pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

ΚΚΕ: "Οι εργαζόμενοι και η νεολαία της Πτολεμαΐδας να απομονώσουν τις ακροδεξιές, φασιστικές-εθνικιστικές ομάδες"

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Το συλλαλητήριο που διοργανώνεται στην πόλη της Πτολεμαΐδας από δήθεν ακομμάτιστους και «απλούς πολίτες» κρύβει ακροδεξιές και φασιστικές κινήσεις, που ως στόχο

έχουν να σπείρουν σκοταδιστικές και αντικομμουνιστικές αντιλήψεις. Διοργανώνεται από δυνάμεις που δεν αμφισβητούν την ενίσχυση του ΝΑΤΟ στην περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων και γενικότερα, που συμφωνούν με την ύπαρξη και την ενίσχυση του. Σκόπιμα αφήνουν στο απυρόβλητο αυτούς τους σχεδιασμούς που εξελίσσονται στην Βαλκανική προβάλλοντας το ανιστόρητο και αλυτρωτικό σύνθημα ότι «Η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική», εννοώντας τη γεωγραφική περιοχή της Μακεδονίας, που έχει μοιραστεί ανάμεσα στην Ελλάδα, τη Βουλγαρία και τη Σερβία (το τμήμα που σήμερα αποτελεί την ΠΓΔΜ) με διεθνείς Συνθήκες. Με τα επικίνδυνα αυτά συνθήματα, επαυξάνουν στον αλυτρωτισμό των Σκοπίων, κάτι που συμφέρει τους ιμπεριαλιστές να προωθήσουν τα σχέδιά τους.

Δυνάμεις όπως η Χρυσή Αυγή και άλλες ακροδεξιές κινήσεις που οι πρόγονοι τους συνεργάστηκαν με τους χιτλερικούς, τους Βούλγαρους και Ιταλούς φασίστες την περίοδο της κατοχης, που φορούσαν το περιβραχιόνιο με την σβάστικα δεν μπορούν να μιλάνε για πατριωτισμό.

Ο φασισμός και ο εθνικισμός πάντοτε αποτελούσαν το καλύτερο εργαλείο των Αμερικανών και των ΝΑΤΟικών ιμπεριαλιστών για να μοιράζουν και να ξαναμοιράζουν περιοχές, για να αλλάζουν τα σύνορα, για να επιβάλουν στους λαούς τα συμφέροντά τους.

Απ' την άλλη πλευρά είναι προκλητικό οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ που ουσιαστικά υπηρετούν το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, τους μακελάρηδες των λαών, να παρουσιάζονται ως αντίπαλο δέος σε δυνάμεις που βρίσκονται στις ίδιες ράγες. Είτε ο μανδύας της «κοσμοπολίτικης προοδευτικής πολιτικής» είτε ο εθνικισμός και δεν αμφισβητούν την ουσία της συμφωνίας των Πρεσπών και στηρίζουν τους επικίνδυνους για τους λαούς ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.

Επαληθεύεται και με αυτόν τον τρόπο ότι ο αστικός εθνικισμός και κοσμοπολιτισμός είναι όψεις του ίδιου νομίσματος, υπηρετούν τους ίδιους αντιδραστικούς σχεδιασμούς του κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστικών τους ενώσεων.

Ο λαός έχει μνήμη και δεν ξεχνάει πως τα τελευταία 4 χρόνια η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ συγκυβερνήσουμε με τις ακροδεξιές δυνάμεις των ΑΝΕΛ, πως επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ βγαίνανε φωτογραφίες παρέα στο Καστελόριζο με την Χ.Α. Με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ καθυστερεί η ολοκλήρωση της δίκης της Χρυσής Αυγής και πρόσφατα με το νέο σχέδιο του ποινικού κώδικα πέφτουν στα μαλακά οι υπόδικοι δολοφόνοι Χρυσαυγίτες. Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει το περιβόητο «πλην Λακεδαιμονίων» καθώς ο τότε «Συνασπισμός» καλούσε στα εθνικιστικά συλλαλητήρια του 1992.

