pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία οι εκδηλώσεις της «εβδομάδας δράσεων κατά των ναρκωτικών» που πραγματοποιήθηκαν στη Δυτική Μακεδονία (φωτογραφίες)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Πρόκειται για σύνολο δράσεων που εντάσσονται στο πλαίσιο χαρακτηρισμού του έτους 2018 από την Ελληνική Αστυνομία ως  «έτος κατά των ναρκωτικών» 

Πραγματοποιήθηκαν ημερίδες και αθλητικές δραστηριότητες, όπως αγώνες ποδοσφαίρου, καλαθοσφαίρισης και αγώνας δρόμου  

Με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου διεξήχθη προχθές στην Κοζάνη ο αγώνας δρόμου 4 χλμ. με το σύνθημα «Ναι στη ζωή…Όχι στα ναρκωτικά»

Τις ημερίδες παρακολούθησαν μαθητές Λυκείων & Γυμνασίων της Κοζάνης, στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, σπουδαστές της Σχολής και στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας

Στο ίδιο πλαίσιο πραγματοποιήθηκε ημερίδα με εισηγητές εξειδικευμένους επιστήμονες, την οποία παρακολούθησε το ευρύτερο κοινό   

Καθ’ όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων διανεμήθηκαν φυλλάδια με συμβουλευτικό περιεχόμενο από τις Κινητές Αστυνομικές Μονάδες (Κ.Α.Μ.) και τους Τοπικούς Αστυνόμους

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η «εβδομάδα δράσεων κατά των ναρκωτικών», που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, από 7 έως 13 Μαΐου, με πρωτοβουλία της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, στις πόλεις των Γρεβενών, της Καστοριάς, της Κοζάνης, της Πτολεμαΐδας και της Φλώρινας.

Το πλέγμα των εκδηλώσεων περιελάμβανε τόσο αθλητικές δραστηριότητες, αγώνες ποδοσφαίρου, καλαθοσφαίρισης και αγώνα δρόμου, όσο και ημερίδες σε μαθητές Λυκείων - Γυμνασίων, στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, σπουδαστές της Σχολής - στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, καθώς και στο ευρύτερο κοινό.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 13 Μαΐου 2018 με τον αγώνα δρόμου 4 χιλιομέτρων που πραγματοποιήθηκε στην Κοζάνη και συνδιοργανώθηκε με το Δήμο Κοζάνης, με κεντρικό μήνυμα του αγώνα «Ναι στη ζωή…Όχι στα ναρκωτικά».

Στον αγώνα συμμετείχε πλήθος κόσμου, ηλικίας από 5 ετών έως 72 ετών, μεταξύ των οποίων μαθητές, γονείς με τα παιδιά τους, σπουδαστές της Πυροσβεστικής Σχολής, αστυνομικοί και στρατιωτικοί.

Μετά την ολοκλήρωση του αγώνα απονεμήθηκαν αναμνηστικά μετάλλια και καπέλα με το σύνθημα «Ναι στη ζωή…Όχι στα ναρκωτικά», ενώ οι τρεις πρώτοι άντρες και οι τρεις πρώτες γυναίκες βραβεύτηκαν.

Υπενθυμίζεται ότι το έτος 2018 έχει χαρακτηριστεί από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Τσουβάλα, ως «έτος κατά των ναρκωτικών» με το μήνυμα «όχι στα ναρκωτικά, όχι στην περιθωριοποίηση, όχι στο θάνατο».

Στο ίδιο πλαίσιο πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 12 Μαΐου 2018 στην Κοζάνη, ημερίδα σε συνεργασία με το Δικηγορικό Σύλλογο Κοζάνης και εισηγητές εξειδικευμένους επιστήμονες.

Κατά την έναρξη της ημερίδας απεύθυνε ένα σύντομο καλωσόρισμα και αναφορές στις δράσεις ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Μακεδονίας, Υποστράτηγος Αθανάσιος Μαντζούκας, ενώ απηύθυναν χαιρετισμούς ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας, Αντιστράτηγος Ανδρέας Αποστολόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας-Πρόνοιας & Κοινωνικής Συνοχής Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Ρούσης Αλεξανδρής, οι Βουλευτές της Π.Ε. Κοζάνης, Γεώργιος Ντζιμάνης, Δημήτριος Δημητριάδης και Ιωάννης Θεοφύλακτος και ο εκπρόσωπος του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωάννης Βασιλειάδης.

Επίσης, προβλήθηκε σποτάκι σχετικό με τον χαρακτηρισμό του έτους 2018 ως «έτος κατά των ναρκωτικών».

