figourini banner 1 2021

banner3

ΠΑΣΠΑ ΔΕΗ: Η ΔΕΗ «εν τω γύψω»!!! (του Αριστοτέλη Βασιλάκη)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Τη ΛΗΣΤΕΥΕΙ και τη ΔΙΑΛΥΕΙ ο ίδιος ο βασικός της μέτοχος, το κράτος!!!  (του Αριστοτέλη Βασιλάκη)

Κάποτε υπήρχε μια εταιρεία που την έλεγαν ΔΕΗ. Ιδρύθηκε πριν 68 χρόνια και κατάφερε με θυσίες και αίμα να στείλει το αγαθό του ηλεκτρικού ρεύματος ακόμα και στο πιο δύσβατο χωριό της Ελλάδος. Πέτυχε να γίνει ο μεγαλύτερος ενεργειακός γίγαντας στα Βαλκάνια και να δώσει φως ακόμα και στην πλέον άγνωστη βραχονησίδα που δεν την περιλαμβάνει ο χάρτης.

Αυτή η σπουδαία επιχείρηση πρόσφερε ανάπτυξη και ευημερία στην Ελληνική Περιφέρεια. Εξελίχτηκε σε βασικό πυλώνα οικοδόμησης της σύγχρονης Ελλάδας, αποτελώντας ένα σύγχρονο επιχειρηματικό και αναπτυξιακό θαύμα, που άλλο όμοιο της δεν έχει να επιδείξει η χώρα μας. Και όμως… αυτή η Επιχείρηση όπως και άλλες λαμπρές ελληνικές επιχειρήσεις στο παρελθόν σήμερα βρίσκεται ένα βήμα πριν την χρεοκοπία.

Η ΔΕΗ καλοί μου φίλοι δεν χρεοκοπεί εξαιτίας των εσωτερικών παθογενειών της. Ούτε καν εξαιτίας της στρατηγικής επιλογής των «συμμάχων» δανειστών, οι οποίοι τα τελευταία 20 χρόνια προσπαθούν να την ακρωτηριάσουν και να την διαλύσουν.

Η ΔΕΗ χρεοκοπεί εξαιτίας του ίδιου της του βασικού μετόχου. Δηλαδή του Ελληνικού κράτους!!!

Το πουλόβερ της διάλυσης της άρχισε να ξηλώνεται πολύ πριν μπούμε στα μνημόνια και πάντα στο όνομα της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας. Το οξύμωρο είναι πως αυτό που υποτίθεται ότι θα προσέφερε η απελευθέρωση και ο ανταγωνισμός, δηλαδή το φθηνό ρεύμα, το πρόσφερε διαχρονικά η ίδια η κρατική ισχυρή και καθετοποιημένη ΔΕΗ!!!  Με επενδύσεις δεκάδων έως και εκατοντάδων δις ευρώ!!! Αντιθέτως ο στρεβλός και αεριτζήδικος «ελληνικός ανταγωνισμός» των τραστ, των ολιγαρχών και των μπροστινών τους αυξάνει με γεωμετρική πρόοδο τα τιμολόγια του ρεύματος.

Και εξηγούμαι… Είναι δυνατόν μια επιχείρηση η οποία για σχεδόν 70 χρόνια ήταν μονοπώλιο στον χώρο της ενέργειας, και στην χονδρική και στη λιανική, να βρίσκεται ένα βήμα πριν από την χρεοκοπία; Είναι σαφές πως δεν υπήρχε εθνική στρατηγική. Είναι επίσης ολοφάνερο πως υπήρξε κακοδιοίκηση εκ μέρους του βασικού μετόχου. Είναι ακόμα πιο ξεκάθαρο πως υπήρξε και κακοδιαχείριση, με ευθύνη όλων… Πρώτα φορά τα βλέπουμε αυτά στην Ελλάδα; 320 δις δημόσιο χρέος και άλλο 1 τρις ιδιωτικό έχουμε στο κεφάλι; Όλ’ αυτά έγιναν επειδή μας εγκατέλειψε ο θεός ή μήπως φταίει ο Άγιος Παίσιος που δεν το προέβλεψε;

