pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Γιάννης Θεοφύλακτος στην ΕΡΤ για συντάξεις - κόκκινα δάνεια - θετικά μέτρα ελάφρυνσης

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Στο ζήτημα της μη μείωσης των συντάξεων και στα μέτρα ανακούφισης και ελάφρυνσης που εφάρμοσε και δρομολογεί η Ελληνική Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας,

αναφέρθηκε ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Νομού Κοζάνης κ. Γιάννης Θεοφύλακτος στην εκπομπή της ΕΡΤ «Μαζί το Σαββατοκύριακο» στις 25-11-18, όπου και ήταν προσκεκλημένος.

Ό,τι εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ, υλοποιείται ένα προς ένα” και “διαψεύδονται πανηγυρικά οι 'Κασσάνδρες' που κρυφά επιθυμούσαν τη μείωση των συντάξεων”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοφύλακτος.

“Το πρώτο πράγμα που κάναμε μόλις βρήκαμε τον δημοσιονομικό χώρο”, τόνισε ο κ. Θεοφύλακτος, “είναι να ενισχύσουμε τους αδικημένους των μνημονίων, π.χ. να μειώσουμε τις ασφαλιστικές εισφορές των ελευθέρων επαγγελματιών, κάτι που θα ωφελήσει ιδίως όσους 'βάλανε πλάτη' τα τελευταία χρόνια έχοντας μεσαία και υψηλά εισοδήματα (γιατί το 80% που είχε χαμηλά εισοδήματα, πλήρωσε χαμηλότερες εισφορές σε σχέση με το παρελθόν)”.

Σύμφωνα με τον κ. Θεοφύλακτο, στις άμεσες προθέσεις της κυβέρνησης είναι οι δανειολήπτες που δεν εντάχθηκαν στο Νόμο Κατσέλη/Σταθάκη να προστατευθούν με ειδική ρύθμιση. Άλλωστε με την τροποποίηση του ίδιου Νόμου η λαϊκή κατοικία προστατεύτηκε από τους πλειστηριασμούς -παρά τις Κασσάνδρες- και έτσι θα συνεχίσει να προστατεύεται.

Οι ένστολοι και τα ειδικά μισθολόγια (πανεπιστημιακοί – γιατροί – δικαστικοί) σε λίγες μέρες θα δουν τα αναδρομικά να πιστώνονται στους λογαριασμούς τους.

Το υψηλό ποσοστό ανεργίας υποχώρησε σημαντικά, ενώ σημειώνεται διαρκώς αυξανόμενος ρυθμός ανάπτυξης και βελτιώνονται τα μακροοικονομικά στοιχεία. Το Σύστημα Υγείας είναι πλέον ανθρώπινο και βιώσιμο, ενώ επόμενος στόχος είναι η αποκατάσταση των μεγάλων αδικιών στη μεσαία τάξη.

Ο κ. Θεοφύλακτος έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στον πρωτοφανή πόλεμο που το (μιντιακό΄- πολιτικό – οικονομικό) σύστημα ασκεί στην Kυβέρνηση, τονίζοντας πως πρώην υπουργοί και βουλευτές τόσο της Ν.Δ. όσο και του ΠΑΣΟΚ, σήμερα εμφανίζονται ως κριτές και σωτήρες, θεωρώντας πως οι πολίτες ξέχασαν ποιοι μας οδήγησαν στην καταστροφή.

 

Ακολουθεί το βίντεο με τις παρεμβάσεις του κ. Θεοφύλακτου:

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

«ΥΨΙΚΑΜΙΝΟΣ»: Θεατρική παράσταση, Ντίνος Χριστιανόπουλος
Νατάσα Κεφαλοπούλου:
Οι 10 φωτογραφίες του top-sport.gr που ξεχώρισαν από τον τελικό Κυπέλλου ανάμεσα σε Εορδαϊκό και Βελβεντό (Photos)
Γ.Ν. Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο»: 2ο μάθημα του 3ου κύκλου μετεκπαιδευτικών Σεμιναρίων-Διαλέξεων με θέμα
Σήμερα Τετάρτη 17 Απριλίου στο Πνευματικό Κέντρο στην Πτολεμαΐδα η θεατρική παράσταση - Ντίνος Χριστιανόπουλος
Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΗ Η «ΕΝΩΣΗ»: Συμμετοχή στην 24ωρη γενική απεργία την Τετάρτη 17 Απριλίου
«Εργατικά ατυχήματα(;) και δυστυχήματα(;)»