omikronbannernew

ACSORIZONTIO

1 poulades aygoparagoghs banners2Β 002

top sport banner new

Συνδυασμός "Ελπίδα": Περί ψέματος: “Μ’ όποιον δάσκαλο καθίσεις, τέτοια γράμματα θα μάθεις.”

ΠτολεμαΐδαΔύο νυν και ένας πρώην  αντιπεριφερειάρχες, προσπάθησαν την προηγούμενη Πέμπτη  επί μία ολόκληρη ώρα να πουν τι;

Πώς ο συνδυασμός μας, που κατέθεσε ερώτηση για τα χρήματα που χάθηκαν απ’ το Ταμείο για τη Φτώχεια (ΤΕΒΑ), λέει ψέματα, αν και παραδέχτηκαν πως τα χρήματα αυτά δεν έφτασαν ποτέ στους δικαιούχους που τα περιμένουν από το 2016!

Τελικά ισχύει πάντα αυτό που λέει ο λαός μας “μ’ όποιον δάσκαλο καθίσεις, τέτοια γράμματα θα μάθεις”.

Γιατί πρέπει να θυμίσουμε πως και για τις άλλες αποκαλύψεις μας μέχρι τώρα (βλέπε δωρεές, κερνάμε Ελλάδα, απώλεια εκατομμυρίων ΕΣΠΑ, παράνομες απευθείας αναθέσεις κ.τ.λ. κ.τ.λ.) τα ίδια μας έλεγαν. Ότι λέγαμε ψέματα εμείς και έπειτα αυτοί, οι… ειλικρινείς και… αξιόπιστοι, δεν ήξεραν πώς να τα μαζέψουν.

Λοιπόν, κύριοι περιφερειάρχη, πρώην και νυν αντιπεριφερειάρχες, για να τελειώνουμε. Υπάρχουν συμπολίτες μας που έχουν απόλυτη ανάγκη αυτά τα χρήματα για την επιβίωση τους. Μπορείτε να τους τα εξασφαλίσετε, επιτέλους;

Επί της ουσίας  της συνέντευξης τύπου.

Αντίθετα με τα όσα είπαν στην συνέντευξη τύπου οι αρμόδιοι αντιπεριφερειάρχες το πρόγραμμα του ΤΕΒΑ στην Χώρα και στην Περιφέρεια πάει από το κακό στο χειρότερο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat στις 16/10/2017, στην Ελλάδα το 2016 βρίσκονταν αντιμέτωποι με τον κίνδυνο της φτώχειας ή του κοινωνικού αποκλεισμού το 35,6 % του πληθυσμού (3,8 εκατ. άνθρωποι), με μόλις δύο χώρες σε χειρότερη κατάσταση από την Ελλάδα. (Βουλγαρία, Ρουμανία).

Παρά τα δραματικά ποσοστά του ελληνικού πληθυσμού που αντιμετωπίζει το φαινόμενο της Φτώχειας,, η αξιοποίηση των πόρων από το ΤΕΒΑ, παρουσιάζει μηδενικό αποτέλεσμα για το 2015, καθώς είχε εγκριθεί μόλις το 0,8 % των δαπανών του προγράμματος (19η θέση μεταξύ 21 χωρών) και καταβλήθηκε σε δικαιούχους που υλοποιούν δράσεις μόλις το 0,7 % του συνολικού προϋπολογισμού, ενώ η επισιτιστική συνδρομή (τα τρόφιμα δηλαδή) δεν είχε φθάσει στους τελικούς αποδέκτες.

Ειδικότερα εντός της πρώτης διετίας, δεν φαίνεται να έχει δοθεί επισιτιστική συνδρομή σε τελικούς αποδέκτες στο πλαίσιο του προγράμματος στην Ελλάδα. (πατήστε εδώ για να διαβάσετε σχετικά, σελ. 18) . Πηγή: European Commission (2015), The Fund for European Aid to the Most Deprived (FEAD): Breaking the vicious circle of poverty and deprivation.)

Για σύγκριση, στη Γαλλία όπου οι φορείς της κοινωνίας των πολιτών έχουν αναλάβει ενεργό ρόλο στην υλοποίηση του προγράμματος, τόσο σε εθνικό όσο και σε τοπικό επίπεδο, τα ποσοστά απορρόφησης τα πρώτα δυο έτη ανέρχονταν στο 24,2 % όσον αφορά τις εγκεκριμένες δαπάνες και σε 18,0 % όσον αφορά τις δαπάνες που καταβλήθηκαν.

Στο πλαίσιο του προγράμματος 4,2 εκατ. άτομα έλαβαν τρόφιμα στην Γαλλία τη περίοδο 2014-15

Στη Δυτική Μακεδονία

Στη Δυτική Μακεδονία δυστυχώς μέχρι σήμερα, Ιούνιο του 2018, δεν πήγε τίποτε στους ανθρώπους που υποφέρουν από Φτώχεια.