Είναι δυνατόν μια επιχείρηση η οποία τα τελευταία 20 χρόνια έχει κάνει τζίρο κοντά στα 100 δις ευρώ, να μην μπορεί να σταθεί στα πόδια της; Να της χρωστάνε 3 δις ευρώ (είναι ζήτημα αν τελικά εισπράξει το 1/3 των συγκεκριμένων οφειλών) και να έχει μπροστά της να αντιμετωπίσει έναν δυσβάσταχτο δανεισμό, αφού μόνο το 2018 και το 2019 θα πρέπει να εξυπηρετήσει  δάνεια πάνω από 2 δις…

Ποιος φταίει; Απ’ όσα διαβάζω ακούω και βλέπω σε διάφορα ΜΜΕ, η αιτία της χρεοκοπίας της ΔΕΗ είναι τα λαμόγια οι συνδικαλιστές που δεν δουλεύουν, τα παίρνουν και κάνουν απεργίες και βέβαια οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ που παίρνουν πολλά.

Αν δεν ήμουν υπάλληλος της ΔΕΗ ΚΑΙ ΕΓΩ αυτό θα πίστευα. Έτσι κι αλλιώς στην Ελλάδα η πρόσβαση στην αλήθεια γίνεται με μεσάζοντες…  Η ενημέρωση από την προπαγάνδα απέχει ελάχιστα και συνήθως η διαδρομή πληρώνεται αδρά…

Κάνεις δεν σας ενημέρωσε ή για την ακρίβεια κάποιοι προσπάθησαν να σας ενημερώσουν, αλλά οι «μεσάζοντες» έκλεισαν το volume, ότι η ΔΕΗ εδώ και 2 χρόνια είναι αναγκασμένη να δίνει το 50% της λιγνιτικής της παραγωγής  στους ανταγωνιστές της (!!!!) μέσω των περίφημων ΝΟΜΕ (δημοπρασίες ηλεκτρικής ενέργειας) σε τιμές κάτω του κόστους!!! Αυτό λέγεται ελεύθερος ανταγωνισμός επί ίσοις όροις;

Για να σας το κάνω πιο λιανά αναγκάζεται από τον ίδιο τον βασικό της μέτοχο το ελληνικό κράτος να πουλάει 32 ευρώ ανά μεγαβατώρα ενώ της κοστίζει 59 ευρώ!!!

Κανείς δεν σας ενημέρωσε πως η πολιτεία δηλαδή ο βασικός μέτοχος αναγκάζει να δίνει επί ζημία ρεύμα στη ΛΑΡΚΟ και την Αλουμίνιον… Υπολογίζεται ότι από το 2008 μέχρι σήμερα η ΔΕΗ έχει μπει μέσα από τις δύο συγκεκριμένες συμβάσεις γύρω στα 500 εκατ. ευρώ!!!

Κανείς δεν σας ενημέρωσε πως μέσω της κομπίνας του μηχανισμού ανάκτησης μεταβλητού κόστους  ΕΚΛΕΨΑΝ από τη ΔΕΗ πάνω από 780 εκατ. ευρώ!!!

Κανείς δεν σας ενημέρωσε ότι μέσω της άλλης κομπίνας που λέγεται ΑΔΙ (Αποδεικτικά Διαθεσιμότητας Ισχύος) ΕΚΛΕΨΑΝ από τη ΔΕΗ 280 εκατ. ευρώ!!!

