omikronbannernew222

ACS BANNERS 2019 orizontio 001

Βίντεο από την Παρουσίαση της Λαϊκής Συσπείρωσης Εορδαίας (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Φίλες και φίλοι

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Βρισκόμαστε μπροστά σε μια τριπλή ίσως και τετραπλή εκλογική αναμέτρηση. (Δημοτικές, Περιφερειακές, Ευρωεκλογές , Βουλευτικές)

Ενιαία θα δώσουμε τη μάχη γιατί ενιαία είναι και η επίθεση που δεχόμαστε. Η Ε.Ε. παίρνει αποφάσεις μαζί με τις κυβερνήσεις των κρατών μελών που τις εφαρμόζουν, και οι Δήμοι και οι Περιφέρειες εξειδικεύουν αυτή την πολιτική σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων

Έχουμε το πολιτικό και ηθικό πλεονέκτημα το θάρρος να ζητήσουμε σ’αυτές τις εκλογές ο λαός να ενισχύσει ακόμα περισσότερο εκείνες τις δυνάμεις που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή του αγώνα για τα δικαιώματα της εργατικής τάξης, για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Είμαστε περήφανοι γιατί μείναμε πιστοί στον «όρκο» που δώσαμε σαν Λαϊκή Συσπείρωση (ΛΑΣΥ) , που στηρίζεται από το ΚΚΕ, ότι θα είμαστε δίπλα στο λαό της Εορδαίας στα μεγάλα και μικρά προβλήματα. Δεν τον διαψεύσαμε, αντίθετα τον κάναμε να αισθάνεται περήφανος για την επιλογή που έκανε στις εκλογές. Είμαστε η λαϊκή αντιπολίτευση σε ότι υποβιβάζει τη ζωή των λαϊκών στρωμάτων. Συμβάλλαμε μέσα από πολλές ερωτήσεις, ανακοινώσεις, ψηφίσματα συμπαράστασης, παρεμβάσεις και προπαντός με τους αγώνες μας μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο όχι μόνο να αναδείξουμε τα προβλήματα αλλά και να αποσπάσουμε και επί μέρους νίκες.

Στα δύσκολα χρόνια των μνημονίων που ήρθαν για να μείνουν εμείς δώσαμε τη μάχη στηρίζοντας λαϊκά αιτήματα, διεκδικώντας μέτρα, πιέζοντας για λύσεις-ανάσες στη δύσκολη καθημερινότητα του λαού μας που επηρεάζεται από την πολιτική του Δήμου.

Τεχνιτή είναι η διάκριση τοπικών και γενικών προβλημάτων. Ο διαχωρισμός αποσκοπεί, έχει στόχο τα προβλήματα της λαϊκής οικογένειας να φαίνονται αποκομμένα από μια συνολικά ταξική πολιτική που τα γεννά. Οτι η Τοπική Διοίκηση αποτελεί συνέχεια του κράτους, εχθρική για τους εργαζόμενους και βρίσκεται στον αντίποδα των λαϊκών αναγκών στην ποιότητα ζωής των εργαζομένων. Μαλιστα η Τοπική Διοίκηση λειτουργεί σαν «αμορτισέρ» για να απορροφά τους κραδασμούς που γεννά η αντιλαϊκή πολιτική. Το Υπουργείο Παιδείας το 2012 προέβη σε μεγάλο αριθμό καταργήσεων, συγχωνεύσεων και υποβιβασμών σχολείων που στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης ανέρχονται σε 150. Δήμαρχοι,. Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι «ανέβηκαν στα κεραμίδια» για να αποτρέψουν τα κυβερνητικά σχέδια. Με κατεύθυνση του ΟΟΣΑ το 2017 οι υποβιβασμοί, συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων πραγματοποιήθηκαν από τους οικείους Δήμους. «Μύτη δεν άνοιξε» Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση του 7ου Δημοτικού Σχολείου Πτολεμαΐδας που λειτουργούσε σαν 14θέσιο. Η πρόταση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας ήταν να υποβιβαστεί σε 8θέσιο. Η Δημοτική Αρχή πρότεινε 10θέσιο και το Υπουργείο Παιδείας το υποβίβασε σε 6θέσιο. Χάθηκαν πάνω από 8 θέσεις εργασίας και αυξήθηκε ο αριθμός των μαθητών σε κάθε τάξη, υποβιβάστηκε το μορφωτικό επίπεδο. Η Λαϊκή Συσπείρωση καταψήφισε την πρόταση καταθέτοντας μάλιστα και συγκεκριμένες προτάσεις οι οποίες συμφωνούσαν με αυτές του Συλλόγου Διδασκόντων. Οι τρεις «ανεξάρτητοι συνδυασμοί» και του ΣΥΡΙΖΑ την υπερψήφισαν χωρίς να δικαιολογήσουν την ψήφο τους.

