omikronbannernew

ACSORIZONTIO

Στις εσωκομματικές κάλπες 155.000 μέλη της ΝΔ

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Στις εσωκομμματικές κάλπες προσέρχονται την Κυριακή 155.000 μέλη της ΝΔ -που κατέβαλαν τα 12 ευρώ για την κάρτα μέλους-, για την ανάδειξη διοικήσεων στις νομαρχιακές και τοπικές οργανώσεις καθώς και αντιπροσώπων για το συνέδριο του κόμματος που αναμένεται να γίνει τον ερχόμενο Δεκέμβριο.

Το πολιτικό στίγμα έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Παρασκευή με το άρθρο του στον «Φιλελεύθερο», στο οποίο υπογραμμίζει ότι κάνει πράξη τη δέσμευση του για ανανέωση του κόμματος και μαζί για ενίσχυση των οικονομικών του, εισπράττοντας λίγα από πολλούς και όχι πολλά από λίγους.

 

Συγκεκριμένα, την Κυριακή θα εκλεγούν 66 πρόεδροι ΝΟΔΕ, 333 πρόεδροι Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων, καθώς και από 9 μέλη σε κάθε Νομαρχιακή ή Τοπική Επιτροπή και 1.000 αντιπρόσωποι για το συνέδριο του κόμματος.

 

Η Πειραιώς εκπέμπει εικόνα σύμπνοιας που βασίζει στα στατιστικά της συμμετοχής: Από τις 66 ΝΟΔΕ στις 27 υπάρχει μόνο μία υποψηφιότητα, και στις υπόλοιπες υπάρχουν δύο ή τρεις υποψήφιοι, ενώ μεγάλος είναι ο αριθμός συμμετοχής για τις εννεαμελείς τοπικές και νομαρχιακές επιτροπές.

 

Η γραμμή της Πειραιώς ήταν μέχρι και την τελευταία στιγμή να κρατηθούν χαμηλοί τόνοι και να αποφευχθούν αντιπαραθέσεις που θα κηλίδωναν τη διαδικασία, όπως επίσης να μείνουν μακριά οι βουλευτές και τα υψηλόβαθμα κομματικά στελέχη. Φυσικά οι διαφορετικές τάσεις ανέπτυξαν τη δική τους καλώς νοούμενη εσωκομματική δραστηριότητα προκειμένου να πετύχουν τη μέγιστη δυνατή εκπροσώπηση στον κομματικό μηχανισμό. Οι παροικούντες τη γαλάζια Ιερουσαλήμ εκτιμούν ότι είναι η διαδικασία από την οποία θα αναδειχθούν στελέχη των Νομαρχιακών και Τοπικών Οργανώσεων που θα είναι πιο κοντά στην ηγεσία του κόμματος, κάτι άλλωστε αναμενόμενο. Όπως ανέφερε στο άρθρο του και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, οι εκλογές της Κυριακής δεν είναι μόνο μία διαδικασία οργανωτική, αλλά και βαθύτατα πολιτική, αφού «οι δημοτικές και νομαρχιακές οργανώσεις θα οδηγήσουν το κόμμα μας στις εκλογικές μάχες που έρχονται».

 

 

Σπύρος Γκουτζάνης

ΑΠΕ ΜΠΕ

 

 

www.kozani.tv

 

Το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ» ολοκληρώνει σε λίγες ημέρες μια ακόμη σχολική χρονιά πλούσια σε δράσεις, συμμετοχές και διακρίσεις. Παράλληλα περιμένει τους νέους μαθητές της Α΄ Γυμνασίου να εγγραφούν και να ξεκινήσουν το ταξίδι τους στον υπέροχο κόσμο της Γνώσης και της Μουσικής.