Κανείς δεν σας ενημέρωσε ότι  πέρυσι το καλοκαίρι ο προηγούμενος πολιτικός προϊστάμενος της ΔΕΗ ο κ. Σκουρλέτης προκειμένου να μην μειώσει τις εγγυημένες τιμές όσων έχουν αιολικά και φωτοβολταϊκά και για να καλύψει το έλλειμμα του ειδικού λογαριασμού των ΑΠΕ το οποίο από «τέλος ΑΠΕ» μετονομάστηκε σε ΕΤΜΕΑΡ για να μην καταλαβαίνει ο κόσμος για ποιον πληρώνει χαράτσια, ανάγκασε τη ΔΕΗ να πληρώσει αυτό το έλλειμμα του συγκεκριμένου λογαριασμού, δηλαδή άλλα 340 εκατ. ευρώ!!!

Κανείς δεν σας ενημέρωσε ότι  το κράτος χρωστάει στη ΔΕΗ από τα ΥΚΩ (Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας) 1,2 δις ευρώ!!!! Αντιθέτως ενημερωθήκατε ότι ο κ. Τσίπρας «χάρισε» στη ΔΕΗ 360 εκατ. ευρώ  από το 1,2 δις που της χρωστούν και τσαντιστήκατε. Διότι νομίζετε ότι πάλι τα τρώνε οι χαραμοφάηδες οι ΔΕΗτζήδες…

Κανείς δεν σας ενημέρωσε ότι η ΔΕΗ έχει γίνει εισπράκτορας των ιδιωτών που έχουν ΑΠΕ, βαραίνοντας στη συνείδηση του καταναλωτή, ότι αυτή παίρνει τα λεφτά και τα βάζει στο ταμείο της.

Κανείς δεν σας ενημέρωσε ότι η ΔΕΗ πληρώνει τα ποσά που αντιστοιχούν στους συγκεκριμένους ιδιώτες κανονικά, ανεξάρτητα αν τα εισπράττει από τους καταναλωτές, κάνοντας επί της ουσίας τον άτοκο δανειστή και εγγυητή της ρευστότητας τους.

Κανείς δεν σας ενημέρωσε ότι η ΔΕΗ εδώ και πολλά χρόνια έχει γίνει εισπράκτορας για ΕΡΤ και Δήμους, συντηρώντας χιλιάδες θέσεις εργασίας… Αντιλαμβάνεστε νομίζω πως ελάχιστοι Έλληνες θα πλήρωναν τους λογαριασμούς τους σε Δήμους και ΕΡΤ αν δεν περιλαμβάνονταν στον λογαριασμό της ΔΕΗ.

Όλοι λένε ότι η ΔΕΗ δεν πάει καλά επειδή δεν πληρώνουν οι καταναλωτές… Είναι και λίγο μύθος όλο αυτό. Σε τελική ανάλυση πολλοί καταναλωτές δεν πληρώνουν επειδή δεν έχουν να πληρώσουν. Βέβαια υπάρχουν και οι άλλοι οι κατ’ εξακολούθηση μπαταχτζήδες, που δεν πλήρωναν ακόμα και στα χρόνια της επίπλαστης ανάπτυξης.

Είναι ξεκάθαρο πως επιχειρείται  να αναπτυχθεί ο γνωστός κοινωνικός αυτοματισμός ανάμεσα στη ΔΕΗ και τους καταναλωτές ώστε πολλοί απ’ αυτούς να φύγουν και να πάνε στους ιδιώτες…

Κανείς δεν σας ενημέρωσε πως τα ουσιαστικά προβλήματα της ΔΕΗ είναι πρωτίστως οι στρεβλώσεις στην αγορά και δευτερευόντως οι καταναλωτές που δεν πληρώνουν…

Κανείς δεν σας ενημέρωσε πως εκτός από τους καταναλωτές για να συντηρούνται οι συγκεκριμένες στρεβλώσεις οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ έχασαν συνολικά από την μισθοδοσία τους τα τελευταία 8 χρόνια γύρω στα 5,5 δις!!! Δηλαδή μισό Μνημόνιο!!!

