europarltv.europa.eu

Δημοφιλή Νέα

«ΥΨΙΚΑΜΙΝΟΣ»: Θεατρική παράσταση, Ντίνος Χριστιανόπουλος
Οι 10 φωτογραφίες του top-sport.gr που ξεχώρισαν από τον τελικό Κυπέλλου ανάμεσα σε Εορδαϊκό και Βελβεντό (Photos)
Σαν σήμερα 16 Απριλίου

Σαν σήμερα 16 Απριλίου


Μια ματιά στην ιστορία του τόπου και του κόσμου. Γεγονό…

Σήμερα Τετάρτη 17 Απριλίου στο Πνευματικό Κέντρο στην Πτολεμαΐδα η θεατρική παράσταση - Ντίνος Χριστιανόπουλος
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων  | Τετάρτη 17 Απριλίου

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | Τετάρτη 17 Απριλίου


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Γ.Ν. Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο»: 2ο μάθημα του 3ου κύκλου μετεκπαιδευτικών Σεμιναρίων-Διαλέξεων με θέμα
Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΗ Η «ΕΝΩΣΗ»: Συμμετοχή στην 24ωρη γενική απεργία την Τετάρτη 17 Απριλίου
Το ptolemaida.tv συμμετέχει στην 24ωρη απεργία των ΜΜΕ της ΕΣΗΕΑ μέχρι τις 5 το πρωί της Τετάρτης