pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Εξιχνιάσθηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας 36 περιπτώσεις απάτης σε βάρος κυρίως ηλικιωμένων που διαπράχθηκαν στην περιοχή της Φλώρινας

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Για την υπόθεση συνελήφθη 45χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και απάτη

Εξιχνιάσθηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας συνολικά -36- περιπτώσεις απάτης, εκ των οποίων -1- τελεσθείσα και -35- σε απόπειρα που διαπράχτηκαν σε βάρος ημεδαπών γυναικών και ανδρών, ηλικίας από 27 έως 90 χρονών, στην περιοχή της Φλώρινας.

Για την υπόθεση συνελήφθη χθες (07-11-2018) το μεσημέρι από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας στη Θεσσαλονίκη, 45χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης της κας Ανακρίτριας Φλώρινας, για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και απάτη κατά συναυτουργία, τετελεσμένη και σε απόπειρα.

Μετά από ενδελεχή και συστηματική έρευνα των αστυνομικών και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκε ως ένας από τους δράστες των προαναφερόμενων απατών ο 45χρονος, για τον οποίο εκδόθηκε Ένταλμα Σύλληψης της κας Ανακρίτριας Φλώρινας.

Συγκεκριμένα, κατά το χρονικό διάστημα από 20 έως 22 Οκτωβρίου ο 45χρονος, ως μέλος σε δομημένη και με διαρκή δράση ομάδα, από κοινού με άλλα δυο τουλάχιστον άγνωστα άτομα (έναν άνδρα και μία γυναίκα), δρώντας με τον ίδιο τρόπο (modus operandi) επικοινώνησαν τηλεφωνικά με τουλάχιστον -35- παθόντες και προσποιούμενοι τους Αστυνομικούς, αποπειράθηκαν να αποσπάσουν χρηματικά ποσά ή χρυσαφικά, προφασιζόμενοι ότι στενό συγγενικό τους πρόσωπο είχε εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα και θα μεσολαβούσαν προκειμένου να μην διωχθεί ποινικά.

Επιπλέον, μεσημβρινές ώρες της 22-10-2018 ο 45χρονος από κοινού με τα άλλα δυο άγνωστα άτομα, κατάφεραν να αποσπάσουν από 78χρονη ημεδαπή χρυσαφικά συνολικής αξίας 50.000 ευρώ, με το πρόσχημα ότι η κόρη της είχε εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα και ότι απαιτούνταν μεγάλο χρηματικό ποσό προκειμένου να υποβληθεί άμεσα σε χειρουργική επέμβαση.

Μετά από αναζητήσεις των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας συνελήφθη ο 45χρονος στη Θεσσαλονίκη, ενώ ακολούθως σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του στη Θεσσαλονίκη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -1,3- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.

Επίσης, κατασχέθηκαν:

  • -1- Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ως μέσο τέλεσης των αξιόποινων πράξεων και
  • -1- μπουφάν, -1- ζευγάρι παπούτσια και -1- κινητό τηλέφωνο, ως πειστήρια τέλεσης των πράξεων αυτών.

Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Φλώρινας, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Ανακριτή Φλώρινας.

Στο πλαίσιο της ίδιας υπόθεσης αναζητούνται τουλάχιστον ακόμη δυο (2) άτομα, ως μέλη της εγκληματικής ομάδας.

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Δείτε την ταινία
Ο καιρός Παρασκευή 29, Σάββατο 30 και Κυριακή 31 Μαρτίου στη Δ. Μακεδονία & σε 6 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας
Νίκος Βουνοτρυπίδης: «Άλωση» της περιοχής μας από την «πράσινη ανάπτυξη»
Επίσημο: Την Κυριακή 14 Απριλίου ο μεγάλος τελικός Κυπέλλου Ε.Π.Σ. Κοζάνης ανάμεσα σε Εορδαϊκό και Βελβεντό στο ΔΑΚ Κοζάνης - Όλες οι λεπτομέρειες
Πώς παρουσιάζεται η Ελληνική Eπανάσταση του 1821 στα Τουρκικά σχολικά βιβλία

Πώς παρουσιάζεται η Ελληνική Eπανάσταση του 1821 στα Τουρκικά σχολικά βιβλία


Η άλλη πλευρά Το κείμενο που ακολουθεί είναι μετάφρασ…

Ο Βασίλης Ραφαηλίδης για το 1821

Ο Βασίλης Ραφαηλίδης για το 1821


Η γεμάτη αίμα και δυστυχία ανθρώπινη Ιστορία μαρτυράε…