pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Κάλεσμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ από εργαζόμενους στο χώρο της υγείας

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Εργαζόμενοι–ες, άνεργοι, μικρομεσαίοι αγρότες και αγρότισσες, αυτοαπασχολούμενοι –ες, νέοι και νέες των λαϊκών οικογενειών της Δυτικής Μακεδονίας,

Συνάδελφοι, –ισσες υγειονομικοί 

Στις επερχόμενες εκλογές – ευρωεκλογές, περιφερειακές και δημοτικές, βουλευτικές εκλογές όποτε κι αν αυτές γίνουν- σας καλούμε να αποφασίσετε με βάση τις δικές σας ανάγκες σε Υγεία – Πρόνοια και την πείρα που έχετε αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια. Να αναλογιστείτε την κατάσταση στις δομές Υγείας της περιοχής μας και να τιμωρήσετε τους πραγματικούς ενόχους της χρόνιας υποχρηματοδότησης, υποστελέχωσης, υποβάθμισης.

Σας καλούμε να σκεφτείτε τα εξής:

Υγεία είναι "η κατάσταση της πλήρους σωματικής, ψυχικής και κοινωνικής ευεξίας και όχι μόνο η απουσία ασθένειας ή αναπηρίας". Άρα με τον όρο Υγεία δεν εννοούμε μόνο την περίθαλψη αλλά ένα σύνολο παραγόντων που σχετίζονται με τη φθορά της υγείας του λαού και έχουν σχέση με το περιβάλλον, τις συνθήκες εργασίας, κατοικίας, την οικονομική και ταξική θέση. Ποιος είναι στ’ αλήθεια υγιής σήμερα;

Η ΕΕ στο "Πρόγραμμα δράσης για την Υγεία 2014-2020" αναφέρει ότι "εάν οι άνθρωποι παραμείνουν υγιείς και ενεργοί για μεγαλύτερο διάστημα ... θα μειωθούν οι πιέσεις στους εθνικούς προϋπολογισμούς". Καταλαβαίνει λοιπόν εύκολα κανείς ότι στον ευαίσθητο αυτό τομέα, αντανακλάται η αντιλαϊκή πολιτική που θεωρεί την υγεία του λαού κόστος και τις υπηρεσίες υγείας εμπόρευμα που κάποιοι πρέπει να κερδίζουν, πουλώντας το, είτε το κράτος, είτε επιχειρηματικοί όμιλοι.

Και ως συνήθως η ελληνική κυβέρνηση εξειδικεύει αυτή την κατεύθυνση και λέει ότι στόχο έχει την: "Άμβλυνση των ανισοτήτων στον τομέα της Υγείας" μέσω "της διαχείρισης της ακραίας φτώχειας, των ελάχιστων διαμορφωμένων πακέτων κάλυψης για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, των δικτύων ασφαλείας, της ενίσχυσης του εθελοντικού κινήματος". Δηλαδή, μέτρα διαχείρισης της ακραίας φτώχειας με το ελάχιστο δυνατό κόστος.

Η Περιφερειακή Αρχή και οι Δημοτικές αρχές όλων των αποχρώσεων εξειδίκευσαν περαιτέρω αυτή τη λογική της διαχείρισης με τα γνώριμα εργαλεία της ενίσχυσης της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και της αξιοποίησης των ΜΚΟ, που λυμαίνονται τεράστια κέρδη. Εκμεταλλεύτηκαν την διάθεση για προσφορά και το αίσθημα αλληλεγγύης πολλών συνανθρώπων μας μέσω δομών εθελοντισμού, όπως το Κοινωνικό Ιατρείο. Καλλιέργησαν τη λογική της αποδοχής της κατάστασης και ακρωτηρίασαν κάθε προοπτική διεκδίκησης ουσιαστικών μέτρων.

Αποτελεί επικίνδυνη εξέλιξη η προσπάθεια της κυβέρνησης με τη σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας της ΚΕΔΕ να μεταφέρουν την αρμοδιότητα δημιουργίας μονάδων Υγείας, τον εξοπλισμό, τη μισθοδοσία του προσωπικού και συνολικά τη λειτουργία τους στην τοπική «αυτοδιοίκηση». Στην ουσία αυτό το μέτρο αποτελεί μετάθεση της ευθύνης του κράτους στην τοπική διοίκηση και προοπτικά στους κατοίκους μέσω της τοπικής φορολογίας. Δηλαδή να εφαρμοστεί ένα νέο φορομπηχτικό μέτρο, αλλά και να σπάσει ο ενιαίος δημόσιος χαρακτήρας που πρέπει να έχει η Υγεία στο σύνολό της.

