pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Ν.Χουντής προς Πρόεδρο Eurogroup: "Τα τελεσίγραφα για ιδιωτικοποιήσεις και ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, αποτελούν έξοδο από τα Μνημόνια;"

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Γραπτή Ερώτηση Νίκου Χουντή (ΛΑΕ) στον Πρόεδρο του Eurogroup, Μάριο Σεντένο:

«Για σας, αποτελούν έξοδο από τα Μνημόνια τα τελεσίγραφα που στέλνετε στην Ελλάδα

να εφαρμόσει πιο γρήγορα τις ιδιωτικοποιήσεις και το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου;»

Γραπτή Ερώτηση προς τον Πρόεδρο του Eurogroup, Μάριο Σεντένο, κατέθεσε ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής, με αφορμή την παρουσίασή του στην Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και την ανταλλαγή απόψεων με ευρωβουλευτές.
 
Πιο συγκεκριμένα, ο Νίκος Χουντής στην ερώτησή του σημειώνει ότι, σύμφωνα με δημοσιεύματα, Κομισιόν και Eurogroup θα επιβάλουν «ποινή» στην Ελλάδα λόγω καθυστερήσεων στην εφαρμογή των Μετα-Μνημονιακών υποχρεώσεων, μέσω της αναβολής της πρώτης δόσης των υπερ-κερδών των ελληνικών ομολόγων που κατέχουν οι Εθνικές Κεντρικές Τράπεζες, τα οποία δημιουργήθηκαν μέσω της - νομικά αμφισβητούμενης - εξαίρεσής τους από το κούρεμα της διαδιακασίας του PSI.
 
Στη συνέχεια της ερώτησής του, ο Νίκος Χουντής ζητά από τον Πρόεδρο του Eurogroup να τοποθετηθεί αναφορικά με τα δημοσιεύματα, ρωτώντας παράλληλα με νόημα, εάν αποτελεί τελικά η Μετα-Προγραμματική Εποπτεία, έξοδος από το καθεστώς των Μνημονίων, τη στιγμή που ο ελληνικός λαός γίνεται και πάλι μάρτυρας τελεσιγράφων, του τύπου «ιδιωτικοποιήστε πιο γρήγορα τη δημόσια περιουσία, ώστε να πάρετε μια δόση».
 
Ακολουθεί η πλήρης ερώτηση:
 
Σε λίγες μέρες θα δημοσιευτεί η πρώτη Αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας μετά το τέλος του Μνημονίου, στο πλαίσιο της λεγόμενης Μετα-Προγραμματικής Εποπτείας.
 
Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον ελληνικό τύπο, η Κομισιόν και το Eurogroup θα βγάλουν «κίτρινη κάρτα» στην Ελλάδα, λόγω σημαντικών καθυστερήσεων στην εφαρμογή μεταρρυθμίσεων, όπως πχ στην ολοκλήρωση ιδιωτικοποιήσεων.
 
Μάλιστα, τα δημοσιεύματα υποστηρίζουν ότι ως «ποινή» για τις καθυστερήσεις, η Κομισιόν και το Eurogroup θα επιβάλουν την αναβολή της πρώτης δόσης των υπερ-κερδών των ελληνικών ομολόγων που κατέχουν οι Εθνικές Κεντρικές Τράπεζες, τα οποία δημιουργήθηκαν μέσω της - νομικά αμφισβητούμενης - εξαίρεσής τους από το κούρεμα της διαδιακασίας του PSI.
 
Ερωτάται:
 
Θεωρεί ότι υπάρχουν καθυστερήσεις στην εφαρμογή συγκεκριμένων μέτρων και μεταρρυθμίσεων από την Ελλάδα, και εάν ναι ποιες είναι αυτές;
 
Ισχύουν τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για «ποινή» στην Ελλάδα, μέσω της αναβολής καταβολής της δόσης των SMP/ANFA;
 
Αποτελεί τελικά η Μετα-Προγραμματική Εποπτεία, έξοδος από το καθεστώς των Μνημονίων, τη στιγμή που ο ελληνικός λαός γίνεται και πάλι μάρτυρας τελεσιγράφων, του τύπου «ιδιωτικοποιήστε πιο γρήγορα τη δημόσια περιουσία, ώστε να πάρετε μια δόση»;

Δημοφιλή Νέα

Σωκράτης Μάλαμας και Ιουλία Καραπατάκη στην Ποντοκώμη την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024 !
LIVE ενημέρωση του top-sport.gr από το «ντέρμπι» Δυτικής Μακεδονίας ανάμεσα σε Εορδαϊκό και  Καστοριά (Photos)
Super Market
Η Παρθένα Τσοκτουρίδου διαβάζει απόσπασμα από το βιβλίο της «Επιστολές μιας αλλόκοτης εποχής» (video)
ΑΑΔΕ / Ενώπιον κατασχέσεων πάνω από 1,5 εκατ. φορολογούμενοι – Περίπου 4 εκατ. πολίτες με χρέη

ΑΑΔΕ / Ενώπιον κατασχέσεων πάνω από 1,5 εκατ. φορολογούμενοι – Περίπου 4 εκατ. πολίτες με χρέη


Το οικονομικό αδιέξοδο που βιώνει ένα μεγάλο μέρος της…

Εμπορικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας - Εορδαίας: Πασχαλινό Εορταστικό Ωράριο 2024

Εμπορικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας - Εορδαίας: Πασχαλινό Εορταστικό Ωράριο 2024


Ενημερώνουμε τους καταναλωτές, εργαζόμενους και εμπόρ…

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024
Μπρεχτ: Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να σκοτώσεις έναν άνθρωπο