pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Απάντηση Υπουργείου Ενέργειας στο Γ. Κασαπίδη για τη λειτουργία της Τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Απαντώντας στην αναφορά του βουλευτή Κοζάνης Γ. Κασαπίδη, σχετικά με τον κίνδυνο να διακοπεί η τροφοδοσία της Τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σταθάκης

γνωστοποίησε ότι η Ελληνική Κυβέρνηση βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με την Κομισιόν με στόχο την αύξηση των ωρών λειτουργίας του ΑΗΣ Καρδιάς από 17.000 σε 32.000.

Παράλληλα διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να τεθεί σε κίνδυνο η λειτουργία του συστήματος τηλεθέρμανσης στην περιοχή.

Σε απάντηση της (α) σχετικής Ερώτησης, η οποία κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων από τον Βουλευτή κ. Κασαπίδη Γιώργο, σας γνωρίζουµε τα εξής:Σχετικά µε το χρονοδιάγραµµα κατασκευής του ΑΗΣ Πτολεµαΐδα V, η ∆ΕΗ µας ενηµέρωσε ότι, στις αρχές του 2016, ο ανάδοχος του έργου ζήτησε µε έγγραφο αίτηµά του παράταση της προθεσµίας πέρατος του έργου κατά έξι µήνες, υποβάλλοντας νέο χρονοδιάγραµµα, µε το οποίο το πέρας του έργου τοποθετείται τον Ιούλιο του 2020.

Το αίτηµα δεν έχει ακόµη εγκριθεί λόγω µη υποβολής σχετικών στοιχείων τεκµηρίωσης.Όσον αφορά τα συνοδά έργα, για τα οποία είναι αρµόδια η ∆ΕΗ, όλα είτε έχουν ήδη ανατεθεί είτε βρίσκονται στο τελικό στάδιο ανάθεσής τους, µε χρονικά περιθώρια που καλύπτουν τις ανάγκες του χρονοδιαγράµµατος του αναδόχου.

Ειδικά για το ΚΥΤ λαµβάνεται µέριµνα από την επιχείρηση, ώστε να µην υπάρξει καµία επίπτωση στο χρονοδιάγραµµα εργασιών του αναδόχου.Η ∆ΕΗ σηµειώνει επιπλέον ότι, η δυναµική εξέλιξη ενός τεράστιου και πολύπλοκου έργου, όπως αυτό της Πτολεµαΐδας V, πρωτοφανούς έκτασης για τα δεδοµένα της ∆ΕΗ αλλά και της χώρας, περιλαµβάνει συνεχείς επανεξετάσεις των επιµέρους φάσεων εργασιών και ανάλογες αναπροσαρµογές του χρονοδιαγράµµατος περάτωσης του έργου.

Σε κάθε περίπτωση, η χρηµατοδότηση του έργου και η αποπληρωµή του δεν επηρεάζονται δεδοµένου ότι η εκταµίευση της δανειακής σύµβασης, η οποία λήγει στο τέλος το 2019 µε δυνατότητα παράτασης, αφορά µόνο στην πληρωµή εξοπλισµού και η αποπληρωµή των δόσεων δεν συνδέεται µε το τέλος του έργου.

Θα θέλαµε να σας υπενθυµίσουµε ότι, για τον ΑΗΣ Καρδιάς, η συζήτηση σχετικά µε την παράταση των ωρών λειτουργίας στις 32.000 ώρες -έναντι 17.000 ωρών, όπως είχε αποφασίσει η κυβέρνηση Σαµαρά-Βενιζέλου γίνεται µε συντεταγµένο τρόπο σε διαπραγµάτευση µε την Κοµισιόν, η οποία βρίσκεται ακόµη σε εξέλιξη, µετά και από νέα στοιχεία που προσκόµισε η ελληνική πλευρά.

Σας διαβεβαιώνουµε τέλος ότι, δεν πρόκειται να τεθεί σε κίνδυνο η ασφάλεια του ενεργειακού συστήµατος, οι τηλεθερµάνσεις στην περιοχή και ότι η επάρκεια εφοδιασµού είναι διασφαλισµένη.

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΑΘΑΚΗΣ

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

LIVE ενημέρωση του top-sport.gr από το «ντέρμπι» Δυτικής Μακεδονίας ανάμεσα σε Εορδαϊκό και  Καστοριά (Photos)
Η Παρθένα Τσοκτουρίδου διαβάζει απόσπασμα από το βιβλίο της «Επιστολές μιας αλλόκοτης εποχής» (video)
Στέφανος Πράσσος: Προλάβατε!!! Σπίτια σε πλειστηριασμό.....

Στέφανος Πράσσος: Προλάβατε!!! Σπίτια σε πλειστηριασμό.....


Προλάβατε!!!!!!! Σπίτια σε πλειστηριασμό.......... Διαφήμισ…

Μπρεχτ: Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να σκοτώσεις έναν άνθρωπο
Super Market
Τραγικό ! Διαφημίσεις σε τοπικά sites για σπίτια που βγαίνουν σε πλειστηριασμό από την περιοχή μας (γράφει ο Παναγιώτης Τσαρτσιανίδης)
Μπρεχτ: Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να σκοτώσεις έναν άνθρωπο