pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Νέα ψηφίσματα συμπαράστασης στον Αλέξη Λιοσάτο από οχτώ συνδικαλιστικές και πολιτικές συλλογικότητες

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Νέα ψηφίσματα συμπαράστασης στον Αλέξη Λιοσάτο από οχτώ συνδικαλιστικές και πολιτικές συλλογικότητες.

Ψήφισμα συμπαράστασης της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας (ΕΟΟ)

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΟΟ καταγγέλλει την προσωπική και επαγγελματική στοχοποίηση του συναδέλφου, μέλους του Δ.Σ. του Οδοντιατρικου Συλλογου Κοζανης και εκπροσώπου στη Γ.Σ. της ΕΟΟ, Αλέξη Λιοσάτου στην Πτολεμαΐδα. Η ελευθερία του λόγου είναι αναφαίρετο δικαίωμα όλων των Ελλήνων πολιτών.

 

Ψήφισμα Συμπαράστασης Μαχητικής Ανεξάρτητης Οδοντιατρικής Συσπείρωσης

Ενημερωθηκαμε πως τις τελευταιες μερες εχει ξεσπασει σε βαρους του συναδέλφου Αλέξη Λιοσάτου (μέλους του ΔΣ του Οδοντιατρικού Συλλόγου Κοζάνης και εκπροσώπου στην ΓΣ της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας) στην Πτολεμαιδα μια σειρα απειλων(για τη ζωη, το επαγγελμα και το σπιτι του) με αφορμη την αποψη που εξεφρασε στο F/b για μια ζωγραφιά σε τοίχο της πόλης που εργάζεται (Πτολεμαΐδα) που αφορουσε την Συμφωνια των Πρεσπων.
Μάλιστα ο συνάδελφος ήδη βρήκε βανδαλισμένες τις επαγγελματικές πινακίδες και το θυροτηλέφωνό του στις 28/1.
Θεωρουμε πως τετοιες πρακτικες ειτε καποιος συμφωνει ειτε καποιος διαφωνει με τις αποψεις του συναδέλφου δεν οδηγουν πουθενα παρα μονο στις πιο σκοτεινες στιγμες της ιστοριας αναβιωνοντας τη "νυχτα των κρυσταλλων" και ταυτοχρονα αποσιωπώντας την πραγματικη πολιτικη κουβεντα που πρεπει να γινεται για τετοιου ειδους ζητηματα.

 

Πολιτική Οργάνωση Ξεκίνημα: Συμπαράσταση στον Αλέξη Λιοσάτο που βρίσκεται στο στόχαστρο εθνικιστών

