pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Γιώργος Τσιάκαλος: «Το ζητούμενο είναι να σταματήσουμε ΤΩΡΑ την επέλαση της βαρβαρότητας, γιατί με κάθε ώρα και στιγμή πληθαίνουν οι νεκροί μας στη Μεσόγειο και στον Έβρο».

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Με αυτή τη φράση τελείωνα ένα μικρό κείμενό μου στην «Εργατική Αλληλεγγύη» με αφορμή τη Διεθνή Συνάντηση που διοργάνωνε η ΚΕΕΡΦΑ

στις 13 Οκτωβρίου, όπου ήμουν κι εγώ ομιλητής.

Η Διεθνής Συνάντηση έγινε και είχε πολύ μεγάλη επιτυχία. 
Κι όμως δυσκολευόμουν να χαρώ την επιτυχία, καθώς μέσα μου στοίχειωναν όσα είχαν συμβεί από τη στιγμή που έγραψα τα παραπάνω λόγια μέχρι τη στιγμή που τα επανέλαβα στην ομιλία μου: Στις πέντε μέρες που μεσολάβησαν πάνω από 45 πρόσφυγες είχαν χάσει τη ζωή τους, ανάμεσά τους πολλά μικρά παιδιά: πνιγμένοι στο Αιγαίο, δολοφονημένες στην όχθη του Έβρου, απανθρακωμένοι στο αυτοκίνητο μετά την καταδίωξή τους από την αστυνομία.

Πόσοι ακόμη θα χάσουν τη ζωή τους μέχρι να καταφέρουμε να νικήσουμε τη βαρβαρότητα;

Αναρτώ το μικρό κείμενό μου.

«Αποφάσισαν η Ευρώπη να είναι φρούριο. Σύμμαχοι και καλοδεχούμενοι να είναι οι πλούσιοι όλου του κόσμου (και οι επιχειρήσεις τους), κίνδυνος και εχθροί οι φτωχοί της δικής τους ιμπεριαλιστικής οικονομικής πολιτικής και οι ξεριζωμένοι των δικών τους πολέμων σε Αφρική και Ασία.

Αποφάσισαν να κρατήσουν τους φτωχούς και τους ξεριζωμένους μακριά από την Ευρώπη εφαρμόζοντας μια ‘αποτρεπτική πολιτική’. Που πάει να πει: Να παίρνουν το μήνυμα όσοι αναζητούν καταφύγιο και ανθρώπινη αξιοπρέπεια εδώ, ότι γι’ αυτούς, ακόμη και στη χώρα του Ξένιου Δία, Ευρώπη σημαίνει Μόρια.

Και οι Ευρωπαίοι πολίτες, που θεωρούσαν δεδομένο για πάντα τον πολιτισμό των ανθρώπινων δικαιωμάτων, είδαν να ανασταίνεται το τέρας του ναζισμού.

Ο Ναζισμός δεν γεννιέται από το τίποτε αλλά εξελίσσεται από στοιχεία βαρβαρότητας που ενυπάρχουν στις επίσημες πολιτικές αποκλεισμού, κοινωνικής ανισότητας, θεσμικού ρατσισμού, τραυματισμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Είναι συνεχές το φάσμα από την ιδεολογία του κοινωνικού δαρβινισμού (που χαρακτηρίζει το νεοφιλελευθερισμό) έως την ιδεολογία των ακροδεξιών, φασιστικών και ναζιστικών κομμάτων που έκαναν την εμφάνισή τους τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη και επηρέασαν τις πολιτικές των κυβερνήσεων στην αντιμετώπιση των προσφύγων. Η πολιτική «Ευρώπη-φρούριο» κατέστρεψε εκείνα τα στοιχεία ανθρωπιάς και δημοκρατικού πολιτισμού που άφησε ως παρακαταθήκη η μεγάλη αντιφασιστική νίκη κατά του ναζισμού. Η υπονόμευση της Συνθήκης της Γενεύης για τους πρόσφυγες, οι ιμπεριαλιστικοί εκβιασμοί για την επιβολή σχέσεων εξάρτησης ανάμεσα σε ισχυρές και αδύναμες χώρες, η συστηματική διάλυση και εξαφάνιση των συστημάτων κοινωνικής ασφάλειας, όλα συνδέονται μεταξύ τους σε ένα πλέγμα χειραγώγησης των πολιτών που έχει ως αποτέλεσμα την αποδοχή της βαρβαρότητας.

Το ερώτημα σήμερα δεν είναι αν τελικά θα είναι νικηφόρα η μάχη μας. Θα είναι, διότι η έκβαση της σύγκρουσης από εμάς εξαρτάται και όχι από τους εχθρούς του πολιτισμού. 
Το ζητούμενο είναι να σταματήσουμε ΤΩΡΑ την επέλαση της βαρβαρότητας, γιατί με κάθε ώρα και στιγμή πληθαίνουν οι νεκροί μας στη Μεσόγειο και στον Έβρο. 
Γι’ αυτό το σκοπό συμμετέχουμε στη διεθνή Συνάντηση άνθρωποι από τόσες χώρες της Ευρώπης».

Υ.Γ. Στην ερώτηση πόσο καιρό θα μείνουν στο νεκροτομείο οι «σοροί» των τριών γυναικών (η μία κορίτσι κάτω από 15 χρόνων) που βρέθηκαν κατακρεουργημένες στον Έβρο, ο ιατροδικαστής απάντησε: «Για όσο χρειαστεί. Θα παραμείνουν μαζί με τους άλλους 15 αγνώστων στοιχείων νεκρούς που έχουμε στο νοσοκομείο».

 

 

 

 

 

www.kozani.tv - www.ptolemaida.tv

 

 

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Σωκράτης Μάλαμας και Ιουλία Καραπατάκη στην Ποντοκώμη την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024 !
LIVE ενημέρωση του top-sport.gr από το «ντέρμπι» Δυτικής Μακεδονίας ανάμεσα σε Εορδαϊκό και  Καστοριά (Photos)
Η Παρθένα Τσοκτουρίδου διαβάζει απόσπασμα από το βιβλίο της «Επιστολές μιας αλλόκοτης εποχής» (video)
Μπρεχτ: Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να σκοτώσεις έναν άνθρωπο
Την Παγκόσμια Ημέρα Χορού γιορτάζει ο Δήμος Εορδαίας, το Σάββατο 27 Απριλίου

Την Παγκόσμια Ημέρα Χορού γιορτάζει ο Δήμος Εορδαίας, το Σάββατο 27 Απριλίου


Την Παγκόσμια Ημέρα Χορού, που εορτάζεται στις 29 Απριλ…

Εορδαϊκός Πτολεμαΐδας:

Εορδαϊκός Πτολεμαΐδας: "Ζητούμενο η νίκη σε ένα παιχνίδι τελικός"


Την ήδη υποβιβασμένη Καστοριά θα υποδεχθεί αύριο Τετά…

Super Market