omikronbannernew

ACSORIZONTIO

Ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία οι εκδηλώσεις της «εβδομάδας δράσεων κατά των ναρκωτικών» που πραγματοποιήθηκαν στη Δυτική Μακεδονία (φωτογραφίες)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Πρόκειται για σύνολο δράσεων που εντάσσονται στο πλαίσιο χαρακτηρισμού του έτους 2018 από την Ελληνική Αστυνομία ως  «έτος κατά των ναρκωτικών» 

Πραγματοποιήθηκαν ημερίδες και αθλητικές δραστηριότητες, όπως αγώνες ποδοσφαίρου, καλαθοσφαίρισης και αγώνας δρόμου  

Με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου διεξήχθη προχθές στην Κοζάνη ο αγώνας δρόμου 4 χλμ. με το σύνθημα «Ναι στη ζωή…Όχι στα ναρκωτικά»

Τις ημερίδες παρακολούθησαν μαθητές Λυκείων & Γυμνασίων της Κοζάνης, στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, σπουδαστές της Σχολής και στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας

Στο ίδιο πλαίσιο πραγματοποιήθηκε ημερίδα με εισηγητές εξειδικευμένους επιστήμονες, την οποία παρακολούθησε το ευρύτερο κοινό   

Καθ’ όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων διανεμήθηκαν φυλλάδια με συμβουλευτικό περιεχόμενο από τις Κινητές Αστυνομικές Μονάδες (Κ.Α.Μ.) και τους Τοπικούς Αστυνόμους

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η «εβδομάδα δράσεων κατά των ναρκωτικών», που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, από 7 έως 13 Μαΐου, με πρωτοβουλία της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, στις πόλεις των Γρεβενών, της Καστοριάς, της Κοζάνης, της Πτολεμαΐδας και της Φλώρινας.

Το πλέγμα των εκδηλώσεων περιελάμβανε τόσο αθλητικές δραστηριότητες, αγώνες ποδοσφαίρου, καλαθοσφαίρισης και αγώνα δρόμου, όσο και ημερίδες σε μαθητές Λυκείων - Γυμνασίων, στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, σπουδαστές της Σχολής - στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, καθώς και στο ευρύτερο κοινό.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 13 Μαΐου 2018 με τον αγώνα δρόμου 4 χιλιομέτρων που πραγματοποιήθηκε στην Κοζάνη και συνδιοργανώθηκε με το Δήμο Κοζάνης, με κεντρικό μήνυμα του αγώνα «Ναι στη ζωή…Όχι στα ναρκωτικά».

Στον αγώνα συμμετείχε πλήθος κόσμου, ηλικίας από 5 ετών έως 72 ετών, μεταξύ των οποίων μαθητές, γονείς με τα παιδιά τους, σπουδαστές της Πυροσβεστικής Σχολής, αστυνομικοί και στρατιωτικοί.

Μετά την ολοκλήρωση του αγώνα απονεμήθηκαν αναμνηστικά μετάλλια και καπέλα με το σύνθημα «Ναι στη ζωή…Όχι στα ναρκωτικά», ενώ οι τρεις πρώτοι άντρες και οι τρεις πρώτες γυναίκες βραβεύτηκαν.

Υπενθυμίζεται ότι το έτος 2018 έχει χαρακτηριστεί από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Τσουβάλα, ως «έτος κατά των ναρκωτικών» με το μήνυμα «όχι στα ναρκωτικά, όχι στην περιθωριοποίηση, όχι στο θάνατο».

Στο ίδιο πλαίσιο πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 12 Μαΐου 2018 στην Κοζάνη, ημερίδα σε συνεργασία με το Δικηγορικό Σύλλογο Κοζάνης και εισηγητές εξειδικευμένους επιστήμονες.

