Kokkinidis ptolemaida.tv 001

karipidis

ΠΛΑΚΕΝΤΑΣ WEB FB 11 ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ 517X140 2

top sport banner new

ΚΕ.Π.ΚΑ.: Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή - 15 Μαρτίου

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Καταναλώνω υπεύθυνα …

Στη σύγχρονη εποχή του διαδικτύου και της διαφήμισης, οι καταναλωτές προϊόντων

και υπηρεσιών, δεν πρέπει να παρασυρόμαστε σε άσκοπες αγορές και σε υπερκατανάλωση. Ταυτόχρονα πρέπει να επιλέγουμε προϊόντα ποιοτικά, όχι επικίνδυνα για την υγεία μας και σε τιμές προσιτές για το πορτοφόλι μας.

Με αφορμή την 15η Μαρτίου «Παγκόσμια Ημέρα του Καταναλωτή» ακολουθούν μερικές χρήσιμες συμβουλές για την ορθή ενημέρωση των καταναλωτών.

 • Οφείλουμε να κάνουμε έρευνα αγοράς, σύγκριση τιμής, ποσότητας και ποιότητας. Συγκρίνουμε ομοειδή προϊόντα διαφόρων εταιρειών. Ποτέ δεν αγοράζουμε προϊόντα απλά και μόνο από ενθουσιασμό.
 • Φροντίζουμε πριν από την αγορά διαφόρων αγαθών να ελέγξουμε αν τα έχουμε ήδη στο σπίτι μας έτσι ώστε να μην τα αγοράσουμε άσκοπα. Καλό είναι να μην αγοράζουμε μεγάλες ποσότητες προϊόντων, παρασυρόμενοι ενδεχομένως και από τις προσφορές, γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να παρέλθει η ημερομηνία λήξης τους, να μην τα χρησιμοποιήσουμε ή να τα βαρεθούμε γιατί τελικά κάποιο άλλο νεότερο προϊόν θα θέλουμε να καταναλώσουμε. Επιπλέον με την αγορά μεγάλων ποσοτήτων δεσμεύουμε χώρο στο σπίτι για την αποθήκευση τους. Πάμε στο σούπερ μάρκετ με γεμάτο στομάχι και με όχι υπερβολικά χρήματα, καθώς η αίσθηση της πείνας και τα πολλά λεφτά οδηγούν σε υπερκατανάλωση.
 • Δεν παρασυρόμαστε από τις διαφημίσεις στην τηλεόραση, στο διαδίκτυο και γενικότερα στα ΜΜΕ και από τις εξεζητημένες συσκευασίες των προϊόντων σχετικά με τις ιδιότητες και τα χαρακτηριστικά αυτών. Πάντοτε θα πρέπει να ελέγχουμε αν τα χαρακτηριστικά των προϊόντων (π.χ. κινητά τηλέφωνα smartphones, tablets κλπ) είναι αυτά που επιθυμούμε και χρειαζόμαστε, και μόνο τότε, αν δηλαδή καταλήξουμε στο ότι διαθέτουν τα χαρακτηριστικά που αναζητάμε να προχωράμε στην αγορά τους. Γενικά, πολλά από τα χαρακτηριστικά και τις εφαρμογές των προϊόντων ενδεχομένως και να μην τις χρησιμοποιήσουμε ποτέ, αν και τις πληρώνουμε ακριβά, γι’ αυτό οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί (π.χ. κάποιος που θέλει ένα Η/Υ αποκλειστικά για περιήγηση στο διαδίκτυο ή για να γράφει κείμενα μπορεί να επιλέξει ένα φθηνό μοντέλο της αγοράς και όχι ένα ακριβό που ενδεχομένως να είναι κατάλληλο κυρίως για κάποιον επαγγελματία όπως γραφίστες, μηχανικοί κλπ).