Σημειώνεται ότι, κατά την έναρξη της ημερίδας, προβλήθηκε μήνυμα-χαιρετισμός του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ως ομιλητές-εισηγητές συμμετείχαν ο Πρόεδρος Εφετών Δυτικής Μακεδονίας Χαράλαμπος Παπακώστας, ο Αντεισαγγελέας Εφετών Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιος Σαπαντζής, ο Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω Χρήστος Λαμπάκης, ο Αστυνομικός Διευθυντής (Υ.Γ.) του Ψυχιατρικού-Ψυχολογικού Τμήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, Εμμανουήλ Κουφάκης και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κοζάνης, Αστυνομικός Διευθυντής Χαράλαμπος Θεοχάρης.

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, στις υπόλοιπες ημερίδες συμμετείχαν ως ομιλητές-εισηγητές Ψυχολόγος του Κεντρικού Ιατρείου Ελληνικής Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, Αστυνόμος Β΄ (Υ.Γ.) Αθανάσιος Κανάκης, ο κοινωνικός λειτουργός - επιστημονικός υπεύθυνος του Κέντρου Πρόληψης «Ορίζοντες» & εκπρόσωπος του Ο.ΚΑ.ΝΑ. Νικόλαος Τσακμάκης και ο Διοικητής του Τμήματος Ασφάλειας Κοζάνης, Αστυνόμος Α΄ Παντελής Ουσταγιαννίδης.

Στο πλαίσιο των αθλητικών δραστηριοτήτων διεξήχθησαν:

  • αγώνας ποδοσφαίρου στην Φλώρινα μεταξύ των ομάδων «Δ.Α. Φλώρινας - Παλαίμαχοι  Θεσσαλονίκης», που συνδιοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Φλώρινας με την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας και το Δήμο Φλώρινας,
  • αγώνας καλαθοσφαίρισης στα Γρεβενά, μεταξύ των ομάδων «Δ.Α. Γρεβενών - Φιλαθλητικός Όμιλος Πρωτέας Γρεβενών» και
  • δύο αγώνες ποδοσφαίρου παίδων στη Καστοριά, μεταξύ των ποδοσφαιρικών ακαδημιών «Μέγας Αλέξανδρος Καλλιθέας – Παναργειακός» και «Κρόνος – Δόξα Κορησού».

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας διανέμονταν φυλλάδια με συμβουλευτικό περιεχόμενο από τις Κινητές Αστυνομικές Μονάδες (Κ.Α.Μ.) και τους Τοπικούς Αστυνόμους των Διευθύνσεων Αστυνομίας Δυτικής Μακεδονίας.

Το σύνολο των εκδηλώσεων τίμησαν με την παρουσία τους Εκκλησιαστικές, Στρατιωτικές, Δικαστικές, Πολιτικές και Τοπικές Αρχές των Περιφερειακών Ενοτήτων της Δυτικής Μακεδονίας, εκπρόσωποι του Κοινοβουλίου, Πρυτάνεις Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της περιοχής, εκπρόσωποι της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης, εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και Σχολής καθώς και φορείς, εκπρόσωποι Συλλόγων - Σωματείων και πλήθος άλλου κόσμου.

 

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Δείτε την ταινία
Νίκος Βουνοτρυπίδης: «Άλωση» της περιοχής μας από την «πράσινη ανάπτυξη»
Ο καιρός Παρασκευή 29, Σάββατο 30 και Κυριακή 31 Μαρτίου στη Δ. Μακεδονία & σε 6 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας
Επίσημο: Την Κυριακή 14 Απριλίου ο μεγάλος τελικός Κυπέλλου Ε.Π.Σ. Κοζάνης ανάμεσα σε Εορδαϊκό και Βελβεντό στο ΔΑΚ Κοζάνης - Όλες οι λεπτομέρειες
Πώς παρουσιάζεται η Ελληνική Eπανάσταση του 1821 στα Τουρκικά σχολικά βιβλία

Πώς παρουσιάζεται η Ελληνική Eπανάσταση του 1821 στα Τουρκικά σχολικά βιβλία


Η άλλη πλευρά Το κείμενο που ακολουθεί είναι μετάφρασ…

Ο Βασίλης Ραφαηλίδης για το 1821

Ο Βασίλης Ραφαηλίδης για το 1821


Η γεμάτη αίμα και δυστυχία ανθρώπινη Ιστορία μαρτυράε…

ΚΚΕ Τ.Ε. Καστοριάς - Βοΐου: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον Νίκο Χιόνο

ΚΚΕ Τ.Ε. Καστοριάς - Βοΐου: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον Νίκο Χιόνο


Η Τομεακή Επιτροπή Καστοριάς - Βοϊου εκφράζει τα συλλυ…