pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Γιάννης Θεοφύλακτος: "Το Βελβεντό αναπνέει σήμερα ξανά τον αέρα της αυτονομίας του!" (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Τοποθέτηση και για τον διαχωρισμό του Μαμάτσειου και του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου.

“Τους Βελβεντινούς δεν τους στερήσανε απλώς την αυτονομία τους το 2010”, τόνισε ο Γιάννης Θεοφύλακτος

, Βουλευτής Ν. Κοζάνης (ΣΥΡΙΖΑ): “τους στερήσανε το οξυγόνο που αναπνέουν!”.

Το πάθος των Βελβεντινών για την αυτοδιοίκηση και την αυτονομία τους εδράζεται νομικά στον Ευρωπαϊκό Χάρτη Τοπικής Αυτονομίας, που υπογράφτηκε στο Στρασβούργο το 1985.

Ο κ. Θεοφύλακτος ανέπτυξε τα κύρια χαρακτηριστικά του Βελβεντού που κατέστησαν επιτακτική την αυτονόμησή του που είναι:

  • Η καθολική συμμετοχή των κατοίκων στη λήψη αποφάσεων με λαϊκές συνελεύσεις και διαδικασίες άμεσης δημοκρατίας,
  • Η εκατόχρονη λειτουργία πρότυπων αγροτικών συνεταιρισμών (ΑΣΕΠΟΠ -Δήμητρα),
  • Η πολυσχιδής και πολυετής δράση του Μορφωτικού Ομίλου Βελβεντού, καθώς και η λειτουργία πολλών Συλλόγων (π.χ. Ορειβατικός, Αθλητικός, Μηχανοκίνητου Αθλητισμού) και πρότυπων Βιβλιοθηκών, που δημιουργούν ένα έντονο πνεύμα κοινοτισμού,
  • Ένας μαχητικός Αγροτικός Σύλλογος και ένας υποδειγματικός ΤΟΕΒ, που όχι μόνο δεν χρωστάει στη ΔΕΗ, αλλά έφτιαξε και δικό του υδροηλεκτρικό εργοστάσιο!

“Η κοινωνία του Βελβεντού αντέδρασε με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες, με δημοψηφίσματα με πολύ μεγάλη συμμετοχή -την ευθύνη διεξαγωγής των οποίων είχα εγώ προσωπικά ως δικηγόρος- και λαϊκές συνελεύσεις, στις οποίες συμμετείχαν πάνω από 2000 δημότες”, επισήμανε ο κ. Θεοφύλακτος.

Η θέληση του Βελβεντού για αυτονομία δεν σημαίνει επ' ουδενί εχθρότητα για τους πολίτες του Δήμου Σερβίων. Πολύ σημαντικό είναι ότι ο Δήμος Βελβεντού ήταν από τους ελάχιστους οικονομικά υγιείς Δήμους. “Πλέον, έχουν φορτωθεί χρέη που δεν τους αναλογούν και όμως, προκειμένου να ανακτήσουν την αυτονομία τους, δεν τους πειράζει αυτό”, τόνισε ο κ. Θεοφύλακτος.

Για περιπτώσεις όπως της Αιανής, του Βοΐου ή των Καμβουνίων (και παρόμοιες ανά την Ελλάδα), η ίδια η τροπολογία, τόνισε ο κ. Θεοφύλακτος, προβλέπει τη σύσταση Επιτροπής που το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα εξετάσει συνολικά το χωροταξικό της τοπικής αυτοδιοίκησης.

“Αντί του εμπαιγμού σε βάρος των Βελβεντινών από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ (και τα τοπικά στελέχη τους που συμμετείχαν σε προηγούμενος Κυβερνήσεις), ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει μία μεγάλη δικαίωση στο Βελβεντό”, συμπέρανε ο κ. Θεοφύλακτος.

Ο κ. Θεοφύλακτος αναφέρθηκε και στον διαχωρισμό της Διοίκησης των δύο Νοσοκομείων, Κοζάνης (Μαμάτσειο) και Πτολεμαΐδας (Μποδοσάκειο), κάτι που αποτελεί πάγιο αίτημα των κατοίκων και των φορέων ιδίως της Εορδαίας.

“Η σημερινή Διοίκηση”, τόνισε ο κ. Θεοφύλακτος “έχει κάνει πολύ καλή δουλειά και για τα δύο Νοσοκομεία, τα οποία πλέον βρίσκονται σε ένα αξιόλογο επίπεδο και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, ώστε να συνεχιστεί το έργο αυτό και για τα δύο Νοσοκομεία, που πλέον παίρνει το καθένα τον δρόμο του”, επισήμανε προς τον Υπουργό Υγείας ο κ. Θεοφύλακτος.

#333333;">Με εκτίμηση,

Από το γραφείο του Βουλευτή Ν. Κοζάνης (ΣΥΡΙΖΑ),

Γιάννη Θεοφύλακτου 

Δημοφιλή Νέα

Σήμερα Τετάρτη 17 Απριλίου στο Πνευματικό Κέντρο στην Πτολεμαΐδα η θεατρική παράσταση - Ντίνος Χριστιανόπουλος
Αγωνιστική υποδοχή στον Άδωνι Γεωργιάδη σήμερα Παρασκευή 19 Απρίλη στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας από Εργατικά Σωματεία της Εορδαίας (φωτογραφίες - video)
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων  | Τετάρτη 17 Απριλίου

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | Τετάρτη 17 Απριλίου


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας. Για ακόμη μία φορά ανέξοδες κυβερνητικές υποσχέσεις για προσλήψεις στην υγεία... (video - φωτο)
Εργατικά Σωματεία Εορδαίας: Αγωνιστική υποδοχή στον Άδωνι Γεωργιάδη την Παρασκευή 19 Απρίλη στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας
Έγκλημα στα Τέμπη: Υπολείμματα οστών βρέθηκαν στο οικόπεδο όπου μεταφέρθηκαν τα μπάζα – Εξετάζεται η προέλευσή τους
Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος για την επίσκεψη Άδωνι Γεωργιάδη στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας. «Κυνική η κυβέρνηση στο θέμα της υγείας. Στόχος της η ιδιωτικοποίηση» (video)
Καύση σκουπιδιών στην Κοζάνη; Όχι, ευχαριστώ! (Γράφει ο Χρήστος Ι. Κολοβός)

Καύση σκουπιδιών στην Κοζάνη; Όχι, ευχαριστώ! (Γράφει ο Χρήστος Ι. Κολοβός)


Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα, η ΔΙ.Α.ΔΥ.ΜΑ.Α.Ε. σχεδιά…