 • Ελέγχουμε την απόδειξη αγοράς, έτσι ώστε να σιγουρευτούμε ότι η αναγραφόμενη τιμή στην απόδειξη αντιστοιχεί με αυτήν στο ράφι. Όσοι πληρώνουμε με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα οφείλουμε να ελέγχουμε τις τυχόν πρόσθετες χρεώσεις στον αναλυτικό λογαριασμό, τα ψιλά γράμματα των τραπεζών, τα επιτόκια κλπ.
 • Όσοι χρησιμοποιούμε το διαδίκτυο για την αγορά προϊόντων και υπηρεσιών πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με τα στοιχεία του προμηθευτή – πωλητή αλλά και για τυχόν πειρατικές σελίδες που υποκρύπτουν εξαπάτηση με δόλια μέσα και τρόπους και σκοπό έχουν να μας αποσπάσουν χρήματα. Σιγουρευόμαστε ότι είμαστε στην επίσημη ιστοσελίδα του προμηθευτή – πωλητή και όχι σε άλλη η οποία μπορεί να μας δημιουργήσει μπελάδες και μπλεξίματα. Χρησιμοποιούμε πάντοτε προπληρωμένες κάρτες και λιγότερο τις πιστωτικές και καθόλου τις χρεωστικές κάρτες. Ένας σχετικά ακίνδυνος τρόπος συναλλαγής στο διαδίκτυο είναι το «Paypal» που χρησιμεύει ως ηλεκτρονική εναλλακτική λύση στις παραδοσιακές μεθόδους πληρωμής. Διαβάζουμε τα σχόλια άλλων χρηστών για την εγκυρότητα της ιστοσελίδας και ερευνούμε τυχόν ενδείξεις απάτης και παράτυπης λειτουργίας.
 • Όσον αφορά τα είδη ένδυσης και υπόδησης (ρούχα και παπούτσια) όπου η μόδα κάθε χρόνο αλλάζει καλό είναι να μην αγοράζουμε πολλά και ακριβά, καθώς ενδεχομένως την επόμενη χρονιά να τα έχουμε βαρεθεί και να θέλουμε να ανανεώσουμε την γκαρνταρόμπα μας. Καλό είναι τα ρούχα που δεν φοράμε και μας περισσεύουν να τα δίνουμε σε οικογένειες που τα έχουν ανάγκη ή σε φορείς που τα συγκεντρώνουν για να τα διανείμουν σε ανθρώπους που τα χρειάζονται.
 • Όταν αγοράζουμε διαρκή αγαθά και υπηρεσίες (π.χ. οικιακές συσκευές, Η/Υ κλπ) καλό είναι να κάνουμε έρευνα αγοράς έτσι ώστε να διαπιστώσουμε αν το ίδιο προϊόν πωλείται σε χαμηλότερη τιμή ή με ευνοϊκότερους όρους αποπληρωμής ή με μεγαλύτερης διάρκειας εγγύηση. Επίσης, πρέπει να προσέχουμε, εάν ένα πιο εξελιγμένο και σύγχρονο προϊόν από αυτό που θέλουμε να αγοράσουμε πωλείται σε χαμηλότερη τιμή.
 • Ελέγχουμε την ημερομηνία λήξης των τυποποιημένων προϊόντων (ειδικότερα των τροφίμων) και προσέχουμε τα προϊόντα που πωλούνται χύμα (προϊόντα μαναβικής, κρέατα, ψάρια κλπ) να είναι φρέσκα και όχι μόνο να μοιάζουν φρέσκα. Γενικότερα, ας γνωρίζουμε, ότι στις περισσότερες των περιπτώσεων τα προϊόντα των λαϊκών αγορών είναι πιο ποιοτικά από τα αντίστοιχα των σούπερ μάρκετ. Καλό είναι να καταναλώνουμε προϊόντα που είναι κατάλληλα για την εποχή τους. Διευκρινίζεται ότι η πλειοψηφία των προϊόντων στην αγορά είναι υβρίδια, δηλαδή σπόροι κατασκευασμένοι στο εργαστήριο, οπότε και δε φαίνεται πλέον ποια είναι η κατάλληλη εποχή τους, όπως π.χ. το μαρούλι και η πατάτα, ποικιλίες των οποίων έχουν κατασκευαστεί στο εργαστήριο για να παράγουν, αφύσικα, όλο το χρόνο.
