pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Δήμος Κοζάνης: Επιτροπή για τη Μετεγκατάσταση της Ακρινής | Οι σχέσεις ΔΕΗ και τοπικής κοινωνίας απαιτούν συνεργασία και αξιοπιστία και όχι προσβολές - Θα εξαντλήσουμε κάθε νόμιμο μέσο για την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος της μετεγκατάστασης του οικι

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Η Επιτροπή για τη Μετεγκατάσταση της Ακρινής, η οποία συγκροτήθηκε την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018 και απαρτίζεται από τον Πρόεδρο Ακρινής, κ. Πουτογλίδη Παύλο, τον Πρόεδρο του Συλλόγου Ανέργων

και Περιβάλλοντος Ακρινής, κ. Κώστα Πουτακίδη, την Εντεταλμένη Σύμβουλο Πολιτικής Προστασίας, Μετεγκαταστάσεων–Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης με την ΔΕΗ., κ. Μαρία Καρυπίδου και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης, κ. Αντώνη Κύρινα, συνήλθε εκτάκτως με πρωτοβουλία του Δημάρχου Κοζάνης κ. Λευτέρη Ιωαννίδη, την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018, αμέσως μετά τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Πρόεδρος της ΔΕΗ, κ. Παναγιωτάκης, στο πλαίσιο επίσκεψής του στην περιοχή.

Τα μέλη της Επιτροπής αναγνώρισαν και τόνισαν την αναγκαιότητα για την ύπαρξη μιας ισχυρής και βιώσιμης ΔΕΗ, που θα προσφέρει τόσο στην εθνική οικονομία, όσο και στην τοπική κοινωνία της Δυτικής Μακεδονίας. Εκφράστηκε, επίσης, η πεποίθηση ότι η ανάγκη για αντιμετώπιση των προβλημάτων της Μετάβασης, επιβάλλει τη συνεργασία μεταξύ ΔΕΗ και τοπικής κοινωνίας, με όρους ισότητας και αξιοπιστίας.

Η Επιτροπή υποστήριξε ότι η Μετεγκατάσταση της Ακρινής είναι αδιαπραγμάτευτη αναγκαιότητα και πρέπει να υλοποιηθεί άμεσα. Θεωρεί τις δηλώσεις του Προέδρου της ΔΕΗ απαράδεκτες και βαθιά προσβλητικές για μια κοινωνία που πληρώνει ακριβά την συνεισφορά της στην ανάπτυξη της χώρας επί δεκαετίες και υπογραμμίζει ότι οι συγκεκριμένες δηλώσεις δεν συμβάλλουν στη διαμόρφωση υγειών και αξιόπιστων σχέσεων μεταξύ ΔΕΗ και τοπικής κοινωνίας.

Σαφώς, σοβαρές ευθύνες για την όλη κατάσταση φέρουν κυρίως τα αρμόδια Υπουργεία, τα οποία δεν έχουν δρομολογήσει τις απαραίτητες εξελίξεις σχετικά με την μετεγκατάσταση του οικισμού, με συνέπεια τον εμπαιγμό των κατοίκων.

Ήδη έχει δρομολογηθεί η αποστολή επιστολής στον Πρωθυπουργό της χώρας, κ. Τσίπρα, όπου αναπτύσσεται το ζήτημα και ζητείται συνάντηση μαζί του, ώστε να αναζητηθούν ειλικρινείς και ξεκάθαρες απαντήσεις. Αντίστοιχες επιστολές θα σταλούν, επίσης, στους αρχηγούς των κομμάτων, προκειμένου να ενημερωθούν γύρω από το ζήτημα.

Η Επιτροπή τονίζει ότι πρόκειται να εξαντλήσει κάθε νόμιμο μέσο για την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος της μετεγκατάστασης του οικισμού της Ακρινής, το οποίο αποτελεί νομική και ηθική δέσμευση του κράτους.

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Δείτε την ταινία
Νίκος Βουνοτρυπίδης: «Άλωση» της περιοχής μας από την «πράσινη ανάπτυξη»
Πώς παρουσιάζεται η Ελληνική Eπανάσταση του 1821 στα Τουρκικά σχολικά βιβλία

Πώς παρουσιάζεται η Ελληνική Eπανάσταση του 1821 στα Τουρκικά σχολικά βιβλία


Η άλλη πλευρά Το κείμενο που ακολουθεί είναι μετάφρασ…

Ο καιρός Παρασκευή 29, Σάββατο 30 και Κυριακή 31 Μαρτίου στη Δ. Μακεδονία & σε 6 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας
Επίσημο: Την Κυριακή 14 Απριλίου ο μεγάλος τελικός Κυπέλλου Ε.Π.Σ. Κοζάνης ανάμεσα σε Εορδαϊκό και Βελβεντό στο ΔΑΚ Κοζάνης - Όλες οι λεπτομέρειες
Ο Βασίλης Ραφαηλίδης για το 1821

Ο Βασίλης Ραφαηλίδης για το 1821


Η γεμάτη αίμα και δυστυχία ανθρώπινη Ιστορία μαρτυράε…

ΚΚΕ Τ.Ε. Καστοριάς - Βοΐου: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον Νίκο Χιόνο

ΚΚΕ Τ.Ε. Καστοριάς - Βοΐου: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον Νίκο Χιόνο


Η Τομεακή Επιτροπή Καστοριάς - Βοϊου εκφράζει τα συλλυ…