Εγκαλέσαμε την Περιφερειακή Αρχή για την τεράστια καθυστέρηση  διάθεσης τροφίμων αξίας 2.6 εκ € που αφορούσαν το 2016 και δεν έχουν δοθεί μέχρι σήμερα.

Μας επιβεβαίωσαν πλήρως! Παραδέχθηκαν δημόσια ότι όντως τα τρόφιμα δεν έφτασαν ακόμη στους δικαιούχους.

Ως δικαιολογία ψέλλισαν χωρίς να ντραπούν ότι αυτό το κατάφερε μόνο μία Περιφέρεια η Ανατολική Μακεδονία Θράκη.

Βέβαια δεν είπαν την αλήθεια γιατί με μια πρόχειρη αναζήτηση πχ διαβάζουμε ότι στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ολοκληρώθηκαν νωρίτερα οι διαγωνισμοί για τους δικαιούχους του ΤΕΒΑ, και συνολικά αξιοποιήθηκαν κονδύλια περίπου 13 εκ € για τη διετία 2015-2016. Με τα χρήματα αυτά από τις έξι κοινωνικές συμπράξεις της Κεντρικής Μακεδονίας διανεμήθηκαν περίπου 3.500 τόνοι βοήθειας προς τους 61.000 ωφελούμενους (πατήστε εδώ για να διαβάσετε σχετικά)

Άρα που διαφωνούν με αυτό που τους κατηγορήσαμε; Πόσο ανακουφίζει τους άπορους και φτωχούς συνανθρώπους μας να λες  ότι και οι άλλες Περιφέρειες καθυστέρησαν;

Δεν θα ήταν φυσικό  και αυτονόητο η Δυτική Μακεδονία  που έχει την πρωτιά στην ανεργία και άρα και στην φτώχεια να πρωτοστατεί σε ένα πρόγραμμα ανακούφισης της;

Ως προς την οριστική απώλεια  2,5 εκ € για τρόφιμα που αφορούν στο έτος  2017

Μας επιβεβαίωσαν πλήρως! Παραδέχθηκαν ότι δεν υπάρχει κατανομή πόρων για το 2017. Ότι από την κατανομή πόρων του 2015-2016 (πατήστε εδώ για να διαβάσετε σχετικά) το υπουργείο κατανέμει απευθείας χρήματα για το 2018-2019 (πατήστε εδώ για να διαβάσετε σχετικά). Αλλά παρόλα αυτά ισχυρίζονται ότι απώλεια πόρων δεν υπάρχει (!) Περίεργη προσέγγιση. Αν δεν υπήρχε απώλεια πόρων τώρα θα έπρεπε να είναι σε εξέλιξη διανομή τροφίμων 5,1 εκ € (2,6 εκ € για το 2016 και 2,5 εκ € για το 2017) αφού σύμφωνα με τους ίδιους η Περιφέρεια δικαιούται 2,5 εκ € τον χρόνο (βλ Δελτίο Τύπου Περιφέρειας: Στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας αντιστοιχούν 17,5 εκ € για 7 χρόνια και ετήσιο  προϋπολογισμό 2.500.000 ευρώ. Σταύρος Γιαννακίδης: «17,5 εκ € για την αντιμετώπιση της φτώχειας έρχονται στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας μέσω του ΤΕΒΑ http://www.pdm.gov.gr/tag/antiperiferiarchis-ygias-pronias-ke-kinonikis-synochis).

 Κάτι  τέτοιο δεν είναι σε εξέλιξη.  Αυτό που επιβεβαιώθηκε είναι ότι θα υποβληθεί για ένταξη το Τεχνικό Δελτίο για τα τρόφιμα του 2018-2019. Άρα το 2017 δεν υπάρχει!

Ως προς τις απευθείας αναθέσεις

Αμφισβήτησαν ότι έγιναν οι οκτώ αναθέσεις  στην ίδια εταιρεία συνολικού π/υ  258.482,00 €. Παραδέχθηκαν ότι έγιναν 4 απευθείας αναθέσεις 24.000 € και ότι οι υπόλοιπες έγιναν με διαγωνισμό!

Εννοούσαν πρόχειρο διαγωνισμό (που το ν αναφέρουμε)  ή με επιλογή από το Μητρώο Συμβούλων της Διαχειριστικής Αρχής.