Κανείς δεν σας ενημέρωσε πως τα μεγαλύτερα κορόιδα είναι οι ιδιώτες μικρομέτοχοι της ΔΕΗ, οι οποίοι χορεύουν τον ζουρνά των «αγορών» και του βασικού μετόχου…

Κανείς δεν σας ενημέρωσε πως με τον διαμελισμό της ΔΕΗ,  την απόσχιση των δικτύων και το ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ τους, αυτοί που εν τέλει θα καθορίζουν τις τιμές του λογαριασμού του ηλεκτρικού ρεύματος θα είναι οι «επενδυτές» και όχι το ελληνικό κράτος.

Κανείς δεν σας ενημέρωσε ότι έγινε κανονικό ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ στο Ασφαλιστικό των υπαλλήλων της ΔΕΗ, το οποίο υπήρξε πρότυπο για ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αντιθέτως σας ενημέρωναν ότι οι συντάξεις των ΔΕΗτζηδων είναι τεράστιες. Ξέχασαν βέβαια να σας ενημερώσουν πως όσο το Ταμείο τους ήταν ανεξάρτητο, γινόταν καλό νοικοκυριό και δεν εμπλεκόταν το ίδιο το κράτος, δικαίως δίνονταν αυτές οι συντάξεις, αφού δεν επιβάρυναν το Ελληνικό κράτος. Έβγαιναν από την καλή διαχείριση. Ακολούθως ήρθαν οι «σωτήρες» πολιτικοί και ξεκοκάλισαν γύρω στα 11 δις ευρώ!!! Κάπως έτσι μάθατε κι εσείς για τις παχυλές συντάξεις των ΔΕΗτζηδων, οι οποίες επειδή αντιδράσατε κόπηκαν… Ούτε και γι’ αυτό βέβαια σας ενημέρωσαν…

Κανείς δεν σας ενημέρωσε ότι στην Ελλάδα υπάρχει υπερεπάρκεια ρεύματος (γύρω στις 18.000MW η δυνατότητα του συστήματος), από τη ΔΕΗ, τους ιδιώτες και τις ΑΠΕ… Λόγω της κρίσης υπάρχει μικρότερη κατανάλωση με αποτέλεσμα πολλές από τις ΑΠΕ να μην δουλεύουν, αφού το ρεύμα δεν αποθηκεύεται, ωστόσο να πληρώνονται κανονικά, μέσω των στρεβλώσεων που ανέφερα παραπάνω.

Κανείς δεν σας ενημέρωσε πως παρά την υπερεπάρκεια, αφού παράγεται τριπλάσιο ρεύμα απ’ όσο καταναλώνεται, η Ελλάδα εξακολουθεί να εισάγει ρεύμα!!! Επίσης κανείς δεν σας ενημέρωσε ότι η συγκεκριμένη υπερεπάρκεια που δεν χρειάζεται, μεταφέρεται έμμεσα μέσω των στρεβλώσεων στους λογαριασμούς σας.

Επίσης κανείς δεν σας ενημέρωσε πως ο λιγνίτης στην Γερμανία και άλλες Ευρωπαϊκές χώρες σχεδόν επιδοτείται, ενώ στην Ελλάδα ρυπαίνει είναι μαύρη ενέργεια και θα πρέπει να αποσυρθεί, παρά το γεγονός ότι υπάρχει επάρκεια τουλάχιστον για τα επόμενα 50 χρόνια!!!