Οι  αιτήσεις εγγραφής των μαθητών της Α΄ Γυμνασίου για το σχολικό έτος 2018-2019 υποβάλλονται στη Διεύθυνση του σχολείου από τους γονείς - κηδεμόνες των υποψήφιων μαθητών από 2-5-2018 έως 30-5-2018 με έναν από τους ακόλουθους τρόπους:

α) στο γραφείο του Διευθυντή του σχολείου από 8.00 π. μ. έως 15.30

β) με fax στο 2465023461

γ) τηλεφωνικά στο 2465023461

δ) με αποστολή email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ε) ταχυδρομικά στη διεύθυνση: Πλατεία Παύλου Μελά, ΤΚ 50300, Σιάτιστα

Η διαδικασία της επιλογής θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018, στο χώρο του σχολείου. Οι επιτροπές που θα καταρτιστούν, θα αποτελούνται από εκπαιδευτικούς ΠΕ79.01 οι οποίοι δεν υπηρετούν στο Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας. Την ευθύνη για την κατάρτιση και των επιτροπών αυτών έχει η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας.   

Η διαδικασία επιλογής σκοπό έχει να ανιχνεύσει τη μουσική ικανότητα και αντίληψη  των μικρών μαθητών και όχι τις γνώσεις τους στη μουσική. Επομένως οι υποψήφιοι εξετάζονται ως προς τη φωνητική, ρυθμική και ακουστική αντίληψη - ικανότητα. Προαιρετικά, οι υποψήφιοι μπορούν να εξεταστούν και σε μουσικό όργανο το οποίο ήδη γνωρίζουν (σε επίπεδο Κατωτέρας Σχολής) και το οποίο πρέπει να φέρουν μαζί τους την ημέρα της επιλογής (το σχολείο διαθέτει πιάνο στο χώρο της επιλογής).

Η Διαδικασία Επιλογής αποτελείται από δύο μέρη.

Στο πρώτο μέρος το οποίο διενεργείται γραπτά και ξεκινά ταυτόχρονα για όλους τους μαθητές της χώρας στις 10.00 π. μ., ο μαθητής καλείται, μέσα από ηχογραφημένα μουσικά αποσπάσματα, να αναγνωρίσει:

·       α) τον αριθμό επαναλήψεων ενός σύντομου και χαρακτηριστικού μουσικού θέματος κατά την ακρόαση ενός μουσικού κομματιού,

·       β) τις βασικές κατηγορίες οργάνων - Έγχορδα, Πνευστά, Κρουστά

·       γ) το σύνολο των μουσικών οργάνων που ακούγονται να παίζουν σε ένα μουσικό κομμάτι και

·       δ) τo ύφος χαρακτηριστικών και σύντομων μουσικών κομματιών.

Στο δεύτερο μέρος πραγματοποιείται η ατομική ακρόαση του υποψηφίου και περιλαμβάνει τα ακόλουθα στάδια:

·       Ο μαθητής καλείται να τραγουδήσει τραγούδι της επιλογής του, Σχολικό ή από το έντεχνο Ελληνικό ρεπερτόριο  το οποίο έχει προετοιμάσει. Θα του ζητηθεί να το τραγουδήσει ξανά σε μεταφορά σε κοντινό τόνο (transporto).

·       Ο μαθητής καλείται να συνοδεύσει ρυθμικά το τραγούδι της επιλογής του, κτυπώντας παλαμάκια.

·       Ο μαθητής καλείται να επαναλάβει, κτυπώντας παλαμάκια, ρυθμικά μοτίβα που δίνονται από τα μέλη της επιτροπής.

·       Ο μαθητής καλείται να διακρίνει και να δείξει, με αντίστοιχη κίνηση του χεριού του προς τα πάνω ή προς τα κάτω, τη μεταβολή προς τα πάνω ή προς τα κάτω του τονικού ύψους του ήχου.

·       Ο μαθητής καλείται να επαναλάβει σε απλό μουσικό όργανο – ξυλόφωνο ή μεταλλόφωνο - μία σύντομη μελωδία (4-5 νότες) παιγμένη στο πιάνο.

