pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Γιάννης Θεοφύλακτος: Mητσοτάκης και εκπαιδευτικοί δεν πάνε μαζί.

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Η Κυβέρνησή μας ενδιαφέρεται εμπράκτως για τον μαθητή και τον εκπαιδευτικό του δημοσίου σχολείου.

Με το ρητορικό ερώτημα ΄΄αν υπάρχει έστω και ένας υπάλληλος του δημοσίου και ειδικά εκπαιδευτικός που να ψηφίσει τον κ. Μητσοτάκη΄΄ ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή ο Βουλευτής Ν. Κοζάνης (ΣΥΡΙΖΑ), Γιάννης Θεοφύλακτος, κατά τη συζήτηση για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας για την αναδιοργάνωση των δομών υποστήριξης της Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης.
“Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς”, ανέφερε ο κ. Θεοφύλακτος, “τον ξαφνικό θάνατο 2.000 εκπαιδευτικών των ΕΠΑΛ, την εκφοβιστική αξιολόγηση ή την επιστράτευση όλων των εκπαιδευτικών”;.
Ο κ. Θεοφύλακτος ευχήθηκε καλή επιτυχία στους υποψηφίους των Πανελληνίων, αναφέρθηκε σε ενέργειες του σημερινού Υπουργείου Παιδείας που έκαναν πιο εύκολη τη ζωή μαθητών:
τη διεξωγή εξετάσεων σε τέσσερα (4) μόνο ενδοσχολικά μαθήματα στη Γ΄ Λυκείου και
την κατάργηση των δικαιολογημένων και αδικαιολογήτων απουσιών, κάτι που οδήγησε στην κατάργηση της βιομηχανίας των πλαστών ιατρικών βεβαιώσεων.
Έτσι οι μαθητές εξασφάλισαν πολύτιμο διδακτικό χρόνο και παράλληλα δόθηκε τέλος στην επί σειρά ετών πρακτική τα σχολεία να μετατρέπονται σε ένα απέραντο εξεταστικό κέντρο επί ένα μήνα και πλέον.
Ο κ. Θεοφύλακτος εστίασε στο μάχιμο εκπαιδευτικό, τον δάσκαλο και καθηγητή της τάξης, στα χέρια του οποίου οι Έλληνες γονείς εμπιστεύονται ό,τι ιερότερο έχουν, δηλ. τα παιδιά τους. “Η αξία αυτού του εκπαιδευτικού αναδεικνύεται με το νομοσχέδιό μας”, τόνισε ο κ. Θεοφύλακτος, “καθώς δίνονται πλέον περισσότερα μόρια στη διδακτική εμπειρία στη διαδικασία επιλογής στελεχών”.
Αντίστοιχα αναδεικνύεται και η συλλογικότητα του σχολείου, αφού περνάμε πλέον στη συλλογική διαχείριση του σχολείου, καθώς τα τυχόν προβλήματα που προκύπτουν στο σχολείο θα επιλύονται από το Σύλλογο των διδασκόντων ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα των εκπαιδευτικών.
Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Θεοφύλακτος, απαντώντας στη Βουλευτή της Ν.Δ., κ. Κεραμέως, προέβη σε μια ουσιώδη διευκρίνιση σχετικά με Π.Δ. 152 (το οποίο καταργείται με το παρόν νομοσχέδιο) και την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών από την προηγούμενη κυβέρνηση. “Μπορεί να μην αναφερόταν ρητά οι απολύσεις των εκπαιδευτικών, η κρίση ''ελλιπής'' όμως και η περιρρέουσα ατμόσφαιρα περί απολύσεων στο χώρο της Παιδείας οδηγούσε με βεβαιότητα σε απολύσεις. 'Εδώ απολύθηκαν οι Δημοτικοί Αστυνομικοί και οι καθηγητές των ΕΠΑΛ χωρίς καμία αξιολόγηση, επειδή μόνο ταίριαζαν τα νούμερα των απολύσεων!'' ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοφύλακτος.
Απαντώντας τέλος στον Αντιπρόεδρο της Ν.Δ., κ. Χατζηδάκη, τόνισε: ''Aν οι Έλληνες βάλουν αυστηρό βαθμό στην παρούσα κυβέρνηση, τότε τη Ν.Δ. πρέπει να την στείλει στο σπίτι της''!

video από την ομιλία: 

 

 

www.kozani.tv - www.ptolemaida.tv 

 

Δημοφιλή Νέα

Σωκράτης Μάλαμας και Ιουλία Καραπατάκη στην Ποντοκώμη την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024 !
LIVE ενημέρωση του top-sport.gr από το «ντέρμπι» Δυτικής Μακεδονίας ανάμεσα σε Εορδαϊκό και  Καστοριά (Photos)
Super Market
Η Παρθένα Τσοκτουρίδου διαβάζει απόσπασμα από το βιβλίο της «Επιστολές μιας αλλόκοτης εποχής» (video)
ΑΑΔΕ / Ενώπιον κατασχέσεων πάνω από 1,5 εκατ. φορολογούμενοι – Περίπου 4 εκατ. πολίτες με χρέη

ΑΑΔΕ / Ενώπιον κατασχέσεων πάνω από 1,5 εκατ. φορολογούμενοι – Περίπου 4 εκατ. πολίτες με χρέη


Το οικονομικό αδιέξοδο που βιώνει ένα μεγάλο μέρος της…

Εμπορικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας - Εορδαίας: Πασχαλινό Εορταστικό Ωράριο 2024

Εμπορικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας - Εορδαίας: Πασχαλινό Εορταστικό Ωράριο 2024


Ενημερώνουμε τους καταναλωτές, εργαζόμενους και εμπόρ…

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024
Την Παγκόσμια Ημέρα Χορού γιορτάζει ο Δήμος Εορδαίας, το Σάββατο 27 Απριλίου

Την Παγκόσμια Ημέρα Χορού γιορτάζει ο Δήμος Εορδαίας, το Σάββατο 27 Απριλίου


Την Παγκόσμια Ημέρα Χορού, που εορτάζεται στις 29 Απριλ…