pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Η απόλυτη παρακμή του Ελληνικού Αθλητισμού… (του Χρήστου Τσαρτσιανίδη)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Διαπλοκή, βία και ανομία. Τρία χαρακτηριστικά, που «κατασπαράζουν» μέρα με τη μέρα, ό,τι έχει απομείνει στον αθλητικό κόσμο αυτής της χώρας.

Τελικά το «βαρέλι» του Αθλητισμού στην Ελλάδα δεν έχει πάτο.

Το βράδυ της Τετάρτης (13-2-2019) ζήσαμε ακόμα μία «μαγική» βραδιά, αυτή τη φορά στο χώρο του Μπάσκετ. Η ομάδα του Ολυμπιακού διαμαρτυρόμενη για την διαιτησία, αποχώρησε στο ημίχρονο από το κλειστό γήπεδο του ΟΑΚΑ. Μία πρωτότυπη κίνηση όπου ξάφνιασε τον φίλαθλο κόσμο και όχι μόνο.

Τι ακολούθησε όμως μετά απόαυτό; Μα φυσικά τα γνωστά. «Εμπρηστικές» δηλώσεις προέδρων και παραγόντων, θλιβερά σχόλια στα social media, γυναικεία εσώρουχα σε πάγκους, αναλύσεις δημοσιογράφων όπου κάλλιστα θα μπορούσαν να βρίσκονται σε γραφεία τύπου των ομάδων εκατέρωθεν, με τον αθλητισμό και πάλι «χαμένο», έχοντας γίνει «έρμαιο» στα χέρια όλων αυτών.

Εκατομμυριούχοι μεγαλοεπιχειρηματίες σε Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ και άλλα αθλήματα, έχουν γίνει «βασιλιάδες» της διαπλοκής και της ανομίας, βάζοντας σε καθημερινή βάση τους φίλους που αγαπούν τον αθλητισμό, να έρχονται σε αντιπαράθεση για το ποιος είναι ο «καλύτερος» πρόεδρος, φυσικά προς όφελός τους.

Επικαλούμενοι την εξυγίανση του αθλητισμού στην χώρα μας («εδώ γελάμε»), «κακομαθημένοι» παράγοντες αναπαράγουν συνεχώς τη βία μέσα και έξω από τα γήπεδα, με θύματα όλους εμάς. Το θράσος τους έχει πλέον ξεπεράσει κάθε όριο, αφού «σπιλώνουν» και «αμαυρώνουν» αυτό τον θεσμό, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα τους.

Το μοντέλο του αθλητισμού έχει λάθος κατεύθυνση, αν αναλογιστεί κανείς ότι αυτή η «παρακμή» ξεκινάει από τα Ερασιτεχνικά Πρωταθλήματα και καταλήγει στις μεγάλες κατηγορίες.

Ο κόσμος απομακρύνεται συνεχώς από τις κερκίδες των γηπέδων, ενώ οι οργανωμένοι οπαδοί των ομάδων έχουν γίνει «υποχείρια» των εκάστοτε προέδρων.

Όλοι έχουμε μερίδιο ευθύνης σε αυτό που συμβαίνει εδώ και πολλά χρόνια στη χώρα μας, αφού ποτέ δεν «γυρίσαμε» την πλάτη στο «κατεστημένο» που κάποιοι έχουν επιλέξει να μας επιβάλουν.

Αυτό δεν είναι αθλητισμός, αλλά μία «φαρσοκωμωδία» με επαναλαμβανόμενα επεισόδια.

Δυστυχώς θα ακολουθήσουν και άλλα…

 

 

 

Δημοφιλή Νέα

«ΥΨΙΚΑΜΙΝΟΣ»: Θεατρική παράσταση, Ντίνος Χριστιανόπουλος
Σήμερα Τετάρτη 17 Απριλίου στο Πνευματικό Κέντρο στην Πτολεμαΐδα η θεατρική παράσταση - Ντίνος Χριστιανόπουλος
Οι 10 φωτογραφίες του top-sport.gr που ξεχώρισαν από τον τελικό Κυπέλλου ανάμεσα σε Εορδαϊκό και Βελβεντό (Photos)
Σαν σήμερα 16 Απριλίου

Σαν σήμερα 16 Απριλίου


Μια ματιά στην ιστορία του τόπου και του κόσμου. Γεγονό…

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων  | Τετάρτη 17 Απριλίου

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | Τετάρτη 17 Απριλίου


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Γ.Ν. Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο»: 2ο μάθημα του 3ου κύκλου μετεκπαιδευτικών Σεμιναρίων-Διαλέξεων με θέμα
Αγωνιστική υποδοχή στον Άδωνι Γεωργιάδη σήμερα Παρασκευή 19 Απρίλη στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας από Εργατικά Σωματεία της Εορδαίας (φωτογραφίες - video)
Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΗ Η «ΕΝΩΣΗ»: Συμμετοχή στην 24ωρη γενική απεργία την Τετάρτη 17 Απριλίου