Ο λαός και η νεολαία εργαζόμενοι κι άνεργοι και πρέπει να αποκαλύψουν τις φασιστικές και εθνικιστικές ομάδες και το βρώμικο ρόλο τους και να τους απομονώσουν. Δεν αποτελούν λύση τα δήθεν «αντιφασιστικά μέτωπα» που συμμετέχουν από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, από δυνάμεις που πριν μερικά χρόνια στήριζαν την δήθεν σκληρή διαπραγμάτευση τους, μέχρι διάφορες ΜΚΟ, τοπικούς άρχοντες που κάνανε πλάτες στους εθνικιστές, διάφοροι που ουσιαστικά υπερασπίζονται τα ίδια με τους χρυσαυγίτες και τους εθνικιστές συμφέροντα, και ψάχνουν ευκαιρία να «ξεπλυθούν» στα μάτια του λαού, αυτόν που χαντάκωσαν χρόνια ολόκληρα με την πολιτική τους και τις επιλογές τους.

Επομένως για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα η θέση τους δεν βρίσκεται στο συλλαλητήριο της Κυριακής, μαζί με τους αντιδραστικούς εθνικιστές, ούτε βέβαια στην πλευρά του κοσμοπολιτισμού, που αποτελεί την άλλη όψη του ίδιου νομίσματος. Η θέση τους είναι στον αγώνα ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους στην περιοχή, για την απεμπλοκή της Ελλάδας απ' αυτούς, ενάντια στο σάπιο σύστημα που γεννάει πολέμους, φτώχεια, εκμετάλλευση. Μόνο η ενίσχυση του ΚΚΕ μπορεί να δώσει αποφασιστικό χτύπημα στο φασισμό, στην ακροδεξιά, γκρεμίζοντας την Χρυσή Αυγή από την τρίτη θέση. Κι αυτό είναι άλλο ένα κριτήριο για το λαό και την νεολαία, για κάθε άνθρωπο, εργαζόμενο καλής θέλησης, που νιώθει αριστερός, προοδευτικός, που ανησυχεί για την ανάπτυξη του κινήματος, που θέλει να είναι δυνατός ο λαός την επόμενη ημέρα των εκλογών.                                                                                                                               

Πτολεμαΐδα 16.3.2019

Δημοφιλή Νέα

Σήμερα Τετάρτη 17 Απριλίου στο Πνευματικό Κέντρο στην Πτολεμαΐδα η θεατρική παράσταση - Ντίνος Χριστιανόπουλος
Αγωνιστική υποδοχή στον Άδωνι Γεωργιάδη σήμερα Παρασκευή 19 Απρίλη στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας από Εργατικά Σωματεία της Εορδαίας (φωτογραφίες - video)
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων  | Τετάρτη 17 Απριλίου

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | Τετάρτη 17 Απριλίου


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας. Για ακόμη μία φορά ανέξοδες κυβερνητικές υποσχέσεις για προσλήψεις στην υγεία... (video - φωτο)
Εργατικά Σωματεία Εορδαίας: Αγωνιστική υποδοχή στον Άδωνι Γεωργιάδη την Παρασκευή 19 Απρίλη στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας
Έγκλημα στα Τέμπη: Υπολείμματα οστών βρέθηκαν στο οικόπεδο όπου μεταφέρθηκαν τα μπάζα – Εξετάζεται η προέλευσή τους
Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος για την επίσκεψη Άδωνι Γεωργιάδη στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας. «Κυνική η κυβέρνηση στο θέμα της υγείας. Στόχος της η ιδιωτικοποίηση» (video)
Καύση σκουπιδιών στην Κοζάνη; Όχι, ευχαριστώ! (Γράφει ο Χρήστος Ι. Κολοβός)

Καύση σκουπιδιών στην Κοζάνη; Όχι, ευχαριστώ! (Γράφει ο Χρήστος Ι. Κολοβός)


Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα, η ΔΙ.Α.ΔΥ.ΜΑ.Α.Ε. σχεδιά…