Κανείς δεν σας ενημέρωσε ότι η Τουρκία φτιάχνει 3 νέα πυρηνικά εργοστάσια και στόλο νέων λιγνιτικών Μονάδων, την στιγμή που η Ελλάδα διαλύει τη ΔΕΗ και απαξιώνει τον μαύρο χρυσό της που λέγεται λιγνίτης…

Κανείς δεν σας ενημέρωσε πως οι μονάδες που πωλούνται σε Φλώρινα και Μεγαλόπολη είναι οι πρώτες που μπαίνουν στο σύστημα, με αποτέλεσμα τα κέρδη των ιδιωτών να είναι εγγυημένα… Μάλιστα γι’ αυτό ο βασικός μέτοχος θα υποχρεώσει τη ΔΕΗ να μπαίνει στο σύστημα της Πελοποννήσου η μονάδα της Μεγαλόπολης που θα της απομείνει, να μπαίνει με την μισή ισχύ της, ώστε να κονομάνε εγγυημένα οι ιδιώτες…

Κανείς δεν σας ενημέρωσε ότι η Εθνική ανεξαρτησία δεν χάνεται μόνο από τα όπλα… Χάνεται και από την απώλεια της οικονομικής, τραπεζικής και ενεργειακής κυριαρχίας!!!

Στο δια ταύτα η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ πιστεύουν πως η «Μικρή ΔΕΗ» ήταν καλύτερη από τη λύση ΣΥΡΙΖΑ, αφού και θα έπαιρνε περισσότερα χρήματα η ΔΕΗ (δεδομένα) και θα επωμιζόταν ο ιδιώτης δεύτερος μεγάλος παίκτης της αγοράς (δηλαδή ο ιδιοκτήτης της μικρής ΔΕΗ) κάποια από τα βάρη αυτής (απλήρωτους λογαριασμούς, δάνεια κλπ).

 Κατά την γνώμη μου κάθε άποψη έχει τα καλά και τα κακά της. Αν ο βασικός μέτοχος δηλαδή το κράτος σταματήσει να ληστεύει τη ΔΕΗ, όπως περιέγραψα παραπάνω και με τα δύο σενάρια η ΔΕΗ μετά το 2020 θα μπορέσει να ανακάμψει. Απλά όλοι αυτοί οι κύριοι που κυβερνούν και – υποτίθεται ότι κυβερνούν για το καλό των πολιτών αυτής της χώρας – θα πρέπει επιτέλους να αφήσουν ελεύθερη τη ΔΕΗ να ανταγωνιστεί επί ισοις όροις… Αν γίνει αυτό και τις πληγές της θα επουλώσει και το ρεύμα θα είναι πολύ φθηνό για τον Έλληνα πολίτη… Όπως ήταν προτού η χώρα μας χάσει την εθνική της κυριαρχία…

Δημοφιλή Νέα

Από τον Ατρόμητο Πτολεμαΐδας στον Αστέρα Τρίπολης ο Παναγιώτης Βλάχος

Από τον Ατρόμητο Πτολεμαΐδας στον Αστέρα Τρίπολης ο Παναγιώτης Βλάχος


 Η Ακαδημία του Ατρόμητου Πτολεμαΐδας βρίσκεται στ…

«Έφυγε» ο Νίκος Μπελογιάννης, γιος του «Ανθρώπου με το γαρύφαλλο»

«Έφυγε» ο Νίκος Μπελογιάννης, γιος του «Ανθρώπου με το γαρύφαλλο»


Πέθανε ο Νίκος Μπελογιάννης, αγωνιστής της Αριστεράς, …

Αμαρτίες γονέων παιδεύουσι τέκνα! (γράφει η Αγνή Τσίπου)

Αμαρτίες γονέων παιδεύουσι τέκνα! (γράφει η Αγνή Τσίπου)


Τα τελευταία χρόνια συναντάμε όλο και πιο συχνά παιδιά…

26 Οκτωβρίου: Ενημέρωση πολιτών της Π.Ε. Κοζάνης για την πανδημία COVID-19

26 Οκτωβρίου: Ενημέρωση πολιτών της Π.Ε. Κοζάνης για την πανδημία COVID-19


Η Συντονιστική Επιτροπή Ενημέρωσης της Π.Ε. Κοζάνης γι…

Ανακοίνωση της ΚΝΕ για τη βεβήλωση του γκράφιτι του Παύλου Φύσσα στην Πτολεμαΐδα -
Κορωνοϊός: 24 νέα κρούσματα στη Δυτική Μακεδονία - 15 στην Π.Ε. Κοζάνης