Φίλες και φίλοι

Συντρόφισσες και σύντροφοι

Οι καταργήσεις στους Παιδικούς Σταθμούς θα γίνουν με το «γάντι». Το Προεδρικό Διάταγμα 99/2017 βάζει κάποιες προϋποθέσεις για την συνέχιση της λειτουργίας των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών με τις οποίες βέβαια δεν διαφωνούμε. Η διαφωνία μας έγκειται στο γεγονός, ότι ενώ υπήρχε το πρόβλημα δεν πάρθηκαν τα απαραίτητα μέτρα. Το 2012 η τότε Δημοτική Αρχή επεδίωξε να κλείσει τον βρεφονηπιακό σταθμό επικαλούμενη τις άθλιες υποδομές. Η παρέμβαση των ταξικών δυνάμεων στ Δημοτικό Συμβούλιο απέτρεψε την υλοποίηση αυτής της απόφασης.

Είναι τεράστιες οι ευθύνες τόσο των προηγούμενων κυβερνήσεων και Δημοτικών Αρχών όσο και της σημερινής, που δεν φρόντισαν εδώ και 30 χρόνια να κτιστούν σύγχρονοι Παιδικοί Σταθμοί. Ή να μετεγκατασταθούν οι ήδη υπάρχοντες σε ασφαλή κτίρια που να πληρούν τις προϋποθέσεις.

Και μάλιστα η σημερινή κυβέρνηση προέβη στην εξής επαίσχυντη πράξη. Στο προσχέδιο του προϋπολογισμού προέβλεπε 149 εκατομμύρια ευρώ για την ίδρυση Παιδικών Σταθμών και Νηπιαγωγείων για την εφαρμογή δήθεν της δίχρονης υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής ,τα πήρε πίσω σαν αντιστάθμισμα για να μην περικοπούν οι συντάξεις.

Τα μισά Νηπιαγωγεία του Δήμου κινδυνεύουν να κλείσουν εφόσον εξακολουθεί να ισχύει η τροπολογία η οποία βάζει σαν ελάχιστο αριθμό τα 14 από 7 νήπια για την λειτουργία του Νηπιαγωγείου/

Οι δρομολογημένες εξελίξεις στον κλάδο της ενέργειας στην περιοχή (πώληση λιγνιτωρυχείων και ΑΗΣ, κλείσιμο ΑΗΣ Καρδιάς θέτουν σε άμεσο κίνδυνο τη λειτουργία της τηλεθέρμανσης στην Πτολεμαΐδα. Είναι ορατός ο κίνδυνος για χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά στο άμεσο μέλλον να μείνουν χωρίς θέρμανση.

Μπροστά σε αυτό το ενδεχόμενο αναδεικνύονται οι εγκληματικές ευθύνες των κυβερνήσεων αλλά και της τοπικής διοίκησης ( Περιφέρεια, Δήμοι) που αφήνουν «ανοχύρωτα» τα λαϊκά νοικοκυριά μπροστά σε έναν τέτοιο κίνδυνο. ‘Όλοι τους συμφώνησαν και συμφωνούν με την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, την Ε.Ε. και τις κατευθύνσεις της, τη στρατηγική της ανταγωνιστικότητας. Συνέβαλλαν στο να προωθηθεί αυτή η πολιτική με τις μικρότερες δυνατές αντιδράσεις.