στην Πτολεμαΐδα 13 Μαρτίου 2019 redtopia2018 Πολιτική 0 Ανακοίνωση της Διεθνιστικής Σοσιαλιστικής Οργάνωσης «Ξεκίνημα» Εκφράζουμε την συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στον σύντροφο Αλέξη Λιοσάτο, μέλος της οργάνωσης Κόκκινο Νήμα, που βρίσκεται στο στόχαστρο ακροδεξιών και φασιστικών κύκλων στην Πτολεμαΐδα. Το εθνικιστικό μόρφωμα «Πτολεμαίοι Μακεδόνες» που αποτελείται από ακροδεξιούς, νεοδημοκράτες αλλά και φασίστες, με την πλήρη κάλυψη του Δήμου Εορδαίας που σιγοντάρισε και ενθάρρυνε τις δράσεις τους, κατασκεύασε γκράφιτι εθνικιστικού περιεχομένου στο γήπεδο της πόλης. Κάποιοι έγραψαν πάνω στο γκράφιτι το σύνθημα: «Έθνη και Θρησκεία γεμίσατε τη γη ανθρώπινα σφαγεία». Η κίνηση αυτή προκάλεσε την αντίδραση των «Πτολεμαίων Μακεδόνων» αλλά και του Δήμου, οι οποίοι προχώρησαν σε μηνύσεις για «προσβολή εθνικού συμβόλου» (το γκράφιτι απεικόνιζε μεταξύ άλλων Ελληνική σημαία), φθορά δημόσιας περιουσίας και απειλές ότι θα τοποθετηθούν κάμερες, καλλιεργώντας κλίμα τρομοκρατίας στην πόλη. *** Ο Αλέξης Λιοσάτος προχώρησε σε σχόλιο στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook που καταδίκαζε το κλίμα αντιδημοκρατικής εκτροπής που επιχειρήθηκε να δημιουργηθεί και την ακροδεξιά κατρακύλα του Δήμου και εναντιωνόταν στην απόπειρα στοχοποίησης και τρομοκράτησης αντιεθνικιστών. Οι ακροδεξιοί διοχέτευσαν το σχόλιο στην τοπική εφημερίδα «Πτολεμαίος», μαζί με τη φωτογραφία του Α.Λ. και ακολούθησε ενορχηστρωμένος βομβαρδισμός απειλητικών μηνυμάτων κατά της ζωής, της δουλειάς και του σπιτιού του, συνοδευόμενων από ψέματα και συκοφαντίες. Αποκορύφωμα, ο βανδαλισμός της επαγγελματικής του ταμπέλας και του θυροτηλέφωνου στο ιατρείο του. *** Αυτά τα γεγονότα δεν αποτελούν μεμονωμένα περιστατικά. Το κατεστημένο επιτίθεται με μένος σε όλες τις αντιεθνικιστικές απόψεις για το Μακεδονικό, σε όλες τις απόψεις που βλέπουν ως λύση στα εθνικά ζητήματα τον διάλογο, τη συνεργασία, τη φιλία και την αλληλεγγύη των λαών. Η ακροδεξιά και οι φασίστες πρέπει να βρουν απέναντί τους συνολικά το αντιφασιστικό κίνημα και την Αριστερά. Και στην Πτολεμαΐδα και οπουδήποτε χρειαστεί.

Ψήφισμα καταγγελίας ενάντια στη στοχοποίηση του σ. Αλέξη Λιοσάτου. Το ψήφισμα υπογράφουν (μέχρι στιγμής): NAP, ANTAPΣYA, APIΣ, METABAΣH, ΣYΓXPONO KOMMOYNIΣTIKO ΣXEΔIO