 • Διαβάζουμε στις συσκευασίες των προϊόντων τα συστατικά που περιέχουν και τις τυχόν παρενέργειες που μπορεί να προκαλέσουν. Άνθρωποι με παθήσεις και προβλήματα υγείας πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.
 • Προϊόντα (παιχνίδια κλπ) και υπηρεσίες που απευθύνονται σε μικρά παιδιά (παιδότοποι, γυμναστήρια κλπ) θα πρέπει να τηρούν τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας και πάντοτε θα πρέπει να υπάρχει η παρουσία και επίβλεψη εξειδικευμένου ενήλικα. Ειδικά για τα παιχνίδια πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη μας την ηλικία των παιδιών και την καταλληλότητα του παιχνιδιού.
 • Ελέγχουμε σε ποια χώρα παράγονται τα προϊόντα, αν είναι εισαγόμενα ή ελληνικά, ποιος τα εισάγει, που παρασκευάζονται, που συσκευάζονται κλπ. Τις ανωτέρω πληροφορίες εύκολα τις βρίσκουμε αν διαβάσουμε τα ψιλά γράμματα των τυποποιημένων προϊόντων. Στα χύμα προϊόντα θα πρέπει να αναγράφεται η προέλευσή τους.
 • Ας γνωρίζουμε, ότι πολλά προϊόντα με ελληνικές ονομασίες ανήκουν πλέον σε ξένες πολυεθνικές εταιρείες οι οποίες έχουν εξαγοράσει τις ελληνικές και μαζί και τα εργοστάσια παραγωγής στην Ελλάδα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι ξένες πολυεθνικές εταιρείες τροφίμων που πλέον παράγουν, παρασκευάζουν και συσκευάζουν στην χώρα μας τα προϊόντα τους. Επίσης κάποιες ελληνικές εταιρείες τροφίμων εισάγουν τις πρώτες ύλες από το εξωτερικό. Ενώ αρκετές ελληνικές και ξένες εταιρείες που παράγουν εδώ, χρησιμοποιούν ελληνικές πρώτες ύλες. Τέλος πολλά τρόφιμα εισάγονται κατευθείαν από το εξωτερικό. Γενικότερα ας γνωρίζουμε ότι οι ξένοι κολοσσοί τροφίμων δεν ασχολούνται μόνο με τρόφιμα αλλά επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους σε ό,τι είναι επικερδές (π.χ. αρκετές πολυεθνικές εταιρείες επενδύουν ταυτοχρόνως στα τρόφιμα, στα φάρμακα, στα καθαριστικά σπιτιού, στα αρώματα κλπ). Με μια απλή έρευνα αγοράς σε ένα σούπερ μάρκετ και διαβάζοντας μόνο τις συσκευασίες των προϊόντων, μπορούμε να αντιληφθούμε ότι δέκα περίπου πολυεθνικές εταιρείες ελέγχουν το μεγαλύτερο ποσοστό των προϊόντων που πωλούνται στα σούπερ μάρκετ.
