pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Ημερίδα του ΚΚΕ στο Κοβεντάρειο με θέμα: "Οι δύο δρόμοι ανάπτυξης της Δυτικής Μακεδονίας"

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ημερίδα του ΚΚΕ την Τετάρτη 23 Μάη 2018 στις 08:00μ.μ. στο Κοβεντάρειο με θέμα: "Οι δύο δρόμοι ανάπτυξης της Δυτικής Μακεδονίας"

Ο δρόμος ανάπτυξης της περιφέρειας της Δυτικής Μακεδονίας δεν θα μπορούσε να είναι ανεξάρτητος από το δρόμο ανάπτυξης της υπόλοιπης Ελλάδας. Τον Καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης.

Οι όποιες εξελίξεις στην ανάπτυξη της Δυτικής Μακεδονίας είναι συνυφασμένες με την κεντρική σχεδιαζόμενη οικονομική πολιτική, καθορίζονται από τις επιλογές της αστικής τάξης, τις διεθνείς συμμαχίες που επιλέγει (ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ, ΕΕ, ΔΝΤ, σχέσεις με ΗΠΑ κτλ). Στόχος είναι η διατήρηση της εξουσίας της που υποτάσσει την όποια ανάπτυξη των παραγωγικών δυνάμεων και της παραγωγής, γενικότερα, στα συμφέροντα του κεφαλαίου, την μεγιστοποίηση της κερδοφορίας του.

Η Δυτική Μακεδονία στον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης βίωσε και βιώνει:

Την εκρηκτική αύξηση της ανεργίας που ξεπερνά το 30% σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ με την πραγματική να είναι πολύ μεγαλύτερη. Το τσάκισμα μισθών και συντάξεων. Την διάλυση των εργασιακών σχέσεων, την ανασφάλιστη και απλήρωτη ή κακοπληρωμένη δουλειά. Τη συρρίκνωση και απαξίωση των κοινωνικών υποδομών και την αντίστοιχη μείωση δαπανών για παιδεία, υγεία, πρόνοια που καλύπτουν κοινωνικές ανάγκες. Την ιδιωτικοποίηση – εμπορευματοποίηση της ενέργειας, την πώληση μονάδων και ορυχείων της ΔΕΗ. Την καταστροφή παραγωγικών δυνάμεων. Το μαρασμό κλάδων της οικονομίας και την συρρίκνωση της αγροτικής παραγωγής.

Μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη στη Δυτική Μακεδονία σε όφελος της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων σε αυτόν τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης που έχει θεματοφύλακα τη λυκοσυμμαχία της ιμπεριαλιστικής ΕΕ και το ΝΑΤΟ;

Το ΚΚΕ απαντά καθαρά και χωρίς περιστροφές ΟΧΙ.

Φιλολαϊκός δρόμος ανάπτυξης υπάρχει για τη Δυτική Μακεδονία!

Το ΚΚΕ έχει ρεαλιστική πρόταση οικονοµικής διεξόδου υπέρ του λαού. Να χρησιµοποιούνται τα επιτεύγµατα της επιστήµης και της τεχνολογίας, οι παραγωγικές δυνατότητες της χώρας, όλες οι δυνατότητες που η εργατική τάξη µε τη δουλειά της δηµιουργεί. Για να µπορεί να δουλεύει µε καλύτερες συνθήκες, µε λιγότερο γενικό εργάσιµο χρόνο, αλλά µε εργασιακό εισόδηµα και κοινωνικές υπηρεσίες που θα εξασφαλίζουν πολύ καλύτερο επίπεδο ζωής. Κι αυτό µπορεί να το εξασφαλίσει µόνο η εξουσία της εργατικής τάξης. Γιατί µόνο η εργατική εξουσία κοινωνικοποιεί, δηλαδή µετατρέπει σε ιδιοκτησία όλης της κοινωνίας, όλων των εργαζοµένων, τα συγκεντρωµένα µέσα παραγωγής.

Κεντρική ομιλία από το Χαστά Θανάση Γραμματέα της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ

Θεματικές Παρεμβάσεις

Οι θέσεις του ΚΚΕ για την Ενέργεια - Στολτίδης Νώντας Μέλος του Γραφείου της ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ

Οι εξελίξεις στον κλάδο της Γούνας και οι θέσεις του ΚΚΕ - Καραμπατζιάς Μιχάλης Μέλος του Γραφείου της ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ

Αγροτική Παραγωγή προς όφελος του λαού - Εγρές Αβραάμ Μέλος της ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ

Η αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου - Τσάκωνας Αντώνης Μέλος του Γραφείου της ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ

Δημοφιλή Νέα

Αγωνιστική υποδοχή στον Άδωνι Γεωργιάδη σήμερα Παρασκευή 19 Απρίλη στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας από Εργατικά Σωματεία της Εορδαίας (φωτογραφίες - video)
Σήμερα Τετάρτη 17 Απριλίου στο Πνευματικό Κέντρο στην Πτολεμαΐδα η θεατρική παράσταση - Ντίνος Χριστιανόπουλος
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων  | Τετάρτη 17 Απριλίου

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | Τετάρτη 17 Απριλίου


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας. Για ακόμη μία φορά ανέξοδες κυβερνητικές υποσχέσεις για προσλήψεις στην υγεία... (video - φωτο)
Εργατικά Σωματεία Εορδαίας: Αγωνιστική υποδοχή στον Άδωνι Γεωργιάδη την Παρασκευή 19 Απρίλη στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας
Έγκλημα στα Τέμπη: Υπολείμματα οστών βρέθηκαν στο οικόπεδο όπου μεταφέρθηκαν τα μπάζα – Εξετάζεται η προέλευσή τους
Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος για την επίσκεψη Άδωνι Γεωργιάδη στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας. «Κυνική η κυβέρνηση στο θέμα της υγείας. Στόχος της η ιδιωτικοποίηση» (video)
Ο Χριστόφορος Ζαραλίκος ξαναχτυπά |  ΠΑΤΡΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ  (video)

Ο Χριστόφορος Ζαραλίκος ξαναχτυπά | ΠΑΤΡΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ (video)


Ο Χριστόφορος Ζαραλίκος ξαναχτυπά στο κανάλι του zaraleaks…