Το ΚΚΕ από τη δεκαετία του 90 είχε αποκαλύψει και προειδοποιούσε ότι η «απελευθέρωση» της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας θα έχει αρνητικές συνέπειες στους εργαζόμενους, στο περιβάλλον, στα νοικοκυριά. Τα αποτελέσματα είναι εδώ και χρόνια ορατά. Το 1994 οι εργαζόμενοι με μόνιμη και σταθερή δουλειά ήταν 36.000 σε πανελλαδικό επίπεδο, σήμερα έχουν μειωθεί στους 18.000 και έπεται συνέχεια. Οι μόνιμοι εργαζόμενοι βιώνουν συνεχείς μειώσεις στους μισθούς ενώ κυριαρχούν οι ευέλικτες εργασιακές σχέσεις. Η ενεργειακή φτώχεια αγγίζει το 30%. Απανωτές είναι οι αυξήσεις του ρεύματος. Ταυτόχρονα πολλαπλασιάστηκαν τα πράσινα τέλη των ρύπων. Το περίφημο ΕΤΜΕΑΡ από 30 λεπτά το 2010 εκτινάχθηκε στα 26 ευρώ για κάθε 1000 κιλοβατώρες.

Η Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης μέχρι το 2016 κατείχε την 5η θέση σε επίπεδο χώρας όσον αφορά το ΑΕΠ λόγω της εξόρυξης του λιγνίτη και της παραγωγής ενέργειας. Παρ’όλα αυτά κατέχει την πρώτη θέση στην ανεργία Την ίδια ώρα ο κύκλος εργασιών της ΔΕΗ διπλασιάστηκε και η εγκατεστημένη ισχύς αυξήθηκε.

Υποκριτική είναι η στάση όλων των άλλων παρατάξεων που από τη μια εναντιώνονται υποτίθεται στην πώληση και κλείσιμο μονάδων της ΔΕΗ και από την άλλη δηλώνουν ότι ο Δήμος πρέπει να προχωρήσει δυναμικά στο χώρο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ) προκειμένου να συμβάλει έμπρακτα στην σταδιακή απεξάρτηση της ηλεκτροπαραγωγής από το λιγνίτη και της επίτευξης του στόχου με κωδικό 20-20-20 .Όλοι γνωρίζουμε ότι η προώθηση της ηλεκτροπαραγωγής από ΑΠΕ στόχο έχει

  • Την επιτάχυνση της απελευθέρωσης του ενεργειακού τομέα των κρατών μελών της ΕΕ
  • Τον περιορισμό της εξάρτησης της ΕΕ από τα εισαγόμενα καύσιμα, ώστε να μειωθούν οι επιπτώσεις από την γεωπολιτική υπεροχή των ΗΠΑ και της Ρωσίας στο σκέλος του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.

Ο Δήμος Εορδαίας συμμετέχει σε διάφορες ημερίδες και συνέδρια διαφημίζοντας τις δυνατότητες που παρέχει η Ευρωπαϊκή Ένωση, τάχα για τη μεταλιγνιτική περίοδο.