 • Όσοι επιθυμούμε να καταναλώνουμε ελληνικά προϊόντα, στηρίζοντας τις ελληνικές επιχειρήσεις απέναντι στους ξένους κολοσσούς, καλό είναι να ενημερωθούμε πρώτα ποιες είναι οι ελληνικές εταιρείες και ποια προϊόντα και υπηρεσίες παράγουν - παρέχουν. Ένας εύκολος τρόπος ενημέρωσης είναι το διαδίκτυο όπου πλέον με ένα απλό κλικ μαθαίνουμε ποιες επιχειρήσεις είναι ελληνικές. Πολλά από τα ελληνικά προϊόντα είναι καλύτερης ποιότητας από τα αντίστοιχα ξένα και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι πολλά ελληνικά προϊόντα εξάγονται και πωλούνται στο εξωτερικό με μεγάλη επιτυχία καθώς έχει αναγνωριστεί διεθνώς η ποιότητά τους (λάδι, κρασί, φρούτα, φέτα, κρέας, κρόκος Κοζάνης, γούνινα είδη κλπ). Γενικότερα να ξέρουμε ότι στηρίζοντας τις Ελληνικές επιχειρήσεις τα χρήματά μας μένουν στην Ελλάδα, στηρίζουμε τους Έλληνες παραγωγούς και καταπολεμάμε την ανεργία. Με μια απλή έρευνα στα προϊόντα που χρησιμοποιούμε περισσότερο (ρούχα, τρόφιμα, είδη υγιεινής, καθαριστικά, καφέ κλπ) μπορούμε να αντιληφθούμε ότι τα περισσότερα εξ αυτών ανήκουν σε ξένες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Ας σκεφτούμε σοβαρά να αυξήσουμε το μερίδιο των ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών στο νοικοκυριό μας. Έτσι θα στηρίξουμε και τη χώρα μας.
 • Μπορούμε να επιλέγουμε ποιοτικά προϊόντα του τόπου μας, καθώς πολλές περιοχές φημίζονται για τα ποιοτικά τοπικά προϊόντα τους (π.χ. κρόκος, κρασί, λάδι, όσπρια, φέτα κλπ).
 • Πολλά από τα καταστήματα πώλησης προϊόντων (σούπερ μάρκετ, καταστήματα ηλεκτρικών συσκευών κλπ) είναι ξένων συμφερόντων, αν και διατηρούν κάποια εξ αυτών ελληνικά ονόματα, λογότυπα και τίτλους.
 • Ας έχουμε υπόψη μας, ότι το κατάστημα της γειτονιάς μας, μας έχει περισσότερο ανάγκη απ’ ότι η μεγάλη αλυσίδα καταστημάτων, οπότε καλό είναι να μοιράζουμε τις αγορές μας και τα χρήματά μας και να ψωνίζουμε και από το μπακάλικο της γειτονιάς. Επιπλέον πολλά συνοικιακά καταστήματα (μπακάλικα, μίνι μάρκετ κλπ) είναι ανοικτά συνεχώς, μας εξυπηρετούν με χαμόγελο, αναπτύσσουν τις διαπροσωπικές σχέσεις και δίνουν ζωντάνια στις γειτονιές των χωριών και των πόλεων.
 • Οι συσκευασίες (χαρτί, πλαστικό, γυαλί κλπ) των περισσότερων προϊόντων ανακυκλώνονται συνεισφέροντας έτσι στη μείωση των σκουπιδιών και στην προστασία του περιβάλλοντος. Επομένως πρέπει να μάθουμε να ανακυκλώνουμε τις συσκευασίες από μικρή ηλικία χρησιμοποιώντας τους κάδους ανακύκλωσης της γειτονιάς μας. Οι μπαταρίες, οι ηλεκτρικές, ηλεκτρονικές και λοιπές συσκευές ανακυκλώνονται σε ειδικά σημεία παράδοσης στην περιοχή μας, την ύπαρξη των οποίων μπορούμε να πληροφορηθούμε εύκολα από το διαδίκτυο.
 • Καλό είναι για τις αγορές μας να χρησιμοποιούμε χάρτινες σακούλες που είναι πιο φιλικές προς το περιβάλλον από τις πλαστικές.
 • Η υπερκατανάλωση προϊόντων και υπηρεσιών επιβαρύνει το φυσικό περιβάλλον, οδηγεί στην γρήγορη καταστροφή του, στην εξάντληση των φυσικών πόρων και στερεί από τους συνανθρώπους μας και τις επόμενες γενιές βασικά αγαθά για την επιβίωσή τους.