Κατά την έναρξη της ημερίδας απεύθυνε ένα σύντομο καλωσόρισμα και αναφορές στις δράσεις ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Μακεδονίας, Υποστράτηγος Αθανάσιος Μαντζούκας, ενώ απηύθυναν χαιρετισμούς ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας, Αντιστράτηγος Ανδρέας Αποστολόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας-Πρόνοιας & Κοινωνικής Συνοχής Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Ρούσης Αλεξανδρής, οι Βουλευτές της Π.Ε. Κοζάνης, Γεώργιος Ντζιμάνης, Δημήτριος Δημητριάδης και Ιωάννης Θεοφύλακτος και ο εκπρόσωπος του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωάννης Βασιλειάδης.

Επίσης, προβλήθηκε σποτάκι σχετικό με τον χαρακτηρισμό του έτους 2018 ως «έτος κατά των ναρκωτικών».

Σημειώνεται ότι, κατά την έναρξη της ημερίδας, προβλήθηκε μήνυμα-χαιρετισμός του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ως ομιλητές-εισηγητές συμμετείχαν ο Πρόεδρος Εφετών Δυτικής Μακεδονίας Χαράλαμπος Παπακώστας, ο Αντεισαγγελέας Εφετών Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιος Σαπαντζής, ο Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω Χρήστος Λαμπάκης, ο Αστυνομικός Διευθυντής (Υ.Γ.) του Ψυχιατρικού-Ψυχολογικού Τμήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, Εμμανουήλ Κουφάκης και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κοζάνης, Αστυνομικός Διευθυντής Χαράλαμπος Θεοχάρης.

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, στις υπόλοιπες ημερίδες συμμετείχαν ως ομιλητές-εισηγητές Ψυχολόγος του Κεντρικού Ιατρείου Ελληνικής Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, Αστυνόμος Β΄ (Υ.Γ.) Αθανάσιος Κανάκης, ο κοινωνικός λειτουργός - επιστημονικός υπεύθυνος του Κέντρου Πρόληψης «Ορίζοντες» & εκπρόσωπος του Ο.ΚΑ.ΝΑ. Νικόλαος Τσακμάκης και ο Διοικητής του Τμήματος Ασφάλειας Κοζάνης, Αστυνόμος Α΄ Παντελής Ουσταγιαννίδης.

Στο πλαίσιο των αθλητικών δραστηριοτήτων διεξήχθησαν:

  • αγώνας ποδοσφαίρου στην Φλώρινα μεταξύ των ομάδων «Δ.Α. Φλώρινας - Παλαίμαχοι  Θεσσαλονίκης», που συνδιοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Φλώρινας με την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας και το Δήμο Φλώρινας,
  • αγώνας καλαθοσφαίρισης στα Γρεβενά, μεταξύ των ομάδων «Δ.Α. Γρεβενών - Φιλαθλητικός Όμιλος Πρωτέας Γρεβενών» και
  • δύο αγώνες ποδοσφαίρου παίδων στη Καστοριά, μεταξύ των ποδοσφαιρικών ακαδημιών «Μέγας Αλέξανδρος Καλλιθέας – Παναργειακός» και «Κρόνος – Δόξα Κορησού».

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας διανέμονταν φυλλάδια με συμβουλευτικό περιεχόμενο από τις Κινητές Αστυνομικές Μονάδες (Κ.Α.Μ.) και τους Τοπικούς Αστυνόμους των Διευθύνσεων Αστυνομίας Δυτικής Μακεδονίας.

Το σύνολο των εκδηλώσεων τίμησαν με την παρουσία τους Εκκλησιαστικές, Στρατιωτικές, Δικαστικές, Πολιτικές και Τοπικές Αρχές των Περιφερειακών Ενοτήτων της Δυτικής Μακεδονίας, εκπρόσωποι του Κοινοβουλίου, Πρυτάνεις Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της περιοχής, εκπρόσωποι της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης, εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και Σχολής καθώς και φορείς, εκπρόσωποι Συλλόγων - Σωματείων και πλήθος άλλου κόσμου.

