pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Η χαμένη τιμή της κατάληψης (της Ιωάννας Κωσταρέλλα)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Κάθε χρόνο το Νοέμβρη γίνονται καταλήψεις στα σχολεία. Έτσι για το γαμώτο της υπόθεσης.

Ένα τσούρμο έφηβοι –που καλώς την έχουν δει επαναστάτες- ξεσηκώνουν τους πολλούς, τα πρόβατα της υπόθεσης και τους τάζουν άγρυπνες μέρες και νύχτες στο Ντεγκράσι Τζούνιορς Χάι (παλιά εφηβική σειρά).
Η υπόθεση θα ήταν χαριτωμένη, αν δεν είχε συνέπειες και μάλιστα σοβαρές. Το κυρίως πρόβλημα, όμως, είναι ότι γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης.
Αφήνουμε έξω τις καταστροφές στα σχολεία και τις χαμένες ώρες. Παραβλέπουμε τα ανύπαρκτα –στην πλειονότητα- συνθήματα. Και πάμε στο σοβαρό που είναι ποιοι εκμεταλλεύονται κάθε φορά το νεανικό αυθορμητισμό, ιδεολογικοποιούν την κατάληψη και εν τέλει χρησιμοποιούν τα παιδιά.
Τούτη τη φορά κυκλοφορούν στα σχολεία καλέσματα σε κατάληψη για τα …εθνικά θέματα, το Μακεδονικό, τον Κατσιφά και τη Β. Ήπειρο. Αυτή τη φορά μας ενοχλούν περισσότερο και δικαίως γιατί απευθύνονται στα δήθεν πατριωτικά αντανακλαστικά των μαθητών, κρύβοντας, όμως, από κάτω μεγάλες δόσεις φανατισμού.
Η χαβαλετζίδικη διάσταση της κατάληψης εδώ και χρόνια αξιοποιείται και εξελίσσεται σε οργανωμένη προσπάθεια εκμετάλλευσης νεαρών παιδιών, τα οποία σε αυτή την ηλικία δεν έχουν συνειδητοποιήσει ακόμα τι ακριβώς συμβαίνει. Και η κολώνια αυτή κρατάει χρόνια κι ας αλλάζουν τα συνθήματα.
Ιωάννα

 

Δημοφιλή Νέα

«ΥΨΙΚΑΜΙΝΟΣ»: Θεατρική παράσταση, Ντίνος Χριστιανόπουλος
Σήμερα Τετάρτη 17 Απριλίου στο Πνευματικό Κέντρο στην Πτολεμαΐδα η θεατρική παράσταση - Ντίνος Χριστιανόπουλος
Οι 10 φωτογραφίες του top-sport.gr που ξεχώρισαν από τον τελικό Κυπέλλου ανάμεσα σε Εορδαϊκό και Βελβεντό (Photos)
Σαν σήμερα 16 Απριλίου

Σαν σήμερα 16 Απριλίου


Μια ματιά στην ιστορία του τόπου και του κόσμου. Γεγονό…

Αγωνιστική υποδοχή στον Άδωνι Γεωργιάδη σήμερα Παρασκευή 19 Απρίλη στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας από Εργατικά Σωματεία της Εορδαίας (φωτογραφίες - video)
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων  | Τετάρτη 17 Απριλίου

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | Τετάρτη 17 Απριλίου


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Γ.Ν. Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο»: 2ο μάθημα του 3ου κύκλου μετεκπαιδευτικών Σεμιναρίων-Διαλέξεων με θέμα
Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΗ Η «ΕΝΩΣΗ»: Συμμετοχή στην 24ωρη γενική απεργία την Τετάρτη 17 Απριλίου