·       Στο τέλος της ατομικής ακρόασης ο μαθητής  (εφόσον γνωρίζει κάποιο μουσικό όργανο σε επίπεδο τουλάχιστον Κατωτέρας Ωδείου) εκτελεί ολιγόλεπτο μουσικό έργο της επιλογής του. Η εκτέλεση του έργου στο μουσικό όργανο είναι προαιρετική.

Όπως καταλαβαίνει ο καθένας η εξέταση αποτελεί μια απλή διαδικασία στην οποία μπορεί να ανταπεξέλθει η μεγάλη πλειοψηφία των μαθητών/τριών της ΣΤ΄ Δημοτικού καθώς θα υπάρχει η ανάλογη προετοιμασία – προσομοίωση με βάση τα τεστ προηγούμενων ετών από καθηγητές μουσικής του σχολείου μας λίγες ημέρες πριν τις εξετάσεις. Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό οι αιτήσεις (υπάρχουν στην ιστοσελίδα του σχολείου http://gym-mous-siatist.koz.sch.gr/wn/index.php) να υποβληθούν αποκλειστικά μέχρι την καταληκτική ημερομηνία 30-5-2018 γιατί μετά από αυτήν δε θα γίνονται δεκτές.

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων θα ανακοινωθούν την επόμενη μέρα στο χώρο του σχολείου. Με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων  καλούνται όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες που το όνομά τους θα βρίσκεται στην Λίστα των «επιτυχόντων» να επικοινωνήσουν με το σχολείο για να επιλέξουν το μουσικό όργανο που θα διδαχθούν κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους. Την ίδια ημέρα θα πρέπει να οριστικοποιηθεί και η δεύτερη ξένη γλώσσα που θα διδαχθούν (γαλλικά η γερμανικά). Επίσης οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών θα παραλάβουν έγγραφο που θα πιστοποιεί την επιτυχία των παιδιών τους, καθώς και  το δελτίο υγείας το οποίο θα επιστρέψουν συμπληρωμένο  και σφραγισμένο από παιδίατρο, την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου. Σκοπός του Ατομικού Δελτίου Υγείας είναι να επιτραπεί στους μαθητές και στις μαθήτριες να συμμετάσχουν στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής.

Συμπερασματικά, προσκαλούμε τους μαθητές/τριες της ΣΤ΄ Δημοτικού να φοιτήσουν σε ένα σχολείο που συνδυάζει τη γενική παιδεία (με όλα τα μαθήματά της) και τη μουσική παιδεία.

Η μεταφορά των μαθητών (με ταξί ή λεωφορείο) καθώς και η σίτιση είναι δωρεάν.

Περισσότερες πληροφορίες για τη δράση των μουσικών συνόλων του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας στην τηλεοπτική εκπομπή του TOP CHANNEL η οποία προβάλει ένα αφιέρωμα δυόμισι ωρών για το σχολείο και τους ευεργέτες του Κωνσταντίνο και Ελένη Παπανικολάου και θα προβληθεί τις ακόλουθες ημέρες και ώρες:

·         Κυριακή 13/5:  13.30

·         Κυριακή 13/5:  22.30

·         Δευτέρα 14/5:  06.00

·         Σάββατο 19/5: 13.30

Δημοφιλή Νέα

Αναγγελία υποψηφιότητας από την Αθηνά Τερζοπούλου  για το Δήμο Εορδαίας (video)

Αναγγελία υποψηφιότητας από την Αθηνά Τερζοπούλου για το Δήμο Εορδαίας (video)


Αναγγελία υποψηφιότητας από την Αθηνά Τερζοπούλου  …

Δείτε τις ομιλίες από την συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση (videos)
Η Σοφία Σακοράφα και ο Μανώλης Κεφαλογιάννης μιλούν για την συμφωνία των Πρεσπών και όχι μόνο από το Στρασβούργο. Δείτε την συνέντευξή τους στο kozani.tv (video)
Σαν σήμερα 14 Ιανουαρίου - Τα σημαντικότερα γεγονότα

Σαν σήμερα 14 Ιανουαρίου - Τα σημαντικότερα γεγονότα


Σαν σήμερα 14 Ιανουαρίου. Τα σημαντικότερα γεγονότα.