Κορωνοϊός: 24 νέα κρούσματα στη Δυτική Μακεδονία - 15 στην Π.Ε. Κοζάνης


Συγκεκριμένα από τα 790 κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ…

Στην εποχή του ενός αρχισυντάκτη… (γράφει ο Παναγιώτης Τσαρτσιανίδης)

Στην εποχή του ενός αρχισυντάκτη… (γράφει ο Παναγιώτης Τσαρτσιανίδης)


Ζούμε στην εποχή του Όρμπαν. Ο Ούγγρος πρωθυπουργός "δ…

Δήμος Εορδαίας: Ενημέρωση για την λειτουργία της λαϊκής αγοράς στην Πτολεμαΐδα (27-10-2020)

Δήμος Εορδαίας: Ενημέρωση για την λειτουργία της λαϊκής αγοράς στην Πτολεμαΐδα (27-10-2020)


Έχοντας υπόψη την υπ’ αριθμ. Δ1α/ΓΠ/οικ. 64450/20 (ΦΕΚ-4484 Β/11-…

Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας: Πρόσκληση σε Χριστουγεννιάτικη Συναυλία

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Το Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας σας προσκαλεί στην Χριστουγεννιάτικη Συναυλία που θα παρουσιάσει η Συμφωνική

Περισσότερα

ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Π.Δ.Μ.: Προτάσεις για την αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Υδάτων Δυτικής Μακεδονίας

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα ​Επιστολή με παρατηρήσεις - προτάσεις για την αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Υδάτων Δυτικής Μακεδονίας απέστειλε

Περισσότερα

Η ΕΤΕ/ΔΕΗ εκφράζει την έντονη διαφωνία της για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Παραμονές Χριστουγέννων 2016 η Διοίκηση της ΔΕΗ αποφάσισε να γραφτεί ο επίλογος για

τον ΑΔΜΗΕ υπογράφοντας το τελικό κείμενο

Περισσότερα

ΕΡΤ Κοζάνης & Ιερά Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης: Ραδιομαραθώνιος αγάπης για τους άπορους συμπολίτες μας «Προσφέρω με την καρδιά μου»

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Στις 19 Δεκεμβρίου ημέρα Δευτέρα και από ώρα 09.00 π.μ μέχρι και στις 14.00 μ.μ, η ΕΡΤ Κοζάνης (100,2 και 100,6 FM)

Περισσότερα

ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ: Με «εορταστικές εκδηλώσεις» για την απόφαση της Ε.Π του Ευρωκοινοβουλίου σχετικά με το αίτημα της ΔΕΗ για τους ρύπους προσπαθεί η Greenpeace να ξεχάσει τον πόνο της ότι: οι λιγνιτικές επενδύσεις δεν ακυρώνονται

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Είχαν τρομερή αγωνία και άγχος

Μπορεί και να τους είχε κοπεί και η όρεξη

Τα βράδια στριφογύριζαν στο κρεβάτι βλέποντας εφιάλτες.

Περισσότερα

Πολιτιστικός Σύλλογος Πτολεμαϊδας "Ο Σωτήρας": Πρόσκληση στη 2η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας «Ο Σωτήρας» σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας την 2 η Χριστουγεννιάτικη

Περισσότερα

Εντατικοποιούνται τα μέτρα ασφάλειας και αστυνόμευσης σε όλη τη χώρα για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Κλιμακώνονται τα προγράμματα ασφάλειας και αστυνόμευσης της Ελληνικής Αστυνομίας, σε ολόκληρη τη χώρα,

Περισσότερα

ΚΕΠΚΑ Δυτικής Μακεδονίας: Παιχνίδια «κατάσκοποι»