Αυτοί φυσικά δεν είναι διαγωνισμοί. Είναι έμμεσες απευθείας αναθέσεις! Άλλωστε όλως τυχαίως κατέληξαν  οκτώ φορές στον ίδιο ανάδοχο ! (πατήστε εδώ για να διαβάσετε σχετικά, εδώ , εδώ , εδώ , εδώ , εδώ , εδώ , και εδώ)

Για την απώλεια των 90.000 € για τρόφιμα για το 2014

Μας επιβεβαίωσαν πλήρως! Δεν αμφισβητήθηκε το γεγονός της επιστροφής των 90.000€ λόγω μη τήρησης της νομιμότητας  στη διαχείρισή τους. Πώς θα μπορούσαν άλλωστε τα έγγραφα είναι καταπέλτης (πατήστε εδώ για να διαβάσετε σχετικά).

Βαριές κατηγορίες  για τους προηγούμενους (Δημάρχους και Περιφερειάρχη) .

Είπαν ότι μοίραζαν σακούλες με τρόφιμα με κομματικά κριτήρια. Ότι υπήρχαν διπλές και τριπλές εγγραφές και άρα κάποιοι έπαιρναν τρόφιμα που δεν δικαιούνταν. Οφείλουν να απαντήσουν οι προηγούμενοι. Όμως είναι γεγονός ότι ούτε χρήματα απ΄ ότι ξέρουμε ζητήθηκε από τους προηγούμενους να επιστρέψουν ούτε καμιά καταγγελία έγινε από την Περιφερειακή Αρχή του κου Καρυπίδη, εφόσον βρήκαν παράνομες διαδικασίες. Οπότε οφείλουν να προσκομίσουν άμεσα εάν και εφόσον έχουν τα στοιχεία, διαφορετικά θα πρόκειται για άλλη μια πράξη της προσφιλούς τους τακτικής, της λάσπης στον ανεμιστήρα.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δημοφιλή Νέα

«Κείνο το βράδυ σώπαιναν οι λύκοι γιατί ούρλιαζαν οι άνθρωποι»
Μέχρι το Πάσχα νόμος του Κράτους οι αλλαγές στην εκπαίδευση. Δείτε τι λένε για τις αλλαγές ΕΛΜΕ και φροντιστήρια (video)
Ο Παύλος Μουρουζίδης έρχεται στην Κοζάνη με τα...
Σαν σήμερα 18 Μαρτίου

Σαν σήμερα 18 Μαρτίου


Σαν σήμερα 18 Μαρτίου. Γεγονότα και πρόσωπα που έμειναν…

Γιάννης Καραβασίλης, Υποψήφιος δήμαρχος Εορδαίας: Παρουσίαση των προγραμματικών δηλώσεων

Γιάννης Καραβασίλης, Υποψήφιος δήμαρχος Εορδαίας: Παρουσίαση των προγραμματικών δηλώσεων


Αγαπητοί Συνδημότες και Συνδημότισσες. Με ιδιαίτερη χ…

Πώς θα υποβάλετε αίτηση ιδιοκτησίας ακινήτου για το Κτηματολόγιο
Βιογραφικά και φωτογραφίες των πρώτων 5 υποψηφίων  συμβούλων που ανακοίνωσε η Δημοτική Κίνηση
Σε λειτουργία η νέα σύγχρονη γεφυροπλάστιγγα στο Μεσόβουνο. Νέα έργα για τους αγρότες του ΤΟΕΒ με αρδευτικό και υδροηλεκτρικούς σταθμούς. Δείτε το ρεπορτάζ (video

Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας: Πρόσκληση σε Χριστουγεννιάτικη Συναυλία

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Το Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας σας προσκαλεί στην Χριστουγεννιάτικη Συναυλία που θα παρουσιάσει η Συμφωνική

Περισσότερα

ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Π.Δ.Μ.: Προτάσεις για την αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Υδάτων Δυτικής Μακεδονίας

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα ​Επιστολή με παρατηρήσεις - προτάσεις για την αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Υδάτων Δυτικής Μακεδονίας απέστειλε

Περισσότερα

Η ΕΤΕ/ΔΕΗ εκφράζει την έντονη διαφωνία της για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Παραμονές Χριστουγέννων 2016 η Διοίκηση της ΔΕΗ αποφάσισε να γραφτεί ο επίλογος για

τον ΑΔΜΗΕ υπογράφοντας το τελικό κείμενο

Περισσότερα

ΕΡΤ Κοζάνης & Ιερά Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης: Ραδιομαραθώνιος αγάπης για τους άπορους συμπολίτες μας «Προσφέρω με την καρδιά μου»

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Στις 19 Δεκεμβρίου ημέρα Δευτέρα και από ώρα 09.00 π.μ μέχρι και στις 14.00 μ.μ, η ΕΡΤ Κοζάνης (100,2 και 100,6 FM)

Περισσότερα

ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ: Με «εορταστικές εκδηλώσεις» για την απόφαση της Ε.Π του Ευρωκοινοβουλίου σχετικά με το αίτημα της ΔΕΗ για τους ρύπους προσπαθεί η Greenpeace να ξεχάσει τον πόνο της ότι: οι λιγνιτικές επενδύσεις δεν ακυρώνονται

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Είχαν τρομερή αγωνία και άγχος

Μπορεί και να τους είχε κοπεί και η όρεξη

Τα βράδια στριφογύριζαν στο κρεβάτι βλέποντας εφιάλτες.

