pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

"Δύο γυναίκες χορεύουν" - Η νέα παράσταση του Βόρειου Πεδίου

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Το ΒΟΡΕΙΟ ΠΕΔΙΟ αποχαιρετά τον φετινό βαρύ χειμώνα καλωσορίζοντας την άνοιξη με μια νέα ξεχωριστή παραγωγή. Πρόκειται για το έργο του Ισπανού θεατρικού

συγγραφέα Ζουζέπ Μαρία Μπενέτ Ι Ζουρνέτ

με τίτλο ΔΥΟ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΧΟΡΕΥΟΥΝ, σε σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Μπαμπίλα.

Είναι η ιστορία δυο γυναικών που γνωρίζονται σε ένα σπίτι, όπως χιλιάδες γυναίκες γνωρίζονται με τον ίδιο τρόπο. Η μία είναι ηλικιωμένη και η άλλη έρχεται να την φροντίσει. Η καθεμία κουβαλάει το δικό της φορτίο, τις δικές της μυστικές και φανερές ιδιοτροπίες, την ζωή της όπως διαμορφώθηκε σε ένα ασφυκτικό καθημερινό πλαίσιο στις λαϊκές γειτονιές της Βαρκελώνης.

Ειρωνεύονται, σνομπάρουν, υπονομεύουν η μία την άλλη, αντιδικούν και «πνίγονται» από το ζοφερό περιβάλλον τους και ταυτόχρονα αναδεικνύουν τις κωμικές πλευρές αυτής της συνύπαρξης, μέχρι να διαπιστώσουν πως τις ενώνει ένα κυρίαρχο στοιχείο που τυραννάει πολλούς ανθρώπους του σύγχρονου τρόπου ζωής, κλεισμένους μέσα σε τέσσερις τοίχους. Διαπιστώνουν πως οι μοναξιές τους έρχονται να κολλήσουν η μία με την άλλη, διαπιστώνουν πως η εγκατάλειψη και η πλήξη δεν έχουν ηλικία κι έρχονται κοντά, κρατώντας μέχρι το τέλος την ανωνυμία τους. Κανένα πρόσωπο του έργου δεν αναφέρεται με το όνομά του γιατί θυμίζει ζοφερές καταστάσεις, εκτός από ένα. Αυτό που φέρνει στο νου της ηλικιωμένης την μοναδική αγάπη της, το μοναδικό ενδιαφέρον που έχει σ’ αυτό τον κόσμο, τα κόμικς της. Εξάλλου, το μοναδικό σημείο του σπιτιού που δεν θυμίζει αποσύνθεση είναι η μοντέρνα βιβλιοθήκη της, εκεί που φυλάει τον «θησαυρό» της.

Ένα έργο βαθιά ανθρώπινο, αστείο και συγκινητικό, με ατμόσφαιρα θεάτρου που αναβλύζει μέσα από την ζωή. ΟΙ δύο γυναίκες, η Αλίκη Θεοδωρίδου και η Μελίνα Αυγερινού που τις υποδύονται, θα έρθουν κοντά, θα βρουν τον κοινό τους κώδικα επικοινωνίας και θα μας μεταφέρουν μαγικά για μιάμιση ώρα στον συνωμοτικό, απρόβλεπτο, και ταυτόχρονα συναρπαστικό κόσμο του θεάτρου.

Δέκα παραστάσεις στον χώρο του ΒΟΡΕΙΟΥ ΠΕΔΙΟΥ (Καπετάν Φούφα & Καλλιπόλεως, Πτολεμαΐδα) με την πρεμιέρα να είναι προγραμματισμένη το Σάββατο 16 Μαρτίου. Θα ακολουθήσουν και οι παρακάτω: Κυριακή 17 Μαρτίου, Σάββατο 23 Μαρτίου, Κυριακή 24 Μαρτίου, Δευτέρα 25 Μαρτίου, Παρασκευή 29 Μαρτίου, Σάββατο 30 Μαρτίου, Κυριακή 31 Μαρτίου και δύο παραστάσεις τον Απρίλιο, την Παρασκευή 5 Απριλίου και το Σάββατο 6 Απριλίου. Όλες οι παραστάσεις στις 9 το βράδυ.

Τους συντελεστές της παράστασης πλαισιώνουν και η Καλλιόπη Ζιώγου και Καλυψώ Παπαχρυσοστόμου (σημειώσεις/υποβολείο/φροντιστήριο), ο Λάζαρος Κωτσίδης στον ήχο και η Φωτεινή Ιωαννίδου στον φωτισμό.

Για να εξασφαλίσετε έγκαιρα την θέση σας μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλέφωνου του ΒΟΡΕΙΟΥ ΠΕΔΙΟΥ 2463505959, τις απογευματινές ώρες και στο τηλέφωνο 6986617999.

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Δείτε την ταινία
Ο καιρός Παρασκευή 29, Σάββατο 30 και Κυριακή 31 Μαρτίου στη Δ. Μακεδονία & σε 6 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας
Νίκος Βουνοτρυπίδης: «Άλωση» της περιοχής μας από την «πράσινη ανάπτυξη»
Επίσημο: Την Κυριακή 14 Απριλίου ο μεγάλος τελικός Κυπέλλου Ε.Π.Σ. Κοζάνης ανάμεσα σε Εορδαϊκό και Βελβεντό στο ΔΑΚ Κοζάνης - Όλες οι λεπτομέρειες
Πώς παρουσιάζεται η Ελληνική Eπανάσταση του 1821 στα Τουρκικά σχολικά βιβλία

Πώς παρουσιάζεται η Ελληνική Eπανάσταση του 1821 στα Τουρκικά σχολικά βιβλία


Η άλλη πλευρά Το κείμενο που ακολουθεί είναι μετάφρασ…

Ο Βασίλης Ραφαηλίδης για το 1821

Ο Βασίλης Ραφαηλίδης για το 1821


Η γεμάτη αίμα και δυστυχία ανθρώπινη Ιστορία μαρτυράε…