Τρεις φορές συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο για τη συμφωνία των Πρεσπών. Από τις άλλες παρατάξεις η συζήτηση επικεντρώθηκε στο ονοματολογικό, κουβέντα δεν ειπώθηκε για το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ενωση. Η ΛΑΣΥ ανέδειξε ότι η συμφωνία των Πρεσπών που κυρώθηκε πρόσφατα είναι μια επαίσχυντη συμφωνία που δεν συμφέρει ούτε τον Ελληνικό λαό αλλά ούτε και το λαό της γείτονος χώρας. Έγινε κατά παραγγελία των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων, του ΝΑΤΟ της ΕΕ και των Αμερικανών, και βέβαια έχει και την αποδοχή της άρχουσας τάξης στην Ελλάδα η οποία προσδοκά οφέλη. Η συγκεκριμένη συμφωνία ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου για το «διαίρει και βασίλευε» για αλλαγή συνόρων αύριο στα Βαλκάνια, για την καλλιέργεια του μίσους ανάμεσα στους λαούς Εμπεριέχει σπέρματα αλυτρωτισμού, καθώς το άρθρο 1 μιλάει για «μακεδονική γλώσσα» και «μακεδονικό έθνος». Ιστορικά και επιστημονικά δεν τεκμηριώνεται η διαμόρφωση Μακεδονικής Γλώσσας και Μακεδονικού Έθνους. Αλυτρωτικό είναι και το σύνθημα «η Μακεδονία είναι μια και Ελληνική» που περιλαμβάνεται στο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβούλιου το οποίο καταψηφίσαμε. Η γεωγραφική Μακεδονία, μετά το τέλος των Βαλκανικών Πολέμων μοιράστηκε ανάμεσα στην Ελλάδα (51%) τη Σερβία (39%) τη Βουλγαρία (9,5%) και ένα πολύ μικρό μέρος (0,5%) στην Αλβανία.

Στο άρθρο 2 περιγράφονται αναλυτικά οι «εγγυήσεις» από την πλευρά της Ελλάδας, ότι θα στηρίξει την ένταξη της ΠΓΔΜ στους δύο ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς ΝΑΤΟ και Ε.Ε., όπως και τα χρονοδιαγράμματα της ενταξιακής διαδικασίας.

Ο λαός μας πρέπει να ξέρει ότι στα Βαλκάνια αυτή τη στιγμή, είναι σε εξέλιξη ένας μεγάλος οικονομικός πόλεμος για τις αγορές, τις πρώτες ύλες, τους αγωγούς, ο οποίος έχει φθάσει σε σημείο στρατιωτικών προετοιμασιών με απρόβλεπτες συνέπειες για όλους τους λαούς. ΝΑΤΟ - Ε.Ε. και ΗΠΑ προσπαθούν να ανακόψουν τα σχέδια και την επιρροή της Ρωσίας και της Κίνας.

Στα πλαίσια του ανταγωνισμού Ρωσίας-Ε.Ε.-ΗΠΑ έγινε και η επιλογή του αγωγού ΤΑΡ, ο οποίος περνά από την περιοχή μας και θα μεταφέρει αζέρικο φυσικό αέριο. Η επιλογή του συγκεκριμένου αγωγού έγινε για την ενεργειακή απεξάρτηση της Ε.Ε. από τη Ρωσία. Τίποτα καλό δεν θα φέρει στην περιοχή μας. Δεν υπάρχει καμία ρήτρα συμφωνίας ανάμεσα στην Κυβέρνηση και την κοινοπραξία του ΤΑΡ για φθηνό φυσικό αέριο. Αντίθετα εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους, για ακόμα μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, για τα ενεργειακά τους σχέδια στην ευρύτερη περιοχή της Ν. Ευρώπης και της Α. Μεσογείου.

Η χρόνια υποχρηματοδότηση των Δήμων κατά 62% έχει σαν αποτέλεσμα οι υπηρεσίες των Δήμων που αφορούν την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών να χρηματοδοτούνται από τους «ίδιους πόρους» δηλαδή την φοροαφαίμαξη των λαϊκών οικογενειών. Οι «ίδιοι πόροι» ως γνωστό προέρχονται από φόρους και τέλη που επιβάλλει ο Δήμος και έρχονται να προστεθούν σ’αυτούς του κράτους και μάλιστα για το 2019 προβλέπεται να αυξηθούν κατά 194 εκατομμύρια ευρώ.