Και να θυμόμαστε πάντοτε τα λόγια του Τζων Φιτζέραλντ Κέννεντυ, Προέδρου των ΗΠΑ, ενώπιον του Κογκρέσου, όταν παρουσίαζε το Νόμο για τα Δικαιώματα του Καταναλωτή στις 15 Μαρτίου 1962 (Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή).

'…Καταναλωτές είμαστε όλοι. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη οικονομική ομάδα, η οποία επηρεάζει, αλλά και επηρεάζεται σχεδόν από κάθε δημόσια ή ιδιωτική οικονομική απόφαση,  τη μόνη σημαίνουσα οικονομική ομάδα η οποία δεν είναι αποτελεσματικά οργανωμένη και της οποίας οι απόψεις δεν ακούγονται...'

 

Για το ΚΕ.Π.ΚΑ. Δυτικής Μακεδονίας

Ο Πρόεδρος                                       Η Γενική Γραμματέας

Βασίλειος Στ. Ιωαννίδης                     Παρασκευή Αν. Κτενίδου

Δημοφιλή Νέα

Φωτογραφίες και video από την υποδοχή του Αλέξη Τσίπρα στην Κοζάνη
Φωτογραφίες του kozani.tv από την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο ΔΑΚ Κοζάνης

Φωτογραφίες του kozani.tv από την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο ΔΑΚ Κοζάνης


Φωτογραφίες από την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα

Συνάντηση με τους συνδικαλιστές της ΔΕΗ είχε ο Πρωθυπουργός. Τι είπε για το ειδικό τιμολόγιο και τον λιγνίτη (video)
Στην Πτολεμαΐδα ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Ρήγας (φωτογραφίες)
Δείτε σε LIVE μετάδοση την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα από το ΔΑΚ Κοζάνης (video)

Δείτε σε LIVE μετάδοση την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα από το ΔΑΚ Κοζάνης (video)


Δείτε σε LIVE μετάδοση την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα από το…

Σήμερα Σάββατο 18 Μαΐου στις 19:00 η κεντρική ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο κλειστό γυμναστήριο του ΔΑΚ Κοζάνης (video)
Συνέντευξη με τον υποψήφιο Περιφερειακό Σύμβουλο της
Παράταση στο Ανοιξιάτικο bazaar Ευκολιδης μέχρι και την Τετάρτη 22 Μαΐου -

Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας: Πρόσκληση σε Χριστουγεννιάτικη Συναυλία

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Το Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας σας προσκαλεί στην Χριστουγεννιάτικη Συναυλία που θα παρουσιάσει η Συμφωνική

Περισσότερα

ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Π.Δ.Μ.: Προτάσεις για την αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Υδάτων Δυτικής Μακεδονίας

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα ​Επιστολή με παρατηρήσεις - προτάσεις για την αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Υδάτων Δυτικής Μακεδονίας απέστειλε

Περισσότερα

Η ΕΤΕ/ΔΕΗ εκφράζει την έντονη διαφωνία της για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Παραμονές Χριστουγέννων 2016 η Διοίκηση της ΔΕΗ αποφάσισε να γραφτεί ο επίλογος για

τον ΑΔΜΗΕ υπογράφοντας το τελικό κείμενο

Περισσότερα

ΕΡΤ Κοζάνης & Ιερά Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης: Ραδιομαραθώνιος αγάπης για τους άπορους συμπολίτες μας «Προσφέρω με την καρδιά μου»

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Στις 19 Δεκεμβρίου ημέρα Δευτέρα και από ώρα 09.00 π.μ μέχρι και στις 14.00 μ.μ, η ΕΡΤ Κοζάνης (100,2 και 100,6 FM)

Περισσότερα

ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ: Με «εορταστικές εκδηλώσεις» για την απόφαση της Ε.Π του Ευρωκοινοβουλίου σχετικά με το αίτημα της ΔΕΗ για τους ρύπους προσπαθεί η Greenpeace να ξεχάσει τον πόνο της ότι: οι λιγνιτικές επενδύσεις δεν ακυρώνονται

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Είχαν τρομερή αγωνία και άγχος

Μπορεί και να τους είχε κοπεί και η όρεξη

Τα βράδια στριφογύριζαν στο κρεβάτι βλέποντας εφιάλτες.

