pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

ΚΚΕ: Ανακοίνωση για τις κινητοποιήσεις των φοιτητών στο Πανεπιστήμιο της Κοζάνης

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Η ΤΕ Κοζάνης του ΚΚΕ στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των φοιτητών και σπουδαστών στα πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ στην Κοζάνη. Τόσο η σημερινή κατάσταση που διαμορφώθηκε όλα τα προηγούμενα χρόνια

όσο και σχεδιαζόμενες συγχωνεύσεις - μεταρρυθμίσεις έχουν διαμορφώσει μια εκρηκτική κατάσταση για τα δικαιώματα των φοιτητών και των οικογενειών τους. Όλο και περισσότερο μέσα από την μείωση της κρατικής χρηματοδότησης περικόπτονται δαπάνες για την φοιτητική μέριμνα και οδηγούν τους φοιτητές είτε στο να εγκαταλείψουν τις σπουδές τους, είτε να εργάζονται για να βγάλουν πέρα, είτε να βάλουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για να πάρουν το πτυχίο. Το πτυχίο στις σημερινές συνθήκες αντί να είναι η βασική προϋπόθεση για εργασία στην χειρότερη αποτελεί «διαβατήριο για την ανεργία». Η υποβάθμιση των δικαιωμάτων των πτυχιούχων τόσο των ΑΕΙ όσο και των ΤΕΙ έχει την σφραγίδα της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων κατά παραγγελία της ΕΕ και του μεγάλου κεφαλαίου που ζητά ακόμα πιο φθηνό ευέλικτο εργατικό δυναμικό για να αποτελέσει το καύσιμο στην καπιταλιστική ανάπτυξη και στην απρόσκοπτη κερδοφορία του. Από τις περικοπές δεν «ξέφυγε» ούτε το διδακτικό προσωπικό που προσπαθεί να καλύψει τα κενά και να παρέχει τις ακαδημαϊκές του υπηρεσίες προς τους φοιτητές κάτω από δύσκολες συνθήκες με ελλείψεις σε εργαστηριακό εξοπλισμό, υποδομές κ.α

Αυτήν την κατάσταση στα ιδρύματα, διαμόρφωσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, η σημερινή ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ που με τις επικείμενες συγχωνεύσεις όχι μόνο δεν λύνει τα προβλήματα των φοιτητών και σπουδαστών, του εκπαιδευτικού και διδακτικού προσωπικού αλλά αντίθετα αξιοποιούνται ως όχημα για να προωθηθούν οι κατευθύνσεις της ΕΕ για ανταγωνιστικά Πανεπιστήμια που σημαίνουν υποβάθμιση των πτυχίων, σύνδεση της Ανώτατης Εκπαίδευσης με τους εκμεταλλευτικούς στόχους του κεφαλαίου. Για το ΚΚΕ το κριτήριο ωστόσο των οποιωνδήποτε αναδιαρθρώσεων πρέπει να είναι το συμφέρον των φοιτητών και της κοινωνίας και όχι τα συμφέροντα επιχειρηματικών ομίλων.

Οι φοιτητές του Πανεπιστημίου και οι σπουδαστές του ΤΕΙ χρειάζεται να παλέψουν συντονισμένα, μέσα από τους φοιτητικούς συλλόγους, τις επιτροπές αγώνα και το ΜΑΣ, ενάντια στις κατευθύνσεις της ΕΕ, ενάντια στη σημερινή κατάσταση, για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους.

Η Τομεακή Επιτροπή Κοζάνης καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις προσπάθειες φίμωσης και τρομοκράτησης του φοιτητικού κινήματος, οι απειλές για εισαγγελική έρευνα και οι έλεγχοι από την ασφάλεια δεν μπορούν να κάμψουν το φοιτητικό κίνημα. Το ΚΚΕ καλεί τα σωματεία των εργαζομένων και συνταξιούχων, τους συλλόγους των αγροτών και των επαγγελματιών, τους μαθητές να στηρίξουν των αγώνα των φοιτητών, να καταδικάσουν την τρομοκρατία και την καταστολή σε βάρος του φοιτητικού κινήματος.

Τα μέλη και στελέχη της ΚΝΕ και του ΚΚΕ στα πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ δίνουν και θα δώσουν όλες τους τις δυνάμεις για την ζωντάνια των φοιτητικών συλλόγων,   για να αναπτυχθούν αγώνες: για την αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης στο ύψος των αναγκών, για πρόσληψη μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού, για την ενίσχυση της φοιτητικής μέριμνας, για ολοκληρωμένη επιστημονική μόρφωση στο αντικείμενό τους. Τα μέλη της ΚΝΕ και του ΚΚΕ δεν πτοούνται από απειλές και τρομοκρατία.

Κοζάνη 23.11.2018

Δημοφιλή Νέα

Σωκράτης Μάλαμας και Ιουλία Καραπατάκη στην Ποντοκώμη την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024 !
LIVE ενημέρωση του top-sport.gr από το «ντέρμπι» Δυτικής Μακεδονίας ανάμεσα σε Εορδαϊκό και  Καστοριά (Photos)
Super Market
Η Παρθένα Τσοκτουρίδου διαβάζει απόσπασμα από το βιβλίο της «Επιστολές μιας αλλόκοτης εποχής» (video)
ΑΑΔΕ / Ενώπιον κατασχέσεων πάνω από 1,5 εκατ. φορολογούμενοι – Περίπου 4 εκατ. πολίτες με χρέη

ΑΑΔΕ / Ενώπιον κατασχέσεων πάνω από 1,5 εκατ. φορολογούμενοι – Περίπου 4 εκατ. πολίτες με χρέη


Το οικονομικό αδιέξοδο που βιώνει ένα μεγάλο μέρος της…

Εμπορικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας - Εορδαίας: Πασχαλινό Εορταστικό Ωράριο 2024

Εμπορικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας - Εορδαίας: Πασχαλινό Εορταστικό Ωράριο 2024


Ενημερώνουμε τους καταναλωτές, εργαζόμενους και εμπόρ…

Μπρεχτ: Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να σκοτώσεις έναν άνθρωπο
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024