Για το Δήμο Εορδαίας η κρατική επιχορήγηση ανέρχεται στο ποσό των 6.113.743,65 ευρώ ποσό το οποίο δεν καλύπτει ούτε καν τη μισθοδοσία του προσωπικού και των αιρετών η οποία ανέρχεται στο ποσό των 8.387.610 ευρώ.

Ενώ αντίθετα τα Δημοτικά Τέλη, οι φόροι, τα έσοδα παρελθόντων οικονομικών ετών αυτά δηλαδή που πληρώνει ξανά ο δημότης ανέρχονται στο ποσό των 13.542.722 ευρώ. Μπορεί για το 2019 τα ανταποδοτικά τέλη να παρέμειναν τα ίδια όμως είναι από τα ακριβότερα π.χ. τα τέλη ηλεκτροφωτισμού ανέρχονται σε 1,99 ευρώ/τ.μ. Πρέπει να πάρουμε υπόψη ότι η Δυτική Μακεδονία είναι πρωταθλήτρια στην ανεργία, η μόνιμη και σταθερή δουλειά μετατρέπεται σε ευέλικτες εργασιακές σχέσεις, η απλήρωτη δουλειά στους εργολαβικούς εργάτες τσακίζει κόκαλα, οι μισθοί έχουν μειωθεί πάνω από 40% ουσιαστικά αυτό σημαίνει αύξηση.

Ακριβότερα θα πληρώσουν τα σκουπίδια οι κάτοικοι της Δυτικής Μακεδονίας. Για το Δήμο Εορδαίας για το 2019 αναλογεί το ποσό των 1.195.000 ευρώ αντί του ποσού των 625.000 ευρώ που πλήρωνε το 2014. Θυμίζουμε ότι τον Ιούνη του 2015 υπογράφτηκε η σύμβαση Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) ανάμεσα στη ΔΙΑΔΥΜΑ και την ΑΚΤΩΡ ΗΛΕΚΤΩΡ (συμφερόντων Μπόμπολα) για την διαχείριση των απορριμμάτων της. Εξαιτίας αυτής της πολιτικής, της ενίσχυσης της κερδοφορίας του κεφάλαιου υποχρεωνόμαστε να πληρώνουμε πανάκριβα τέλη. Έτσι επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά η Λαϊκή Συσπείρωση (ΛΑΣΥ) που στηρίζεται από το ΚΚΕ ότι τα σκουπίδια είναι ο σύγχρονος «χρυσός», για να βρουν διέξοδο τα υπερσυσσωρευμένα κεφάλαια για να αυξήσουν τα κέρδη τους οι επιχειρηματίες αδειάζοντας τις τσέπες του λαού και μάλιστα με εγγυημένη ελάχιστη ποσότητα τους 90.000 τόνους σκουπίδια τον χρόνο. Δηλαδή εγγυημένα κέρδη από τη διαχείριση τους.

Ο Δήμος Εορδαίας ψήφισε το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Προσαρμογής 2019-2022 (ΜΠΔΠ) πριν ακόμη ψηφιστεί από την κυβέρνηση. Το ΜΠΔΠ προβλέπει ότι μέχρι το 2022:

  • θα καθηλωθεί η κρατική επιχορήγηση
  • θα μειωθεί ο αριθμός των εργαζομένων
  • θα αυξηθούν τα ίδια έσοδα

Το όποιο πρόγραμμα έργων και επενδύσεων που μέρος τους είναι οι αυξημένες ανάγκες σε αντιπλημμυρική, αντισεισμική προστασία, οι υποδομές σε υγεία, παιδικούς σταθμούς, σχολική στέγη θα μείνει στα αζήτητα της «δίκαιης» ανάπτυξης . Παραπέμπονται στη Δευτέρα Παρουσία εφόσον και καθόσον το επιτρέψουν οι αναπτυξιακές ανάγκες και η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Αυτό το εφιαλτικό μέλλον ετοιμάζουν για την Τοπική Διοίκηση.