Περισσότερα

Πολιτιστικός Σύλλογος Πτολεμαϊδας "Ο Σωτήρας": Πρόσκληση στη 2η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας «Ο Σωτήρας» σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας την 2 η Χριστουγεννιάτικη

Περισσότερα

Εντατικοποιούνται τα μέτρα ασφάλειας και αστυνόμευσης σε όλη τη χώρα για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Κλιμακώνονται τα προγράμματα ασφάλειας και αστυνόμευσης της Ελληνικής Αστυνομίας, σε ολόκληρη τη χώρα,

Περισσότερα

ΚΕΠΚΑ Δυτικής Μακεδονίας: Παιχνίδια «κατάσκοποι»

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Τα συνδεδεμένα, στο ίντερνετ παιχνίδια, αποτυγχάνουν παταγωδώς, στην προστασία βασικών δικαιωμάτων των καταναλωτών, σε θέματα ασφάλειας

Περισσότερα

Ο Υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης στο www.kozani.tv (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Συνέντευξη για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις έδωσε στο www.kozani.tv και στους Σωκράτη Μουτίδη και Παναγιώτη Τσαρτσιανίδη ο Υπουργός Επικρατείας

Περισσότερα

ΔΕΗ: Υπενθύμιση για Ρύθμιση Οφειλών

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Η ΔΕΗ υπενθυμίζει στους πελάτες της ότι στις 31/12/2016 λήγει το ιδιαίτερα ευνοϊκό

πρόγραμμα διακανονισμού

Περισσότερα

Ο ποιητής του λαού και κονταρομάχος των φτωχών Κώστας Βάρναλης

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Σαν σήμερα (16/12/1974) φεύγει από την ζωή ο Κώστας Βάρναλης

Σαν σήμερα (16/12/1974) φεύγει από την ζωή ο Κώστας Βάρναλης ο κομμουνιστής ποιητής Κώστας Βάρναλης.

Περισσότερα

ΔΕΗ: Αναγνώριση του αιτήματος για δωρεάν δικαιώματα CΟ2

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Δεύτερη αναγνώριση του δίκαιου αιτήματος της Ελλάδας για δωρεάν χορήγηση δικαιωμάτων

εκπομπής CO2 αποτελεί

Περισσότερα

Πανελλαδική κινητοποίηση των συνταξιούχων (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Video από την μαζική κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας που  πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα χιλιάδες συνταξιούχοι από όλη τη χώρα στο κέντρο της Αθήνας.

Περισσότερα

Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: «Καθαρή» ενέργεια και «πράσινη» ανάπτυξη: μανδύας για εγγυημένα κέρδη για το κεφάλαιο.

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Στη συζήτηση για τη «δέσμη μέτρων Καθαρή Ενέργεια για όλους» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο παρενέβη ο ευρωβουλευτής

Περισσότερα

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων στο ptolemaida.tv (16-12-16)

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα της Παρασκευής (16-12-16)

Περισσότερα

Πολιτιστικός Σύλλογος Οικ. Καρδιάς Πτολεμαϊδας "Η Μέρα": Πρόσκληση σε εκδήλωση

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Οικ. Καρδιάς Πτολεμαϊδας "Η Μέρα" σας προσκαλεί στην εκδήλωση Κόλντα Μπάμπω

Περισσότερα

Επείγουσα ερώτηση προς την Κομισιόν και προς το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο κατέθεσε ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα «Για πόσα χρόνια δεσμεύτηκε η ελληνική κυβέρνηση για πλεόνασμα 3,5%»;

Περισσότερα

Κίνηση "Απελάστε το Ρατσισμό": Συγκέντρωση κατά του ρατσισμού και του φασισμού στην Πτολεμαΐδα

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα 18 Δεκέμβρη, Παγκόσμια Ημέρα του Μετανάστη:

Συγκέντρωση κατά του ρατσισμού και του φασισμού, των πολέμων και της φτώχειας

Περισσότερα

Καταγραφή δεσποζόμενων ζώων στο δήμο Εορδαίας

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Δήμος Εορδαίας ενημερώνει ότι, σύμφωνα με την παρ.1 του άρθ.5 του Νόμου 4039/2012 και με την τροποποίηση του Ν. 4235/2014

Περισσότερα

Γιώργος Κασαπίδης: Κατάθεση ερώτησης για την απρόσκοπτη προσβασιμότητα σε δημόσιους και κοινόχρηστους χώρους

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι συμπολίτες μας ως προς την απρόσκοπτη προσβασιμότητα

Περισσότερα