Γενικό Νοσοκομείο

Γενικό Νοσοκομείο "Μαμάτσειο - Μποδοσάκειο": Ευχαριστήριο για δωρεές προς τα Νοσοκομεία


Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου «ΜΑΜΑΤΣΕΙΟ-ΜΠΟΔΟΣΑ…

Μιλτιάδης Κύρκος:
Ryanair: Τέλος οι πτήσεις Αθήνα - Θεσσαλονίκη και αντίστροφα

Ryanair: Τέλος οι πτήσεις Αθήνα - Θεσσαλονίκη και αντίστροφα


Πότε σταματάει τις πτήσεις η Ryanair μεταξύ Αθήνας και Θεσ…

Αύριο Τετάρτη 16 Ιανουαρίου  ο Δημήτρης Ζερβουδάκης στο

Αύριο Τετάρτη 16 Ιανουαρίου ο Δημήτρης Ζερβουδάκης στο "the RESTOBAR" στην Κοζάνη (video)


Ο Δημήτρης Ζερβουδάκης επισκέπτεται την πόλη της Κοζά…

Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας: Πρόσκληση σε Χριστουγεννιάτικη Συναυλία

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Το Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας σας προσκαλεί στην Χριστουγεννιάτικη Συναυλία που θα παρουσιάσει η Συμφωνική

Περισσότερα

ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Π.Δ.Μ.: Προτάσεις για την αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Υδάτων Δυτικής Μακεδονίας

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα ​Επιστολή με παρατηρήσεις - προτάσεις για την αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Υδάτων Δυτικής Μακεδονίας απέστειλε

Περισσότερα

Η ΕΤΕ/ΔΕΗ εκφράζει την έντονη διαφωνία της για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Παραμονές Χριστουγέννων 2016 η Διοίκηση της ΔΕΗ αποφάσισε να γραφτεί ο επίλογος για

τον ΑΔΜΗΕ υπογράφοντας το τελικό κείμενο

Περισσότερα

ΕΡΤ Κοζάνης & Ιερά Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης: Ραδιομαραθώνιος αγάπης για τους άπορους συμπολίτες μας «Προσφέρω με την καρδιά μου»

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Στις 19 Δεκεμβρίου ημέρα Δευτέρα και από ώρα 09.00 π.μ μέχρι και στις 14.00 μ.μ, η ΕΡΤ Κοζάνης (100,2 και 100,6 FM)

Περισσότερα

ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ: Με «εορταστικές εκδηλώσεις» για την απόφαση της Ε.Π του Ευρωκοινοβουλίου σχετικά με το αίτημα της ΔΕΗ για τους ρύπους προσπαθεί η Greenpeace να ξεχάσει τον πόνο της ότι: οι λιγνιτικές επενδύσεις δεν ακυρώνονται

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Είχαν τρομερή αγωνία και άγχος

Μπορεί και να τους είχε κοπεί και η όρεξη

Τα βράδια στριφογύριζαν στο κρεβάτι βλέποντας εφιάλτες.

Περισσότερα

Πολιτιστικός Σύλλογος Πτολεμαϊδας "Ο Σωτήρας": Πρόσκληση στη 2η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας «Ο Σωτήρας» σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας την 2 η Χριστουγεννιάτικη

Περισσότερα

Εντατικοποιούνται τα μέτρα ασφάλειας και αστυνόμευσης σε όλη τη χώρα για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Κλιμακώνονται τα προγράμματα ασφάλειας και αστυνόμευσης της Ελληνικής Αστυνομίας, σε ολόκληρη τη χώρα,

Περισσότερα

ΚΕΠΚΑ Δυτικής Μακεδονίας: Παιχνίδια «κατάσκοποι»