Το αγωνιστικό ψηφοδέλτιο που θα σας παρουσιάσουμε σήμερα απαρτίζεται από εργαζόμενους, άνεργους, γυναίκες, φοιτητές, αυτοαπασχολούμενους που δεν έλειψαν από καμία μάχη μεγάλη η μικρή. Οι τίτλοι που έχουμε όλοι μας, τους πήραμε από τη δράση μας στο μαζικό, λαϊκό κίνημα, στην πάλη για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Σταθήκαμε πρωτοπόροι και αυτό μας το αναγνωρίζουν όλοι.

Απευθυνόμαστε με εμπιστοσύνη στον κόσμο που ζεί και εργάζεται στο Δήμο Εορδαίας και τον καλούμε να ενισχύσει αποφασιστικά το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης που το στηρίζει το ΚΚΕ. Και στο χώρο της Τοπικής Διοίκησης συγκρούονται δύο γραμμές αυτή των κομμουνιστών εκλεγμένων με τα ψηφοδέλτια της ΛΑΣΥ και αυτή των εκπροσώπων των άλλων αστικών κομμάτων που ενίοτε εμφανίζονται με τον μανδύα του δήθεν «ανεξάρτητου». Είναι τόσο ανεξάρτητοι, που από το απερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, Δημοτικοί Σύμβουλοι τόσο της συμπολίτευσης όσο και της μείζονος αντιπολίτευσης συμμετέχουν στα κομματικά όργανα ΝΔ-ΚΙΝΑΛ-ΑΝΕΛ παρ’όλο που είχαν εκλεγεί από «ανεξάρτητα» ψηφοδέλτια. Δύο τινά συμβαίνουν. Ή ντρέπονται για τα κόμματά τους ή ψαρεύουν στα θολά νερά.

Οι συνδυασμοί, τα πρόσωπα οι επικεφαλής τους ο καθένας παίζει το ρόλο του. Το κύριο κριτήριο ψήφου δεν μπορεί να είναι μόνο ή κυρίως τα πρόσωπα, γιατί αυτό που καθορίζει την ταυτότητα και τις προθέσεις τους είναι ποια πολιτική στηρίζουν με τη δράση τους.

Κριτήριο είναι η στάση τους απέναντι στα καθημερινά εργατικά-λαϊκά προβλήματα, απέναντι στις αιτίες που τα γενούν και τη διέξοδο από την αντιλαϊκή πολιτική.

Η στάση τους στο κεντρικό ζήτημα-ανάπτυξη από ποιόν και για ποιόν – που φέρνει στο προσκήνιο την πραγματική διαχωριστική γραμμή και με ποιόν τάσσονται/

Η στάση τους στα μεγάλα προβλήματα αλλά και της περιοχής μας, στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και ανταγωνισμούς που μαίνονται.

Η εκλογή περισσότερων Δημάρχων, Δημοτικών και Περιφερειακών Συμβούλων από τη ΛΑΣΥ σημαίνει αλλαγή συσχετισμού υπέρ του λαού. Για να δυναμώσει η λαϊκή αντιπολίτευση στην κεντρική εξουσία. Για να εμποδίσουμε από καλύτερες θέσεις και πιο αποφασιστικά αντιλαϊκά μέτρα για την ανακούφιση και τη βελτίωση της ζωής των εργαζομένων, των ανέργων και αυτοαπασχολουμένων.

Ο δρόμος που σας προτείνει το ΚΚΕ είναι αυτός του αγώνα και της πάλης, είναι ο δρόμος της αξιοπρέπειας. Είναι ο δρόμος που φέρνει κατακτήσεις σήμερα που ανοίγει τον ορίζοντα για μεγαλύτερες και ριζικότερες αλλαγές που έχει ανάγκη η κοινωνία μας.

Σ’ αυτό το δρόμο μας καλεί το ΚΚΕ να βαδίσουμε παίρνοντας τη σκυτάλη της 100χρονης ιστορίας μας.

