pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Αριστερή Συμπόρευση για την Ανατροπή στη Δυτική Μακεδονία: Σχόλιο για την ομιλία του Κυρ. Μητσοτάκη στην Κοζάνη

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Η ομιλία του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας ,πριν λίγες μέρες, στην πόλη της Κοζάνης αποτελεί σταθερή βάση για την εξαγωγή συμπερασμάτων από του εργαζόμενους, τους άνεργους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, όσο και τη νεολαία.

Πολύ περισσότερο ανέδειξε ανάγλυφα τους ευρύτερους σχεδιασμούς για την περιοχή μας.

Οι αναφορές στην «μεταλιγνιτική» εποχή για τη Δυτ. Μακεδονία με απαρέγκλιτη εφαρμογή των επιταγών της ΕΕ, η προσήλωση στα σχέδια ξεπουλήματος της ΔΕΗ, όσο και στην «απελευθέρωση» της αγοράς ενέργειας μόνο ως απειλή μπορούν να αντιμετωπιστούν. Πολύ περισσότερο καθώς τα ίδια σχέδια θέλουν να εφαρμοστούν στο σύνολο των ορυκτών πόρων. Η συνταγή γνωστή και απαράλλακτη, χάρισμα των φιλέτων σε μονοπωλιακούς ομίλους, απαλλαγή από φορολογικές επιβαρύνσεις, εργασιακές σχέσεις γαλέρας, αυτό είναι το έδαφος της νέας καπιταλιστικής ανάπτυξης. Μια ειδική οικονομική ζώνη σε ότι μπορεί, υπό όρους, να γίνει φορέας μιας άλλου τύπου ανάπτυξης.

Προκλητικότερες όλων οι αναφορές στον πρωτογενή τομέα. Στα αγροτικά ανερυθρίαστα υπερασπίζονται την απάτη των αρωματικών φυτών. Ας αναρωτηθεί ο κάθε απλός άνθρωπος αν θέλει οι εύφορες εκτάσεις να παράγουν ότι μπορεί να θρέψει το λαό και να μειώσει την διατροφική εξάρτηση ή να παράγουν είδη πολυτελείας και καλλωπισμού. Θα είναι οι ίδιοι που όταν «σκάσει η φούσκα» της κοροϊδίας θα μεταφέρουν τις ευθύνες στους παραγωγούς, οι οποίοι πνιγμένοι από τα προβλήματα πίστεψαν τα δικά τους ψέματα.

Όσο για την κτηνοτροφία και το γάλα ας ρωτήσει ο κ. Μητσοτάκης για τις μονοπωλιακές πρακτικές των μεγάλων αγοραστών, για τις τιμές, τις καθυστερήσεις και αναβολές στις πληρωμές και έπειτα ας «πουλάει» φτηνό εθνικισμό για την «ελληνοποίηση» του ξένου γάλακτος.

Τέλος το ψεύτικο κλίμα δεξιάς ανάτασης στα πλαίσια του εθνικιστικού παροξυσμού, με αφορμή τη συμφωνία των Πρεσπών, ΔΕΝ μπορεί να οδηγήσει πουθενά! Τα ευρύτερα σχέδια στην περιοχή επιβάλουν εγρήγορση και αλληλεγγύη ανάμεσα στους λαούς των Βαλκανίων.

Όσο και αν θέλει να νομίζει η Ν.Δ. ότι θα εμπεδώσει από τώρα κάποιου τύπου ιδεολογική ηγεμονία από τη Μνημονιακή κωλοτούμπα του ΣΥΡΙΖΑ γελιέται.

Η πραγματική κοινωνική κίνηση πάντα περιγελούσε τέτοια σχέδια επί χάρτου, η αριστερά είναι εδώ και θα δώσει τον καλύτερό της εαυτό για μια πραγματική αντεπίθεση σε επίπεδο ιδεών – κινήματος – πολιτισμού.

Κοζάνη 18/2/2019

Το γραφείο Τύπου

ΑΡ.ΣΥ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Στις Κοινότητες Μεσοβούνου και Πύργων του Δήμου Εορδαίας ο Μιχάλης Παπαδόπουλος:
Δείτε την ταινία
Νίκος Βουνοτρυπίδης: «Άλωση» της περιοχής μας από την «πράσινη ανάπτυξη»
Πώς παρουσιάζεται η Ελληνική Eπανάσταση του 1821 στα Τουρκικά σχολικά βιβλία

Πώς παρουσιάζεται η Ελληνική Eπανάσταση του 1821 στα Τουρκικά σχολικά βιβλία


Η άλλη πλευρά Το κείμενο που ακολουθεί είναι μετάφρασ…

Δόξα Βερμίου Πύργων: Τάσος Αραμαδανίδης - Ο προπονητής της αήττητης Πρωταθλήτριας

Δόξα Βερμίου Πύργων: Τάσος Αραμαδανίδης - Ο προπονητής της αήττητης Πρωταθλήτριας


Η Διοίκηση της Δόξας Βερμίου Πύργων για το 2023 - 2024 συμφ…

Ο Βασίλης Ραφαηλίδης για το 1821

Ο Βασίλης Ραφαηλίδης για το 1821


Η γεμάτη αίμα και δυστυχία ανθρώπινη Ιστορία μαρτυράε…