Αλήθεια πώς τοποθετούνται απέναντι σ’ αυτό το ενδεχόμενο οι τοπικοί άρχοντες αλλά και οι επίδοξοι περιφερειάρχες, δήμαρχοι, οι λογής λογής υποψήφιοι περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι? Ας μας πουν οι δήθεν ανεξάρτητοι και ακομμάτιστοι τί θέση θα πάρουν μπροστά σε μια τέτοια εξέλιξη. Ρητορικό το ερώτημα από τη στιγμή που ΟΛΟΙ τους κινούνται στην ίδια ράγα της διαχείρισης του αντιλαϊκού πλαισίου στο οποίο κινείται ο θεσμός της Τοπικής Διοίκησης, ως μηχανισμός του κράτους.

Βάζοντας όλα αυτά σε εφαρμογή θα επιδεινωθεί κι άλλο η κατάσταση στην Υγεία, όσο η κυβέρνηση υλοποιεί τις οδηγίες της ΕΕ και τις παρουσιάζει ως «θετική, φιλολαϊκή προσπάθεια». Όσο η Περιφέρεια και οι Δήμοι αποδέχονται το υφιστάμενο πλαίσιο.

Να γιατί οι εκλογικές μάχες που έχουμε μπροστά μας, των ευρωεκλογών, των τοπικών εκλογών και των βουλευτικών εκλογών, όχι μόνο δεν χωρίζονται με σινικά τείχη, αλλά η μία είναι συνέχεια της άλλης. Επιβεβαιώνεται η παραπάνω παραδοχή και στον κρίσιμο τομέα της Υγείας.

Εργαζόμενοι, -ες

Τα στοιχεία είναι αμείλικτα.

Οι προϋπολογισμοί των νοσοκομείων της περιοχής είναι μειωμένοι πάνω από 50% την τελευταία πενταετία.

Η περιφέρεια της Δυτ. Μακεδονίας είναι η μοναδική περιφέρεια της Ελλάδας που στερείται τριτοβάθμιας δομής υγείας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να κλείσουν ή να συγχωνευτούν οι υπάρχουσες δομές.

Δεν μπορούν να λειτουργήσουν εύρυθμα βασικές κλινικές των νοσοκομείων. Οι οργανισμοί των νοσοκομείων έχουν ελάχιστες θέσεις ειδικών γιατρών ανά κλινική.

Από όλες τις δομές υγείας απουσιάζουν εξειδικευμένες ειδικότητες γιατρών και κλινικών και οι ό,ποιες προσλήψεις προσωπικού γίνονται με το σταγονόμετρο.

Δημιουργούνται επικίνδυνες συνθήκες για την παροχή υπηρεσιών υγείας και τραγικές συνθήκες εργασίας για τους εργαζόμενους ιδιαίτερα στα νοσοκομεία. Φυσικά δεν γίνεται λόγος για πρόληψη, αποκατάσταση και μετανοσοκομειακή φροντίδα.

Απέναντι σε όλα αυτά που ταλαιπωρούν καθημερινά τους συνανθρώπους μας και βάζουν σε κίνδυνο ακόμη και τις ζωές τους, πρέπει να πάρουμε όλοι θέση και να αντιδράσουμε 

Η Υγεία είναι κοινωνικό αγαθό, δικαίωμα κάθε ανθρώπου, άρα πρέπει να είναι στην ευθύνη του κράτους και να την παρέχει ισότιμα, δωρεάν και ποιοτικά, με βάση τα σύγχρονα επιτεύγματα της επιστήμης και της τεχνολογίας.

Μπορούμε να ορθώσουμε το ανάστημά μας, να απαντήσουμε στην επίθεση που δέχονται από την άρχουσα τάξη, η ζωή και τα δικαιώματά μας, η Υγεία του λαού.