Ομιλία Αντωνίας Χόλμπα:

Ομιλία Θανάση Χαστά:

Δημοφιλή Νέα

Συγκινησιακό το κλίμα στα αποκαλυπτήρια του μνημείου Ποντιακής Γενοκτονίας στο Μεσόβουνο. Δείτε το ρεπορτάζ του www.kozani.tv (video)
Καταχειροκροτήθηκε το έργο του Παύλου Παραστατίδη
Φωτογραφίες του www.kozani.tv από τα αποκαλυπτήρια του μνημείου Ποντιακής Γενοκτονίας στο Μεσόβουνο Εορδαίας
Φωτογραφίες του www.kozani.tv από την παράσταση της Θεατρικής Ομάδας του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεσοβούνου
Ο νέος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Γεωργούλης μιλά στο www.kozani.tv (video)

Ο νέος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Γεωργούλης μιλά στο www.kozani.tv (video)


Συνέντευξη στο www.kozani.tv και στους Σωκράτη Μουτίδη και Π…

Ισχυρή σεισμική δόνηση αισθητή στην Αθήνα πριν λίγα λεπτά

Ισχυρή σεισμική δόνηση αισθητή στην Αθήνα πριν λίγα λεπτά


Ισχυρή σεισμική δόνηση 5,1 βαθμών έγινε αισθητή λίγο με…

Αποστολή Στρασβούργο: Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου στις
Όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα στο παιχνίδι! (video animation)

Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας: Πρόσκληση σε Χριστουγεννιάτικη Συναυλία

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Το Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας σας προσκαλεί στην Χριστουγεννιάτικη Συναυλία που θα παρουσιάσει η Συμφωνική

Περισσότερα

ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Π.Δ.Μ.: Προτάσεις για την αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Υδάτων Δυτικής Μακεδονίας

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα ​Επιστολή με παρατηρήσεις - προτάσεις για την αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Υδάτων Δυτικής Μακεδονίας απέστειλε

Περισσότερα

Η ΕΤΕ/ΔΕΗ εκφράζει την έντονη διαφωνία της για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Παραμονές Χριστουγέννων 2016 η Διοίκηση της ΔΕΗ αποφάσισε να γραφτεί ο επίλογος για

τον ΑΔΜΗΕ υπογράφοντας το τελικό κείμενο

Περισσότερα

ΕΡΤ Κοζάνης & Ιερά Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης: Ραδιομαραθώνιος αγάπης για τους άπορους συμπολίτες μας «Προσφέρω με την καρδιά μου»

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Στις 19 Δεκεμβρίου ημέρα Δευτέρα και από ώρα 09.00 π.μ μέχρι και στις 14.00 μ.μ, η ΕΡΤ Κοζάνης (100,2 και 100,6 FM)

Περισσότερα

ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ: Με «εορταστικές εκδηλώσεις» για την απόφαση της Ε.Π του Ευρωκοινοβουλίου σχετικά με το αίτημα της ΔΕΗ για τους ρύπους προσπαθεί η Greenpeace να ξεχάσει τον πόνο της ότι: οι λιγνιτικές επενδύσεις δεν ακυρώνονται

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Είχαν τρομερή αγωνία και άγχος

Μπορεί και να τους είχε κοπεί και η όρεξη

Τα βράδια στριφογύριζαν στο κρεβάτι βλέποντας εφιάλτες.

Περισσότερα

Πολιτιστικός Σύλλογος Πτολεμαϊδας "Ο Σωτήρας": Πρόσκληση στη 2η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας «Ο Σωτήρας» σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας την 2 η Χριστουγεννιάτικη

Περισσότερα

Εντατικοποιούνται τα μέτρα ασφάλειας και αστυνόμευσης σε όλη τη χώρα για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Κλιμακώνονται τα προγράμματα ασφάλειας και αστυνόμευσης της Ελληνικής Αστυνομίας, σε ολόκληρη τη χώρα,

