pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Η Εφημερίδα των Συντακτών: Ακροδεξιά υστερία στην Πτολεμαΐδα

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Απόστολος Λυκεσάς

Αποθρασύνθηκαν οι ακροδεξιοί στην Πτολεμαΐδα και επιτίθενται σε μέλος της Κίνησης Απελάστε τον Ρατσισμό Πτολεμαΐδας (ΚΑΡ).

Το θέμα είχε ξεκινήσει πριν από τα τελευταία επεισόδια που δημιουργήθηκαν στην πόλη με την άφιξη της υπουργού Ολγας Γεροβασίλη, όταν ο οδοντίατρος Αλέξης Λιοσάτος ανέβασε σχόλιο σχετικά με την κίνηση αγνώστων να γράψουν πάνω σε εθνικιστικό γκράφιτι στον τοίχο του γηπέδου της πόλης το σύνθημα «Εθνη και θρησκεία γεμίσατε τη γη ανθρώπινα σφαγεία».Ο κ. Λιοσάτος πόσταρε το σχόλιο της ΚΑΡ στο οποίο μεταξύ άλλων τονιζόταν: «Ντροπή για την ακροδεξιά κατρακύλα του κατεστημένου της πόλης και του ίδιου του δήμαρχου, που δίνει κάλυψη σε τέτοια εμετικά γκράφιτι, ενώ σπεύδει να ξηλώνει αφίσες, να κατεβάζει πανό, να σβήνει συνθήματα του κινήματος και της Αριστεράς.

Δήμος-Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ-ΑΝ.ΕΛΛ.-Εκκλησία και κάθε είδους “σύλλογοι” και “σωματεία” στηρίζουν το ακροδεξιό μόρφωμα “Πτολεμαίοι Μακεδόνες” και κάνουν τη δουλειά των ναζί της Χρυσής Αυγής, η οποία τρίβει τα χέρια της».

Στη συνέχεια ο τοπικός Τύπος αναδημοσίευσε την ανάρτησή του με φωτογραφία του, τον στοχοποίησαν δηλαδή κανονικά, με αποτέλεσμα να γίνει δέκτης δεκάδων απειλών για τη ζωή του, τη δουλειά και το σπίτι του και στις 28/2 βρήκε βανδαλισμένες την επαγγελματική πινακίδα του καθώς και του πατέρα του, όπως και το θυροτηλέφωνό τους.

Σιγά μη φοβηθώ

Σύμφωνα με τον κ. Λιοσάτο που μίλησε στην «Εφ.Συν.», έχει ενημερώσει την τοπική αστυνομία και θα προσφύγει στην εισαγγελία τονίζοντας, όπως έγραψε και στο fb, ότι «οι προσπάθειες για εκφοβισμό και φίμωση θα πέσουν στο κενό.

 

Αυτό μας έλειπε, να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε τι γράφουμε στον τοίχο μας στο fb, επειδή κάποιοι αναπολούν τις εποχές της βίας και νοθείας του ’50 και του ’60 ή την εποχή πριν από 70 χρόνια που οι πολιτικοί τους πρόγονοι στήνανε κρεμάλες στις πλατείες της πόλης.

Σε ό,τι με αφορά, θα συνεχίσω να εκφράζομαι ανοιχτά ενάντια στην ακροδεξιά υστερία για το Μακεδονικό και τους πολιτικούς απατεώνες που την οργανώνουν».

Με την ανακοίνωσή της η ΚΑΡ καλεί «τα συνδικάτα, τοπικούς φορείς και κόμματα της Αριστεράς να πάρουν θέση και να καταδικάσουν την ακροδεξιά και φασιστική τρομοκρατία», θυμίζοντας ότι «δεν μπορεί να υπάρξει σοβαρή απάντηση στη φτώχεια, την ανεργία και στα μνημόνια, πολιτική υπέρ των φτωχών και κατά των πλουσίων, αν δεν υπάρξει απάντηση στον εθνικισμό, τον ρατσισμό και τον φασισμό».

ΠΗΓΗ: www.efsyn.gr

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Ο καιρός Παρασκευή 29, Σάββατο 30 και Κυριακή 31 Μαρτίου στη Δ. Μακεδονία & σε 6 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας
Νίκος Βουνοτρυπίδης: «Άλωση» της περιοχής μας από την «πράσινη ανάπτυξη»
Επίσημο: Την Κυριακή 14 Απριλίου ο μεγάλος τελικός Κυπέλλου Ε.Π.Σ. Κοζάνης ανάμεσα σε Εορδαϊκό και Βελβεντό στο ΔΑΚ Κοζάνης - Όλες οι λεπτομέρειες
ΚΚΕ Τ.Ε. Καστοριάς - Βοΐου: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον Νίκο Χιόνο

ΚΚΕ Τ.Ε. Καστοριάς - Βοΐου: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον Νίκο Χιόνο


Η Τομεακή Επιτροπή Καστοριάς - Βοϊου εκφράζει τα συλλυ…

Νήματα της Άνοιξης του  Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με την Εύη Γεροκώστα
Ο καιρός για τις επόμενες 6 ημέρες

Ο καιρός για τις επόμενες 6 ημέρες


www.kozani.tv  Δείτε το καιρό αναλυτικά για έξι ημέρες  …

Δελφίνια Πτολεμαΐδας: 13οι Πτολεμαϊκοί Αγώνες

Δελφίνια Πτολεμαΐδας: 13οι Πτολεμαϊκοί Αγώνες


Δελφίνια Πτολεμαΐδας: 13οι Πτολεμαϊκοί Αγώνες.