pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Επίσκεψη του υποψηφίου δημάρχου Εορδαίας Στάθη Κοκκινίδη στη μονάδα ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ 5 (φωτογραφίες)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Σε συνέχεια των επαφών του με θεσμικούς παράγοντες ο υποψήφιος δήμαρχος Εορδαίας κ. Κοκκινίδης, επικεφαλής κλιμακίου του συνδυασμού «Με το Βλέμμα στο Μέλλον»

, πραγματοποίησε την Πέμπτη 16/05/2019 και ώρα 11π.μ. επίσκεψη στη Μονάδα ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ 5 , προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία της κατασκευής της μονάδας από τον διευθυντή του Κλιμακίου Επίβλεψης κ. Κώστα Ζορμπά.

Ο κ. Ζορμπάς αναφέρθηκε στη σημαντικότητα και το μέγεθος του έργου επισημαίνοντας ότι η Μονάδα ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ 5 είναι η τελευταία λιγνιτική μονάδα που κατασκευάζει η ΔΕΗ, είναι έργο ύψους 1.5 δις, τεχνολογικά άρτιο, έχουν τηρηθεί όλοι οι περιβαλλοντικοί όροι, που προβλέπει η σχετική νομοθεσία, εργάζονται στη φάση αυτή 1200 εργαζόμενοι, ενώ, όταν ολοκληρωθεί, θα απασχολεί 250 εργαζόμενους, ανάδοχη εταιρία είναι η ΤΕΡΝΑ, αλλά και όλες οι τοπικές κατασκευαστικές εταιρίες και άλλες από άλλα μέρη συμμετέχουν στην κατασκευή και ότι όλες οι βιομηχανίες κατασκευής εργάζονται γι’ αυτό το έργο, που θα χρειαστεί 100.000 τόνους χάλυβα.

Για το θέμα της Τηλεθέρμανσης είπε ότι η σύνδεση θα γίνει περίπου στα μέσα του 2021, όταν και θα ολοκληρωθεί η κατασκευή της μονάδας, ενώ μέχρι τότε γίνονται προσπάθειες από τη ΔΕΗ και τοπικούς θεσμικούς παράγοντες να παραταθεί η λειτουργία των μονάδων 3 και 4 του ΑΗΣ Καρδιάς και η εκτίμηση είναι ότι θα υπάρξει αίσια έκβαση.

Ο κ. Κοκκινίδης αναφέρθηκε σε προφορική διαβεβαίωση του Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου της ΔΕΗ κ. Παναγιωτάκη, αλλά και του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Καρυπίδη και του Δημάρχου Εορδαίας κ. Ζαμανίδη, με τους οποίους είχε συναντηθεί τις προηγούμενες μέρες, ότι η λειτουργία των μονάδων 3 και 4 θα παραταθεί και δε θα κινδυνεύσει η Τηλεθέρμανση. Μάλιστα μετέφερε και σκέψη του κ. Παναγιωτάκη να υπάρχουν οι μονάδες αυτές ως εφεδρεία και μετά. Ωστόσο, τόνισε, χρειάζεται διαρκής εγρήγορση από την τοπική κοινωνία και αγώνας, για να υπάρξει το επιθυμητό αποτέλεσμα, ενώ επεσήμανε και ότι θα υπάρξει η δυνατότητα επέκτασης της Τηλεθέρμανσης και σε χωριά του Δήμου.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι επιβάλλεται προγραμματισμός, τουλάχιστον για την επόμενη εικοσαετία, με βάση μελέτη που θα εκπονηθεί από το Τμήμα Έρευνας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τη ΔΕΗ ,την Περιφέρεια και τον Δήμο, μελέτη που θα αφορά και στον Πρωτογενή Τομέα, ενόψει και της μεταλιγνιτικής περιόδου.

Δήλωσε, τέλος, ότι ως Δημοτική Κίνηση στηρίζουν τη ΔΕΗ, που αποτελεί τη βαριά βιομηχανία της χώρας και επιθυμούν ισότιμη και δίκαιη σχέση μεταξύ ΔΕΗ και Δημοτικής Αρχή, καθώς και ότι πρέπει να διατηρηθεί η ενεργειακή ταυτότητα του Δήμου Εορδαίας και να κρατηθεί όσο γίνεται ο λιγνίτης ως ενεργειακό καύσιμο.

 

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Δείτε την ταινία
Νίκος Βουνοτρυπίδης: «Άλωση» της περιοχής μας από την «πράσινη ανάπτυξη»
Ο καιρός Παρασκευή 29, Σάββατο 30 και Κυριακή 31 Μαρτίου στη Δ. Μακεδονία & σε 6 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας
Επίσημο: Την Κυριακή 14 Απριλίου ο μεγάλος τελικός Κυπέλλου Ε.Π.Σ. Κοζάνης ανάμεσα σε Εορδαϊκό και Βελβεντό στο ΔΑΚ Κοζάνης - Όλες οι λεπτομέρειες
Πώς παρουσιάζεται η Ελληνική Eπανάσταση του 1821 στα Τουρκικά σχολικά βιβλία

Πώς παρουσιάζεται η Ελληνική Eπανάσταση του 1821 στα Τουρκικά σχολικά βιβλία


Η άλλη πλευρά Το κείμενο που ακολουθεί είναι μετάφρασ…

Ο Βασίλης Ραφαηλίδης για το 1821

Ο Βασίλης Ραφαηλίδης για το 1821


Η γεμάτη αίμα και δυστυχία ανθρώπινη Ιστορία μαρτυράε…