pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Ψήφισμα Αλληλεγγύης από την «Αριστερή Συμπόρευση για την Ανατροπή» στη Δυτική Μακεδονία: "Συμπαράσταση στους 14 διωκόμενους αντιφασίστες σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα"

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Άμεση και τελεσίδικη αθώωσή τους.

Η ΑΡ.ΣΥ. Ανατροπή δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή της στους 14 αντιφασίστες

Κοζάνης-Πτολεμαΐδας, που ξαναδικάζονται από το Εφετείο Κοζάνης την Τρίτη στις 21/5/2019, 9 το πρωί, ενώ είχανε αθωωθεί ομόφωνα από το Α’ τριμελές πλημμελειοδικείο Κοζάνης 15 μήνες πριν. Η «ανεξάρτητη» Δικαιοσύνη, η εισαγγελία εφετών Δυτικής Μακεδονίας άσκησε έφεση κατά της πρωτοβάθμιας αθωωτικής απόφασης.

Η κατηγορία αφορά τη συμμετοχή τους σε αντιφασιστική συγκέντρωση στην Κοζάνη (20/9/2013), με αφορμή τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής (18/9/2013). Πρόκειται για μια πρωτοφανή δικογραφία ενάντια σε 14 άτομα, μετά από ένα τυφλό και εκδικητικά στημένο πογκρόμ συλλήψεων που είχε εξαπολύσει η αστυνομική διεύθυνση Κοζάνης, μετά τη βίαιη διάλυση της αντιφασιστικής συγκέντρωσης. Προσαγωγές και συλλήψεις αντιφασιστών από κατοικίες, χώρους εργασίας και το Μαμάτσειο νοσοκομείο, με ανυπόστατες και κατασκευασμένες κατηγορίες, εντάλματα σύλληψης μέχρι και για ανθρώπους που δεν ζουν και δεν δραστηριοποιούνται στην Κοζάνη, υπαγορευμένες καταθέσεις ψευδομαρτύρων αστυνομικών σε δικογραφίες κ.ά. Όχι τυχαία οι κατηγορίες κατέρρευσαν ολοκληρωτικά πρωτοδίκως. Αυτές οι διώξεις είχαν και έχουν στόχο να ποινικοποιηθούν, αλλά και να εξοντωθούν οικονομικά, σωματικά, ψυχολογικά, πρόσωπα που συμμετείχαν στους κοινωνικούς αγώνες της περιοχής μας για χρόνια ή και δεκαετίες, για να ποινικοποιηθεί το αντιφασιστικό κίνημα, για να μπούνε πλάτες στους φασίστες δολοφόνους.Να σημειωθεί ότι 5 από τους διωκόμενους ήταν παντελώς απόντες από τη συγκέντρωση και την ίδια την πόλη της Κοζάνης!

Αυτή η εξέλιξη δεν προέκυψε τυχαία αλλά «δένει αρμονικά» με την αντιδραστική τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα που προωθεί η σημερινή κυβέρνηση μέσα στον Μάιο. Οι προτεινόμενες αλλαγές μεταξύ άλλων ποινικοποιούν την κινηματική δράση, ενώ φροντίζουν να πέσει στα μαλακά η ηγεσία της υπόδικης για εγκληματική οργάνωση ναζιστικής Χρυσής Αυγής. Σε αυτό το κλίμα δεν προκαλεί εντύπωση το γεγονός πως μεθοδεύεται η αποφυλάκιση του δολοφόνου αστυνομικού Κορκονέα (που δολοφόνησε εν ψυχρώ τον μαθητή Αλ. Γρηγορόπουλο) καταργώντας τα ισόβια δεσμά του. Ή ότι «σπάσανε» τα ισόβια των δυο δολοφόνων Χρυσαυγιτών που δολοφόνησαν επίσης εν ψυχρώ τον μετανάστη Σαχζάτ Λουκμάν, και σε λίγο καιρό θα κυκλοφορούν ελεύθεροι. Δεν πρόκειται για αντιδραστικές συμπτώσεις, αλλά για ένα συγκεκριμένο αστικό σχέδιο τροποποίησης του νομικού πλαισίου, με στόχο της εξουσίας αφενός να διευκολύνει την κρατική και παρακρατική βία και αφετέρου να χτυπήσει το κίνημα αντίστασης.

Η ΑΡ.ΣΥ.Ανατροπή απαιτεί: να αθωωθούν άμεσα και τελεσίδικα όλοι και όλες οι διωκόμενοι-ες αντιφασίστες-στριες.

Καλούμε:

  • Σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στα δικαστήρια της Κοζάνης, την Τρίτη 21 Μαΐου 2019, ώρα 9 το πρωί.
  • Σε στήριξη της παρέμβασης στην κεντρική πλατεία Πτολεμαΐδας που οργανώνει η Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Πτολεμαΐδας σε συμπαράσταση των διωκόμενων αντιφασιστών, το Σάββατο 18 Μαΐου, στις 12 το μεσημέρι.
  • Κάνενας μόνος του απέναντι στην κρατική καταστολή- Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας
  • Ποτέ Ξανά Φασισμός!

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Δείτε την ταινία
Νίκος Βουνοτρυπίδης: «Άλωση» της περιοχής μας από την «πράσινη ανάπτυξη»
Πώς παρουσιάζεται η Ελληνική Eπανάσταση του 1821 στα Τουρκικά σχολικά βιβλία

Πώς παρουσιάζεται η Ελληνική Eπανάσταση του 1821 στα Τουρκικά σχολικά βιβλία


Η άλλη πλευρά Το κείμενο που ακολουθεί είναι μετάφρασ…

Ο Βασίλης Ραφαηλίδης για το 1821

Ο Βασίλης Ραφαηλίδης για το 1821


Η γεμάτη αίμα και δυστυχία ανθρώπινη Ιστορία μαρτυράε…

Δόξα Βερμίου Πύργων: Τάσος Αραμαδανίδης - Ο προπονητής της αήττητης Πρωταθλήτριας

Δόξα Βερμίου Πύργων: Τάσος Αραμαδανίδης - Ο προπονητής της αήττητης Πρωταθλήτριας


Η Διοίκηση της Δόξας Βερμίου Πύργων για το 2023 - 2024 συμφ…

ΚΚΕ Τ.Ε. Καστοριάς - Βοΐου: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον Νίκο Χιόνο

ΚΚΕ Τ.Ε. Καστοριάς - Βοΐου: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον Νίκο Χιόνο


Η Τομεακή Επιτροπή Καστοριάς - Βοϊου εκφράζει τα συλλυ…

Ο καιρός Παρασκευή 29, Σάββατο 30 και Κυριακή 31 Μαρτίου στη Δ. Μακεδονία & σε 6 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας