pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Οι έλεγχοι στα σύνορα, τα τείχη και οι φράχτες για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες είναι εφαρμογή της Σένγκεν

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Η έκθεση για τη «λειτουργία του χώρου Σένγκεν» που υπερψήφισε το Ευρωκοινοβούλιο, επικροτεί το γενικευμένο

φακέλωμα με τις βάσεις δεδομένων SIS και VIS, που αποτελούν προϋπόθεση για τη λειτουργία της Σένγκεν, ενώ επιβεβαιώνει την αντιμεταναστευτική πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων, καλώντας σε ενίσχυση της συνεργασίας αστυνομικών και στρατιωτικών αρχών, προτρέποντας σε «ταχείες και αποτελεσματικές διαδικασίες επιστροφής» προσφύγων και μεταναστών, δηλαδή σε κλιμάκωση των «φαστ τρακ» απελάσεων.

Η έκθεση αποσιωπά ότι οι φράχτες που χτίζονται ανά την Ευρώπη είναι εφαρμογή της ίδιας της Σένγκεν, ενώ η όποια κριτική για την επανεισαγωγή ελέγχων στα σύνορα γίνεται από τη σκοπιά του κόστους που έχει για τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καταψήφισε την έκθεση και σε δήλωσή της υπογραμμίζει τα παρακάτω:

«Οι χιλιάδες νεκροί μετανάστες στη Μεσόγειο δεν είναι αποτέλεσμα "κενών" στην υλοποίηση της Σένγκεν και της Συνοριοφυλακής Ακτοφυλακής της ΕΕ, αλλά τραγικές συνέπειες της ίδιας της εφαρμογής τους. Επιπρόσθετοι έλεγχοι, τείχη και φράκτες μήκους 1.200 χιλιομέτρων που ορθώθηκαν εντός ΕΕ, Σένγκεν είναι και αυτά. Οι  πρόσφυγες και μετανάστες, με τη σφραγίδα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ εγκλωβίζονται σε άθλιες συνθήκες στα Ελληνικά νησιά, γεύονται ήδη το "κεκτημένο της ΕΕ".

Αλήθεια, πόσο... "ελεύθερα" μετακινούνται από χώρα σε χώρα όσοι έχουν υποστεί προηγούμενα ένα τεράστιο σύστημα ηλεκτρονικών μεθόδων παρακολούθησης, λήψης βιομετρικών και άλλων στοιχείων, φακελώματος των λαών; Εργαζόμενοι, στο όνομα της κινητικότητας, μετακινούνται ως πάμφθηνη "καύσιμη ύλη" για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων. Εντός Σένγκεν και ΕΕ ελευθέρας έχει το κεφάλαιο για να κερδοφορεί όπου εξυπηρετείται καλύτερα, ανάλογα βέβαια και με τους ανταγωνισμούς που σημαδεύουν το ιμπεριαλιστικό σύστημα.

Μόνος δρόμος για τους λαούς: Ενάντια στον  ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την εκμετάλλευση, ενάντια σε  ΕΕ, ΝΑΤΟ, κυβερνήσεις και τις συνθήκες-αλυσίδες τους».

ΠΗΓΗ: 902.gr

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Ο καιρός Παρασκευή 29, Σάββατο 30 και Κυριακή 31 Μαρτίου στη Δ. Μακεδονία & σε 6 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας
Νίκος Βουνοτρυπίδης: «Άλωση» της περιοχής μας από την «πράσινη ανάπτυξη»
Επίσημο: Την Κυριακή 14 Απριλίου ο μεγάλος τελικός Κυπέλλου Ε.Π.Σ. Κοζάνης ανάμεσα σε Εορδαϊκό και Βελβεντό στο ΔΑΚ Κοζάνης - Όλες οι λεπτομέρειες
ΚΚΕ Τ.Ε. Καστοριάς - Βοΐου: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον Νίκο Χιόνο

ΚΚΕ Τ.Ε. Καστοριάς - Βοΐου: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον Νίκο Χιόνο


Η Τομεακή Επιτροπή Καστοριάς - Βοϊου εκφράζει τα συλλυ…

Νήματα της Άνοιξης του  Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με την Εύη Γεροκώστα
Ο καιρός για τις επόμενες 6 ημέρες

Ο καιρός για τις επόμενες 6 ημέρες


www.kozani.tv  Δείτε το καιρό αναλυτικά για έξι ημέρες  …

Δελφίνια Πτολεμαΐδας: 13οι Πτολεμαϊκοί Αγώνες

Δελφίνια Πτολεμαΐδας: 13οι Πτολεμαϊκοί Αγώνες


Δελφίνια Πτολεμαΐδας: 13οι Πτολεμαϊκοί Αγώνες.