 

Δημοφιλή Νέα

Στην Πρόοδο Κομνηνών ο Χρήστος Τσιτλαχίδης
Ρεπορτάζ kozani.tv - Ιατρικός Σύλλογος Κοζάνης: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την γρίπη. (video)

Ρεπορτάζ kozani.tv - Ιατρικός Σύλλογος Κοζάνης: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την γρίπη. (video)


Ενημερωτική εκστρατεία προκειμένου οι πολίτες να προσ…

Λαλίστατος Τσουκάτος... μουγγά ΜΜΕ
Όμιλος Αντισφαίρισης Πτολεμαΐδας: «Στιγμές» από το SOFIA OPEN 2019 (video)

Όμιλος Αντισφαίρισης Πτολεμαΐδας: «Στιγμές» από το SOFIA OPEN 2019 (video)


Μεγάλη ήταν η εμπειρία που έζησαν τα μέλη

Kozani.tv
Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας: Εγκαίνια του Ιατρείου Κολποσκόπησης του Μαιευτικού - Γυναικολογικού τμήματος
Κουτάβια που μεγάλωσαν… αρκετά (φωτογραφίες)

Κουτάβια που μεγάλωσαν… αρκετά (φωτογραφίες)


Κουτάβια που μεγάλωσαν… αρκετά. Δείτε τις φωτογραφίε…

Αποχωρούν από τα μπλόκα οι αγρότες καταγγέλοντας την Κυβέρνηση. Τι αποφάσισε η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων

Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας: Πρόσκληση σε Χριστουγεννιάτικη Συναυλία

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Το Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας σας προσκαλεί στην Χριστουγεννιάτικη Συναυλία που θα παρουσιάσει η Συμφωνική

Περισσότερα

ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Π.Δ.Μ.: Προτάσεις για την αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Υδάτων Δυτικής Μακεδονίας

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα ​Επιστολή με παρατηρήσεις - προτάσεις για την αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Υδάτων Δυτικής Μακεδονίας απέστειλε

Περισσότερα

Η ΕΤΕ/ΔΕΗ εκφράζει την έντονη διαφωνία της για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Παραμονές Χριστουγέννων 2016 η Διοίκηση της ΔΕΗ αποφάσισε να γραφτεί ο επίλογος για

τον ΑΔΜΗΕ υπογράφοντας το τελικό κείμενο

Περισσότερα

ΕΡΤ Κοζάνης & Ιερά Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης: Ραδιομαραθώνιος αγάπης για τους άπορους συμπολίτες μας «Προσφέρω με την καρδιά μου»

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Στις 19 Δεκεμβρίου ημέρα Δευτέρα και από ώρα 09.00 π.μ μέχρι και στις 14.00 μ.μ, η ΕΡΤ Κοζάνης (100,2 και 100,6 FM)

Περισσότερα

ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ: Με «εορταστικές εκδηλώσεις» για την απόφαση της Ε.Π του Ευρωκοινοβουλίου σχετικά με το αίτημα της ΔΕΗ για τους ρύπους προσπαθεί η Greenpeace να ξεχάσει τον πόνο της ότι: οι λιγνιτικές επενδύσεις δεν ακυρώνονται

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Είχαν τρομερή αγωνία και άγχος

Μπορεί και να τους είχε κοπεί και η όρεξη

Τα βράδια στριφογύριζαν στο κρεβάτι βλέποντας εφιάλτες.

Περισσότερα

Πολιτιστικός Σύλλογος Πτολεμαϊδας "Ο Σωτήρας": Πρόσκληση στη 2η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας «Ο Σωτήρας» σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας την 2 η Χριστουγεννιάτικη

Περισσότερα

Εντατικοποιούνται τα μέτρα ασφάλειας και αστυνόμευσης σε όλη τη χώρα για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Κλιμακώνονται τα προγράμματα ασφάλειας και αστυνόμευσης της Ελληνικής Αστυνομίας, σε ολόκληρη τη χώρα,

