pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Επίσκεψη του Υφυπουργού Εργασίας Νάσου Ηλιόπουλου στο Δημοτικό Κατάστημα Εορδαίας και συνάντηση με το Δήμαρχο Εορδαίας

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Το Δημαρχείο Εορδαίας επισκέφτηκε σήμερα Παρασκευή 19-10-2018 το απόγευμα ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Νάσος Ηλιόπουλος

συνοδευόμενος από τους Βουλευτές Μίμη Δημητριάδη και Ιωάννη Θεοφύλακτο και από τον Συντονιστή του ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. Κοζάνης Κώστα Πασσαλίδη , στο πλαίσιο της περιοδείας του στην περιοχή .

Στο επίκεντρο της συνάντησης του Υφυπουργού με το Δήμαρχο Εορδαίας Σάββα Ζαμανίδη βρέθηκαν τα μείζονος σημασίας προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει ο τόπος με κυρίαρχο αυτό της   ανεργίας , που μαστίζει όλη τη Δυτική Μακεδονία.

«Εκτός από το υψηλό ποσοστό της ανεργίας το οποίο μειώσαμε , πρέπει να σκύψουμε και στα ειδικά θέματα για την αντιμετώπιση των οποίων απαιτείται ένας διάλογος που σίγουρα αποτελεί παραγωγική δύναμη. Πρέπει να υπάρχει σωστή στόχευση και επιλογή παρεμβάσεων , που θα γίνουν στην περιοχή» επεσήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Ηλιόπουλος .

Από την πλευρά του ο κ. Ζαμανίδης αφού  ενημέρωσε τον κ. Υφυπουργό για τα ζητήματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του , αναφέρθηκε και στα άλλα σημαντικά θέματα της Εορδαίας τονίζοντας τα εξής: «Η Πτολεμαϊδα που κάποτε ήταν η Εργατούπολη της   Ελλάδος , έφτασε να είναι σήμερα η Πόλη της ανεργίας , όπως και όλη η Δυτική Μακεδονία. Η εξάρτηση της οικονομίας της περιοχής από την εξόρυξη του εγχωρίου προϊόντος, του   λιγνίτη , δημιουργεί τελευταία αρνητικές συνθήκες τόσο λόγο της αποεπένδυσης, όσο και λόγο του κλεισίματος Μονάδων Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας με συνέπειες στην απασχόληση αλλά και στη   λειτουργία της Τηλεθέρμανσης. Η συνέχιση της λειτουργίας του ΑΗΣ Καρδιάς έως την έναρξη λειτουργίας της 5ης   Μονάδας   του ΑΗΣ Πτολεμαϊδας , είναι «αδιαπραγμάτευτη». Η Απαλλοτρίωση από τη ΔΕΗ 200.000 στρεμμάτων περίπου συρρίκνωσε τον Πρωτογενή Τομέα . Η αποκατάσταση και απόδοση των εδαφών είναι μονόδρομος , για την ανάπτυξη του Αγροτικού Τομέα. Η ανάπτυξη των Εναλλακτικών μορφών Τουρισμού με αιχμή του δόρατος τη Βιομηχανική Κληρονομιά της περιοχής , θα συμβάλλει σε ένα ολοκληρωμένο μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης».

Ο Δήμαρχος Εορδαίας  προσέφερε στον κ. Υφυπουργό ένα αντίγραφο του Μνημείου «Μνήμες Λιγνίτη» , για να του θυμίζει την επίσκεψή του στην ενεργειακή καρδιά της Ελλάδος.

Δημοφιλή Νέα

«ΥΨΙΚΑΜΙΝΟΣ»: Θεατρική παράσταση, Ντίνος Χριστιανόπουλος
Οι 10 φωτογραφίες του top-sport.gr που ξεχώρισαν από τον τελικό Κυπέλλου ανάμεσα σε Εορδαϊκό και Βελβεντό (Photos)
Σαν σήμερα 16 Απριλίου

Σαν σήμερα 16 Απριλίου


Μια ματιά στην ιστορία του τόπου και του κόσμου. Γεγονό…

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων  | Τετάρτη 17 Απριλίου

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | Τετάρτη 17 Απριλίου


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Σήμερα Τετάρτη 17 Απριλίου στο Πνευματικό Κέντρο στην Πτολεμαΐδα η θεατρική παράσταση - Ντίνος Χριστιανόπουλος
Γ.Ν. Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο»: 2ο μάθημα του 3ου κύκλου μετεκπαιδευτικών Σεμιναρίων-Διαλέξεων με θέμα
Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΗ Η «ΕΝΩΣΗ»: Συμμετοχή στην 24ωρη γενική απεργία την Τετάρτη 17 Απριλίου
Το ptolemaida.tv συμμετέχει στην 24ωρη απεργία των ΜΜΕ της ΕΣΗΕΑ μέχρι τις 5 το πρωί της Τετάρτης