pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Ξεκίνησαν τα Ομαδικά εργαστήρια πληροφόρησης και συμβουλευτικής για ανέργους στο Δήμο Εορδαίας

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Με τη συμμετοχή αρκετών νέων ξεκίνησαν την Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας τα ομαδικά εργαστήρια πληροφόρησης και συμβουλευτικής για ανέργους

στην Πτολεμαϊδα, που υλοποιεί το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Εορδαίας ,σε συνεργασία με το Δίκτυο Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής Εργαζομένων και Ανέργων του ΙΝΕ ΓΣΕΕ.

Να σημειωθεί ότι τα ομαδικά εργαστήρια παρέχονται δωρεάν και υλοποιούνται μέσω του Περιφερειακού Παραρτήματος ΙΝΕ ΓΣΕΕ Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη με στόχο την πληρέστερη υποστήριξη για την ένταξη ή την επανένταξη ανέργων στην αγορά εργασίας.

«Διαχείριση του άγχους στην ανεργία» και«Τεχνικές Αναζήτησης Εργασίας: Κριτική Ανάγνωση Αγγελιών/ Βιογραφικό Σημείωμα» ήταν τα θέματα της πρώτης ημέρας , που εισηγήθηκε ο Σύμβουλος Απασχόλησης ΙΝΕ ΓΣΕΕ Βασίλειος Ρίζος .

Τα σεμινάρια της Παρασκευής 22 Ιουνίου 2018 περιελάμβαναν τα θέματα «Δεξιότητες επικοινωνίας και διαχείριση συγκρούσεων στο χώρο εργασίας» και «Τεχνικές Αναζήτησης Εργασίας: Συνοδευτική Επιστολή/ Συνέντευξη Επιλογής» με ομιλητή τον ίδιο. Τους συμμετέχοντας στα ομαδικά εργαστήρια πληροφόρησης και συμβουλευτικής για ανέργους στην Πτολεμαϊδα, καλωσόρισαν ο Συντονιστής- Κοινωνικός Λειτουργός του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Εορδαίας Δημήτρης Λαμπρόπουλος και η Υπεύθυνη Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Θωμαϊς Κωνσταντούλα , οι οποίοι επεσήμαναν την χρηστικότητα των Σεμιναρίων , ευχαριστώντας τους συμμετέχοντες.

Δίνοντας την ταυτότητα του φορέα η Υπεύθυνη της Ομάδας Έργου Κατερίνα Ίτσκου , τόνισε ότι το Κέντρο λειτουργεί από τον Αύγουστο του 2017 .

Πρόκειται για νεοσύστατη κοινωνική δομή του Δήμου Εορδαίας, η οποία συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνική Ταμείο και ειδικότερα από το επιχειρησιακό πρόγραμμα << Δυτική Μακεδονία 2014-2020».

Η κοινωνική δομή υπάγεται στην διεύθυνση κοινωνική πολιτικής του Δήμου Εορδαίας και οι υπηρεσίες του κέντρου κοινότητας κινούνται σε τρεις άξονες :

α) Αποδοχή – ενημέρωση – υποστήριξη των πολιτών.

β) Συνεργασία – συνέργια με υπηρεσίες και δομές

γ) Παροχή υπηρεσιών που αποσκοπούν στην βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και διασφαλίζουν την κοινωνική ένταξη των εξυπηρετούμενων.

Σχετικά με τους σκοπούς, τις δράσεις και την λειτουργία της δομής οι πολίτες μπορούν να παραπέμπονται στην ιστοσελίδα του Δήμου όπου υπάρχει ενημερωτικό – υποστηρικτικό υλικό.

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Δείτε την ταινία
Νίκος Βουνοτρυπίδης: «Άλωση» της περιοχής μας από την «πράσινη ανάπτυξη»
Ο καιρός Παρασκευή 29, Σάββατο 30 και Κυριακή 31 Μαρτίου στη Δ. Μακεδονία & σε 6 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας
Επίσημο: Την Κυριακή 14 Απριλίου ο μεγάλος τελικός Κυπέλλου Ε.Π.Σ. Κοζάνης ανάμεσα σε Εορδαϊκό και Βελβεντό στο ΔΑΚ Κοζάνης - Όλες οι λεπτομέρειες
Πώς παρουσιάζεται η Ελληνική Eπανάσταση του 1821 στα Τουρκικά σχολικά βιβλία

Πώς παρουσιάζεται η Ελληνική Eπανάσταση του 1821 στα Τουρκικά σχολικά βιβλία


Η άλλη πλευρά Το κείμενο που ακολουθεί είναι μετάφρασ…

Ο Βασίλης Ραφαηλίδης για το 1821

Ο Βασίλης Ραφαηλίδης για το 1821


Η γεμάτη αίμα και δυστυχία ανθρώπινη Ιστορία μαρτυράε…

Δόξα Βερμίου Πύργων: Τάσος Αραμαδανίδης - Ο προπονητής της αήττητης Πρωταθλήτριας

Δόξα Βερμίου Πύργων: Τάσος Αραμαδανίδης - Ο προπονητής της αήττητης Πρωταθλήτριας


Η Διοίκηση της Δόξας Βερμίου Πύργων για το 2023 - 2024 συμφ…