pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Σαν Σήμερα 14 Μαρτίου

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Σαν Σήμερα 14 Μαρτίου.

Αναλυτικα: 

1489.... Η βασίλισσα της Κύπρου, Κατερίνα Κορνάρο, πουλάει το βασίλειό της στους Βενετούς.

1794.... Ο αμερικανός, Ελι Γουίτνεϊ, κατοχυρώνει την πρώτη εκκοκκιστική μηχανή επεξεργασίας βαμβακιού, την οποία είχε εφεύρει ένα χρόνο νωρίτερα. Μέχρι τότε ο διαχωρισμός των ινών από τους σπόρους γινόταν με το χέρι.

1905.... Στην Αγγλία, ιδρύεται η ποδοσφαιρική ομάδα της Τσέλσι.

1959.... Στην Ιταλία, ο Αλντο Μόρο εκλέγεται επικεφαλής του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος.

1965.... Εγκαινιάζεται η νέα λαχαναγορά στου Ρέντη.

1991.... Εξι Ιρλανδοί, που είχαν κατηγορηθεί εσφαλμένα για τη βομβιστική επίθεση σε παμπ στο Μπέρμιγχαμ στη Βρετανία, το 1974, ελευθερώνονται μετά από 16 χρόνια στη φυλακή. Πρόκειται για τους "Εξι του Μπέρμιγχαμ", την πολύκροτη υπόθεση που έθεσε σοβαρά ερωτηματικά γύρω από τη λειτουργία της βρετανικής αστυνομίας και δικαιοσύνης.

1992.... Η εφημερίδα «Πράβντα», κάποτε όργανο του Κομουνιστικού Κόμματος της Σοβιετικής Ενωσης, αναστέλλει την κυκλοφορία της.

1998.... Με παράλληλη υποτίμηση της δραχμής κατά 14% η Ε.Ε. εγκρίνει ομόφωνα την είσοδο του ελληνικού εθνικού νομίσματος στον Μηχανισμό Στήριξης Ισοτιμιών, ανοίγοντας το δρόμο για την είσοδο της χώρας στο ευρώ.

Σαν σήμερα το 1804 γεννήθηκε ο αυστριακός συνθέτης, Γιόχαν Στράους και το 1879 ο γερμανός φυσικός, Αλμπερτ Αϊνστάιν, «πατέρας» της θεωρίας της σχετικότητας, για την οποία βραβεύτηκε με Νόμπελ το 1921. Την ίδια μέρα το 1883 πέθανε ο Καρλ Μαρξ, γερμανός ιδρυτής του επιστημονικού σοσιαλισμού, συγγραφέας, μαζί με τον Φρίντριχ Εγκελς, του «Κομμουνιστικού Μανιφέστου».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοφιλή Νέα

Σήμερα Τετάρτη 17 Απριλίου στο Πνευματικό Κέντρο στην Πτολεμαΐδα η θεατρική παράσταση - Ντίνος Χριστιανόπουλος
Αγωνιστική υποδοχή στον Άδωνι Γεωργιάδη σήμερα Παρασκευή 19 Απρίλη στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας από Εργατικά Σωματεία της Εορδαίας (φωτογραφίες - video)
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων  | Τετάρτη 17 Απριλίου

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | Τετάρτη 17 Απριλίου


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας. Για ακόμη μία φορά ανέξοδες κυβερνητικές υποσχέσεις για προσλήψεις στην υγεία... (video - φωτο)
Εργατικά Σωματεία Εορδαίας: Αγωνιστική υποδοχή στον Άδωνι Γεωργιάδη την Παρασκευή 19 Απρίλη στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας
Έγκλημα στα Τέμπη: Υπολείμματα οστών βρέθηκαν στο οικόπεδο όπου μεταφέρθηκαν τα μπάζα – Εξετάζεται η προέλευσή τους
Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος για την επίσκεψη Άδωνι Γεωργιάδη στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας. «Κυνική η κυβέρνηση στο θέμα της υγείας. Στόχος της η ιδιωτικοποίηση» (video)
Καύση σκουπιδιών στην Κοζάνη; Όχι, ευχαριστώ! (Γράφει ο Χρήστος Ι. Κολοβός)

Καύση σκουπιδιών στην Κοζάνη; Όχι, ευχαριστώ! (Γράφει ο Χρήστος Ι. Κολοβός)


Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα, η ΔΙ.Α.ΔΥ.ΜΑ.Α.Ε. σχεδιά…