Περισσότερα

Πολιτιστικός Σύλλογος Πτολεμαϊδας "Ο Σωτήρας": Πρόσκληση στη 2η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας «Ο Σωτήρας» σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας την 2 η Χριστουγεννιάτικη

Περισσότερα

Εντατικοποιούνται τα μέτρα ασφάλειας και αστυνόμευσης σε όλη τη χώρα για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Κλιμακώνονται τα προγράμματα ασφάλειας και αστυνόμευσης της Ελληνικής Αστυνομίας, σε ολόκληρη τη χώρα,

Περισσότερα

ΚΕΠΚΑ Δυτικής Μακεδονίας: Παιχνίδια «κατάσκοποι»

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Τα συνδεδεμένα, στο ίντερνετ παιχνίδια, αποτυγχάνουν παταγωδώς, στην προστασία βασικών δικαιωμάτων των καταναλωτών, σε θέματα ασφάλειας

Περισσότερα

Ο Υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης στο www.kozani.tv (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Συνέντευξη για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις έδωσε στο www.kozani.tv και στους Σωκράτη Μουτίδη και Παναγιώτη Τσαρτσιανίδη ο Υπουργός Επικρατείας

Περισσότερα

ΔΕΗ: Υπενθύμιση για Ρύθμιση Οφειλών

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Η ΔΕΗ υπενθυμίζει στους πελάτες της ότι στις 31/12/2016 λήγει το ιδιαίτερα ευνοϊκό

πρόγραμμα διακανονισμού

Περισσότερα

Ο ποιητής του λαού και κονταρομάχος των φτωχών Κώστας Βάρναλης

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Σαν σήμερα (16/12/1974) φεύγει από την ζωή ο Κώστας Βάρναλης

Σαν σήμερα (16/12/1974) φεύγει από την ζωή ο Κώστας Βάρναλης ο κομμουνιστής ποιητής Κώστας Βάρναλης.

Περισσότερα

ΔΕΗ: Αναγνώριση του αιτήματος για δωρεάν δικαιώματα CΟ2

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Δεύτερη αναγνώριση του δίκαιου αιτήματος της Ελλάδας για δωρεάν χορήγηση δικαιωμάτων

εκπομπής CO2 αποτελεί

Περισσότερα

Πανελλαδική κινητοποίηση των συνταξιούχων (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Video από την μαζική κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας που  πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα χιλιάδες συνταξιούχοι από όλη τη χώρα στο κέντρο της Αθήνας.

Περισσότερα

Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: «Καθαρή» ενέργεια και «πράσινη» ανάπτυξη: μανδύας για εγγυημένα κέρδη για το κεφάλαιο.

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Στη συζήτηση για τη «δέσμη μέτρων Καθαρή Ενέργεια για όλους» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο παρενέβη ο ευρωβουλευτής

Περισσότερα

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων στο ptolemaida.tv (16-12-16)

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα της Παρασκευής (16-12-16)

Περισσότερα

Πολιτιστικός Σύλλογος Οικ. Καρδιάς Πτολεμαϊδας "Η Μέρα": Πρόσκληση σε εκδήλωση

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Οικ. Καρδιάς Πτολεμαϊδας "Η Μέρα" σας προσκαλεί στην εκδήλωση Κόλντα Μπάμπω

Περισσότερα

Επείγουσα ερώτηση προς την Κομισιόν και προς το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο κατέθεσε ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα «Για πόσα χρόνια δεσμεύτηκε η ελληνική κυβέρνηση για πλεόνασμα 3,5%»;

Περισσότερα

Κίνηση "Απελάστε το Ρατσισμό": Συγκέντρωση κατά του ρατσισμού και του φασισμού στην Πτολεμαΐδα

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα 18 Δεκέμβρη, Παγκόσμια Ημέρα του Μετανάστη:

Συγκέντρωση κατά του ρατσισμού και του φασισμού, των πολέμων και της φτώχειας

Περισσότερα

Καταγραφή δεσποζόμενων ζώων στο δήμο Εορδαίας

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Δήμος Εορδαίας ενημερώνει ότι, σύμφωνα με την παρ.1 του άρθ.5 του Νόμου 4039/2012 και με την τροποποίηση του Ν. 4235/2014

Περισσότερα

Γιώργος Κασαπίδης: Κατάθεση ερώτησης για την απρόσκοπτη προσβασιμότητα σε δημόσιους και κοινόχρηστους χώρους

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι συμπολίτες μας ως προς την απρόσκοπτη προσβασιμότητα

Περισσότερα