19η Μαΐου ημέρα μνήμης γενοκτονίας Ποντιακού Ελληνισμού.

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Η 19η Μαΐου, είναι  ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Είναι μία ημέρα μνήμης και τιμής ,μία ιδιαίτερα σημαντική μέρα για τον προσφυγικό Ποντιακό Ελληνισμό , για όλο τον Ελληνισμό και τη χώρα. 


Είναι ένα ιστορικό γεγονός, ένα έγκλημα χωρίς τιμωρία, το οποίο καθοδήγησε  ο πρώιμος φασισμός και εκτελέστηκε δια του κινήματος των Νεότουρκων, σε βάρος όλων των χριστιανικών πληθυσμών της Μικράς Ασίας.

Ο προσφυγικός Ποντιακός Ελληνισμός αγωνίστηκε για την επιβίωση του,  διασώζοντας στο ακέραιο, το ιστορικό φορτίο της ύπαρξης του.
 Στηρίχτηκε στις δικές του δυνάμεις σε αυτόν τον αγώνα ,διατηρώντας ψηλά τις αξίες της ταυτότητας του, την Αξιοπρέπεια, το Δίκιο και την Ισονομία .
Ήρθε αλληλέγγυος με τις κοινωνικές - προοδευτικές δυνάμεις του τόπου στην προσπάθεια για χειραφέτηση, για μια καλύτερη ζωή.
Είναι οι πολιτικές αξιοπρέπειας που κράτησαν όρθιο τον προσφυγικό Ελληνισμό, οι πολιτικές που επικαθόρισαν τη σύγχρονη ταυτότητα της χώρας.
Είναι οι ίδιες πολιτικές που μας καθοδήγησαν ώστε να κρατήσουμε όρθια τα σημερινά καραβάνια προσφύγων από την ανατολή και να διασωθεί από εμάς και πάλι, ο πυρήνας του Ευρωπαϊκού πολιτισμού.
Η πίστη σε αυτήν την παράδοση και η αυταπάρνησή μας για την διάσωση της, είναι η ιστορική μας ευθύνη, η παρακαταθήκη μας στο μέλλον.

ΜΙΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ  ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΖΑΝΗΣ

 

 

www.kozani.tv

 

Δημοφιλή Νέα

Γιώργος Πηλιανίδης πρόεδρος Ποντοκώμης: Με αφορμή τα τελευταία δημοσιεύματα και τις δηλώσεις της ΔΕΗ,που αναφέρονται σε ισοπέδωση του οικισμού της Ποντοκωμης μέσα στο 2026 - Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΔΕΝ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΝΟΝΤΑΙ
Ανακοίνωση Λαϊκής Συσπείρωσης Εορδαίας για την ειδική συνεδρίαση απολογισμού του Δήμου Εορδαίας στις 30/6.
Τα ροδάκινα της οργής…. (του Στέφανου Πράσσου) | Σαν σήμερα 3 Ιούλη του 1983 πνίγονται σε κανάλι στην Περιοχή Βεροίας 5 κορίτσια από την Ελάτη. 5 περιστασιακές εργάτριες γης από 17 έως 27 χρονών που πήγαν να μαζέψουν ροδάκινα.
Έρχεται ο ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ στην Πτολεμαΐδα!

Έρχεται ο ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ στην Πτολεμαΐδα!


 Στις 10 Ιουλίου έρχεται στην Πτολεμαΐδα! - Ποιος έρχ…

Κάλεσμα του συλλόγου
Εργατικά δυστυχήματα / Ρεκόρ 20ετίας με 114 νεκρούς μέσα σε 6 μήνες

Εργατικά δυστυχήματα / Ρεκόρ 20ετίας με 114 νεκρούς μέσα σε 6 μήνες


Αποκαλυπτικά και συγχρόνως τρομακτικά είναι τα στοιχε…

Δημοσκόπηση Pulse / Το 76% θεωρεί «πολύ σημαντικό» το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Δημοσκόπηση Pulse / Το 76% θεωρεί «πολύ σημαντικό» το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ


Την κοινή γνώμη για τις εξελίξεις στην υπόθεση του Ο…

Μαρία Καρυστιανού - Παύλος Ασλανίδης - Μιρέλα και Πάνος Ρούτσιτο το Σάββατο 5 Ιουλίου 2025 στις 20:00 στην Κεντρική πλατεία της Πτολεμαιδας καλεσμένοι της Ομάδα Συμπαράστασης Εορδαίας για τα Τέμπη !