Μπορούμε να ισχυροποιήσουμε το ΚΚΕ παντού, για να δυναμώσουν η λαϊκή αντίσταση και διεκδίκηση, η ελπίδα, η προοπτική της πραγματικής ανατροπής.

Σας καλούμε να δυναμώσετε τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και στους Δήμους της περιοχής μας.

Οι υπογράφοντες:

  1. Βαρσαμόπουλος Κώστας, Νοσηλευτής Προϊστάμενος Επειγόντων Γ.Ν. Κοζάνης
  2. Γιαννάκη Θεοδώρα, εργαζόμενη στα πλυντήρια Γ.Ν. Πτολεμαίδας
  3. Γκέλη Ερμιόνη, Νοσηλεύτρια, συμβασιούχος Εργαζόμενη στο Βοήθεια στο Σπίτι - Υποψήφια με τη Λαϊκή Συσπείρωση στο δήμο Αμυνταίου (Επικεφαλής Κυριάκος Ελευθεριάδης)
  4. Γκόγκος Γιώργος, Ψυχίατρος, π.Διευθυντής Ψυχιατρικής Κλινικής Κοζάνης – Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση (Επικεφαλής Χαστάς Θανάσης)
  5. Γρηγοριάδης Γιώργος, ΩΡΛ, Συντονιστής Διευθυντής ΩΡΛ Κλινικής Κοζάνης
  6. Ζαγκουντίνος Δημήτρης, Ειδικευόμενος Ορθοπαιδικής Γ.Ν. Πτολεμαίδας
  7. Ζαφείρης Αριστείδης, Καρδιολόγος – Επιμελητής Β’ Καρδιολογικής Κλινικής Γ.Ν. Κοζάνης
  8. Θεοδωρίδου Όλγα, Νοσηλεύτρια Ακτινολογικού στο Γ.Ν. Πτολεμαίδας
  9. Καραδήμος Δημήτρης, Ειδικευόμενος Ορθοπαιδικής Γ.Ν. Πτολεμαίδας
  10. Καραλιώλιου Ευφημία, Μαθητευόμενη Βοηθός Νοσηλευτή Γ.Ν. Κοζάνης
  11. Καραμήτρος Κων/νος, Διασώστης ΕΚΑΒ – Παράρτημα Γρεβενών
  12. Καραντάς Γιάννης, Ειδικευόμενος Παθολόγος - Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Βελβεντού (Επικεφαλής Γκαμπράνη Ειρήνη)
  13. Καρέτσου Έλενα, Διευθύντρια Οδοντιατρικής Κ.Υ. Δεσκάτης
  14. Κετσερίδης Δημήτρης, Μαιευτήρας – Γυναικολόγος, Συντονιστής Διευθυντής Μαιευτικής Κλινικής Γ.Ν. Γρεβενών
  15. Λαμπαδά Χάρις, Παιδίατρος, Επικουρική στην Παιδιατρική Κλινική Κοζάνης – Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση (Επικεφαλής Χαστάς Θανάσης)
  16. Λιάκου Κατερίνα, τραυματιοφορέας στο Γ.Ν.Κοζάνης - Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Βοΐου (Επικεφαλής Καραμπατζιάς Μιχάλης)
  17. Λιούκρας Γιάννης, διασώστης ΕΚΑΒ - Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Φλώρινας (Επικεφαλής Ναλπαντίδου Μιμίκα)
  18. Μαστορογιάννη Αναστασία, Νοσηλεύτρια χειρουργείων στο Γ.Ν. Πτολεμαΐδας – Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση (Επικεφαλής Χαστάς Θανάσης)
  19. Μαυρίδου Ζωή, Λογοθεραπεύτρια - Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Εορδαίας (Επικεφαλής Χόλμπα Αντωνία)
  20. Μητσιάκος Γιάννης, Νοσηλευτής Καρδιολογικής Κλινικής Γ.Ν. Κοζάνης
  21. Μπακατάρη Παναγιώτα, Νοσηλεύτρια στο Κ.Υ. Σιάτιστας
  22. Μπιμπίρης Πασχάλης, Γιατρός -Πνευμονολόγος - Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Κοζάνης (Επικεφαλής Στολτίδης Νόντας)
  23. Νεμπεγλεριώτης Στέργιος, Μηχανικός Πληροφορικής στο Γ.Ν. Κοζάνης
  24. Παπαδόπουλος Δημήτρης, Νοσηλευτής τμήματος Επειγόντων στο Γ.Ν.Πτολεμαΐδας - Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Εορδαίας (Επικεφαλής Αντωνία Χόλμπα)
  25. Παπαθανασίου Κώστας, Οικονομολόγος - Διοικητικός Υπάλληλος Γ.Ν. Κοζάνης
  26. Παυλίδης Κώστας, Ειδικός Καρδιολόγος Κ.Υ. Κοζάνης
  27. Ραμαδάνη Στέλλα, Νοσηλεύτρια, φοιτήτρια μαιευτικής - Υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Εορδαίας (Επικεφαλής Αντωνία Χόλμπα)
  28. Σβάρνα Ευγενία, Νοσηλεύτρια Παιδιατρικής Γ.Ν. Πτολεμαίδας
  29. Σιβίλογλου Δέσποινα, Νοσηλευτρια Γ.Ν. Κοζάνης
  30. Τζιδημοπούλου Ιωάννα, Απόφοιτη Νοσηλευτικής - εργαζόμενη ως αποκλειστική, Υποψήφια για την Τοπική Κοινότητα Τρανοβάλτου με τη Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Σερβίων (Επικεφαλής Γεωργακόπουλος Νίκος)
  31. Τζιφρή Γεωργία, Μαία στο Γ.Ν.Κοζάνης- Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Κοζάνης (Επικεφαλής Στολτίδης Νόντας)
  32. Τριανταφυλλίδης Τριαντάφυλλος, Ψυχίατρος, Επιμελητής Ψυχιατρικής Κλινικής Κοζάνης- Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Κοζάνης (Επικεφαλής Στολτίδης Νόντας)
  33. Τσιρνάρη Αντωνία, Επιμελήτρια Β Γενικής Ιατρικής Κ.Υ. Κοζάνης - Π.Ι. Καπνοχωρίου
  34. Χατζηαποστόλου Βούλα, Νοσηλεύτρια Παιδιατρικής στο Γ.Ν. Πτολεμαίδας
  35. Χατζηιωάννου Παντελής, Οδηγός ασθενοφόρου στο Κ.Υ. Αμυνταίου
  36. Χατζοπούλου Ελένη, Νοσηλεύτρια Παθολογικής στο Γ.Ν. Πτολεμαίδας
  37. Χατζητρύφωνος Ευδοξία, Διοικητική Υπάλληλος στο Γ.Ν. Κοζάνης - Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Αμυνταίου (Επικεφαλής Ελευθεριάδης Κυριάκος)