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Τα συνδεδεμένα, στο ίντερνετ παιχνίδια, αποτυγχάνουν παταγωδώς, στην προστασία βασικών δικαιωμάτων των καταναλωτών, σε θέματα ασφάλειας

Περισσότερα

Ο Υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης στο www.kozani.tv (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Συνέντευξη για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις έδωσε στο www.kozani.tv και στους Σωκράτη Μουτίδη και Παναγιώτη Τσαρτσιανίδη ο Υπουργός Επικρατείας

Περισσότερα

ΔΕΗ: Υπενθύμιση για Ρύθμιση Οφειλών

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Η ΔΕΗ υπενθυμίζει στους πελάτες της ότι στις 31/12/2016 λήγει το ιδιαίτερα ευνοϊκό

πρόγραμμα διακανονισμού

Περισσότερα

Ο ποιητής του λαού και κονταρομάχος των φτωχών Κώστας Βάρναλης

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Σαν σήμερα (16/12/1974) φεύγει από την ζωή ο Κώστας Βάρναλης

Σαν σήμερα (16/12/1974) φεύγει από την ζωή ο Κώστας Βάρναλης ο κομμουνιστής ποιητής Κώστας Βάρναλης.

Περισσότερα

ΔΕΗ: Αναγνώριση του αιτήματος για δωρεάν δικαιώματα CΟ2

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Δεύτερη αναγνώριση του δίκαιου αιτήματος της Ελλάδας για δωρεάν χορήγηση δικαιωμάτων

εκπομπής CO2 αποτελεί

Περισσότερα

Πανελλαδική κινητοποίηση των συνταξιούχων (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Video από την μαζική κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας που  πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα χιλιάδες συνταξιούχοι από όλη τη χώρα στο κέντρο της Αθήνας.

Περισσότερα

Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: «Καθαρή» ενέργεια και «πράσινη» ανάπτυξη: μανδύας για εγγυημένα κέρδη για το κεφάλαιο.

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Στη συζήτηση για τη «δέσμη μέτρων Καθαρή Ενέργεια για όλους» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο παρενέβη ο ευρωβουλευτής

Περισσότερα

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων στο ptolemaida.tv (16-12-16)

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα της Παρασκευής (16-12-16)

Περισσότερα

Πολιτιστικός Σύλλογος Οικ. Καρδιάς Πτολεμαϊδας "Η Μέρα": Πρόσκληση σε εκδήλωση

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Οικ. Καρδιάς Πτολεμαϊδας "Η Μέρα" σας προσκαλεί στην εκδήλωση Κόλντα Μπάμπω

Περισσότερα

Επείγουσα ερώτηση προς την Κομισιόν και προς το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο κατέθεσε ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα «Για πόσα χρόνια δεσμεύτηκε η ελληνική κυβέρνηση για πλεόνασμα 3,5%»;

Περισσότερα

Κίνηση "Απελάστε το Ρατσισμό": Συγκέντρωση κατά του ρατσισμού και του φασισμού στην Πτολεμαΐδα

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα 18 Δεκέμβρη, Παγκόσμια Ημέρα του Μετανάστη:

Συγκέντρωση κατά του ρατσισμού και του φασισμού, των πολέμων και της φτώχειας

Περισσότερα

Καταγραφή δεσποζόμενων ζώων στο δήμο Εορδαίας

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Δήμος Εορδαίας ενημερώνει ότι, σύμφωνα με την παρ.1 του άρθ.5 του Νόμου 4039/2012 και με την τροποποίηση του Ν. 4235/2014

Περισσότερα

Γιώργος Κασαπίδης: Κατάθεση ερώτησης για την απρόσκοπτη προσβασιμότητα σε δημόσιους και κοινόχρηστους χώρους

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι συμπολίτες μας ως προς την απρόσκοπτη προσβασιμότητα

Περισσότερα