pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Ανακοίνωση του ΠΑΚΣ για το επιχειρούμενο πραξικόπημα στη Βενεζουέλα: NO PASSARAN!

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Κάτω τα χέρια απ’ τη Βενεζουέλα! Το πραξικόπημα δε θα περάσει!

Αυτές τις ώρες τα ματωμένα χέρια του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού επιχειρούν να πνίξουν τον λαό

της Βενεζουέλας με μαριονέτες την δεξιά φιλο-ιμπεριαλιστική αντιπολίτευση και την αστική τάξη της χώρας. Ήδη ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ, αναγνώρισε τον πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης Γκουαϊδό, ως “νόμιμο πρόεδρο της χώρας”, όπως ο ίδιος είχε λίγες νωρίτερα αυτοανακηρυχθεί.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο κάλεσε τον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολά Μαδούρο να παραιτηθεί και παρότρυνε τις ένοπλες δυνάμεις της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας να στηρίξουν το πραξικόπημα. Ο ίδιος ο Γκουαϊδό στις 11 Ιανουαρίου είχε αρνηθεί να αναγνωρίσει τον Πρόεδρο Μαδούρο και δήλωσε ότι είναι πρόθυμος να αναλάβει την Προεδρία “με την υποστήριξη των ενόπλων δυνάμεων, του λαού και της διεθνούς κοινότητας”, αυτοπροτεινόμενος ως πραξικοπηματίας με την έγκριση του ιμπεριαλισμού.

Ρόλο κλειδί στο πραξικόπημα έχουν ο νέος ακροδεξιός Προέδρος της Βραζιλίας Μπολσονάρο, ο νεοφιλελεύθερος Προέδρος της Αργεντινής Μάκρι και ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών Αλμάγκρο, οι οποίοι μαζί με τις ΗΠΑ αποτελούν μια αντιδραστική συμμαχία του πολέμου στην αμερικάνικη ήπειρο. Ο Ντ. Τουσκ έσπευσε να υποστηρίξει εκ μέρους της ΕΕ το πραξικόπημα.

Η επίθεση αυτή των γιάνκηδων ιμπεριαλιστών και των ντόπιων συμμάχων τους αποτελεί ένα κυνικό ποδοπάτημα της κυριαρχίας της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας, της οποίας ο λαός εξέλεξε τον πρόεδρο Νικολά Μαδούρο με 67,84% στις πρόσφατες εκλογές. Ο μόνος που μπορεί να σταθεί εμπόδιο σε αυτό το εν εξελίξει πραξικόπημα και να τσακίσει τον ιμπεριαλισμό και τους συμμάχους του, δεν είναι άλλος από τον ίδιο τον λαό της Βενεζουέλας, που καλείται να παλέψει για την ανεξαρτησία και την λαϊκή του κυριαρχία, όπως και τα κεκτημένα της μπολιβαριανής διαδικασίας. Οι γιάνκηδες καλά θα κάνουν να θυμούνται τη γιγαντιαία λαϊκή κινητοποίηση που ακύρωσε το πραξικόπημα το 2002. Η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων ήδη δήλωσε πως δεν αναγνωρίζει το δοτό Γκουαϊδό και θα υπερασπιστεί το Σύνταγμα, την εθνική και λαϊκή κυριαρχία.

Τις κρίσιμες αυτές ώρες ο ΠΑΚΣ ενώνει τη φωνή του με όλες εκείνες τις δυνάμεις διεθνώς που στέκονται απερίφραστα και χωρίς δεύτερη σκέψη στο πλευρό του εκλεγμένου Προέδρου Νικολά Μαδούρο και του λαού της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας που αντιστέκεται στο πραξικόπημα. Στα συγκινητικά μηνύματα από το Καράκας πως αν τολμήσουν ξένες δυνάμεις να επέμβουν “η Βενεζουέλα θα γίνει το Βιετνάμ της Λατινικής Αμερικής” εκφράζουμε το σεβασμό και την αλληλεγγύη μας. Κάθε φίλος της δημοκρατίας, της ειρήνης και της ελευθερίας οφείλει να καταδικάσει το ιμπεριαλιστικό πραξικόπημα.

YANKEES GO HOME

NO PASSARAN!

Πανελλαδικός Αντιπολεμικός Κινηματικός Συντονισμός

ΠΗΓΗ: www.anametrisi.gr

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Σωκράτης Μάλαμας και Ιουλία Καραπατάκη στην Ποντοκώμη την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024 !
LIVE ενημέρωση του top-sport.gr από το «ντέρμπι» Δυτικής Μακεδονίας ανάμεσα σε Εορδαϊκό και  Καστοριά (Photos)
Η Παρθένα Τσοκτουρίδου διαβάζει απόσπασμα από το βιβλίο της «Επιστολές μιας αλλόκοτης εποχής» (video)
Μπρεχτ: Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να σκοτώσεις έναν άνθρωπο
Την Παγκόσμια Ημέρα Χορού γιορτάζει ο Δήμος Εορδαίας, το Σάββατο 27 Απριλίου

Την Παγκόσμια Ημέρα Χορού γιορτάζει ο Δήμος Εορδαίας, το Σάββατο 27 Απριλίου


Την Παγκόσμια Ημέρα Χορού, που εορτάζεται στις 29 Απριλ…

Στέφανος Πράσσος: Προλάβατε!!! Σπίτια σε πλειστηριασμό.....

Στέφανος Πράσσος: Προλάβατε!!! Σπίτια σε πλειστηριασμό.....


Προλάβατε!!!!!!! Σπίτια σε πλειστηριασμό.......... Διαφήμισ…

Super Market