pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Επιμελητήριο Φλώρινας: Σε θετική κατεύθυνση η συμφωνία

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Σε θετική κατεύθυνση κινείται η συμφωνία Ελλάδας-πΓΔΜ, όπως δηλώνει στο "Πρακτορείο 104,9 FM" ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φλώρινας, Σάββας Σαπαλίδης, σύμφωνα με τον οποίο παρότι πρέπει να διευκρινιστούν κάποιες λεπτομέρειες και γραμμές που είναι πολύ σημαντικές,

"οποιαδήποτε συμφωνία πέφτει στο τραπέζι και έχει ως στόχο πραγματικά να βοηθήσει στη συμφιλίωση και τη συνεργασία των λαών είναι θετική".

"Οποιαδήποτε συμφωνία έχει τα θετικά και τα αρνητικά της. Εμείς που έχουμε επενδύσει στη βαλκανική συνεργασία ώς επιμελητήριο (...) και έχουμε υπογράψει σύμφωνα συνεργασίας εμπορικά και πραγματοποιήσαμε διεπιχειρηματικές (B2B) συναντήσεις και επιχειρηματικές αποστολές, βλέπουμε ότι μέσα από αυτή τη συμφωνία, η οποία θα ολοκληρωθεί στην πορεία, θα υπάρχουν οφέλη για την επιχειρηματικότητα -και αυτό έχει σημασία για εμάς που είμαστε στα σύνορα και έχουμε δει πολλές φορές εντάσεις και μποϊκοτάζ προϊόντων, με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί πολλά προβλήματα σε μια περιοχή που έχει (...) 37% ανεργία κι όπου πάνω από 2000 καταστήματα έχουν κλείσει (...) Αναμένουμε βέβαια να δούμε κάποιες λεπτομέρειες, όπως τυχόν αλυτρωτικά στοιχεία (...) Περιμένουμε μέσα από τη συμφωνία, στην οποία θα πρέπει να δούμε και τις γραμμές, που είναι πολύ σημαντικές όσον αφορά τη συνέχιση και εξέλιξη όλων των πραγμάτων, να προχωρήσουμε και να φτάσουμε τους στόχους που έχουμε θέσει" σημειώνει.

Κατά τον κ.Σαπαλίδη, από πλευράς του επιμελητηρίου Φλώρινας υπάρχει πίστη σε ένα πλαίσιο οικοδόμησης εμπιστοσύνης φιλίας και συνεργασίας, αρκεί να γίνει το ίδιο και από την άλλη πλευρά. "Στόχος είναι να καλυτερέψουν τα πράγματα και να μπούμε σε διαδικασία συνεργασίας, για να σταματήσουν όλα αυτά, τα οποία είχαμε στο παρελθόν και τα έχει βιώσει η περιοχή μας πολύ έντονα, ειδικά μετεμφυλιακά. Θα χρειαστεί καιρός για να γιατρευτούν και οι δύο πλευρές, ωστόσο με καλή συνεργασία θα φτάσουμε στο σωστό αποτέλεσμα" τονίζει, ενώ ερωτηθείς αν το ενδεχόμενο να ανοίξουν πιο πολύ οι πόρτες τον ανησυχεί υπό την έννοια ότι η πΓΔΜ είναι μια χώρα με χαμηλότερο μισθολογικό κόστος, σημειώνει ότι ναι μεν υπάρχει ανησυχία απέναντι σε ένα τέτοιο σενάριο, αλλά αυτό έχει και τη θετική του πλευρά, αφού η Ελλάδα μπορεί να χρησιμοποιεί πρώτες ύλες που είναι πολύ πιο φθηνές στη γείτονα και να τις χρησιμοποιεί στην ελληνική μεταποίηση.

"Εχουμε (ως επιμελητήριο) κάνει προτάσεις και για μια βαλκανική επενδυτική ζώνη, όπου όποιος επιχειρεί θα έχει ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους (...) Δεν μπορείς να διεισδύσεις επιχειρηματικά σε χώρες με άλλο μισθολογικό και φορολογικό καθεστώς. Οφείλει η Πολιτεία, για να μπορούμε να φτάσουμε στον στόχο μας, να δει πολύ καλά το θέμα των φορολογικών ζωνών -φορολογικών, όχι οικονομικών, για να μην παρεξηγηθώ- αλλά και το ζήτημα της λειτουργίας της σιδηροδρομικής γραμμής, που πιστεύουμε πως επιτέλους θα ξεκινήσει, Θεσσαλονίκης- Καυκάσου" καταλήγει.

ΑΠΕ ΜΠΕ

 

www.kozani.tv

 

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Ο καιρός Παρασκευή 29, Σάββατο 30 και Κυριακή 31 Μαρτίου στη Δ. Μακεδονία & σε 6 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας
Νίκος Βουνοτρυπίδης: «Άλωση» της περιοχής μας από την «πράσινη ανάπτυξη»
Επίσημο: Την Κυριακή 14 Απριλίου ο μεγάλος τελικός Κυπέλλου Ε.Π.Σ. Κοζάνης ανάμεσα σε Εορδαϊκό και Βελβεντό στο ΔΑΚ Κοζάνης - Όλες οι λεπτομέρειες
ΚΚΕ Τ.Ε. Καστοριάς - Βοΐου: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον Νίκο Χιόνο

ΚΚΕ Τ.Ε. Καστοριάς - Βοΐου: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον Νίκο Χιόνο


Η Τομεακή Επιτροπή Καστοριάς - Βοϊου εκφράζει τα συλλυ…

Νήματα της Άνοιξης του  Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με την Εύη Γεροκώστα
Δελφίνια Πτολεμαΐδας: 13οι Πτολεμαϊκοί Αγώνες

Δελφίνια Πτολεμαΐδας: 13οι Πτολεμαϊκοί Αγώνες


Δελφίνια Πτολεμαΐδας: 13οι Πτολεμαϊκοί Αγώνες.

Π. Κουκουλόπουλος: «Η Κυβέρνηση κρίνεται αμείλικτα για τα πεπραγμένα της, με κορυφαία τη συγκάλυψη των Τεμπών»