Στον απόηχο των εθνικιστικών συλλαλητηρίων με αφορμή τη συμφωνία των Πρεσπών και παίρνοντας θάρρος από το κλίμα που δημιουργήθηκε εκείνες τις μέρες, η ακροδεξιά προσπάθησε και προσπαθεί να κερδίσει έδαφος στην Ελληνική κοινωνία τρομοκρατώντας και απειλώντας όποιον δε συμμερίζεται τις απόψεις της, παρουσιάζοντας τον ως εχθρό και προδότη της πατρίδας. Στην Πτολεμαΐδα, το εθνικιστικό μόρφωμα «Πτολεμαίοι Μακεδόνες» που αποτελείται από ακροδεξιούς, νεοδημοκράτες αλλά και φασίστες, με την πλήρη κάλυψη του Δήμου Εορδαίας που σιγοντάρισε και ενθάρρυνε τις δράσεις τους, όλο αυτό το διάστημα, , καλλιέργησε κλίμα τρομοκρατίας στην πόλη. Ο Αλέξης Λιοσάτος προχώρησε σε σχόλιο στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook που καταδίκαζε το κλίμα αντιδημοκρατικής εκτροπής που επιχειρούσαν να δημιουργήσουν και την ακροδεξιά κατρακύλα του Δήμου και εναντιωνόταν στην απόπειρα τρομοκράτησης αντιεθνικιστών. Το σχόλιο δημοσιεύτηκε στην τοπική εφημερίδα «Πτολεμαίος», μαζί με τη φωτογραφία του Α.Λ. και ακολούθησε ενορχηστρωμένος βομβαρδισμός απειλητικών μηνυμάτων κατά της ζωής, της δουλειάς και του σπιτιού του, συνοδευόμενων από ψέματα και συκοφαντίες. Αποκορύφωμα, ο βανδαλισμός της επαγγελματικής του ταμπέλας καθώς και του πατέρα του και του θυροτηλέφωνου στο ιατρείο τους. Ανεξάρτητα από την άποψη που έχει ο καθένας για το Μακεδονικό, το δικαίωμα της έκφρασης από τον καθένα είναι αδιαπραγμάτευτο. Στην Πτολεμαΐδα, μια ομάδα ακροδεξιών τρομοκρατώντας και απειλώντας προσπαθεί να επιβάλλει κλίμα εθνικιστικής υστερίας και απαγόρευσης κάθε άλλης γνώμης θυμίζοντας εμφυλιοπολεμικές εποχές που στιγμάτισαν αρνητικά τον τόπο μας. Μπορεί να το κάνει αυτό γιατί έχει την κάλυψη του Δήμου και μερίδας του τοπικού τύπου και γιατί βασίζεται στο ατιμωρησία των φασιστών όλα αυτά τα χρόνια με ευθύνη και των προηγούμενων, αλλά και της σημερινής κυβέρνησης. Απέναντι στην απειλή των φασιστών δεν μπορούμε να βασιστούμε ούτε σε κρατικούς μηχανισμούς, ούτε στην Κυβέρνηση, οι οποίοι δεν έκαναν τίποτα, όπως δεν έχουν κάνει σε καμία αντίστοιχη περίπτωση. Εξάλλου είναι η κυβερνητική πολιτική της λιτότητας και της βίαιης φτωχοποίησης που σπρώχνει τον κόσμο στην απελπισία και το θυμό, ιδιαιτέρως τη νεολαία, δημιουργώντας το εύφορο έδαφος για φυτρώνουν «λουλούδια» όπως η Χρυσή Αυγή και άλλες φασιστικές ομάδες. Ούτε η αστυνομία με το ρόλο συγκάλυψης που έπαιξε στις περισσότερες περιπτώσεις επιθέσεων και τρομοκρατίας. Στο πρόσωπο του Α.Λ., σήμερα βάλλονται τα δημοκρατικά μας δικαιώματα και οφείλουμε να κινητοποιηθούμε άμεσα για να τα υπερασπίσουμε. Η ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ  

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Στις Κοινότητες Μεσοβούνου και Πύργων του Δήμου Εορδαίας ο Μιχάλης Παπαδόπουλος:
Δείτε την ταινία
Νίκος Βουνοτρυπίδης: «Άλωση» της περιοχής μας από την «πράσινη ανάπτυξη»
Πώς παρουσιάζεται η Ελληνική Eπανάσταση του 1821 στα Τουρκικά σχολικά βιβλία

Πώς παρουσιάζεται η Ελληνική Eπανάσταση του 1821 στα Τουρκικά σχολικά βιβλία


Η άλλη πλευρά Το κείμενο που ακολουθεί είναι μετάφρασ…

ΚΚΕ Τ.Ε. Καστοριάς - Βοΐου: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον Νίκο Χιόνο

ΚΚΕ Τ.Ε. Καστοριάς - Βοΐου: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον Νίκο Χιόνο


Η Τομεακή Επιτροπή Καστοριάς - Βοϊου εκφράζει τα συλλυ…

Ο Βασίλης Ραφαηλίδης για το 1821

Ο Βασίλης Ραφαηλίδης για το 1821


Η γεμάτη αίμα και δυστυχία ανθρώπινη Ιστορία μαρτυράε…

Δόξα Βερμίου Πύργων: Τάσος Αραμαδανίδης - Ο προπονητής της αήττητης Πρωταθλήτριας

Δόξα Βερμίου Πύργων: Τάσος Αραμαδανίδης - Ο προπονητής της αήττητης Πρωταθλήτριας


Η Διοίκηση της Δόξας Βερμίου Πύργων για το 2023 - 2024 συμφ…