pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια: "Απεργία στις 8 Νοεμβρίου για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας"

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Η κυβέρνηση προσπαθεί να μας πείσει ότι τελείωσαν τα βάσανα, ότι βγήκαμε από τα μνημόνια, ότι τώρα δίνεται

η δυνατότητα οι εργαζόμενοι να δουν άσπρη μέρα. Η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική. Μπροστά μας έχουμε τις συνέπειες από την πώληση μονάδων και ορυχείων, την συρρίκνωση αξιοποίησης του λιγνίτη, προαποφασισμενα μέτρα από τα μνημόνια, ενώ σημάδια νέας καπιταλιστικής κρίσης φαίνονται στη διεθνή οικονομία. Ταυτόχρονα είναι σε εξέλιξη οξύτατοι ανταγωνισμοί στην περιοχή μας μεταξύ μονοπωλιακών ομίλων που θέλουν να ελέγξουν πηγές και δρόμους ενέργειας με αποτέλεσμα να υπάρχουν σοβαροί κίνδυνοι για αιματοκύλισμα των λαών της περιοχής.

Η πλασματική εικόνα που θέλει να δημιουργήσει η κυβέρνηση δεν μπορεί να κρύψει ότι μπροστά μας έχουμε φτώχια, εξαθλίωση πολέμους.

Οι εργαζόμενοι δεν έχουμε άλλο δρόμο μπροστά μας από το δρόμο του αγώνα. Σε αυτό το δρόμο το όπλο που έχουμε στα χέρια μας είναι η απεργία. Είναι καιρός να αξιοποιήσουμε αυτό το όπλο, υπάρχουν πολλοί λόγοι:

Ÿ  Γιατί το κλείσιμο του ΑΗΣ Καρδιάς και ΑΗΣ Αμυνταίου θα σημάνει εκτόξευση της ανεργίας στην περιοχή, θα βάλει σε κίνδυνο ην επάρκεια του συστήματος ηλεκτροδότησης, ενώ σε Πτολεμαΐδα και Αμύνταιο μπαίνει σε κίνδυνο η τηλεθέρμανση. Η πώληση του Μελίτης και ΑΗΣ και Ορυχεία της Μεγαλόπολης θα σημάνει αύξηση του ανταγωνισμού με αποτέλεσμα περικοπές στα δικαιώματα των εργαζόμενων, ακριβότερο ρεύμα στα εργατικά -λαϊκά νοικοκυριά.

Ÿ  Γιατί χιλιάδες εργαζόμενοι στις εργολαβίες και τα οκτάμηνα παραμένουν χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Οι εργολαβικοί αμείβονται με τον κατάπτυστο κατώτερο μισθό των 586 μικτά (511 για τους κάτω των 25ετων), ενώ οι οκταμηνίτες μετά την κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων, με απόφαση του Δ.Σ της ΔΕΗ Α.Ε. με 800 ευρώ για τεχνίτη  χωρίς αναγνώριση τριετιών επιδόματα γάμου κτλ. Γιατί θέλουμε υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης με 751ευρώ κατώτατο μισθό (Υ.Ε χωρίς προϋπηρεσία) με όλα τα επιδόματα και τις τριετίες.

Ÿ  Γιατί με την αξιολόγηση του τακτικού προσωπικού έχουν στόχο να μειώσουν μισθούς, να εντατικοποιήσουν την εργασία και να μετατρέψουν τους εργαζόμενους σε γλύφτες και ρουφιάνους ώστε να συμβαδίζουν με το «όραμα της επιχείρησης» που δεν είναι άλλο από την κερδοφορία τους. Θέλουν τους εργαζόμενους με σκυμμένο το κεφάλι να μην αγωνίζονται για τα δικαιώματα τους, για να μην βαθμολογηθούν αρνητικά και τους στοιχίσει μισθολογικά.

Ÿ  Γιατί θέλουμε να επιστρέφουμε στην οικογένεια μας μετα το μεροκάματο σώοι και αβλαβείς και να μην κινδυνεύουμε από την έλλειψη μέτρων υγείας και ασφάλειας. Για τα ελλιπή μέσα ατομικής προστασίας, για τα παρωχημένα οχήματα που μετακινούμαστε κ.α.

Ÿ  Γιατί πρέπει να σταματήσει ο εμπαιγμός των κατοίκων που ο οικισμός τους πρέπει να μετεγκατασταθεί. Να σταματήσει η κοροϊδία των κατοίκων των Αναργύρων, της Ακρινής. Να προχωρήσουν άμεσα χωρίς καμία επιπλέον καθυστέρηση όσοι οικισμοί χρήζουν μετεγκατάστασης.

Ÿ  Για να μην βρεθεί κανένα σπίτι στα νύχια των τραπεζιτών. Γιατί εργαζόμενοι και συνταξιούχοι δεν ανεχόμαστε περικοπές στις συντάξεις και στα επιδόματα. Γιατί θέλουμε όταν ασθενήσουμε να έχουμε δωρεάν περίθαλψη και φάρμακα.  Γιατί οι παιδικοί σταθμοί δεν έχουν εκπαιδευτικό προσωπικό και υποδομές.

Ÿ  Γιατί δεν δεχόμαστε την μείωση του αφορολόγητου που έχει αποφασιστεί και θα έχει σαν συνέπεια να χάσουμε κατα μέσο όρο ένα μισθό επιπλέον.

Καλούμε την ΓΕΝΟΠ, τα πρωτοβάθμια σωματεία του κλάδου, να πάρουν απόφαση για ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 8 ΝΟΕΜΒΡΗ  2018, για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας. Να παλέψουμε μαζί με την υπόλοιπη εργατική τάξη της χώρας μας ενάντια στις πολιτικές που μας εξαθλιώνουν.

ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ 

Δημοφιλή Νέα

«ΥΨΙΚΑΜΙΝΟΣ»: Θεατρική παράσταση, Ντίνος Χριστιανόπουλος
Οι 10 φωτογραφίες του top-sport.gr που ξεχώρισαν από τον τελικό Κυπέλλου ανάμεσα σε Εορδαϊκό και Βελβεντό (Photos)
Σαν σήμερα 16 Απριλίου

Σαν σήμερα 16 Απριλίου


Μια ματιά στην ιστορία του τόπου και του κόσμου. Γεγονό…

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων  | Τετάρτη 17 Απριλίου

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | Τετάρτη 17 Απριλίου


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Σήμερα Τετάρτη 17 Απριλίου στο Πνευματικό Κέντρο στην Πτολεμαΐδα η θεατρική παράσταση - Ντίνος Χριστιανόπουλος
Γ.Ν. Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο»: 2ο μάθημα του 3ου κύκλου μετεκπαιδευτικών Σεμιναρίων-Διαλέξεων με θέμα
Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΗ Η «ΕΝΩΣΗ»: Συμμετοχή στην 24ωρη γενική απεργία την Τετάρτη 17 Απριλίου
Το ptolemaida.tv συμμετέχει στην 24ωρη απεργία των ΜΜΕ της ΕΣΗΕΑ μέχρι τις 5 το πρωί της Τετάρτης