Περισσότερα

ΚΕΠΚΑ Δυτικής Μακεδονίας: Παιχνίδια «κατάσκοποι»

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Τα συνδεδεμένα, στο ίντερνετ παιχνίδια, αποτυγχάνουν παταγωδώς, στην προστασία βασικών δικαιωμάτων των καταναλωτών, σε θέματα ασφάλειας

Περισσότερα

Ο Υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης στο www.kozani.tv (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Συνέντευξη για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις έδωσε στο www.kozani.tv και στους Σωκράτη Μουτίδη και Παναγιώτη Τσαρτσιανίδη ο Υπουργός Επικρατείας

Περισσότερα

ΔΕΗ: Υπενθύμιση για Ρύθμιση Οφειλών

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Η ΔΕΗ υπενθυμίζει στους πελάτες της ότι στις 31/12/2016 λήγει το ιδιαίτερα ευνοϊκό

πρόγραμμα διακανονισμού

Περισσότερα

Ο ποιητής του λαού και κονταρομάχος των φτωχών Κώστας Βάρναλης

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Σαν σήμερα (16/12/1974) φεύγει από την ζωή ο Κώστας Βάρναλης

Σαν σήμερα (16/12/1974) φεύγει από την ζωή ο Κώστας Βάρναλης ο κομμουνιστής ποιητής Κώστας Βάρναλης.

Περισσότερα

ΔΕΗ: Αναγνώριση του αιτήματος για δωρεάν δικαιώματα CΟ2

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Δεύτερη αναγνώριση του δίκαιου αιτήματος της Ελλάδας για δωρεάν χορήγηση δικαιωμάτων

εκπομπής CO2 αποτελεί

Περισσότερα

Πανελλαδική κινητοποίηση των συνταξιούχων (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Video από την μαζική κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας που  πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα χιλιάδες συνταξιούχοι από όλη τη χώρα στο κέντρο της Αθήνας.

Περισσότερα

Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: «Καθαρή» ενέργεια και «πράσινη» ανάπτυξη: μανδύας για εγγυημένα κέρδη για το κεφάλαιο.

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Στη συζήτηση για τη «δέσμη μέτρων Καθαρή Ενέργεια για όλους» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο παρενέβη ο ευρωβουλευτής

Περισσότερα

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων στο ptolemaida.tv (16-12-16)

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα της Παρασκευής (16-12-16)

Περισσότερα

Πολιτιστικός Σύλλογος Οικ. Καρδιάς Πτολεμαϊδας "Η Μέρα": Πρόσκληση σε εκδήλωση

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Οικ. Καρδιάς Πτολεμαϊδας "Η Μέρα" σας προσκαλεί στην εκδήλωση Κόλντα Μπάμπω

Περισσότερα

Επείγουσα ερώτηση προς την Κομισιόν και προς το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο κατέθεσε ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα «Για πόσα χρόνια δεσμεύτηκε η ελληνική κυβέρνηση για πλεόνασμα 3,5%»;

Περισσότερα

Κίνηση "Απελάστε το Ρατσισμό": Συγκέντρωση κατά του ρατσισμού και του φασισμού στην Πτολεμαΐδα

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα 18 Δεκέμβρη, Παγκόσμια Ημέρα του Μετανάστη:

Συγκέντρωση κατά του ρατσισμού και του φασισμού, των πολέμων και της φτώχειας

Περισσότερα

Καταγραφή δεσποζόμενων ζώων στο δήμο Εορδαίας

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Δήμος Εορδαίας ενημερώνει ότι, σύμφωνα με την παρ.1 του άρθ.5 του Νόμου 4039/2012 και με την τροποποίηση του Ν. 4235/2014

Περισσότερα

Γιώργος Κασαπίδης: Κατάθεση ερώτησης για την απρόσκοπτη προσβασιμότητα σε δημόσιους και κοινόχρηστους χώρους

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι συμπολίτες μας ως προς την απρόσκοπτη προσβασιμότητα

Περισσότερα