Περισσότερα

ΚΕΠΚΑ Δυτικής Μακεδονίας: Παιχνίδια «κατάσκοποι»

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Τα συνδεδεμένα, στο ίντερνετ παιχνίδια, αποτυγχάνουν παταγωδώς, στην προστασία βασικών δικαιωμάτων των καταναλωτών, σε θέματα ασφάλειας

Περισσότερα

Ο Υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης στο www.kozani.tv (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Συνέντευξη για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις έδωσε στο www.kozani.tv και στους Σωκράτη Μουτίδη και Παναγιώτη Τσαρτσιανίδη ο Υπουργός Επικρατείας

Περισσότερα

ΔΕΗ: Υπενθύμιση για Ρύθμιση Οφειλών

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Η ΔΕΗ υπενθυμίζει στους πελάτες της ότι στις 31/12/2016 λήγει το ιδιαίτερα ευνοϊκό

πρόγραμμα διακανονισμού

Περισσότερα

Ο ποιητής του λαού και κονταρομάχος των φτωχών Κώστας Βάρναλης

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Σαν σήμερα (16/12/1974) φεύγει από την ζωή ο Κώστας Βάρναλης

Σαν σήμερα (16/12/1974) φεύγει από την ζωή ο Κώστας Βάρναλης ο κομμουνιστής ποιητής Κώστας Βάρναλης.

Περισσότερα

ΔΕΗ: Αναγνώριση του αιτήματος για δωρεάν δικαιώματα CΟ2

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Δεύτερη αναγνώριση του δίκαιου αιτήματος της Ελλάδας για δωρεάν χορήγηση δικαιωμάτων

εκπομπής CO2 αποτελεί

Περισσότερα

Πανελλαδική κινητοποίηση των συνταξιούχων (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Video από την μαζική κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας που  πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα χιλιάδες συνταξιούχοι από όλη τη χώρα στο κέντρο της Αθήνας.

Περισσότερα

Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: «Καθαρή» ενέργεια και «πράσινη» ανάπτυξη: μανδύας για εγγυημένα κέρδη για το κεφάλαιο.

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Στη συζήτηση για τη «δέσμη μέτρων Καθαρή Ενέργεια για όλους» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο παρενέβη ο ευρωβουλευτής

Περισσότερα

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων στο ptolemaida.tv (16-12-16)

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα της Παρασκευής (16-12-16)

Περισσότερα

Πολιτιστικός Σύλλογος Οικ. Καρδιάς Πτολεμαϊδας "Η Μέρα": Πρόσκληση σε εκδήλωση

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Οικ. Καρδιάς Πτολεμαϊδας "Η Μέρα" σας προσκαλεί στην εκδήλωση Κόλντα Μπάμπω

Περισσότερα

Επείγουσα ερώτηση προς την Κομισιόν και προς το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο κατέθεσε ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα «Για πόσα χρόνια δεσμεύτηκε η ελληνική κυβέρνηση για πλεόνασμα 3,5%»;

Περισσότερα

Κίνηση "Απελάστε το Ρατσισμό": Συγκέντρωση κατά του ρατσισμού και του φασισμού στην Πτολεμαΐδα

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα 18 Δεκέμβρη, Παγκόσμια Ημέρα του Μετανάστη:

Συγκέντρωση κατά του ρατσισμού και του φασισμού, των πολέμων και της φτώχειας

Περισσότερα

Καταγραφή δεσποζόμενων ζώων στο δήμο Εορδαίας

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Δήμος Εορδαίας ενημερώνει ότι, σύμφωνα με την παρ.1 του άρθ.5 του Νόμου 4039/2012 και με την τροποποίηση του Ν. 4235/2014

Περισσότερα

Γιώργος Κασαπίδης: Κατάθεση ερώτησης για την απρόσκοπτη προσβασιμότητα σε δημόσιους και κοινόχρηστους χώρους

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι συμπολίτες μας ως προς την απρόσκοπτη προσβασιμότητα

Περισσότερα