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Τα συνδεδεμένα, στο ίντερνετ παιχνίδια, αποτυγχάνουν παταγωδώς, στην προστασία βασικών δικαιωμάτων των καταναλωτών, σε θέματα ασφάλειας

Περισσότερα

Ο Υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης στο www.kozani.tv (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Συνέντευξη για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις έδωσε στο www.kozani.tv και στους Σωκράτη Μουτίδη και Παναγιώτη Τσαρτσιανίδη ο Υπουργός Επικρατείας

Περισσότερα

ΔΕΗ: Υπενθύμιση για Ρύθμιση Οφειλών

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Η ΔΕΗ υπενθυμίζει στους πελάτες της ότι στις 31/12/2016 λήγει το ιδιαίτερα ευνοϊκό

πρόγραμμα διακανονισμού

Περισσότερα

Ο ποιητής του λαού και κονταρομάχος των φτωχών Κώστας Βάρναλης

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Σαν σήμερα (16/12/1974) φεύγει από την ζωή ο Κώστας Βάρναλης

Σαν σήμερα (16/12/1974) φεύγει από την ζωή ο Κώστας Βάρναλης ο κομμουνιστής ποιητής Κώστας Βάρναλης.

Περισσότερα

ΔΕΗ: Αναγνώριση του αιτήματος για δωρεάν δικαιώματα CΟ2

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Δεύτερη αναγνώριση του δίκαιου αιτήματος της Ελλάδας για δωρεάν χορήγηση δικαιωμάτων

εκπομπής CO2 αποτελεί

Περισσότερα

Πανελλαδική κινητοποίηση των συνταξιούχων (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Video από την μαζική κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας που  πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα χιλιάδες συνταξιούχοι από όλη τη χώρα στο κέντρο της Αθήνας.

Περισσότερα

Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: «Καθαρή» ενέργεια και «πράσινη» ανάπτυξη: μανδύας για εγγυημένα κέρδη για το κεφάλαιο.

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Στη συζήτηση για τη «δέσμη μέτρων Καθαρή Ενέργεια για όλους» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο παρενέβη ο ευρωβουλευτής

Περισσότερα

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων στο ptolemaida.tv (16-12-16)

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα της Παρασκευής (16-12-16)

Περισσότερα

Πολιτιστικός Σύλλογος Οικ. Καρδιάς Πτολεμαϊδας "Η Μέρα": Πρόσκληση σε εκδήλωση

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Οικ. Καρδιάς Πτολεμαϊδας "Η Μέρα" σας προσκαλεί στην εκδήλωση Κόλντα Μπάμπω

Περισσότερα

Επείγουσα ερώτηση προς την Κομισιόν και προς το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο κατέθεσε ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα «Για πόσα χρόνια δεσμεύτηκε η ελληνική κυβέρνηση για πλεόνασμα 3,5%»;

Περισσότερα

Κίνηση "Απελάστε το Ρατσισμό": Συγκέντρωση κατά του ρατσισμού και του φασισμού στην Πτολεμαΐδα

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα 18 Δεκέμβρη, Παγκόσμια Ημέρα του Μετανάστη:

Συγκέντρωση κατά του ρατσισμού και του φασισμού, των πολέμων και της φτώχειας

Περισσότερα

Καταγραφή δεσποζόμενων ζώων στο δήμο Εορδαίας

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Δήμος Εορδαίας ενημερώνει ότι, σύμφωνα με την παρ.1 του άρθ.5 του Νόμου 4039/2012 και με την τροποποίηση του Ν. 4235/2014

Περισσότερα

Γιώργος Κασαπίδης: Κατάθεση ερώτησης για την απρόσκοπτη προσβασιμότητα σε δημόσιους και κοινόχρηστους χώρους

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι συμπολίτες μας ως προς την απρόσκοπτη προσβασιμότητα

Περισσότερα