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Δείτε την ταινία
Ο καιρός Παρασκευή 29, Σάββατο 30 και Κυριακή 31 Μαρτίου στη Δ. Μακεδονία & σε 6 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας
Νίκος Βουνοτρυπίδης: «Άλωση» της περιοχής μας από την «πράσινη ανάπτυξη»
Επίσημο: Την Κυριακή 14 Απριλίου ο μεγάλος τελικός Κυπέλλου Ε.Π.Σ. Κοζάνης ανάμεσα σε Εορδαϊκό και Βελβεντό στο ΔΑΚ Κοζάνης - Όλες οι λεπτομέρειες
Πώς παρουσιάζεται η Ελληνική Eπανάσταση του 1821 στα Τουρκικά σχολικά βιβλία

Πώς παρουσιάζεται η Ελληνική Eπανάσταση του 1821 στα Τουρκικά σχολικά βιβλία


Η άλλη πλευρά Το κείμενο που ακολουθεί είναι μετάφρασ…

Ο Βασίλης Ραφαηλίδης για το 1821

Ο Βασίλης Ραφαηλίδης για το 1821


Η γεμάτη αίμα και δυστυχία ανθρώπινη Ιστορία μαρτυράε…

Δόξα Βερμίου Πύργων: Τάσος Αραμαδανίδης - Ο προπονητής της αήττητης Πρωταθλήτριας

Δόξα Βερμίου Πύργων: Τάσος Αραμαδανίδης - Ο προπονητής της αήττητης Πρωταθλήτριας


Η Διοίκηση της Δόξας Βερμίου Πύργων για το 2023 - 2024 συμφ…